Бързам за в час, че съм първокласник вече аз!

• 23 836
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
Ние имаме по 3 тетрадки-една за работа в клас и две за домашна работа.
А вие купувате ли такива неща като тонер касета за ксерокса в училището,гъби за миене на дъската и течен сапун?

# 136
не newsm78
но,събрахме по 40 лв -за ремон на бравата,за освежаващо боядисване,за топки ,тоалетна хартия и тн
20 деца по 40 лв Laughing

# 137
Незам за вашите училища,но нашата стая е точно копие от тези в които съм учила аз-все едно нищо не е пипано и подновявано.Та питам се аз,ако всеки випуск е събирал пари за освежаване и подновяване,защо нищо не си личи.Ако искат нещо-отивам,купувам и оставям.800лв за боядисване newsm78

# 138
останали са пари със сигурност Laughing
В училището събират пари и за компютърен кабинет Peace

ще се разбере на следващата родителска среща как са похарчени парите--всъщност при нас ги събра една майка на  дете от класа--тя ще е касиер

# 139
  • София,
И ние тази вечер пишем домашни, но защото баща му отишъл днес и го взел по рано от занималнята, че има друга работа после и няма кой да го доведе! Ние също събирахме по 40 лв. За английски език по ЗИП, защото в първи клас по програма от министерството не се включва език, т. е той не е задължителен и Министерството не осигурява учебник, така,ч че който си го изучава си го купува  newsm78, мисля че имаше и тетрадка за упражнение към него, ама не съм сигурна newsm78,  за сборник със задачи за упражнение по математика и тетрадка за упражнение по математика, но не тази учебната която ни е дадена от училището с № 1,2,3, а друга и подобна по български език -  на нея пише за упражнение по писане! Hug Само не разбрах учебниците по занималня по английски дали влизат в цената, май не те пък ще са съвсем различни и също ще си ги плащаме. А иначе имаме по 4 тетрадки и по български и по математика. ПО една за работа в клас и по една за домашна, по една от задължителните от  училище за упражнения №1, .... и по една за упражнения, друга  #Crazy абе нямам думи. И сега пишем точно домашни по БЕЛ и математика и то във всичките тетрадки! Thinking Дали са останали пари и идея си нямам и какво са купили с тях също  newsm78

# 140
....... тетрадките по БЕЛ №1,2,3 са безплатни.
Ние тези тетрадки си ги платихме.

# 141
Честит Рожден Ден на Миранда!   bouquet

Да се похваля, доста добър резултат са дали снощните ни разговори и мерките, които взех, след като госпожата ми обърна внимание, че бъбри и не внимава. Днес е слушала и е внимавала. Невероятно добре за нея се е справила и със задачките днес, а са писали много сложни ченгели. Все едно англ. "j", ръкописно, със завъртулката, после същото наобратно, после "е", после двете слято, всичко това по няколко реда всяко, в няколко тетрадки. Така де, с това бърборене, тя първо пречи на себе си най-много, после пречи и на другите деца, пречи и на учителката. Можело значи!

И ние имаме по четири тетрадки, едни остават в г-жата, другите им ги дава, някаква такава схема, за да не носят много. Учебникът по английски и ние си го платихме, днес са им го дали, то се оказа, че е същия като този в Британика миналата година, ние го имаме вкъщи. Абе.....

# 142
На нас за учебни помагала ни събраха по 50 лева. Все още не сме получили тези по англ. език и не знам какво включват. По роден край тетрадка нямаме. Аз също нещо им изгубих края на тези учебни тетрадки и помагала.
Станаха много. Затова днес също купих прозрачни папки в различни цветове и сложих нужното по отделните предмети.

# 143
  • София
Здравейте!
За помагала ни събираха по 20 лв. - за учебник по английски и помагало по български, и за касетофон...
Домашните до момента всеки ден си ги пише в занималнята, но въпреки това проверявам..., докога ли ще трае тоз ентусиазъм, незнам.
Засега в клас е спокойно, няма конфликти...АнМари Не е лесно, Дияна да не се дава в никакъв случай  Simple Smile...Когато бяхме в първа група в детската, Ники плачеше много в началото, когато го закачаха нещо...Бях се шашнала, незнаех как точно да му помогна..., впоследствие той сам намери начин да се защити - търпеше до определено време и в един момент - туп по главата на нахалника...Явно е било достатъчно, щом след това нещата се оправиха - дори стана душата на момчешката група  Laughing
Учебниците съм ги подвързала в 3-4 цвята, и ги разпознава моя...

# 144
Ето,софиянци отдавна се научиха да оспорват всичко и сега не смеят да злоупотребяват с тях PeaceТова с най-добри чувства.Ама защо останалите ни мислят за малоумни,незнам.

# 145
  • София
Отивам да я взема и гледам панталона на дупето дупка. #Cussing outДнес се закачила на чина и го скъсала.Това става за четвърти пореден ден и вече днес нямах сили и да се нервирам,даже ми стана смешно. ooooh!Вече се чудя утре в какъв вид ще я прибера. newsm78
Имахме родителска среща и бяхме помолени учтиво който има възможност да си взима детето на обяд,че занималнята са много деца-42 и е лудница.Ще има и частна занималня,но и тя е е за малко деца.Така,че от утре вече ще се взимаме наобяд.

# 146
  • Ланкър, планините Овнерог
По БЕЛ имаме 3 тетрадки безплатни и купихме три отделни -от този тип(1,2,3), по математика тази , по ЗИП математика тази , по ИТ учебник, който е за 1-4кл, по английски "JOIN IN"  на изд."PONS". За всичко събирахме по 40лв, като доста останаха.

# 147
Ето,софиянци отдавна се научиха да оспорват всичко и сега не смеят да злоупотребяват с тях PeaceТова с най-добри чувства.Ама защо останалите ни мислят за малоумни,незнам.
А да не би това да е еднолично решение на госпожата на вашия клас?. Макар че никак не ми се иска да мисля, че учителка на деца в 1 клас съзнателно "рекетира" родителите. Най-добре виж дали и в съседните класове са събирали пари за безплатните тетрадки  Thinking

# 148
  • Sofia
Уф, не мога да смогна да чета, пък да пиша съвсем. Току-що приключих с подвързването на учебниците и НЕстандартните тетрадки, което едва не ми коства развод  Wink- изпокарахме се с мъжа ми здраво. Обаче нали реших да не обикалям и взех едно фолио дето мериш-режеш-лепиш, еййй здравето ми взе, а пък как се ядосвам като не ми става нещо перфектно, не ви е работа...
Ама как може 5 тетрадки с пет размера.. ooooh! От предварително взетите облекла само за тетрадките, които купихме, стават.

Иначе ученичката е ентусиазирана все още, да видим колко ще и държи...
От занималнята съм доволна, доколкото всичко си пишат там, вечер като я взимаме, си играят навън, не и се тръгва.

Вече успя да се запише и на танци.

Любопитно ми е какви допълнителни занимания предлагат във вашите училища?

# 149
  • Пловдив
При нас безплатни са няколко броя тетрадки по БЕЛ и Математика, по Роден край и Музика нямаме тетрадки. Събираха ни по 45 лв. (тогава бързах и не питах подробно), от които учебника по английски е 17 лв., а останалите са за другите помощни такива. Тях все още не са ни ги дали, но да имат късмет да са маркирани като "Разпространява се безплатно", а да са ми искали пари....
Нямаме СИП, а ЗИП - два часа, единия БЕЛ, другия Математика. Избор липсваше, но аз съм доволна от разпределението.

И моя синко вчера, като на Олинце, на занималнята, от зор подострил-изострил цял, нов молив. Вечерта, след като госпожата ми каза, го търсих, и намерих парченце колкото нокът  #Crazy  Joy

AnMary, убеди Диди, че раничката и даже е много хубава. За мързеливите е такава с дистанционно управление, а не е измислена още. И аз до последно исках да купя такава на Мишо, но той се вкопчи, заради картинката в настоящата.

Общи условия

Активация на акаунт