73 начина за оцеляване в Американска икономическа буря

• 25 395
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • Boston, MA
Присетих се сега по нощите какво ми сподели мъжът ми оня ден. Гледал българските ток-шоута, и установил колко слаб е Слави. Дотук ясно. Обаче супер удивително за мен, шоуто на Азис му харесало. Азис, според него, ако зарежел гейско-глам-чалгарския си schtick, имал някаква естествена топлина, предразполагаща гостите, както трябва за добър водещ. Трябва да познавате милото, за да оцените, че по тая преценка Азис е супер явно.  Mr. Green

# 136
Да, всичко оказва влияние на децата--и обществото, и семейството и приятелите. Дали ни харесва или не, всички сме част от социална, икономическа, и идеологическа среда. (Например, на съвсем локално ниво, в Щатите кварталът в който живееш или можеш да си позволиш да живееш, определя качеството и рейтинга на училището.  За религии да не говорим.)  Никой не живее в изолация.

Има и друг фактор:  гени. Наскоро четох статия в която описваха как липсата и проявата на един специфичен ген решава колко родителите могат да влияят на децата си.  Този ген определя доколко родителска намеса, дори в много ранна възраст, би променила поведение при децата или не.

При тинейджърите приятелите понякога са по-важни от родителите защото те образуват най-тесните социални нетуъркс. Доста сложно.  

Според мене, решението да станем родители е винаги "a leap of faith."  Надяваме се, че ще дадем най-доброто от себе си на децата, че ще моделираме поведение за тях, че ще им предадем нашите ценности, но има и един елемент на неизвестното, който винаги е там и не можем да предвидим.  Можем само да опитаме.

# 137
От ботуши, през дървеници с танцова стъпка, та на масата - кашкавал Sotto Cenere. Искам да го препоръчам много на тези, които обичат сирена. Купувала съм го от "хранителните стоки" в Гранд Сентрал, но сигурно го има в разни чийз-шопове и по-намазани магазини и както се вижда - онлайн. Обръщам специално внимание, че вкуса на трюфели е силен и се усеща, ако някой не го харесва, да опита първо малко. Влюбена съм в това сирене.  Blush
Много ще се радвам, ако някой препоръча нещо друго / подобно.

Бай дъ уей, миз, и аз съм за танците!  Peace

Наскоро четох статия в която описваха как липсата и проявата на един специфичен ген решава колко родителите могат да влияят на децата си.  Този ген определя доколко родителска намеса, дори в много ранна възраст, би променила поведение при децата или не.

Pixie, онлайн или принт издание? Къде? Популярна литература или научна публикация? Автори? Моля за повече информация! Тази тема много ме интересува, но на подобно нещо до сега не съм попадала.  newsm78

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 05:25 от cubbit

# 138
  • Boston, MA
Нова тема - какво да си нося от България? Без подправки, лекарства и вечните кръгли тави  Laughing, по-скоро книги за нас (нови и интересни български автори) и интересни неща за Дани (готини български книжки, трябва и в градината да им подаря, че съм обещала да ги обогатя с кирилица  Mr. Green)?   

# 139
и интересни неща за Дани (готини български книжки, трябва и в градината да им подаря, че съм обещала да ги обогатя с кирилица  Mr. Green)?   

Приятно изненадана съм от продукцията на издателство Хермес.. Тук е каталогът им, а тези книжки бяха интересни на А.К. още като беше бебе, преди годинка, та до днес.

# 140
Къббит,
беше принт преди доста седмици в някакво списание, но къде???   Провери Джак Шонкоф; той е известен с рисърч върху ролята на гените и средата и пресата много обича да го цитира защото той има такива сензационни открития. Има книга и много статии.  И мене ме интересува този въпрос. Мисля, че ролята на гените от времето на бихейвиоризма е пренебрегната.  

# 141

Има и друг фактор:  гени. Наскоро четох статия в която описваха как липсата и проявата на един специфичен ген решава колко родителите могат да влияят на децата си.  Този ген определя доколко родителска намеса, дори в много ранна възраст, би променила поведение при децата или не.

Най-вероятно и моите родители са разчитали на този ген, защото много  от тях не сым чула/научила по въпроса, а пык и аз винаги сменях темата или излизах като стане дума за секс, защото  се бях самообразовала в приятелски кръг  Grinning, а помня, че в 5-ти класс имахме такъв час веднъж седмично, та и това си беше ценен източник на инфо.
Кюбит няма какво да се ядосваш за быдещо уголемяване на крака, ти поне си 6ти номер, повече от 7 няма да станеш, а какво да кажем ние големокраките  Sad  Crossing Arms
Биз забравих да кажа добре дошла, макар и за малко, дано имаш добри новини от имиграционните скоро  Simple Smile
и аз обмислям кое да закупя с цел стряскане на бойфренди - чейнсоу, калашник или просто брадве...
И мъжа ми е пред тази дилема още от сега  Laughing
Джуно не сым гледала

# 142
Нова тема - какво да си нося от България? Без подправки, лекарства и вечните кръгли тави  Laughing, по-скоро книги за нас (нови и интересни български автори) и интересни неща за Дани (готини български книжки, трябва и в градината да им подаря, че съм обещала да ги обогатя с кирилица  Mr. Green)?   
За Дани и детската градина - има разни, които са може би подходящи - с форми, цветове, животни, по една дума на страница, с твърди корици и голяма картинка, мисля, че бяха на издателство "Фют".
За себе си аз лично нищо не харесах - не довидях ли, не знам.  Зачитах разните нови книги на български автори в "Хеликон", и все превзети ми се струваха. Може би Димитър Динев мога да препоръчам, макар че той е австрийски автор, но е преведен на български. За съпруга купих сборника му с разкази, романът "Ангелски езици" точно тогава го нямаше, Съпругът казва, че му харесвал стила, но аз като зачета, и си го спомням как звучеше в оригинал на немски, и на немски ми е по-истинско.  
На Капка Касабова новата книга "Улица без име" вече трябва да е преведена на български и да е излязла на пазара, но аз лично предпочитам да си я чета в оригинал, на английски. Искрено се радвам на тази книга, усещам, че съм в състояние на непрекъсната усмихнатост, като я чета, а на моменти започвам да се хиля с глас.
Разминах се обаче някак си с нашумялата "18% сиво" на Захари ... (забравих какъв), който живее в Калифорния. В Литернет има откъси от нея, колкото да заподозра, че това момче  наистина умее да разказва, при това с чувство за хумор.
И май дотук ми се простират компетенциите. Simple Smile
Весели дни в България!

# 143
Кюбит...мерси за сиренето ,ще го пробвам на всяка цена,много обичам сирена.

Ева...описваш някакъв кошмар просто- разбирам те напълно защо си така отчаяна-трябва да има някакво решение,не знаех че тези твари все още съществуват и са толкова неизтребваеми.Интернет и най силното ти оръжие,чети прави проучване ,едва ли сте 1вите в подобна ситуация-виж при други хора как са се развили събитията!(((прегръдки))) горе главата и както ти казват момичетата гледай да поспиш

миз...сокър е супер,племенницата ми която е на 16 се занимава усилено с това от 2 г и е много запалена.Танците са супер ,защо не искаш - колко исках едно време на народни танци да ходя пък така и не  намерих къде точно и така си
  остана ...едно разочарование.

Бенс...много кофти с тея разигравки бе , поне да се знае вече със сигурност за да се успокоите и да действате!Еххх що не ви преместят тук къма Атланта  Simple Smile

И аз да помрънкам -до сега 3 сем. са ни харесали къщата но няма оферта от тях ,по  информация не ги удобряват от банката и не могат да си позволят хората...брех до къде дойдоха нещата Confused

# 144
  bouquet

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 22:13 от Jenna

# 145
познайте пък с кого си устроихме срещичка в Сентръл парк този уикенд  Laughing

Издай се веднага, щото си лягам и няма да заспя от любопитство.  Mr. Green

# 146
съвет моля - Ноли-вия рожден ден наближава с пълна сила и аз имам въпроси за подаръци
- мога ли да му купя трайсикъл (от онези дето се бутат отзад) или е малък за това? Ако не - посъветвайте какъв да му взема.
- ползвали ли сте от онези тип 'рокинг хорс' клатещи се чудесии за яздене? Харесват ли ги децата
- а басейн с топки?

изобщо дайте идеи, че не знам вече какво да му купя - не иска с нищо да си играе

От опит да кажа, че моят син много си падаше по бутащи се неща - съответно му купихме един лъв, на колелца, който може да се бута и той си го джиткаше из цялата къща. Този ми ти лъв Crazy освен това, като му натиснеш носа, почва да пее някакви песни. Абе забава. След време, като заякне малко в краката (детето), този лъв е пригоден да му се сваля бутащата част и да стане на седалка, върху която да седне и да се движи, но вече с крака. Освен това му подариха и някаква косачка (играчка), която, освен, че издава ужасен стържещ шум (който той обожаваше, за разлика от мен), също се бута и има копченце, което сменя песни, с азбука, с броене и т.н. Изобщо - всякакви бутащи се играчки на колелца бяха добро попадение с А. К.
-- "рокинг хорс" - малко по-голям трябва да стане, май ще му дойде бая да трябва да балансира, че и да го движи в същото време, де да знам...
--  басейн с топки - само ще събираш топки из цялата къща, а той ще се радва да ги хвърля във всички посоки, съмнявам се целенасочено да си седи в басейна с топките, без да се поблазни да ги размята навсякъде. Mr. Green Heart Eyes (може пък точно това да му хареса -  сега, като се замисля).
Иначе, за символични и лични подаръци не питаш тук, нали? Говорим за това, на какво ще се радва Ноли?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 07:02 от Джи

# 147
  • Boston, MA
Супер идеи, браво.
Да се сещате за някакви дървени пъзели с българската азбука?

Джена, аз съм за колело или рокинг хорс/животно, по-символично е като за първи рожден ден, а той, естествено, по-нататък ще си го ползва. Ние имаме от кумовете подарен рокинг мотоциклет за първия р.д., още се люшка на него. Колело му купи баба ми, влачихме го от България миналата година, от тези, които стават и за по-малки (с буталка) и още ще го кара.

Басейн с топки не ми е било на списъка поради липса на място.

От нас с баща му за първия и втория р.д. е имало символични играчки, но му взехме персонализирани книжки от тези: http://www.iseeme.com/ мисля да продължим традицията.

# 148
Дженна, имаме люлеещ се лъв, който използваме ежедневно, многократно, понякога там го и храня.
Но изчакай да стане по стабилен Ноли:

Този лъв има четири мелодийки и бибиткащо ухо, не че е важно...
И досега пробвайки да поставя сина си върху подобие на велосипед в магазина- резултата е силно негативно отношение...  Whistling
Играчки които се бутат- не долюбваме също...
Ако се сетя нещо подходящо за вас докато спя- утре пак ще пиша!

# 149
  • usa
Има и друг фактор:  гени. Наскоро четох статия в която описваха как липсата и проявата на един специфичен ген решава колко родителите могат да влияят на децата си.  Този ген определя доколко родителска намеса, дори в много ранна възраст, би променила поведение при децата или не.
При тинейджърите приятелите понякога са по-важни от родителите защото те образуват най-тесните социални нетуъркс.  

те гените напоследък за всичко са виновни. наскоро научих, че те определяли и колко люто може да яде човек...
да, важни са приятелите за тийновете, но за момента. какво им набиват родителите в главите, обаче, оставя също много дълбока следа. може да протестират срещу това, може да негодуват, но е задълбано в мозъка им и действа подсъзнателно. и рано или късно изплува. и порасналият тийн се плесва по челото и си казва `как не съм забелязал/а до сега, че родителите ми не са всъщност толкова кухи???`. пък по-отворените вземат, че се и обадят по телефона на майките и бащите си и им се извинят за причинените ядове... ех, мечти, мечти...

съвет моля - Ноли-вия рожден ден наближава с пълна сила и аз имам въпроси за подаръци
- мога ли да му купя трайсикъл (от онези дето се бутат отзад) или е малък за това? Ако не - посъветвайте какъв да му взема.
- ползвали ли сте от онези тип 'рокинг хорс' клатещи се чудесии за яздене? Харесват ли ги децата
- а басейн с топки?

триколка можеш да му купиш. даниел се возеше с удоволствие от година и двумесечен. и коня се харесва на децата на тази възраст, но лично аз не му виждам смисъла. в басейн с топки не им харесва сами, съвсем друго е когато са с другарчета. аз съм за триколката с дръжка за тикане.

благодаря за мненията по моето вълнение. може пък да преосмисля танците. и да я насоча към бални такива. или ми хрумна друга идея - да намеря група за аеробик, на който да ходим заедно. един вид майка-дъщеря куолити тайм Heart Eyes...

бубка, и мой данушка е голям катерач Simple Smile. знайш как пълзи по стените за катерене по разните панаири? с два паунда е над теглото, с което пускат, ама е като паяк! дано той един ден прегърне идеята ми за алпинизъм и не ме тормози да го записвам на танци или чиърлийдерство...

Общи условия

Активация на акаунт