Отговори
# 180
Елиса ама как може все още да повиват бебетата така?  Shocked доказано е че е вредно.... а още повече и като му слагат и памперс на бебето  #Crazy
Хм, на мен си ми изглежда садистично! Не че нещо разбирам от повиване на бебета, но все пак... Ама нямаме много избор! Както го направят така ще бъде! Фиил обещавам да задам тези въпроси на акушерката утре. Тя Хеленка отговори на някои от чуденките и Елиса също. Но аз все пак ще ги изтормозя да ми обяснят какво ще ги правят тия пелени.
А в АГ-то иначе не искат никакви други дрехи за бебето освен тия пелени, памперси и мокри кърпички!

# 181
  • Варна
Елиса ама как може все още да повиват бебетата така?  Shocked доказано е че е вредно.... а още повече и като му слагат и памперс на бебето  #Crazy

Съгласна съм с теб! Но не протестирах защото е все пак за 3 дни... А и то си беше при мен бебето и  като се опитах аз да го повия.... еми не се получи... и в повечето време беше полу- завито!

Този път ще си взема и дрешки!  Wink

# 182
Feel_u, аз като раждах преди четири години ми искаха такива пелени. Повиваха бебетата само в тях първите 24 часа, без памперс, за да гледат какво изхвърлят-това първото черното, в момента просто ми изскочи от главата как се казваше. Сто процента бяха без памперс, защото ни върнаха пелените да си ги перем.След това ги обличаха в дрешки и памперс. Но това е в Окръжна болница в Пловдив, незнам как е във Варна.
Предполагам, че за мекониума иде реч  newsm78

# 183
Момичета, забравих да ви питам... моя доки от ЖК, каза да си взема бускулизин (май така каза... аз нали не знам много лекарствата) и да пиа по едно вечер... каза че така раждането ми щяло да мине по-леко  newsm78 Вие да сте чували нещо такова? аз така и не си взех и се чудя дали да си купувам изобщо...
а една приятелка ми каза да си купя пресен босилек и да си направя чай като тръгна да раждам, така съм щяла да родя по-лесно...
с какво ли не ме затрупват напследък...

# 184
Еличка, босилекът със сигурност не предизвиква родилна дейност Simple Smile Аз съм пристрастена към неговия аромат и съм изяла около 2-3 връзки в последните седмици...

# 185
  • Варна
Честит Алекс на ssissi.  bouquet Аз станах рано, закусих и пак откъртих и вие тука сте изписали 5 страници с неща, които ме накараха пак да се  Shocked. Ама така ще е вече.
Инчееееееее, в къщи ли искаш да родиш бе мацо? Мъжа ти там ли е поне да акушира?  Я марш към болницата веднага и не си играй с тия работи. Раждаш бе муцо.

Мананка, тукашния ни Майчин дом няма нищо общо с вашия. Той е нещо като ВИП болница, макар че понеже приема и по ЗК гледам напоследък се вмъкват и циганки, но за прегледи.За операции и раждания нещо явно измислят и ги пренасочват в АГ болницата, където им е мястото, мамка им. Като идва една циганка на преглед и с нея идват 10 мангала от семейството. Направо е ужас. Слава богу е рядка гледка. Та в МД тука няма пелени. Още след раждането обличат бебо с ританки и блузки и отричат повиването. Дори чаршафчета и дрешки са шаренки, на фигурки, много сладки.

Аз вчера на ЖК ходих, но си мина стандартно. Казаха ми че ако нямам оплаквания, няма смисъл да минавам и преглед  при лекарката ми, така че не влязох при нея. Като ходихме изписваха две бебета и нашия татко се опули колко са мънички.  Mr. Green Досега винаги като купувах бодита за новородено или дори за 3 месечно, той повтаряше че това ще му е малко. Не може да си представи колко мънички и нежни излизат всъщност бебоците.

Аз вчера пак питах какъв багаж да нося в родилното и ми казаха само за мене тоалетни принадлежности, но без хартии, лигнини и превръзки. Само сапун и четка и паста за зъби и гримове или козметики каквито искам. Другото което трябва да нося е чехли ,нощница и гащи. Това е. Всичко било от тях, но и чехли и нощница ако не нося, имали и такива.

От вчера ми е едно сънено. Вчера проспах почти целия ден, днес до обед пак спах, и през ноща почнах да спя добре. Бебока ми много смешно се катери ту долу, ту горе Laughing, така че съм всеки ден с различен корем. И така ми опъва корема, че и не отстъпва. Застава си така и не му пука.Може гърба му да надстърча през корема ми  и един час.

# 186
Еличка аз си пиех но-шпа, щото си мислех, че са бъбреци, а не че съм започнала да раждам, но определено ми отпускаше. След това в предлодилно мисля, че освен окситоцин ми вливаха и бусколезин, или пък е било инжекция (вече нямам спомен). Но по принцип всякакви хапчета, които се пият при болезнена менструация, помагат и в този случай, та щом лекарят ти го е препоръчал си вземи.
За билките не знам. Там Пуки би била полезна. Мисля, че септемврийки коментираха нещо за чай от малини, но пък то си е добре всичко да стане, като му дойде времето.
Аз доскоро си мислех, че ще родя по рано. Сега почвам да се чудя дали ще е на термин или ще пренося  newsm78 Ама каквото дойде, такова да е. Само с бебо всичко да е наред  Praynig

# 187
И аз като родих Дени след раждането го направиха на вързопче (а доколкото видях сега и в Шейново така правят) но само в началото на другия ден вече са си с дрешки Grinningголемички са им ама са с ританки  и памперс

# 188
Момичета, забравих да ви питам... моя доки от ЖК, каза да си взема бускулизин (май така каза... аз нали не знам много лекарствата) и да пиа по едно вечер... каза че така раждането ми щяло да мине по-леко  newsm78 Вие да сте чували нещо такова? аз така и не си взех и се чудя дали да си купувам изобщо...
а една приятелка ми каза да си купя пресен босилек и да си направя чай като тръгна да раждам, така съм щяла да родя по-лесно...
с какво ли не ме затрупват напследък...
Аз като раждах ми биха Бускулизин инжекция а иначе ми сложиха банка с Но-шпа мисля

# 189
Параходче аз нямах предвид, че чая ще предизвика раждане, а като вече тръгвам да раждам... един вид преди да отида в родилното да си направя чай  Party
Манянка моята госпожица май също ще я преносвам Sad ама каквото дойде Simple Smile
Щом няма да навреди мога и да си взема буслулезин да пия Simple Smile мерси  Hug

# 190
  • Варна
Цитат
За билките не знам. Там Пуки би била полезна. Мисля, че септемврийки коментираха нещо за чай от малини, но пък то си е добре всичко да стане, като му дойде времето.

Да, има билки, които предизвикват контракции, но съм против това. Нормално е хормоните и бебето да предизвикат контракциите, а не да насилвате нещата с билки. Да, ще предизвикат контракции, но и бебето ви ще се нагълта с вещества, които айде няма нужда. Пък и не разчитайте че сигурно ще подействат. Абе оставете си всичко естествено да тръгне. Защо бързате. Ако някой преносва, един секс действа по-сигурно от билките, и то просто защото спермата съдържа вещество,което предизвиква контракции. И е по-естествена намеса все пак. Wink

# 191
Честито на мама СИССИ, да расте голям и послушен малкия Александър. Hug
Леко раждане на Инчето и Лаурен, ако им предстои такова днес Hug
На всички тумбачета Hug от мен.

# 192
Честит малък мъж на СиссиА също и ако съм пропуснала някое раждане извенете ме ама съм се притеснила нещо Laughing
Да подкрепям Пуки за секса PeaceЕдна позната роди след страстна вечер Embarassed

# 193
Ходих да си взема личната карта, поне тя да ми е налице готова. Ината си е инат, все още съм си вкъщи, даже си купих и няколко баници ей така за да не взема да раждам гладна аххаха. Ще почакам още дано устискам до довечера докато дойде време за прегледа. Сега отивам да полегна, ако има нещо ще свиркам.

# 194
  • София
Честито бебче на Сиси! Hug

Мда, и моята система беше с окситоцин и бусколизин.

Аз нещо не мога да стана от леглото 2 дена. Настинала съм и гърлото ме боли и съм много отпаднала. Пия си витамините, но не знам какво вече да ям и пия за да имам повече енергия.
и аз като Пуки имах сутрешна дрямка и сега ще се опитам да поизмия един прозорец, че утре ми идва новото перде.

Ще идва ли някой на лекцията в ЦУМ?

Общи условия

Активация на акаунт