Гръцка мусака

  • 9 921
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 952
Аз я приготвям така и става много вкусна.Рецептата съм я взела от английски сайт..
Но като допълнение мусаката я правя като съм в Англия и там качеството на използваните продукти е гарантирано.
Нинка, определо това не е гръцка мусака, а друга вероятно вкусна гозба.
Последните години готвя само с телешка кайма от Била или друга смляна пред мен от избрано от мен месо. Нямам проблем с намирането на традиционни за региона продукти. Както по цял свят, така и тук са малко по-скъпи, но налични във всеки добре зареден магазин  Wink. Всъщност гръцката кухня за мен е кухнята на свежите и качествени продукти, мисля това е част от културата там.
Вариант на мусака, който там сме яли - малко картофи и повече кайма се нареждат във вътрешността на половинка патладжан - отгоре пак е залято с бешамел и поръсено с твърдо жълто сирене, което не е пармезан, както четох няколко пъти по-горе  Simple Smile

# 16
# 17
  • Мнения: 804
 В Гърция съм яла превъзохдна мусака, правена от гъркиня и то добра кулинарка. Имаше картофи вътре, но подробности не си спомням, само помня, че беше мнооого вкусно  Crazy
 Като чета рецептите ми се ще да пробвам, но ми се струва голяма занимавка и трябва да имам цял свободен ден Confused Е, някой път ще се престраша Party

# 18
в каймата се слага молко канела и молко смлян бахар и домати един лист дафинов

# 19
# 20
  • Мнения: 3 562
Аз пека тиквичките и патлажана на грил-тиган и стават супер.

Разбира се без мазнина не става (мажа ги с малко олио), но все пак не е пържено ...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт