Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 988
  • 578
  •   1
Отговори
# 420
  • густо майна Филибето
Момичета, днес след обед ми звънна desina и ми каза че тяхната висока температура си има сериозна причината и това е пневмония, а не от зъби както е твърдяла тяхната лична лекарка, приети са в детско интензивно отделение. Преди малко отново се чухме с Деси и ми каза че са смъкнали температурата на Габи с лед и се е успокоила и заспала. По моли ме да ви благодаря от нейно име за постовете които сте написали за смъкване на температура. Аз стискам палци бързо да се оправят и да се приберат в къщи.

Има лични лекари, които имат направо престъпно виждане по въпроса за зъбките и температурата. Close И не умеят да работят със слушалки изглежда. Температура от зъби рядко може да превиши 38 градуса. Обикновено се поддържа 37-37,5. За температурата, ако бабешките методи трудно могат да се приложат (например детето е изтощено, а ние му налагаме ледени кърпи, то пищи и не може да заспи), редуват се парацетамол(панадол) и нурофен, защото имат различни съставки. Първото може през 4 часа, второто на 6ч. Има и температуропонижаващо лекарство, което смъква моментално, но се прилага само в крайни случаи и не е моя работа да ви го пиша Wink И ако температура продължи повече от 3 дни, обикновено се стига до антибиотик.

Присъединявам се към останалите с пожелание детето да се оправи бързо! Praynig

# 421
Добра вечер майчета newsm51

Днес водих синът ми при д-р Щелианов и при д-р Савчев ( ортопед).

Оказа се, че му няма нищо сериозно на детето Praynig Praynig Praynig

Отхвърлиха се съмненията за ДЦП, но ни назначиха кинезитерапия.

Имате ли представа, къде във Варна има добър кинезитерапевт, който се занимава с деца и поемат ли се разходите от здравната каса?

# 422
Забравих да кажа, че от Щелианов ссъм супер доволна Peace Peace Peace

Наистина е добър специалист.

# 423
  • Варна
К-А-М във Варна може да ходите в Карин дом, но се чака май доста докато ви приемат, защото има записани и други деца които чакат за рехабилитации, не се заплаща нищо там. другото място е във Виница там ходят orhid трябва да питаш нея как е там, аз не съм запозната. Това са рехабилитационните центрове за деца, вече може да се по интересуваш за някой рехабилитатор, който да работи инвидуално с вас.

# 424
К-А-М във Варна може да ходите в Карин дом, но се чака май доста докато ви приемат, защото има записани и други деца които чакат за рехабилитации, не се заплаща нищо там. другото място е във Виница там ходят orhid трябва да питаш нея как е там, аз не съм запозната. Това са рехабилитационните центрове за деца, вече може да се по интересуваш за някой рехабилитатор, който да работи инвидуално с вас.

Благодаря ти за инфото миличка Hug Hug Hug

При мен проблемът е, че имам още едно дзверче Heart Eyes , на 3 годинки и няма как да се мъкна и с двете Crazy

Докторът каза, че и в къщи мога да му правя масажчетата, но ми се иска да го заведа поне няколко пъти и да видя за какво става въпрос Rolling Eyes

# 425
  • варна
 Кам, във Виница е безплатно също, но трябва да се вземе един документ от Агенция Закрила на детето, че има нужда от рехабилитация.
  После се отива в Дома, преглежда го там главната лекарка, назначава съответните рехабилитации и подписваш един договор, че ще ходиш
  И всеки път като се ходи трябва да имаш бележка от личния, че е здраво и изследване за чревно носителство- все едно ще ходи на градина.
  На 2 мес. веднъж ходим последователно 2 седмици, за толкова има места в момента. Иначе съм доволна от рехабилитацията.
 Но щом не енещо сериозно наистина най-добре да намериш една рехабилитаторка да ти покаже какво да правиш за 1-2седмици. По 15лв ми взимаха за час, когато виках вкъщи.

# 426
  • густо майна Филибето
К-А-М , много се радвам за вас!  Hug Hug Hug

# 427
orhid,   bouquet  bouquet  bouquet

Ама това пък за АЗД много ме изненада Shocked Защо пък от там? newsm78

И аз си мисля за вариант рехабилитаторка, но си нямам на идея към кого да се обърна...
К-А-М , много се радвам за вас!  Hug Hug Hug

Благодаря ти Любознателна Hug Hug  bouquet

Може би се повтарям и потретвам, но тук срещам най - голямо разбиране и съдействие Peace

Имате големи сърца smile3525

# 428
  • варна
 Ами и аз се зачудих първо, но във Виница се води че ползваш социална услуга Дневен център за рехабилитация и реда явно е такъв. Документа го дават без проблеми, не искат документи за доходи или нещо такова. Само от невролога каквото ти е написал.

# 429
Ами и аз се зачудих първо, но във Виница се води че ползваш социална услуга Дневен център за рехабилитация и реда явно е такъв. Документа го дават без проблеми, не искат документи за доходи или нещо такова. Само от невролога каквото ти е написал.

Ясно. Wink

Все пак, ако някой може да ми препоръча добър рехабилитатор от Варна, които се занимава с малки деца, да пише Peace

# 430
orhid , доколкото знам, за да получиш дългосрочно направление за дневен център и социална услуга към ДМСГД, детето трябва да има социална оценка, което предполага, че трябва да има и ЕР от ТЕЛК, поне така беше.
К-А-М , ще се свържа с нашия Бобат-терапевт, от Варна е и ще ти пиша на лични.
Много се радвам за детенце.

# 431
  • варна
 Не е така,ние изобщо нямаме Телк още.Социална оценка сие написаха там проформа по разказ на таткото,,дори не са виждали нито мен,нито детето.

# 432
Не е така,ние изобщо нямаме Телк още.Социална оценка сие написаха там проформа по разказ на таткото,,дори не са виждали нито мен,нито детето.
Peace, Това е добре за дечицата, които имат нужда от рехабилитация, много се радвам.

# 433
orhid , доколкото знам, за да получиш дългосрочно направление за дневен център и социална услуга към ДМСГД, детето трябва да има социална оценка, което предполага, че трябва да има и ЕР от ТЕЛК, поне така беше.
К-А-М , ще се свържа с нашия Бобат-терапевт, от Варна е и ще ти пиша на лични.
Много се радвам за детенце.

Благодаря ти Hug  bouquet

# 434
Момичета,някой чувал ли се е с desina? Как е малката Габи?

Общи условия

Активация на акаунт