Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 913
  • 578
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,бих искала да попитам водите ли децата на санаториум и ако да къде? Знам,че има тема за това,но там пише само за Момин проход и Банкя.Иска ми се също така да са по-добри условията,защото не мога да си представя как къпя детето в общ санитарен възел.Ако искате пращайте ми координати на лични.Благодаря ви!

# 256
Сиси е прекрасна, на колко години е?
След 4 месеца ще направи 4 годинки.
И тази фирма нестава.http://catalog.bg/company.php?company=19276
Вчера им звънях и обяснявах половин час какви обувки искам, а те ми обясняват какви имали.
Как може на възрастен човек да изработят с отливка и всичко необходимо, на деца, "баш такива неможем", е, аз пък искам точно такива.
Пак ще и купуваме от Англия.
gerche , не са много местата, където се провежда  рехабилитация на ДЦП, Момин проход, Банкя, Тузлата, Поморие, но май навсякъде условията са под всякаква критика.
Ние мислим тази година да идем в Момин проход, ако не ни изядат хлебарките, ще споделим впечатления.

# 257
Много благодаря за отговора.Ще чакам отзиви.Аз сега чакам една позната да се върне от Котел и като разкаже ще споделя с вас.   
   А Сиси е като кукличка.

# 258
  • варна
 Момичета, да ви питам за някои неща.
 Боян напоследък много се нервира заради зъбите, но от това му се схващат краката. Преди седмица неврологът каза, че само десният крак е зле, а сега имам чувството, че месеци работа са  на вятъра. Какво правите в такива моменти?
 А ръцете не дава никой да ги пипне. Рехабилитаторката му ги дърпа ,да се подпре напред, а той натиска назад гърба си от яд. Може да седи седнал вече, но като се ядоса, ляга. Аз го занимавам със всякакви игри с тях, но в някои не иска да участва, не иска да му ги въртя, китките са проблема май. От любов към подражание го накарах да ги пъхне в купичка с топла вода, съмнително я гледа няколко минути. Обича хартии да къса и платове да пипа всякакви.
  Може да пляска със звук, дава за целувка ръка като е на кеф и обича да пляска по всичко ,особено с лявата ръка /която уж е здрава/, даже вече ми се вижда прекалено. Thinking
 С ръцете не посочва, не ги подава ,за да го взема, чудя се как да го науча.  Всяко хващане на ръка ,следва дърпане рязко назад. Избягвам да го дразня,но се налага понякога. Два пъти е показвал колко ще порасне, разбира вече, но трудно се прежалва да ги задейства.

# 259
  • густо майна Филибето
orhid , не знам какъв съвет да ти дам, като гледам, че детето ти е на 10м  Rolling Eyes Моята дъщеря тогава започна да се обръща, а тя се води не особено тежка форма. Confused Наблегни на общуването и подражанието. Психическото състояние на детето в някакъв момент може да ти се окаже по-важно от физическото.

# 260

gerche , не са много местата, където се провежда  рехабилитация на ДЦП, Момин проход, Банкя, Тузлата, Поморие, но май навсякъде условията са под всякаква критика.
Ние мислим тази година да идем в Момин проход, ако не ни изядат хлебарките, ще споделим впечатления.

В Банкя условията са добри, поне на мен базата ми харесва.

# 261
Момичета здравейте моя син е с епилепсия вече е на 3 годинки почти но не ходи още самостоятелно пуска се и да ви се оплача обадих в един рехабилитационен център в пловдив да питам какви са условията и една докторка ми се сепна и ме пита"Г-ЖО вие с каква диагноза сте" аз и казвам с епилепсия и тя ми вика"Няма какво да говорим по този въпрос ние работим само с деца с дцп и с здравната каса".Кажете ми момичета как да не отида до Пловдив и да я трепна кво да направя че моето дете е с епилепсия още не ходи а няма клинична пътека за реххабилитация за епилепсията нямаме дцп слава богу и всичко плащам като арабин рехабилитации и нощувки.Аз миналата година бях 3-4 пъти в Банкя доволна съм от една рехабилитаторка добре е там.Интересува ме знаете ли за рехабилитационен център в Сандански.

# 262
  • густо майна Филибето
Ивета е в ВИП Брадър.

# 263
Да, с тези плитчици и големи красиви очи, има да я мачкат. Heart Eyes

# 264
ema-диди В следствие на епилепсията може би се е появило друго заболяване поради, което детето все още не може да ходи.
Любознателна, Ивет е прекрасна!  Hug Heart Eyes

# 265
Само да не го стресират детето...  Confused

# 266
  • густо майна Филибето
Think би трябвало да е наясно как ще й се отрази. Много е красива Heart Eyes
Май е излишно да ви казвам как се разстроих още на видеото Sad А като видях и Ивета беше голямо реване Sad

# 267
В момента при Гала(на кафе), говорят за ДЦП.

# 268
  • София
Ивета е нашата малка смела принцеса  Hug
Надявам се да се е чувствала добре! тя е много комуникативна, когато някой й хареса. дано й е харесало там!
Чакаме мама Think, да разкаже как е било.

Мимето също би трябвало да я има на плаката, който внесе Стефчо в къщата. Не го дадоха в по-близък план и не можах да видя Sad

# 269
Момичета днес говорих с моята рехабилитаторка в Банкя,отворили са санаториума но е било много студено и за сега няма смисал да се ходи а като се постопли тогава там е много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт