Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми в дискусията?
Какви са основните притеснения на майките след раждането?
Какви съвети се споделят във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми в дискусията?
-
Какви са основните притеснения на майките след раждането?
-
Какви съвети се споделят във форума?
Във форума се споделят съвети относно кърменето, увеличаване на кърмата, справяне с коликите, както и споделяне на лични преживявания и радостта от пристигането на нов член на семейството. Съветите включват идеи за стимулиране на лактацията, утешаване на бебетата и споделяне на лични преживявания и радостта от пристигането на нов член в семейството.
-
Какви са препоръките за кърмене и грижи след раждане?
-
Какви са преживяванията на майките по време на раждането?
И аз си мисля, че това с маста и солта не е за препоръчване. Ама са тръгнали да ме убеждават, че аз така съм отгледана и сестра ми и брат ми и че било за хубаво. Аз настоявам, че не е правилно, ама .....
Макар че аз си мажа детето и аз си го къпя, така че не могат да ми се бъркат. Ама все пак реших да питам и вас.
И все пак повече от 8-10 литра вода не отиват, поне засега. То детето не е и мръсно. Но аз не пълня ваната с вода, защото е много дълбока, а само го поливам в нея. Като поортасне, тогава бих се престрашила да я пълня повече, че и да го слагам да ляга вътре. За ноктите съм взела и ножичка и нокторезачка. Но досега не съм ги ползвала, все си мисля, че ще му засегна кожата на пръстчетата. Сега на Калоян са му много меки ноктите и се късат. Но ще трябва да се опитам вече да ги изрежа, защото стават ръбчета като се късат и са много остри, а той непрекъснато си стиска бузите на лицето и се дере. Гребен и четка нямаме, то ние нямаме и много коса.
Мислех, че гребенче и четка се ползват за келта. Един доктор казва ползвай веднага, друг не бутай, докато не навърши годинка поне. 

ама какво да се прави, така е с бебчетата 

затова се подготвих за психоатаките, които тепърва ме чакат. маста не се препоръчва основно, защото може да доведе до прегряване на бебето и/или до алергия или нещо такова. Ако държиш на натуралното най-добре било преварен зехтин. иначе аз съм купила на себа мед кремчето и на мустелата масажното олио.