МАРТ е толкова далече, ах че не издържам вече

• 13 747
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Elwing , момичетата- Дюканки чудеса измислят с позволените продукти Crazy . Не сте попаднали с мъжа ти на точното място, за това ви се е сторила тегава "диетата". По- горе съм дала блога на Зеленото човече- има страхотни рецепти със снимки за ориентир (предупреждавам: предизвикват слюноотделяне) Mr. Green .
Janitsa , по учебник са позволени спортовете, при които няма разтрисане, друсане, опасност от травма (падане, удари). Плуването е един от най- подходящите (ако не и най) и то до края на бременността. Не се препоръчва може би заради разни зарази. Други варианти са Пилатес, йога, както е казала Elwing, въртене на велоелгометър. Ходенето също е много добър вариант Peace . Иначе за корема се радвай, мен ако питаш  bouquet

# 256
Здравейте,да се похваля пристигна ми поръчката от Ларедут и всичко е страхотно.Имам вече дънки за бременни ,много е хубаво и най-вече се радвам че съм уцелила размера 34.Аз съм слаба ,но знам ли викам да не е  пък малко ,а то дори има широчина в ханша.И един блузон плетиво ,който не е за бременни ,но ми стои идеално.

Още довечера имаме излизане на ресторант и слагам дънкито,че взех да се изтормозвам с моите дънките ,много ме стягат в откопчан вид.

С нетърпение ще чакам понеделник да отида на преглед.За тези болки ,които ви споменах по-рано ,одеве пак ме хванаха.Сега си мисля да не би да е от плацентата,лекаря каза че е много ниско.А такива плаценти съм чела, че създават проблеми.

# 257
  • София - Рим и обратно
Marussia и аз ги имам същите болко-усещания, точно както ги описваш. Когато лежа не се усещат, но стана ли се почва една тежест, дърпане и ужасен дискомфорт ниско долу. Един ден са по-силни от сутрин до вечер, друг ден по-слаби, някога изобщо пък ги няма. Забелязала съм, че се появяват, когато имам много газове или не съм ходила 1 ден до тоалетна примерно. А между другото и моята плацента е ниско засега, дано да няма проблеми от нея.

За таблетките Аспирин, и аз съм на Аспирин 100 мг 1 път дневно заради завишени антифосфолипидни антитела. Не е вреден, просто разрежда малко кръвта, за да се избегне запушването на някой малък кръвоносен съд, снабдяващ бебето.

# 258
Аз пак гледах снимките в албумчетата. Всички сте много готини.
Nikita ама аз си мислех че двете снимчици, където си с розов панталон са от предна бременност, така ли е? Защото по горе прочетох че други мами си мислят че е от сега, което не мога да повярвам някакси.
А май ще трябва да спра да гледам вашите снимки да не се шашкам само че аз нямам коремче  newsm78

Mr. Green Не, не е от предна, тъкмо от сегашната си е. С предишната също много ми порасна коремът, обаче. Спомням си, че бях в 3-ти мес. като ми отстъпиха място в метрото-даже аз се изумих  Shocked
Явно и тази е така - е, вярно,че и доста отблизо съм се снимала, но, като се има предвид,че нищо не ми става... Обаче не се притеснявам много, защото първият път си го свалих/вярно,че за около година/, но бях качила 20 кг. А и казват,че с второ дете по-бързо се разтяга коремът, защото вече е разтяган веднъж.

# 259
ЛЮБИМА,много ме успокои.Сега поне няма да се притеснявам до понеделник.И аз го свързвам с газове и с плацентата.Ще пробвам с капки Еспумизан.Те са бебета и бременни,аз ги имам от детето и мисля че ще помогнат ,ако са газове.А иначе ще се опитам да  огранича храни,образуващи  газове,макар че сигурно има такива ,които не знам че образуват.

Аз с първата бременност качих 14кг ,имах само корем,аз съм много слаба,в гръб не ми личеше че съм бременна.Като родих след 20дни ми се наложи да изляза,дънкито от преди бременността се закопча без проблем и имах да свалям 2 кг.
Мисля че всеки трябва да си наблюдава и контролира килограмите.
Един лекар даваха по телевизията,който каза,че слаби и дребни жени качват от 9 до 14кг,едри и пълни до 17кг,всичко друго е лакомия-това му бяха думите!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 17:50 от marussia

# 260
Иаз съм за среща,но живея в Дианабад
poli+, аз съм в/у Търговска лига на Г. Димитров Simple Smile така, че може да заформим и ние нещо   bouquet 
Е ако заформяте нещо се обадете !Аз съм в началото на Студенски град!Така че съм близко!Преди бяхме в Младост и се надявм скоро да се върнем пак там но за момента сме тука и ако решите да не ме забравите!

еее,аз цял живот съм живяла в Дианабад, но от 1.5 години вече живея в Хиподрума и май няма мами от там

# 261

Marussia, за килограмите си много права. На мен пък един познат лекар ми каза /въпреки че не го приемам 100% за истина/, че до 8-ми месец не е толкова от значение какво яде майката, тъй като бебчето се хранело предимно от плацентата.  Ама кога друг път можем да се отпуснем и да понадебелеем без да ни пука !

# 262
  • София
Аз пък съм чувала, че слабите качват повече кг и имам доста познати, които са пример. А дали е лакомия - ако трябва да лежиш през цялото време, както моята кума, защото имаше плацента превиа, няма начин да не качиш много кг. И малко ме е яд на д-рите като поставят всички на едно ниво - има хора с различен тип метаболизъм. Аз и малко да хапна - лепва ми се. А мои познати ядат два пъти колко мен, а са като клечки. Повреме на бременност пък съвсем. Така че да си говори кой каквото ще. Нито преди, нито сега се тъпча. А качвах по 2 кг всеки месец и все ми се караха. 

# 263
  • Варна
Наближава пускането на нова тема. Ако имате предложения за ново заглавие давайте. И ще помоля всички мами, които не се виждат в списъка да ми пишат на лични, ако имат желание да бъдат включени. Ето например Io_io не я виждам в списъка. Не искам никой да се чувства пренебрегнат.
Elwing и аз не се тъпча ама качвам, какво мога да направя. Сигурно и на мен ще ми се карат, ама то си е до организъм според мен. Живот и здраве да е ще ги сваля килограмите.

# 264
Аз пък не мисля, че е лакомия - първият път, като качих 20 кг., изобщо не ми се ядеше повече, ядях си както и преди да забременея, бях 47 кг. и стигнах до 67 кг.
Сега наистина много ми се яде, просто чувствам глад и наистина ям повече, за сега съм качила 3-4 кг. Колкото - толкова, няма да гладувам, после ще свалям.Забелязала съм, че, общо взето, какъвто си бил преди, пак така си ставаш.

# 265
  • София
Ами, аз засега съм 1 кг отгоре, миналия път качвах повече, но има време, зимата по принцип качвам кг, сега не ми се мисли  Tired Лошото е, че не успях да сваля всички кг от миналата бременност  Rolling Eyes

# 266
И аз не съм съгласна с поставянето на такива лимити на килограмите. Аз цял живот съм яла много и цял живот съм била слаба (дори на моменти прекалено). Но докато бременея, елате да ме видите Crazy . А не съм се разпаряла от ядене определено. Просто дадени храни ми влияеха много на теглото. Така че и аз съм в тръпка сега Rolling Eyes .
Спирам, че днес се олях Blush

# 267
Ейййййййй,този режим ми допада аз съм мръвкарка и мога само месо да ям!(Всъщност постно не ям) Mr. Green
За килограмите- и аз имам впечатление,че по-слабите качват повече,но имам позната,която само на корем качи! Аз лично не съм от най-фините мадами,а качих първият път 10кг. Свалих 3кг,а засега не съм качила нито грам!
Така,че според мен е индивидуално,а и гена си казва думата!

# 268
 и аз като Поли- Уоли, цял живот ям като разпрана и не качвам. Преди да забременея от 47 станах 52, но сега съм 47-48 и продължавам да си ям както и преди. Аз лично се надявам да не кача много, само на коремче и на гърди, можи и тук там, но малко.
Направих книжката за пожелания и мисля да си снимам всичко за сватбата тези дни и да си направя албумче.
От мен лека и мека, отивам да гледам ББ и да слагам вечеря  Hug  bouquet

# 269
  • София
Добра вечер и от мен. Днес ходих да си взема резултата от БХС. Ами прекрасен е... 1 : 10 000. Благодаря на всички за палцестискането и ви пожелавам и на вас добри резултати. Гледам за килограми говорите... ако знаете днес какъв глад ме беше подгонил... просто не можете да си представите.... Няма да казвам за килограми, че ме е срам  Embarassed

Sia, Sissoni, Зайка, Ади и бебе, добре дошли при нас!

Есме Вихронрав, споко, и аз не усещам Точко още

УТОЧНЕНИЕ: за блога www.dukanskirecepti.wordpress.com аз съм само редактор: прехвърлям неща от форума и поправям грешки. Блогът е на Лаис! Пък за Дюкан... след спиране на кърменето, това е моето мнение.

За срещата софийска: тази събота, 27/09/2008 г. на похода на Ейвън и после кафепиене или хапване. Прогнозата за времето се сменя всеки ден. Походът тръгва 10.30 ч. от Народния театър покрай БНБ до пл. света Неделя и по Витошка до НДК. Хайде да правим списък - дописвайте се:
1) зелено човече
2) ? Elwing (имаме си ГСМ разменени от уговорката за миналата среща, ако успееш - обади се - и готово)
3) poli+

Предлагам среща 10.15 ч. до павилиончето за вестници в паркчето на Народния театър (пада се към изхода за БНБ). Който ми няма ГСМ, ако иска - да пише ЛС и да си разменим.

На среща е много хубаво, елате, ако можете  Peace

До утре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт