73 начина за оцеляване в Американска икономическа буря

• 25 399
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Ева, ужасна работа! Дано намерите начин по-бързо да се справите! и аз се присъединявам към призива за събиране на доказателства.

Аз да ви се похваля Simple Smile Взех си галошки на полка дотс  Joy Взех си си супер удобни обувки за всеки ден, които като визия хич не ме грабнаха, но само усещането, че краката ми се носят на облак ми беше достатъчно Simple Smile

Сега да ви хвърля една бомба Simple Smile Майка ми на 17 е напуснала училище, за да сключи брак. Година по-късно е забременяла с мен ( казвам за да уточня, че не затова се е омъжила). След като ме е родила е завършила училище и после е продължила напред.
Жената е интелигентна, отговорна, лоша дума не мога да кажа, отгледала ме е и ме е възпитала и мисля добра работа е свършила. Ама на, дошла и сляпата неделя.
Та искам да кажа, че не са еднозначни и там нещата.  Peace

# 121
Тандури, когато майка ти е била на 17 са били други времена,  тя първо се е омъжила, а не лекаря е определил деня за сватбата(любима реплика на мъжа ми) Simple Smile

а и както казах винаги има изключения Peace

# 122
Ева, съжалявам за ужасната ситуация, през която трябва да минеш!  Hug Както са ти написали вече всички - събирай и най-дребната "улика", която би могла да използваш в твоя защита и полза. Дървениците са зла напаст, но има много по-лоши неща, които могат да ти се случат. Дрехи, овувки, мебели, книги се купуват. Да, струва пари, нерви, време, обикновено раздяла с нещо лично и скъпо, но докато си здрава (дано бързо да ти минава алегрията!) и мъжът ти също, заедно един до друг може да минете през всякакви трудности. Представи си го като още една емиграция. Аз минах такъв катарзис и оставих част от сърцето си в Германия под формата на дрехи, обувки,  Cry мебели, сантиментални дреболии, и всичко това - насила доброволно, което боли не по-малко.
Опитай се да се поуспокоиш, да поспиш и не изпускай шанс да си търсиш правата.
Стискам палци!

П.П. Не се настройвай негативно против държавата. Тук си най-защитена. Никъде по света няма да можеш да измъкнеш повече от системата.

Бубка, ще хвърля едно око и на твоите ботушни предложения.  Wink

benson10, съжалявам и за твоите терзания около местенето. Съвсем сигурно ли е? Къде в НДж?

Tandoori, аз познавам едно момиче, което роди в 9 клас на 16 години. Завърши после, следва дори и си работи сега... Но както бенсън каза, такива са по-скоро изключения, за съжаление доста рядко.

# 123
  • usa
Anyway, много неприятно! лекарите не ти ли дадоха нещо за облекчение на сърбежа? и мило момиче, ужасно много нерви хабиш за нещо поправимо. животът е прекалено кратък, за да се стресираш толкова за такива ситни проблеми. вземи се в ръце и не се самонавивай, нещата ще се оправят със сигурност, но нервите дето си ги скъсала по темата, няма да можеш да си ги върнеш...

juno ми хареса като филмче - добре направено, добра игра, свежи герои, въобще зарадвах му се макар и да не съм привърженик на тематиката. и все повече ставам непривърженик като моментът с бойфрендовете и евентуалния риск от тийн забременяване в къщи застрашително наближава. децата ми имат всяка година часове по секс образование в училище. и аз обмислям кое да закупя с цел стряскане на бойфренди - чейнсоу, калашник или просто брадве...

албена реши, че не иска повече да ходи на айс скейтинг. не знаела с какъв спорт иска да се захване, а съм непреклонна по въпроса, че трябва да има някакво физическо занимание. единственото, което и хрумва е танци, щото приятелката и ходи на такива, но аз не съм във възторг от тази идея, та преди да склоня, искам да пробвам да я убедя за нещо друго. та съм в нужда за идеи за спортове за 13 годишна девойка. вече отхвърли маршал артс, йога, плуване и тенис. знам, че вие сте идейни дами, та помагайте със затруднението ми, моля!

# 124
Боже, и аз си мислех, че с катерицата в стената на всекидневната, успяла да направи дупка... и сега капанът е в стаята, а двегодишната ми дъщеря все там се върти... Не искам и да си помислям какви зарази носи, колко ще е бясна, а капанът дали е устойчив, защото ми изглежда афив работа от всякъде...
Ева,  fingerscrossed

Моите наблюдения върху младите бременни са от България, за което мога да кажа, че винаги ме е учудвало как след случайно забременява и най-често последвано от брак, следващата бременност може да е планирана. И семейната среда, и обществото са относителни понятия за мен - дума не съм чула от родителите за секс, предпазване или забременяване, но очевидно съм имала не много, но достатъчно акъл за темата. Обратно - на моя комшийка и съученичка майка й от ранна възраст (такава, в която аз само предполагах, а дори някои предположения бяха грешни) я учеше кое и как, но на 19 години след един аборт и последвала втора бременност се омъжи.

За обувките - дойдох с един чифт, който нося вече седма година. Тук си купих летни сандали (Маршалс), които се скапаха за няма и три седмици. Късметлийка съм, не искам да кажа друго. И на мен повечето обувки са ми тесни, за жалост.

# 125
Миз,
- баскетбол
-футбол
-волейбол
-плуване
-бейзбол

Ето, погледни и тук: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports

# 126
И майка ми, и баба ми са се омъжили, защото са забременяли, едната на 27, другата на 24, с вече завършено образование. Според мен това не е добра причина да се омъжиш.

Една от най-близките ми приятелки, никак не глупава и никак не от лошо семейство, забременя на 17-18 след скъсан презерватив. Направи аборт. Добре, че не беше някъде в дълбоката американска провинция, където щяха да я направят на луда, за да направи аборт.

В Джуно момичето дава детето за осиновяване и ощастливява едно семейство. И аз като бъдещ осиновител си мисля, че един ден някоя такава тийнейджърка ще роди моето дете.  

# 127
  • usa
Миз,
- баскетбол
-футбол
-волейбол
-плуване
-бейзбол

плуването за мое най-голямо съжаление го отказа. за баскетбол не става - най-ниска е от всичките си съученици и 90% от съучениците на сестра си. футболът го мислихме, но и двете не сме във възторг от идеята в събота в осем часа сутрин да обикаляме щатските стадиони за състезанията. мерси за волейбола, ще го предложа.
предложих и алпинизъм. дори не ми отговори, само ми се изсмя  Thinking...

# 128
миз, щом иска танци, нещо от типа на джазърсайз или аеробика?

и аз обмислям кое да закупя с цел стряскане на бойфренди - чейнсоу, калашник или просто брадве...

Grinning. Представям си картинката. В това време баща им гледа лошо и многозначително обяснява нещо от типа, че е бивш марин или пък че няма проблем за него тy гоу бак тy призън, ако се наложи.

ЕваHug

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 04:43 от Juturna

# 129
единственото, което и хрумва е танци, щото приятелката и ходи на такива, но аз не съм във възторг от тази идея, та преди да склоня, искам да пробвам да я убедя за нещо друго.

Защо си против, бе миз? Какви танци?

# 130
  • usa
единственото, което и хрумва е танци, щото приятелката и ходи на такива, но аз не съм във възторг от тази идея, та преди да склоня, искам да пробвам да я убедя за нещо друго.

Защо си против, бе миз? Какви танци?

защото не си я представям ей така. накрая ще преглътна, но няма да е без борба....

# 131
  • Boston, MA
миз, и аз за аеробика си помислих, тя всичко е отхвърлила твойта мома. Танците също са добра идея. Катерене по стена (майтап си правя за Албена, но нищо чудно джуджи точно това да работи един ден, предвид как вече сам се качва по телена мрежа ДОГОРЕ, като истинската маймуна, която е, четиригодишните му приятели не го практикуват това  Grinning).

# 132
защото не си я представям ей така. накрая ще преглътна, но няма да е без борба....

Предлагам ти, обаче, да си я представиш ей така или така

# 133
Джи, взе ми думата от устата! Simple Smile

Миз, гледай  Take the lead с Антонио Бандерас Simple Smile Може пък да се запалиш  Laughing

# 134
Джи, взе ми думата от устата! Simple Smile

Миз, гледай  Take the lead с Антонио Бандерас Simple Smile Може пък да се запалиш  Laughing

С Ричърд Гиър, бих казала. Laughing

P.S. Грешка, проверих, с А. Бандерас е, извини ме! А как се казваше филмът с Р.Г. тогава, и Джей Ло и Сюзън Сарандън??

P.P.S. Сетих се - Shall We Dance.  Мда, сама си комуникирам, и то успешно, като гледам. Crazy

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 05:11 от Джи

Общи условия

Активация на акаунт