Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 930
  • 578
  •   1
Отговори
# 405
siqna.muk,благодаря за информацията. Hug

# 406
Момичета голям зор при нас!!! От петък Габи е с висока температура ( на два пъти минахме 40 градуса). За две седмици поради различни причини на два пъти давахме кръв и пишо за изследвания, посявки, утайки и всичко е наред. Само дето в четвъртък следобяд вдигна температура и от вечерта че до сега непрекъснато е с висока. Сваля от време на време до 37,5. Лекарката ни твърди че е от зъби. Вади кучешки и май и др напират, скърца с четирите зъба отпред които има, устата и се напълни с афти, неиска да яде и слабее, с наще 6, 500кг нали разбирате че слабеенето никак не е желателно. Давам нурофен, ефералган,хексалгин, от днеска и калпол и неможе да свали и това е . Отпусната, не може да спи, явно болката от зъбите е голяма защото и устата стиска, през повечето време плаче. Мажа в устата дактарин и два вида гел за зъбките. Кърпи с вода и оцет, в кризисни моменти направо в мивката с хладка вода я изкъпвам. Абе с една дума ад - тя не е добре ама и ние с баща и се разболяхме покрай нейните мъки. Направо си отрових детето с тези химии. Давайте съвети как да процедирам с тази температура , моля ви . Ако знаете някакви бабешки методи , че аз само за оцета знам.
 И на края да ви се похваля все пак с нещо - Габи е вече в дневен център. Но ходи само една седмица и я хванаха тези зъби. Още събирам впечатления от центъра. До сега във Варна нямаше такъв. Идеята като идея е чудесна дано не опорочат нещата в последствие.  Сега бързам да ставам че пак мрънка милото. целувки обаче няма да забравя да пратя на вас и малките смели слънчица децата.  Heart Eyes

# 407
  • варна
 Десина, и аз вчера не съм спала заради температурата на Боян. На него му проби един отгоре и сега пробива другия. И ние сме същите с яденето и килата-7кг. Най-се страхувам от обезводняване, че и вода не ще. Да не говорим, че сме с клапа и тя кой знай какво помпи като се нагрее главата.
 Аз го водя на хомеопатка и тя ми е изписала гланули хамомила 15-30сн- по 5 бр.еднократно ,докато действат, после даваш пак. Но имай предвид, че ако го дадеш сега, действат наобяд на следващия ден. Благодарение на тях склонява по 100г мляко ,колкото да не умре от глад.
  За бързо никнене на зъбите са ми изписали Калкарея фосфорика15-30сн 5гр.,но каза да ги давам като минат темп. и сополи.
 За темп. слагам свещички ефаралган.
 Боян понеже има и операция на носоглътката ,като се съберат тия лиги, изобщо не може да диша ,за лигите давам Калиум бихромикум 9сн по 5 гр еднократно докато действа, после пак.
 Тези хомеопатични по принцип се изписват според типа човек лично, но като гледам вероятно са един тип децата-и двете са злояди и слаби, тъй че опитай ако искаш.
 Знам ,че алтернативен метод е да се дават малини и къпини или истински сок от тях, ако ги яде безпроблемно- това хомеопата Михайлов го каза в Часът на мама.

# 408
Деси и аз къпя Сиса с хладка вода, в оцет и вода топя чорапките и слагам кърпи натопени в същия разтвор под мишниците.
Мажи и устичката с Гранофурин, много е ефикасен.
Бързо да се оправи малкото човече. Hug

# 409
Много ви благодаря за бързите реакции.  Hug Ние пак не спим и аз затова пиша по това време. orhid ама наистина познато звучи ситуацията при вас Wink. ajeliya това да не е лекарството дето по ветеринарните аптеки само се намира. Познато ми звучи, предполагам че е онова черното или синьо май беше. Срува ми се че чух разговор на майки за него. Още утре ще проверя. А за хомеопатни лекарства мисля че наистина са индивидуални и макар че имам горчив опит с една хомеопатка също сериозно се замислям за интервю с една ( само дето изчаквам финансова инжекция ) че то 40лв струва.

# 410
  • варна
 Това му е лошото на хомеопата, че малко скъпо излиза прегледа ,ама пък лекарствата са по-ефтини от антибиотиците.
 Десина ,вие в кой Дневен център ходите, във Виница ли или са направили някой друг? После ще споделяш отзивите.

# 411
Деси , Гранофурина е зелен, доста дрешки похабихме с него, но действа безотказно и наистина съм го купувала от ветеринарна аптека.
Аман от тези зъби, Сиса и никнат постояни кътници , заведох я на стоматолог, защото е рано за тях, помислих, че е възпален венец, но не е.
Стискам палци на Габи да и хареса в центъра, за да може и мама да си почине мъничко. Hug

# 412
Аз малко късно се включвам, ама за температура някой беше писал да се мажат стъпалата със суров белтък от яйце. Незнам колко е ефикасно. А за студените компреси съм чувала да се слагат под мишниците и на слабините. Дано да ти е от полза тази информация. Много целувки на всички майки и малки слънца Heart Eyes.

# 413
  • Варна
Деси, ние като бяхме по болниците още и вече на края като беше най тежкия период да чакам дали Ирена ще се пребори с границата между живото и смъртта, от гърчовете и от инфекцията беше вдигнала 41 почти, а и през следващите дни също имаше висока температура сутрин и на чешмата със студена вода мокрех чорапи, блузки, панталони и й ги обличах мокри и след 5 мин пак на ново мокрех докато спадне и отделно давах панадол, на нас свещички не ни помагат.
Сега измъкнах една рецепта от рецептите на Ванга за температура, на някой може да му звучи налудчиво, че пускам ама ще напиша, може да помогне.
ВИСОКА TЕМПЕРАTУРА (у дете) - Сваряват се заедно в произволно количество плодовете на кисели сливи, ябълки и диви круши. Прибавя се едно пакетче анасон. Водата не се прецежда. Когато поизстине, детето се накисва в подходящ съд за около 20 минути. След това се изплаква с чиста вода, намазва се леко с гроздова ракия и се облича за спане. След като се изпоти, се преоблича в чисти дрехи.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 11:06 от siqna.muk

# 414
Десина наскоро имахме афтозен стоматит и куп други проблеми и се сдобих с една рецепта за афти която се приготвя.
Тя успешно ги мори и не е болезнено лечението.Ако не намериш грануфорин питай в аптека която приготвя дали я знаят,
ако не трябва да ти я пратя по някакъв начин.Иначе единични афти -големи се лекуват с ваготил ,но е страшно болезнено дори и като се разреди ваготила.Афтите са много упорито и гадно нещо и могат да предизвикат висока температура.

# 415
Момичета искам да ви помоля за помощ мамите които са от София може ли да ми дадете кординатите на добри ортопеди,моя син е с епилепсия и незнам от пристъпите ли но големите му пръсчетата  са свити надолу като на орел и вече се изкривявати  се мушкат под малките пръсчета и оттам си мисля че не може да се пусне и не може да стои устойчиво,дано сте ме разбрали.Ходих при Алексиев каза ми масажи и по нататък ако няма промяна може лека операция искам да чуя 2-3 мнения още.Благодаря ви предварително. Hug
Ето и за температурата намерих в една от темите:Намазвате стъпалцата с мед, обувате чорапки отгоре, после обувате найлонови пликчета и после пак чифт чорапки и след около 15 минути детето ще е студеничко и много по-жизнено.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 18:16 от emа-диди

# 416
За температурата-нарязан на тънки филийки суров картоф на китките,около глезените,стъпалцата,на гърдите и гърба.

# 417
  • Варна
Момичета, днес след обед ми звънна desina и ми каза че тяхната висока температура си има сериозна причината и това е пневмония, а не от зъби както е твърдяла тяхната лична лекарка, приети са в детско интензивно отделение. Преди малко отново се чухме с Деси и ми каза че са смъкнали температурата на Габи с лед и се е успокоила и заспала. По моли ме да ви благодаря от нейно име за постовете които сте написали за смъкване на температура. Аз стискам палци бързо да се оправят и да се приберат в къщи.

# 418
И аз стискам палци малката Габи да се оправя по-бързо и с мама да се приберат у дома.

# 419
Здравейте момичета,

Извинете , че така нахлувам в темата, но мисля, че ако има някой с адекватна информация, това бихте били вие.
Детенцето на моя приятелка има проблем и посещава кинезитерапевт.
Допълнително са препоръчали консултация с Мария Кожухарова.
Търсих, споменава се във форума, но няма адрес и телефон. Не намерих данни и в Гугъла.

В тази връзка, моля, помогнете с някаква координати.

Безкрайно благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт