Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви фактори трябва да имате предвид при избора на климатик за отопление и охлаждане на стая?
Какви са основните разлики между видовете инверторни климатици и как те се различават от обикновените климатици?
Каква е разликата между Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви фактори трябва да имате предвид при избора на климатик за отопление и охлаждане на стая?
Когато избирате климатик, вземете предвид квадратурата на помещението, височината на тавана, изолацията, дограмата, изложбени прозорци и желаната температура. Освен това трябва да имате предвид бюджета си и да изберете специализирана фирма за покупка и монтаж. Ако търсите климатик за отопление, вземете предвид също квадратурата на помещението, височината на тавана, изолацията, дограмата, изложбени прозорци и желаната мощност на климатика.
-
Какви са основните разлики между видовете инверторни климатици и как те се различават от обикновените климатици?
Основните разлики между видовете инвертори на климатици се изразяват в тяхната енергийна ефективност, като има различни видове инвертори с различни процентни стойности на енергийна ефективност - AC (до 35%), DC (до 50%), DC ( до 65%) и DC хибрид (до 65%). Инверторните климатици автоматично регулират мощността си, поддържайки зададената температура при по-ниски нива на шум и енергийна ефективност. Инверторните климатици са по-ефективни и икономични, тъй като регулират мощността си спрямо нуждите, докато обикновените работят с фиксирана мощност. Това означава, че инверторните поддържат по-стабилна температура и консумират по-малко електроенергия. Въпреки че инверторните климатици са по-скъпи при закупуване, те могат да намалят разходите за електроенергия в дългосрочен план.
-
Каква е разликата между Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric?
-
Какво се случва, ако се монтира един климатик в стая с врата?
-
Какви са предимствата на VRV и колко ще струва грубо да се инсталира такава система за площ от 500 кв.м., използвайки Daikin?
Нашата тераса е голяма и определено като ида в другия край не го чувам - чува се леко жужене само ако си под него. Така че не вярвам и съседите да се оплакват. В стаята пък не се чува изобщо
Доволни сме. 
Четох темата от начало до край,влязох и във форума на Сетком,където също се обсъждат климатици,и тотално се обърках
.Тези дни ще купувам климатик.Трябва ми за стая от 16-18 кв., панелен апартамент,южно изложение,кофти дограма(на пролет мисля да я сменям с ПВЦ),две външни стени,едната от които има вътрешна изолация.Искам го за отопление най-вече.Т.е. да топли добре,да е икономичен.То се знае,че ще е инветорен.Цена до 1500 лв.Проблема ми е,че съм от малък град и май нямам много избор от марки.Но трябва да поразпитам.Май варианта ще е Техномаркет.

. Или е голям? Или някое Мицубиши?? Критериите ми са ниско ниво на шум, малки сметки през зимата, ей такива работи. Благодаря ви предварително