Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 249
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Нашият е като последния, но 12-ца. Не съм усетила особен шум от външното тяло Thinking Нашата тераса е голяма и определено като ида в другия край не го чувам - чува се леко жужене само ако си под него. Така че не вярвам и съседите да се оплакват. В стаята пък не се чува изобщо Peace Доволни сме.

# 136
Трябва ми малко помощ,за стая от 25м2 ми предлагат Дайкин-http://v-clima.com/prod.php?id=38.
Заслужава ли си да даваме толкова пари,или да вземем по-евтин-Фуджицу

# 137
Fujitsu General е в челната тройка за климатична техника в света.
За вашето помещение сте на границата между 9 и 12 Inverter на Fujitsu General, по-добрата мощност е 12ка.

Това твърдение не е вярно! Бихте ли ми казали откъде черпите информация за него, освен ако нямате предвид шведската тройка щото там не съм много информиран.

Въпроса е какво означава челната тройка. Ако говорим за климатици, най вероятно имаш предивид тройка в някаква област - географска или друга такава.

Бъди сигурна че не са в челната тройка по продажби на инверторни климатици, също не са по брой на продажби на обикновени климатици и не са в броя на продажби  всякакви видове климатици.

Много е вероятно да са в челната тройка по брой продажби на климатици във Великобритания, ама там почти няма нужда от климатици и общо взето такава техника си купуват само снобите и като цяло продажбите в тази държава взето от цялото е толкова пренебрежимо малък, че май прожбите в Пловдив са по-големи.

Все пак би ли разяснила в коя тройка происвеждаща и продаваща климатици се намират Fujitsu General.

P.S. Голяма глупост направих и ще дам малко разянения щото не дочетох поста.

Няма марка Fujitsu General, това са две търговски марки на една и съща компания. Т.е климатиците или са Fujitsu или са General, т.е. две различни неща произвеждани на две различни места

# 138
  • с/у ОколоМръсТното
Няма марка Fujitsu General, това са две търговски марки на една и съща компания. Т.е климатиците или са Fujitsu или са General, т.е. две различни неща произвеждани на две различни места

И FUJI ELECTRIC забравяш Wink

bg_glava - има ли линк към тази Тошиба?

# 139
Моля за помощ от специалистите на климатици! PraynigЧетох темата от начало до край,влязох и във форума на Сетком,където също се обсъждат климатици,и тотално се обърках ooooh!.Тези дни ще купувам климатик.Трябва ми за стая от 16-18 кв., панелен апартамент,южно изложение,кофти дограма(на пролет мисля да я сменям с ПВЦ),две външни стени,едната от които има вътрешна изолация.Искам го за отопление най-вече.Т.е. да топли добре,да е икономичен.То се знае,че ще е инветорен.Цена до 1500 лв.Проблема ми е,че съм от малък град и май нямам много избор от марки.Но трябва да поразпитам.Май варианта ще е Техномаркет.
Спряла съм се на тези модели
 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037492
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09036861

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09034788 а този не виждам разлика от горните два,единствено цената.Защо така?

Чакам вашите съвети!  bouquet

# 140
  • София
Шани, ето линк към Тошибата в Технополис, че и аз за него съм замислила. Странното е, че тук е 25dB нивото на шума, а в рекламата по TV го дават 20dB.
Дай ми насока за климатик за стая 17-18 кв.м, изложение изток-югоизток, PVC дограма, външна изолация. Цена до 1200 лв.
http://www.technopolis.bg/product.php?pid=607

# 141
  • далечно
може ли да си повторя въпроса  Embarassed

ако инверторен климатик е пре-оразмерен, това би ли оказало влияние на консумацията му  Rolling Eyes? Майка ми иска да си вземе 12-ка при положение, че и 9-ка е достатъчна за това помещение - дали е разумно? От друга страна основният и аргумент за 12-ката е, че понякога би могла да отваря вратата към преходната стая (кубатурата на двете заедно е за 12-ка), обаче в повечето време 12-ката ще си топли само по-малката стая.

Та това пре-оразмеряване безумно ли е?Знам, че отоплението на 2 стаи с отворена врата не е добра идея, но инвестиция в два климатика няма да има, а и тъй като касае кратки и спорадични интервали от време, евентуално бих го приела от нейна страна.

# 142
моля за инфо който има да ми даде какво е читаво в момента на пазара в БГ..

# 143
  • с/у ОколоМръсТното
Evana - сигурно 1000 пъти вече обяснявах за Панасоник.  ooooh!
Серия "Е" е малайзийска и е най-мощна в режим отопление от всеки други инвертор в среден клас. 5г. гаранция на компресора. Не е за пренебрегване + йонизация на въздуха.
Серия "UE" e базовата серия на китайските панасоници. Липсва й функцията топъл старт.
Серия "ТЕ" е също малайзийска, също с йонизация. Вътрешното тяло е "SLIM".  Демек по-тънко.
В тоз аспект, си купи Е09 НКЕ, когато ги има налични.

Heat-cool - какво влагаш в думата "читаво"?

Antoniya-route - ти би ли могла да направиш разлика м/у 20 и 25децибела? Съмнявам се, пък и това е в режим "QUIET". Пореден търг. трик.

Loreley - няма глобални вредности от преоразмеряването. НО и няма смисъл от такова.

# 144
  • София
Да, Шани, предполагам си права за децибелите, просто ми направи впечатление разликата в TV рекламата и характеристиката в сайта. Според теб този климатик добър избор ли ще? Ставаше дума за Тошиба RAS-107SAV-E.

# 145
Цитат
Трябва ми малко помощ,за стая от 25м2 ми предлагат Дайкин-http://v-clima.com/prod.php?id=38.
Заслужава ли си да даваме толкова пари,или да вземем по-евтин-Фуджицу

Някой може ли да ми помогне? newsm45 newsm45

# 146
monnikka, дай повече информация за помещението в което искаш да ползваш климатика (изложение, изолация, съседни помещения дали се отопляват, спалня, дневна или магазин и т.н.)

# 147
  • София
В една друга тема бях споменала, че ни препочъчват Хайер, но ние все още се чудим на какво точно да се спрем. Стаята е спалня, 17-18 кв., 2.50 височина, северна, с ПВЦ дограма и външна изолация (ново строителство). Отделили сме около 1200-1300 лв. за климатик. Чакам вашите предложения.  Hug
Някой ще ме посъветва ли все пак какво да си изберем  Thinking

# 148
  • България-Швейцария
Може ли бърз въпрос за проблем с климатик, за да не пускам отделна тема?
В режим на отопление духа студено, до преди 2 дни съвсем добре си топлеше.
Каква може да е причината, моделът е Delonghi CP40, наследих го от бившия офис на мъжа ми, но там не е работил много, в къщи също.
По-активно ползвам малкия в спалнята, да не кажа, че през лятото почти не го изключвах, очаквах първо той да пукне Wink

# 149
  • София
Здравейте, може ли и на мен да подскажете малко - помещението е 43 кв. м, северозапад, пвц дограма, изолация. Гледахме един Панасоник 21 000 BTU за 2700 лв... newsm78. Или е голям? Или някое Мицубиши?? Критериите ми са ниско ниво на шум, малки сметки през зимата, ей такива работи. Благодаря ви предварително Simple Smile

Купихме го този и се видяхме в чудо #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Като заработи и цветята ми си тръгват, буквално. Освен това е много шумен, дори на тих режим, звука на телевизора трябва да се усилва. В хола на дивана вече не може да се седи, и в трапезарията на масата - също!!! Ужас, ви казвам!! Ще се пръсна от яд! Толкова пари дадохме, и то нищо и половина!!! Звънях в Техномаркет да питам за условия за връщане на стоката - не можело, щото видиш ли, вече бил монтиран!!! Ами как да видя, че духа като тайфун без за е монтиран. Въпреки това мадамката каза да се свържа с монтажната фирма и да видим те какво ще ни кажат. Явно има вариант и да го върнем. Ама никак не е справедливо, в крайна сметка като си купуваш нещо нали трябва да го видиш как работи, мама му стара!!! Един потник да купуваш, го мериш, а това за един милион пари... Мислите ли, че има шанс да го върнем - ясно е, че от монтажната фирма нищо не могат да направят по въпроса със въздушната струя, той климатика си е мощен. Или там да го заменим с нещо друго?? То и с какво ли да го заменя - с 5 перални или 3 телевизора! Ужас, ама мноооооого ме е яд!!!

Общи условия

Активация на акаунт