Яслата (10)

• 18 114
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Купих му количка - знам, че не е възпитателно, но пък целта оправдава средствата и му обещах, че ще му купя по-голяма, ако не плаче  Mr. Green

Аз купих цял тир.  Peace Но той не знаеше предварително, че ще купувам - просто казах, че заслужава след като е бил толкова послушен днес.

# 121
Ден втори. Оставя се сестрата да го вземе, но вика: "Нямаааа." Вратата се затваря след него и 10 секунди по-късно настава тишина.

Отказал закуска. На мама героя да не е балама да яде филия с течен шоколад, като може да яде само хляб Wink .

На обед си изял второто - напредък.

Обаче след това вкъщи се събуди 2 пъти с рев, спа малко, следобед на разходката току започваше да крещи мама, а накрая се разрева, че влизам в магазин, въпреки че ме виждаше.

Следобед изяде толкова, колкото обикновено за цял ден. Предполагам от стрес.

Очевидно първата голяма криза ще е утре.

А сега сериозно, в други градини дават ли за закуска шоколад?

Моля, не реагирайте с превръщане на темата в "За или против шоколада, зрънчото и т.н."

# 122
  • София
Свекърва ми е педагожка в детска градина, но в провинцията - дават и филии с течен шоколад, и вафли за следобедна закуска, и от тези гадните нишестета.
А на приятелче на Венци в неговото ОДЗ му дават само филия с маргарин.
Аз предполагам, че течния шоколад е само загатнат като количество върху филията - за цвят. Аз не бих се притеснила, ако яде такова, въпреки че предпочитам да яде нещо със сирене и масло.

# 123
  • Върху лъчите на Слънцето.
до "отговори" има бутонче "извести", което върши същата работа като запис  Crazy
нещо не действа... пробвала съм  newsm78

# 124
ПО темата с кашлиците да се включа Wink Не че е масово, но да кажа че не е задължително детето да е болно, щом сте забелязали кашлица.Дъщеря ми е с алергичен ларингит ,който  точно  в този сезон  се обостря....Кашлицата понякога е направо страховита.Знам как изглежда отстрани.Но- това не е заразно по никакъв начин! Преди да се сблъскаме с това, и аз бях на нож и диагностицирах всяко дете на вратата доста подозрително Twisted Evil.Само искам да кажа да на правите прибързани изводи.Ако нещо ви притеснява- попитайте персонала, а ако трябва и родителя.( Макар че ако родителя занесе бележка 4е детето е клинично здраво- те а дрлъжни да го приемат... Rolling Eyes)
Уф- дано са здравички дечицата Praynig
Между другото ние сме в 39 ОДЗ "Пролет" в Овча Купел Wink за втора поредна година( т.е.- вече старо куче Wink )

# 125
до "отговори" има бутонче "извести", което върши същата работа като запис  Crazy
нещо не действа... пробвала съм  newsm78
Когато натиснеш "Извести", системата не ти го добавя към списъка с "Нови отговори на моите публикации" (което е най-удобния начин да следиш дадена тема), а ти праща мейл когато има нови отговори (т.е. трябва да си влезеш в пощата за да видиш). Аз също намирам за много по-удобно да се разпиша по дадена тема, която искам да следя, но постинги от типа "Запис" са леко дразнещи.

# 126
ох втори ден сме и както писахте беше по-тежко  Cry
като видя госпожата и се разрева, изтръгнаха ми я от ръцете, ужасно направо Cry
плачеше и след като затвориха вратата...
много ми е свито и чакам с нетърпение да стане 12 часа Rolling Eyes

# 127
  • София
  Барабана абсолютно същото, аз съм болна та таткото докладва как е протекло този втори ден. Ревнали са още от входа, едвам ги е успокоил да ги съблече и оправи и като се опитали да ги вкарат вътре се вкопчили в него, повтаряли мама и тате и ревнали още по-сериозно. Едвам ги вкарали вътре. След малко се каня да се обадя да видя дали поне са се успокоили след това хич не обнадеждаващо начало на втория ден.

# 128
Записвам се да следя темата. И на нас ни предстои тръгване на ясла, но поради неприключил ремонт, събитието се отлага за края на м.октомври. Наша Анна ще е  в 15 ДЯ в П-в.
Подготвяхте ли дечицата с разговори за яслата. Директорката ми препоръча да й говоря често за това. И аз повтарям, повтарям. Но си знам, че пак ще има рев.
На всички дечица пожелавам бърза адаптация!  bouquet
barabana и heart , здравейте отново на ново място!    bouquet

# 129
Първи ден - не плака.
Втори ден - вече до гардеробчето си се усетил и заплакал.
Трети ден /днес/ - заплака още на улицата като видя оградата  Crazy
Утре сигурно още от вкъщи ще ревне.

Преоблякох го днес и той реве, хванах го за ръка и му казах "хайде да разгледаме, аз няма да си ходя." Тръгнахме да обиколим и видяхме телевизор, питам го "искаш ли да гледаш детски" и той каза "да". Така отидохме при лелката ни и я помолихме уж да потърси дистанционното и малкия тръгна с нея. Тръгнах си набързо и отидох при директорката - попитах я как е през деня, каза ми че се успокоявал и играел с децата и мноооого говорел, нарече го "професор", което си го знам де защото и вкъщи е крачетало.

Проблема с храната си остава, не иска нищо да хапне там.  Confused 

# 130
  • София, "Младост 3"
с дъщерята реагирам по-споко като реве - тя е "перде" в сравнение съ ссина
а той - ми като го знам как ще му е зле...
в резултат дъщерята е по-ПРИСПОСОБИМА, а сина е един невротик

запазете спокойствие и то ще се предаде  и на децата ви...желая ви много сили в борбатасъ ссобствените ви страхове

# 131
Аз имам една питанка - чисто информативно. Мами които вече сте се върнали на работа, в колко часът си взимате детето от ясла. Питам защотот се оказа, че аз ще си взимам Ема последна и не мога да си представя как всички успяват да си взимат децата още в късният следобед. Има ли някоя между Вас, която си взима детенцето по-късно newsm78
Иначе да споделя, че Ема вече 2 седмици ходи на ясла и мисля, че се е адаптирала вече. Когато я взима сестрата мрънка малко, но в момента в който вече не ме вижда отива да си играе с дечицата. След обяд си спи, но не им долюбва манджите и не яде много много. Като си дойде вечер е гладна като вълк. Изяжда повече от мен, та чак вчера й дойде вповечко и върна част от поръчката Mr. Green

# 132
  • София, "Младост 3"
и имам лично изпробвана идея - за да НЕ ПЛАЧАТ по-големичките и тези дето обичат подаръци - подарете нова играчка когато детето го ВЗИМАТ на стълбите учителките - действа безотказно при сина и не действа при щерката дето въобще ен ес впечатлява то играчки и подаръци

# 133
Ние живот и здраве ще се взимаме в 16.00ч, но само защото бабето ни е на разположение и тя ще го взима. не виждам как с нормално работно време не по рано от 17.00 ч и безумното движение по улиците някой смогват да ги взимат преди 17.30-18.00ч. Ако трябваше ние с таткото да си го взимаме - еми на работа до 18.00 и щяхме да го взимаме определено последни  Wink

# 134
  • София, "Младост 3"
Аз имам една питанка - чисто информативно. Мами които вече сте се върнали на работа, в колко часът си взимате детето от ясла. Питам защотот се оказа, че аз ще си взимам Ема последна и не мога да си представя как всички успяват да си взимат децата още в късният следобед. Има ли някоя между Вас, която си взима детенцето по-късно newsm78

аз сега съм платен отпуск, но ако бях на работа - или щяха да променят графика заради мен /нещо дето не ги устройваше, една такава майка им стигаше/ или да взимам детето след 18-18.3 - като теб
не вярвам да си единствена, просто ако както виждам сте при най-малките - във второто полугодие - най-вероятно повечето майки са все още по майчинство до навършване на 2г и ако са дали детето е не щото трябва да се връщат на работа, а щото иначе няма да могат да го запишат....така само предполагам ама не съм врачка та дано се вкл и др мами в яслата да кажат

Общи условия

Активация на акаунт