Бързам за в час, че съм първокласник вече аз!

• 23 832
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
  • София
При нас всичко от комплекта е безплатно, т.е. 2те учебни тетрадки по БЕЛ и по Математика.
Събраха се пари и се купиха доп. две книжки "На читанката другарче", "На букварчето другарче" и една тетрадка по БЕЛ. Сега остават учебник и тетрадка по английски.
За държавната занималня в у-щето шанс няма. Има вече и платена. Дияна иска да ходи. Тази вечер си легнах много рано (т.е. в ранният следобяд) и 100% Дияна е без домашно.

Скокнах на главата на Джони... написала си е домашното Simple Smile На мен вечерта ми беше безпаметна. И Алекс даже не е ставал.

# 151
привет и от Варна!!
Не знам кое е безплатно при нас и кое е платено,защото още м.06 - след приема на децата събрахме по 30 лева за допълнителните пособия- сега остава учебника по английски-15 лева...Ина4е събрахме пари още за шкаф4ета за екипите по физическо,за шкаф4е по мивката Wink ,за боядисване на стените,но всичко е перфектно изпълнено..от училището изциклиха паркета и е много светла стаята..Wink
не мога да кача снимка ,ина4е бих ви показала целия клас в стаята!
и ние нямаме занималня към училището- ходим на частна- добре,4е са пове4ето деца от нейния клас,ходят на стол,после си учат заедно и се упражняват!.Записах я допълнително на английски и в занималнята,защото ако изостане в началото- после няма наваксване...Ина4е сме прилежни и старателни,но виждам ,4е малко се е поизнервила- зака4али я в училище,гонели я по коридорите..такива неща..и взе да говори доста силно...и на сестра си- третира я като ученичка;-)
а за дрехите и пособията- все напомням да се пази...ама ккой чува...маратонките вчера ги скъсала,ама разпрани...пла4еше ми се...толкова са хубави- нямат месец...баща й ги лепи и си мрънка...
поне не се цапа в стола...Wink успокоение...а мен като бях ходила преди....мноооого години  1 клас..ме бяха заляли със супа....тогава няма гсм...ходих си оцапана,докато не дойде майка ми да ме вземе и като ме видя..изтрещя горката...!!!
Ве4е си правим списък на приятелите за рождения ден,които ще поканим...Wink има и едно мом4е Winkина4е не им обръща много внимание...

# 152
  • На черешата
При нас извънкласно има: Моден дизайн
                                           Актьорско майсторство
                                           Шах
                                           Балет
                                           Народни танци... и май за сега е само това,но всеки ден се появява нещо ново.  ooooh!

Дарина до тук избра всичко без народни танци... Whistling

# 153
Довечера съм на РС. Като се върна ще докладвам Laughing
Госпожата съобщи, че ще бъде за изучаваният учебен материал.

# 154
  • София
Сутринта подреждахме раницата на Дияна. Оказа се, че не си е яла сандвича и ядките, само плодовете е хапнала. (На обяд като я взех бях купила пица, та хапна). Баща й се ядоса и каза, че днес няма да й прави сандвич, а ще й купи кроасан. Мислех сутринта да й направя банички (Белла), но Джони каза, че няма да имат време. Утре сутрин обаче ще й направя.
И заминаха. Обажда ми се мъж ми по телефона. Оставил Дияна на занималня, ще я прибера в 4. Оставил й пари, но като знам, че ще си накупува бонбони и глупости, най-вероятно ще си стои гладна. Отворили са и стола. Ще питам колко струват купоните и ще я запиша.

# 155
  • Варна
Моят хубостник продължава да си надрасква домашното за 15-на минути и това е... Не иска да пипне нищо повече... Даже се дразни като взема да подпитвам дали няма и още нещо... Не се старае особено... Според него се справя идеално Whistling. От два дни г-жата им е болна и има заместничка. Тя му написала 'Браво' в тетрадките и той мисли,че това е повече от достатъчно... И му е все тая, че момиченцето до него имало 'Отличен' newsm78. Та се чудя как да го мотивирам, да се старае малко повече  newsm78

А за закуските - вчера решил да си купува и си купил - гризки. Сутрин не иска да закусва у дома, там не си яде закуската, която му давам, а като го пратя да си купи - гризки,бонбони... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Ще го оставя гладен май, пък да видим Thinking

# 156
  • София
Здравейте !
Снощи мина поредната РС и има доста неща, които леко казано ме подразниха, а и мисля че не е редно да са така. Например шумно рекламирания бус (платен), който щеше да прибира децата след занималня в 16 или 18 часа се оказва, че нямало да кара деца в 16ч.  #Cussing out, щял да вози сутрин и вечер в 18ч. Сега трябва да мисля други варианти и гимнастики как да става прибирането от у-ще. Другото, което мисля че не е редно е децата да пътуват с бус на плуване без учител, щял само баткото (шофьора) да е с тях. Безумие ...  Shocked Събрахме и пари за закупуване на ксерокс, защото нямало как да се размножават тестовете за учениците. Тепърва ще се разисква дали да сменим черните дъски с бели и за униформите ... Извън класни занимания ще има: плуване, карате народни и спортни танци и още някакви спортове ...
Също така всеки месец ще има еднодневна екскурзия някъде близо около София, което на мен лично много ми харесва. Засега това е от мен...
Залавям се да ровя как стои нормативно въпроса с това пътуване без учител ...

# 157
Нашите допълнителни помагала струваха общо за целия клас (25 деца), ок. 210лв.. Помагало по  математика, по бълг. и писане два броя и по музика тетрадка, на различни издателства са. Ама те не са задължителни, в смисъл учителката предложи, ако искаме.

СИП имаме математика, изобразително изкуство и плуване. Допълнително платени, волейбол и багминтон, говореше се нещо за народни танци, дано да има.
Фантичка много ви завиждам за актьорското майсторство, Тея много иска да ходи на такова и сега търся някаква такава школа.
Вчера се ядосвах за учебника по английски (15 лв. дадохме), а се оказа, че го имаме същия от Британика, ама сега се сетих, че всяко зло за добро, щом ще учат по същата система, ние ще ги имаме учебниците от предишната година и няма да купувам други. Laughing То и без това изобщо не разчитам на английския в у-щето.

# 158
julisa ако откриеш начин за стимулиране на учебния процес моля те сподели, защото ние сме на същия хал. Аз малко се изхитрих - госпожата понякога им пише с червено ченгелчета за домашно - е, аз ги дописвам, в смисъл слагам 3-4 реда отдолу с моя червен химикал Laughing

# 159
 И на нас ни събираха по 43лева. Не знам как ги изчисляват тези пари но това е уж безплатни,не ми се мисли пък като почнем да купуваме учебниците след години  Hug

# 160

Как седи, абсолютно нямат такова право да пускат деца, особено пък и толкова малки, без придружител да пътуват. Шофьорът не е и няма как да изпълнява ролята на придружител. Говори с директорката, това е абсолютно недопустимо и тя много добре го знае. Ако се случи нещо с децата тя носи цялата отговорност.
За дъската, ако имате възможност да я смените е хубаво, нашата е от новите, слава богу.

# 161
  • София

Как седи, абсолютно нямат такова право да пускат деца, особено пък и толкова малки, без придружител да пътуват. Шофьорът не е и няма как да изпълнява ролята на придружител. Говори с директорката, това е абсолютно недопустимо и тя много добре го знае. Ако се случи нещо с децата тя носи цялата отговорност.
За дъската, ако имате възможност да я смените е хубаво, нашата е от новите, слава богу.

Аз също мисля, че е недопустимо ! Прозвънях 5 телефона на МОН и инспектората, но никой не може да ми даде отговор. Една инспекторка се зае да проучи, до края на деня ще имам отговор надявам се.

# 162
Сутринта подреждахме раницата на Дияна. Оказа се, че не си е яла сандвича и ядките, само плодовете е хапнала. (На обяд като я взех бях купила пица, та хапна). Баща й се ядоса и каза, че днес няма да й прави сандвич, а ще й купи кроасан. Мислех сутринта да й направя банички (Белла), но Джони каза, че няма да имат време. Утре сутрин обаче ще й направя.
И заминаха. Обажда ми се мъж ми по телефона. Оставил Дияна на занималня, ще я прибера в 4. Оставил й пари, но като знам, че ще си накупува бонбони и глупости, най-вероятно ще си стои гладна. Отворили са и стола. Ще питам колко струват купоните и ще я запиша.
Танче ,1.50 е купона за ден ,аз днес оставих на Симона за да обядва в стола пък от другата седмица ще и взема купони за всички дни.

# 163
Момичета много ви благодаря за пожеланията от вчера.
Много сте мили   bouquet
Снимки по-късно ще пусна
Моята щерка засега е прилежна ученичка сяда сама показва ми всичко което са писали в час и какво е останало за домашно.
Има за сега желание и дано така продължи пу-пу
Очарована е от госпожата.
Сутрин си закусва добре вкъщи и в голямото междучасие им дават безплатните закуски със сокче.Засега не и давам джобни.
Онзи ден ни накараха да подпишем декларация ,че децата няма да си тръгват без придружител.
Незнам за това пътуване без никакъв учител според мен е пълна глупост и небих си пуснала детето така

# 164
  • София

Сутрин си закусва добре вкъщи и в голямото междучасие им дават безплатните закуски със сокче.Засега не и давам джобни.
Онзи ден ни накараха да подпишем декларация ,че децата няма да си тръгват без придружител.
Незнам за това пътуване без никакъв учител според мен е пълна глупост и небих си пуснала детето така

Интересно ми е каква е безплатната закуска? Вчера на РС казаха че тази година за "кифлата на Масларова" Wink са отпуснати 34стотинки.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт