Бързам за в час, че съм първокласник вече аз!

• 23 808
  • 367
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хм, все едно не учат по една програма ...  Rolling Eyes
При нас ги изпитват, а и доста домашни имат...
Имам един казус по повод изпитването, имали домашно по "Роден край", балончета с букви в тях, трябва да се оцветят всички букви, които знае детето. Искрен знае азбуката, даже и срича, но оцветил само 4-5 балончета, защото: госпожата каза, че ще изпитва всички които са оцветили всички балончета, за да види дали някой я лъже, затова оцветих само тези...
Все едно това да те изпитат е лошо или страшно ...

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 16:52 от жгмъц

# 256

А имате ли си вече любими предмети?Ние да - англ. език Grinning Дано и занапред да му е любим...

Имаме-математика, а най-нелюбим - БЕЛ, защото пише грозно ченгелчетата.

# 257
  • Ланкър, планините Овнерог

А имате ли си вече любими предмети?Ние да - англ. език Grinning Дано и занапред да му е любим...

Физическото, рисуването и домашен бит мисля, че са от добрите. А ченгелите не знам дали има някой, на когото да са любими  Mr. Green.

# 258
Нашите любими са домашен бит и физическо. Ченгелите са ни най - зле. Mr. Green
Не съм чула до сега да изпитват на дъската.
За квадратите ясно - събота и неделя се захващам Laughing

# 259
любим -физическо, музика, роден край
най-омразният -домашен бит , рисуване;Mr. Green

квадратчетата - в книжарниците ги има . Стотинки струват.

Нашият днес ме изуми Shocked Щях да се побъркам. решил да си тръгне с бабата на едно дете от класа, без предварително да сме се уговаряли #Crazy #Crazy #Crazy. Добре, че телефонът му бил в него , та баща му ги открил  . Подгизнали в дъжда ooooh!ooooh!
Мъжът ми отиде да го вземе с колата, че валеше. Отишъл там навреме, говорил с учителката даже...нашият го няма Shocked
Голяма караница му дръпнахме в къщи. А за тази баба дето не познава детето и не знае къде живее и го е взела...думи нямам. Всякакви модели. ooooh!
А иначе детето всеки ден ми носи отлични оценки, уж е разбран, а какво му е скимнало сега незнам. Абе , майтап им се вижда всичко май.
Днес не си харесал кроасана /с кайсия/ и го дал на едно дете. И аз се чудя  защо умира от глад като се върне. newsm78

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 19:07 от _venera

# 260
Аз ги изпитвам/силно казано/ на дъската.Мисля, че дори им доставя удоволствие, защото е гора от вдигнати ръце.На мен българският ми е любим, но децата не го обичат, защото е много труден.

# 261
  • Между гори и планини
venera, Криси е тръгнал с Вики и Дани ( бабата на Дани ги взе днес, за да не излизам с малкият). Много съжелявам, че така се е получило.
После майката на Дани ми каза и хем ми беше смешно, хем се карах на Вики.
Питах го - изпитват ги от чина, а любимият му предмет е рисуване... не че може да рисува  Rolling Eyes
Днес Вики донесе Отличен по Роден Край, но пък ревал 3 пъти в училище - първо - забравил си учебника по Роден Край, после не можел да си сложи гуменките за физическо и накрая заради макет по ДБТ. Голям ревльо, незнам как не го е било срам от другите деца, голям мъж пък да реве за глупости.
Преди това пак си е плакъл - че не си намира гланцовото блокче, че ченгелчето е криво...

# 262
Им, всяка сутрин си повтаряме, какво не се прави в училище. И всеки ден получавам по още едно оплакване на различна тематика. След като отстранихме английските поздрави и съгласия, сега имаме за задача да не правим хватки от айкидото и каратистки стойки. Това, че вече стои сам на чин очевадно не дава резултати. Баща му му измисли зловещо наказание. Един час да стои на бюрото в къщи без да говори и да става. Може да пише, да чете, да спи, но не бива да му се чува гласа и не бива да става от стола.  Laughing

Флор, ще ме умориш! Joy Няма да ви честитя забележката, а ще ви пожелая да е последната. Hug Този твоя хубостник голяма скица.

Аз засега удържам положението, няма забележка и не е сама на чин. Дори става все по-старателна, просто не мога да си позная детето. Смятам, че всичко дължа на госпожата, разкошна жена и педагог. Всички деца я обожават и всячески се стараят, за да ги похвали. Днес докато си писали домашните им пуснала някаква песничка за първолаци със страхотен весел текст, децата я карали да им я пуска десет пъти, много им харесала. Много е спокойна, никога не викала, на Тея това й е направило много силно впечатление. Явно има подход към децата и е успяла да ги спечели и стимулира с добра дума, а съдейки и по щерка ми, и индивидуално подхожда към тях. 

Нищо не разбрах, коя е Тъща 3?! Ама да е жива и здрава, нищо че не съм разбрала.  bouquet

# 263
Вчера са писали единици, днес двойки, ако видите на Тея двойките........ В началото криво, ляво, мязат на нещо, после приличат на гъсеници в предсмъртна агония. Не се сдържах, то просто не можеш и се смях от сърце. Ако ви ги покажа ще ме разберете. Laughing Обаче се държи мъжки, даже ходила да иска допълнителни редове да пише и пред мен твърди, че обожавала да пише.  Mr. Green Ще се оправи, голям инат е.

# 264
Вашите деца писаха ли букви миналата година.Ние писахме цялата азбука в подготвителната и смятаха до 10.Сега обаче ни е скучно,още не са започнали нито цифри,нито букви.

# 265
  • Между гори и планини
Писали са - да, Вики знае цялата азбука и може да пише. Но много грозно и само с големи печатни букви.
Смята до 10 без затруднение, може и до 20 но с малко помощ, брои до 100 и до 1000 по десетици. Решава задачи с < , > и =

# 266
  • Ланкър, планините Овнерог
Писали са, но печатно и ченгели, наподобяващи ръкописни букви, но не знаят коя буква коя. Онзи ден например в упражнителната тетрадка Танти ми каза, че са писали ръкописното "г" в предучилищната, но от мен разбра, че това всъщност е буква "г". Това ни бяха и обяснили г-жите от градината, че е работата им-да ги подготвят.

# 267
  • Пловдив
Вашите деца писаха ли букви миналата година.Ние писахме цялата азбука в подготвителната и смятаха до 10.Сега обаче ни е скучно,още не са започнали нито цифри,нито букви.

В предучилищната уж писали...писали, ама нещо не дописали. Елементарни неща, разбира се. Свободна акробатика на писане на букви. В училище е по-различно.
Ние в момента усъвършенстваме прословутата цифра "2". Мишо има проблем с това да усети ченгелчетата с наклон или без такъв трябва да са написани и ги кара по негов си стандарт. Пример, дадената за такъв от Гита буква "г", на едно място се пише с наклон, на друго без, просто като упражнение за ръката явно.... newsm78

# 268
 в ПГ имаха отлична подготовка. Ние записахме Крис ПГ направо в училище. Имаха много добра учителка, научи ги на всичко необходимо.
Крис там се научи да пише и чете. Пише с печатни букви , учиха ги всичките. Знае азбуката.
Писали са ръкописно всички елементи на буквите, както и цели букви. Само че ги учиха под формата на игра и с детски названия Laughing Напр: ските на мравката, пързалка за калинки, покривче, коланче и т.н. Laughing Децата много се забавляваха и така бързо ги научиха.
Учиха гласни и съгласни звукове, брой срички.
Учиха правилното изписване на  цифрите. Събиране и изваждане  и с едно неисвестно до 10.
А  с <, >, = , още в детската градина
През лятната ваканция Крис повечето време беше при бабите си и естествено доста неща са му излетели от главата. Те са го карали само да чете , а писането съвсем зарязали, въпреки, че аз все давах наставления, амааа няма. Е, вече взе да влиза в час  момчето Grinning newsm78

# 269
Здравей те  Hug и ние вчера писахме цифрата 1 и чингелите J  Hug

Общи условия

Активация на акаунт