Вече само до 35% раждания чрез секцио

• 5 925
  • 133
  •   1
Отговори
# 90
  • На черешата
 Колкото и да те учудва аз също. Rolling Eyes
 А ако толкова дървиш може и да си ги премерим. Mr. Green

# 91
... Нито във Франция, където живях, нито в Германия, където се местих тогава и където родих, ме бяха питали zа диоптъра ми, а аz нося постоянно о4ила (т.е. zнаели са) ...

Зълва ми роди във Франция. Налягането при късогледи се мери в началото на 9 месец.
Диоптрите нямат отношение  Peace за разлика от налягането на очните дъна, то може да е високо и при -1, пренебрегването му е безотговорно.

Може и да го мерят zна4и, аz бях само до на4алото на 7мия месец там. Но тук никой не ми мери ниЩо, а хем попитах  Thinking

# 92
Аз нещо не ви разбирам възмущенията. Това не е някакъв закон гласуван сега. Секциото никога не е било право на избор. Само по мединцински причини, може лекар да го реши. Винаги е било така, не е от сега.

Това че БГ лекарите станаха търговци и с пари под масата ти измислят "причина", няма да спре, бъдете спокойни.
Peace

# 93
Вие разлика между планово секцио и секцио по спешност правите ли?
Тук ще се изтрепем из форума, а всъщност още не е ясно какво точно пише в Наредбата - те и за 90% от брутната заплата се скъсаха да тръбят, но я ми кажете коя от вас получава майчинство в размер 90% от брутната си заплата - дори в месец с 22 или 23 р.д /което си е рядкост/. Тъй че оставете ги какво казват по телевизията - може да е така, може и да не е!

# 94
Честно казано, не бях влизала в тема с по -грозен тон в този форум. Аз се отбих за инфо от препратка на Google и направо ме стреснахте. ПРи толкова претенции, мисля че е уместно поне да покажете малко толерантност и умереност. Фанатизма никого не е довел до добро. Според мен една жена може да усети най-добре собственото си тяло и интуицията й не е за пренебрегване. А спора за ощетения данъкоплатец при безумната здравна система в БГ и при значителната вноска от 7-12 лв. месечно... Rolling Eyes

# 95
Ами секциото е много по- скъпо и опасно. В много страни, например Германия и Австралия, а има и други секцио може да направиш само по медицински причини, иначе раждаш нормално. Така че не се пени толкова много

# 96
И в Ирландия знам,че до последно се опитват родилката да роди по естествен начин и при много краен случай се прави секцио.

# 97
  Подкрепям! Трябва да има ред в тая държава! Кво е това: тая искала секцио, оная искала естествено, пък третата във вода виждаш ли. Може да има само законен начин за раждане. В закона да бъде записано точно как протича Процедурата по раждането на нов данъкопратец, който я нарушава да бъде наказвам административно. Освен това тия лоши лекари, които дават възможност да се заобиколи Процедурата, да бъдат наказвани най-строго, защото те подкопавата основите на общественото здраве... "Обществено" ли казах? Извинете, простете! Народното здраве имах предвид.  Mr. Green

Накрая искам да благодаря на всички, които искат по цял ден мислят за моето здраве, но съм притеснена, че от толкова мислене за мене, не им остава време да мислят за себе си. Ако вземе да им стане нещо, ще се чувствам ужасно виновна.  Rolling Eyes

# 98
Всеки трябва да има право на избор! Peace
И аз мисля така PeaceКакво значи да ограничат секциото?Ами ако са изчерпили лимита си от секцио,и дойде жена,на която трябва да и се направи секцио по спешност?Тогава какво?Ще я оставят да умре ли?Това са пълни глупости.Искам само да добавя,че аз и двете си деца съм родила по естествен път,но съм твърдо против ограничаването правото на избор на жената #Cussing out

# 99
  • София
Не съм раждала секцио, затова не съм докрай безпристрастна, но си мисля, че някои лекари направиха истински бизнес от ражданията със секцио, независимо дали конкретният случай го налага, втурват се да обясняват, че е по- добрият вариант, от съображение за тяхното удобство и лично време. Все пак едно нормално раждане е непредсказуемо като продължителност и начало във времето, докато секциото отнема 2 часа (по план).
Това е мое мнение, не ангажирам никого и СЪМ за правото на личен избор, но за мен това не е щадящият начин на раждане за родилката и бебето (както се прокламира) и е хубаво, да се практикува само по медицински показания. Казвам го, защото съм прочела много по въпроса. Peace

# 100
хахаха, и какво ще направят в следната ситуация: Отива майка да ражда и трябва да е секцио (по мед. причини). Да ама болницата е запълнила квотата от 35%! И какво ще се случи, ще я оставят за задържане, ще я изпратят в друга болница или ще я оставят да си се мъчи.... Това е поредние тъпизъм на поредната стажантка в някое министерство или на някоя лелка дето никога не е раждала през живота си! Не се ядосвайте, ако се стигне до там нали не мислите, че болница ще откаже някой и друг лев повече. Естественно, че не ще ви пооправят изследванията и ще ви пуснат за секцио по мед. препоръки! Но иначе съм съгласна, че не държавата има право да решева вместо нас! Нали все тръбят, че е демокрация, нали това ми дава право на глас... Е не и тук де. При нас стана по-зле и от по времето на комунизма, но това е друга тема! Аз искам да си родя по естествен път, но съм против държавата да регулира мойте желания!

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 10:15 от the1

# 101
Само едно нещо ми е чудно - защо след като няма жени, които са родили чрез секцио и които да се опитват да убедят всички, че трябва да родят по този начин, винаги се намират жени, родили нормално, които искат да наложат своето виждане на останалите?
Всяко раждане е индивидуално и приемайки, че е под медицински контрол, в крайна сметка лекарят е този, който преценява рисковете за майката и за бебето. И щом лекар е назначил секцио, по каквито и да било причини, с информираното съгласие/желание на родилката, какво ви притеснява вас, които сте съвсем встрани от конкретното раждане?
Правото на разумен избор трябва да се уважава.

# 102
Само едно нещо ми е чудно - защо след като няма жени, които са родили чрез секцио и които да се опитват да убедят всички, че трябва да родят по този начин,
Това изобщо не е вярно! Ти как стигна до извода, че няма такива жени?

# 103
хахаха, и какво ще направят в следната ситуация: Отива майка да ражда и трябва да е секцио (по мед. причини). Да ама болницата е запълнила квотата от 35%!

Ако се прави секцио САМО по медицински при4ини, и то не по иzмислени такива, таzи квота е предостатъ4на.

# 104
хахаха, и какво ще направят в следната ситуация: Отива майка да ражда и трябва да е секцио (по мед. причини). Да ама болницата е запълнила квотата от 35%!

Ако се прави секцио САМО по медицински при4ини, и то не по иzмислени такива, таzи квота е предостатъ4на.
Така се говорише и за направленията, а се оказа съвсем друга ситуация! Хайде да не спорим, че си знаем оцапаните дупета! Ясно е и, че в България всеки закон е потъпквани и пренебрегван! А дали е достатъчна или не е друг въпрос, све пак лекарите ни не са от най-чесните в тая страна! Надявам се ти е ясно, че такова нещо като САМО в БГ го няма!

Общи условия

Активация на акаунт