Вече само до 35% раждания чрез секцио

• 5 935
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде на път....
....................
Тя не знае коя е тази държава и въобще дали има такава, ама си пише......
..................
Точно! Аз не знам някъде по света да си избираш как да раждаш.....
Това е само у нас.............

# 61
Това го пуснах и в другата тема, вътре пише как е по държавите, въпреки, че в повечето, както и у нас се води, че няма  Laughing

А какво всъщност значи "Вече" само до 35% раждания чрез секцио, доколкото знам за 2006 и 2007 година, родилите със секцио са под 25%, при това говорим общо, не само такива по желание. Така, че споко - имаме още 10%  Mr. Green

# 62
# 63
Ще питам и тук:

От сума ти време не мога да разбера какво му е толкова лошото на секциото? Защо се възприема като напаст божия едва ли не? Според мен е мнооооого по-безопасно от нормално раждане.

Ами явно важи принципът - аз съм се мъчила, защо пък тия да не се помъчат малко и те?  Mr. Green
Това изобщо не е вярно!  Naughty
Важно е детето, не разбирате ли??????  ooooh!

При секцио за детето НЯМА никакъв риск!

# 64
Ще питам и тук:

От сума ти време не мога да разбера какво му е толкова лошото на секциото? Защо се възприема като напаст божия едва ли не? Според мен е мнооооого по-безопасно от нормално раждане.

Ами явно важи принципът - аз съм се мъчила, защо пък тия да не се помъчат малко и те?  Mr. Green

При секцио за детето НЯМА никакъв риск!

ooooh!  ти май не си 4ела наzад. Немалък процент от родените деца 4реz секцио са с родилни травми.

# 65
  • Sofia
Здравейте, аз по принцип избягвам такива теми но сега не можах да се въздържа и ще си напиша и моето мнение  Simple Smile родих секцио по желание, още преди да забременея бях взела това решение защото на няколко мои близки им се случиха нещастия при нормално раждане и това е нещо което никой лекар не може да предвиди за съжаление  Sad дори на майката с която лежах в болницата първото й дете беше починало при нормално раждане и сега второто го беше родила със секцио живо и здраво. Доста съм изчела и досега не съм чувала за нещастни случаи с новородени при секцио докато с такива при нормално раждане е пълно, единственото за което съм чела при секциото е по бавната адаптация (това за което едно момиче беше писало по напред, тъй като раждането не е започнало естествено) въпреки че дъщеря ми се адаптира толкова бързо колкото и бебетата  родени нормално  Rolling Eyes
Цитат
Немалък процент от родените деца 4реz секцио са с родилни травми
аз не видях никъде такива проценти  newsm78
не искам да се карам с никой просто това е моето мнение и всеки трябва да има право на избор защото кой после ще поеме отговорноста ако се случи нещо, държавата ли???

# 66
  • пак там
Ще питам и тук:

Разбирам. И бих предпочела детето ми да излезе на бял свят малко неподготвено, отколкото мъртво. Или с травми по главата от онези ужасни железа, с които го дърпат. Или от вакуума.

Да, за майката по време на секцио има риск - все пак това си е коремна операция. И не е ясно дали рискът е по-голям, отколкото при естествено раждане. Обаче вие говорите за рисковете за бебето. А за бебето рискът е сведен до абсолютен минимум. Така твърдя не аз, така твърди статистиката.

# 67
  • На черешата
И десет теми да се появят, пак ще са малко. Не мога да разбера кому пречи едно секцио по желание - родилите нормално се чувстват прецакани или кофтито лекари, при които никой не иска да се оперира завиждат на по-печените, пред чиито кабинети е навалица от желаещи за секцио?
Просто би трябвало да има единна тарифа за такава операция, която, ако не е наложителна /и в този случай се покрива от ЗК/, то пациентът да си плаща официално на здравното заведение, в което се извършва манипулацията.

Peace Именно.
  Аз се чувствам прецакана,защото внасям безбожно висока/имам нещастието да ме осигуряват на реалния ми доход/ здравна осигуровка за да плащам за прищявките на някого,а когато на мен ми се наложи някаква болнична интервенция да си я плащам,защото в касата нямало пари и не поемат точно това лечение. Rolling Eyes

# 68
Темата наистина предразполага към спорове. Laughing
Първо:право на избор в медицината не съществува.Има информирано съгласие,което е нещо съвсем различно.
В бг наистина напоследък ,като че ли е модерно да се ражда със секцио.В белите страни тази "мода" я ограничават,като зад тази операция "секцио по желание" стои една солидна сума.В щатите ,например, цената е от порядъка на 20 000$. LaughingАз съм за това:да се актуализира цената на тази операция и нека всеки ражда както му харесва. LaughingСумата,която плащате тук в Бг е смешна,унизителна и нереална.
Фантичке,нали не очакваш касата да поеме и "секциото по желание"?....въпреки,че в момента така се получава,защото лекарите измислят някакви диагнози,за да направят секциото Thinking
Темата не е за или против секциото или нормалното раждане и рисковете,свързани с тях....така,че ще си спестя коментара по някои смешни изказвания тук. Laughing

# 69
  • На черешата
Не очаквам,но е факт,че го поема,понеже лекарите измислят причини някой друг да плаща за нечии прищявки. Confused Rolling Eyes

# 70
Ще питам и тук:

Разбирам. И бих предпочела детето ми да излезе на бял свят малко неподготвено, отколкото мъртво. Или с травми по главата от онези ужасни железа, с които го дърпат. Или от вакуума.

Да, за майката по време на секцио има риск - все пак това си е коремна операция. И не е ясно дали рискът е по-голям, отколкото при естествено раждане. Обаче вие говорите за рисковете за бебето. А за бебето рискът е сведен до абсолютен минимум. Така твърдя не аз, така твърди статистиката.

Съгласна съм напълно  Peace

# 71
  • София
Лично мое мнение и не искам на никой да го налагам, смятам че майката трябва да има избор при раждането. Все пак тя ражда, не бащата, не родата, не доктора. Ок, ако трябва някакво допълнително заплащане ако трябва да въведат, но смятам че трябва да имаме право на избор и когато го правим този избор да не ни гледат под вежди и да ни мислено съдят за това!!!!!!
Да не помислите, че съм привърженик на секциото, за мен лично съм си решила да си раждам нормално, но смятам че това трябва да си е лично решение на майката.

# 72
Небива да се отнема правото на избор на майката,нека всеки решава сам за себе си.

# 73
Аз не знам някъде по света да си избираш как да раждаш.....
Това е само у нас.............
Искаш да кажеш, че цялото холивудско съзвездие, родило със секцио, е било все по медицински причини?! Можеш да си избираш по света и още как!
Въобще това лимитиране на здравната каса ми е адски противно. Има един малък град в СИ България, с огромна дейност в родилното отделение на местната болница, защото отделението е супер и лекарите са страхотни. Там ходят да раждат от цялата област и от съседни. Е, сбъркват ги от проверки от ЗК, как можело в такова малко населено място да има толкова много родилки  ooooh!, че и глоби се опитвали да им налагат. А хората просто си вършат работата, и то много добре.
Остана да ми забранят да си раждам и където искам и раждането да става само по постоянен адрес на майката.  ooooh!
За протокола - родих два пъти, и двата - по естествен начин.  Peace

# 74
Всеки трябва да има право на избор! Peace
Разбира се,че е така.Как така някой ще ми каже как аз да раждам,може да ми се даде съвет а пък избора да си е мой(то мойто вече мина де ,ама да си кажа Wink)

Общи условия

Активация на акаунт