Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 429
  • 578
  •   1
Отговори
# 390
Вярата,която премества планини,винаги си носи кирка!

# 391
Вярата,която премества планини,винаги си носи кирка!
Амин

А сега да слезнем отново на земята.
Сигурно сте го виждали,но все пак да покажа робота.Смята се че не е за всеки,но идеята е ходейки да се изгради модела и по-този начин да се подобри походката на човек с неврологичен проблем.Дали ще видим това и тук някой ден newsm78
http://www.youtube.com/watch?v=i5aWsoRjuxg&feature=related

# 392
  • варна
 По скоро ще си го направим от подръчни материали пак Mr. Green -това за шегата.
 А иначе ,сигурно е ефикасен.

# 393
kevi geri, искам да попитам какво е развитието но това момиче, като не са ходили толкова време на рехабилитация? Извини ме за неудобния въпрос!  Confused Но при ДЦП трябва почти непрекъсната рехабилитация. Има санаториуми, които работят по клинична пътека, но работата и отношението са коренно различни, когато си платиш. Колкото и да е жалко!  Embarassed
Първо човек трябва да проумее, че е болен, тогава да започне да се лекува! И да кажа нещо с риск да прозвуча като безверница, ако бях стояла и само да се се отдам на молитви дали щях изобщо да проходя!? Не, че не се моля, но най- много разчитам на рехабилитацията и лекарите. Чудеса се случват, но трябва сам да си ги направиш!- дано не прозвучи много песимистично!  Hug

# 394
kevi geri, искам да попитам какво е развитието но това момиче, като не са ходили толкова време на рехабилитация? Извини ме за неудобния въпрос!  Confused Но при ДЦП трябва почти непрекъсната рехабилитация. Има санаториуми, които работят по клинична пътека, но работата и отношението са коренно различни, когато си платиш. Колкото и да е жалко!  Embarassed
Първо човек трябва да проумее, че е болен, тогава да започне да се лекува! И да кажа нещо с риск да прозвуча като безверница, ако бях стояла и само да се се отдам на молитви дали щях изобщо да проходя!? Не, че не се моля, но най- много разчитам на рехабилитацията и лекарите. Чудеса се случват, но трябва сам да си ги направиш!- дано не прозвучи много песимистично!  Hug
Ей това е истината и добре че е Тони,за да ни каже от гледната точка на човека с ДЦП,как стоят нещата.И не е песимистично,напротив оптимистично е и отново ще се повторя:Искам моето дете някой ден да прилича на теб  Hug

# 395
Тони, много правилно разсъждаваш,поздравявам те за това.И аз бих искала моята дъщеря след време да прилича поне малко на теб.
 А сега да си похваля гарджето - научи се да кара колело. Е не може да управлява още,но върти педалите(краката и` са хванати с каишки за педалите) и много се радва като се блъсне някъде.Ами похвалих се,желая ви всичко добро!
 ПП.  Viki i mama теб пък те давам за пример на всяка майка,която усетя,че започва да се предава.

# 396
Браво Тони точно така всичко казано от теб е самата реалност,Герче успех ви желая и на вас за хубава новина.
А Вики и мама,Бони наистина са  за пример борбени,добрички и винаги готови да подадът ръка на всеки,за което им се възхищавам много,всичко трябва да се учим от тях.  bouquet

# 397
Е стига де,понякога не съм съвсем добричка,но поне се старая Blush
Иначе наистина не давам никойда се предава,никакво предаване,дерзаем заедно Hug
Ето на,едно наше детенце вече върти педалите,браво,целувчици от мен  bouquet

# 398
  • Варна
ПП.  Viki i mama теб пък те давам за пример на всяка майка,която усетя,че започва да се предава.
Браво Тони точно така всичко казано от теб е самата реалност,Герче успех ви желая и на вас за хубава новина.
А Вики и мама,Бони наистина са  за пример борбени,добрички и винаги готови да подадът ръка на всеки,за което им се възхищавам много,всичко трябва да се учим от тях.  bouquet

И аз да вмъкна нещо по адрес на Viki i mama Simple Smile. На мен също Ина много ми помогна, подаде ми ръка, пък аз я захапах до рамото-  Grinningв кръга на шегата  Grinning-от нея научих много. От нейна страна получих много подкрепа и много съвети които ми помогнаха и продължават да ми помагат. Винаги е била директна и за всичко каквото ми е казала и помогнала е била права. Каквото и да кажа и на правя няма да е достатъчно за да й се от благодаря.
Благодаря ви на всички за подкрепата вчера и днес   bouquet, аз няма да коментирам нищо, повечето ме познават и всички може би сте чели постовете ми във всички теми и смятам че сте разбрали що за човек съм.

# 399
Ей сега вече ме разчуствахте и ще си сипя една водка за утеха.Иска ми се да се запозная с всички вас,но за сега ще се задоволя само виртуално да ви познавам.Обичам ви мили майчета,а също и сладките ви дечица!

# 400
Герче аз вече метнах една водка Laughing и се чуствам много добре,радвам се и за вас когато  вие сте щастливи и аз съм щастлива
Ина когато си строга или захапеш някого не е без причина винаги има за какво и винаги точна и ясна това ми харесва в теб много целувки на Вики. Heart Eyes

# 401
Ей, хора не се молете вашите деца да приличат на мен, че знаете ли какъв съм инат ама във всяко отношение!?  Laughing   bouquet
gerche, много се радвам, че сте се научили да карате колело  smile3501 Сега ще се убедите, че не трябва да ме хвалите........ Аз и така не се научих да карам колело, кола карам, но колело ми изглежда твърде страшно.  Hug

# 402
Toni11 , развитието на момичето физически може да ходи макар и трудно ,бързо се изморява и най вече изпитва голям страх от това че ще падне като я пуснат самостоятелно.Интелектуално е с изоставяне.Разбира какво и се говори до някъде.
Живее само с майка си сестра си по малка от нея и баба си.Хората са в много трудно положение.
И все пак ако знаеш някой санаториум дай координати.
Предварително благодаря.

# 403
kevi_geri, много съжалявам, но нямам точни координати на никакъв санаториум.  Embarassed

# 404
  • Варна
kevi_geri във страницата на НОИ има профикатика и рехабилитации, като влезеш там има пълна информация за всички санаториуми и рехабилитационни центрове в България. Описано е всичко-изисквания, телефони, адреси и необходими документи. Там можете да прочетете и вече да се обадите и да питате, така ще получите най-точна информация.

Общи условия

Активация на акаунт