Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • Габрово
Какво мислите за CHOFU RA - 1232PVU за отопление на панелен хол 20 квадрата?

# 166
Може ли и аз да попитам нещо?Чудя се за един обикновен Осака 24-ка.Обаче тук прочетох тази вечер ,че Осака били недобри и китайски.А в магазина ми казаха ,че са корейски части на Саньо ,сглобявани в Малайзия.Ако паричния фактор е важен или по-скоро принуждаващ-бихте ли си взели такъв или ще ме насочите към...

# 167
Шани,благодаря ти много.Вчера ни монтираха този климатикhttp://v-clima.com/prod.php?id=15
Много съм доволна.Много е тих. baloni

# 168
Може ли и аз да попитам нещо?Чудя се за един обикновен Осака 24-ка.Обаче тук прочетох тази вечер ,че Осака били недобри и китайски.А в магазина ми казаха ,че са корейски части на Саньо ,сглобявани в Малайзия.Ако паричния фактор е важен или по-скоро принуждаващ-бихте ли си взели такъв или ще ме насочите към...

корейски китайски и пр ....хммм ти знаеш ли хангарите на захарните заводи край Бургас..-с. Камено????

# 169

мислим че е ок ...виж само дали си има нагревател против замръзване че в Гб е студеничко

# 170
Не ,не ги знам тези хангари.Защо трябва да ги знам?Да ходя да проверявам какво има там или кои марки  сглобяват.Разбирам намека,ама айде ако ще отговаряме да бъде нещо конкретно.Някой друг има ли мнение за Осака или нещо подобно до 1000лв

# 171
Ами навсякъде ще прочетеш лоши отзиви за Осака, но аз не съм на това мнение. Моят климатик е 12-ка инвертор, купен преди 3 години. Работи си супер/да чукна на дърво/. Вече сме го местили веднъж. Нямам никакви проблеми. Само че, при толкова оплаквания от тази марка, някак си, не бих риксувала пак...

# 172
Аз от лошите отзиви взех да се плаша.Обаче понеже тези дни чета всичко наред из форумите,не срещнах нито едно негативно мнение от ПРИТЕЖАТЕЛ на Осака.Чудя се как да постъпя.Цената си я бива за 24-ка   за   960лв.Как ти се струва Дида?Нищо не казваш за банята.Как върви?

# 173
  • Габрово

мислим че е ок ...виж само дали си има нагревател против замръзване че в Гб е студеничко

Задължително ли трябва да има? Ако няма какво става тогава?

# 174
Аз от лошите отзиви взех да се плаша.Обаче понеже тези дни чета всичко наред из форумите,не срещнах нито едно негативно мнение от ПРИТЕЖАТЕЛ на Осака.Чудя се как да постъпя.Цената си я бива за 24-ка   за   960лв.Как ти се струва Дида?Нищо не казваш за банята.Как върви?
Ами ние взехме инвертор 12-ка за 800 лв. тогава. Незнам... не се наемам да ги препоръчам.
azuro, банята още е до никъде. Нямаме ключове още за апартамента и чакаме. Като има напредък ще пиша на лични.
Иначе и ние мислим да купуваме още един климатик, но незнам какъв ще е.

# 175
azuro, твърдо не ти препоръчвам ОСАКА, сглобяват се къде ли не, до скоро практиката беше такава - отива се в Китай, намира се къде най-евтино се произвежда дадена част и се поръчва там, сглобя се от най-евтините части от различни фабрики и ето ти марка ОСАКА, НЕО, Елит и т.н. Ако някой е доволен от ОСАКА, то е по-скоро изключение, отколкото правило  Peace Рядко ще чуеш българин да се оплаче, че нещо ефтино, което си е купил не бачка, но пък скапе ли се нещо скъпо, ще опищи света. Peace
buran, въпросът със жуженето го има къде ? Защото освен аз, почти всичките ми познати са с MHI и никой не се е оплакал от жужене, клиенти също не съм чула да се оплакват, според мен това "жужене" е 1 на много хиляди, ако го има, защото не съм го чула.  Peace
yoyoana, TREO - поредния китайски боклук  Peace от рода на ЕЛИТ, НЕО и т.н. С какъв бюджет разполагате, височина на тавана и какво е строителството ( тухла, панел ) и каква Т искате да постигате през зимата, за да ви дадем по-точен съвет за марка, модел ?
Feja, като цяло CHOFU са сериозен производител, но мисля че този модел е от тези, произведени за японския пазар, които силно не препоръчвам.

# 176
Шани, мерсаж!

Страчиатела, имайки предвид, че ще имаме бебче.. какво да ти кажа.. Иска ни се да се вместим в максимум 2500 лв. за двата климатика.
Височината е 2,60 м, а строителството - тухла. Имаме сериозна външна изолация Simple Smile
Благодаря предварително!

# 177
  • Габрово
Feja, като цяло CHOFU са сериозен производител, но мисля че този модел е от тези, произведени за японския пазар, които силно не препоръчвам.

Може ли да ми обясниш защо  не ги препоръчваш?  Благодаря ти предварително! И какво представлява този нагревател против замръзване и задължително ли трябва да го има?

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 15:03 от Feja

# 178
  • София
Здравейте,
Предстои ни покупка на климатици за две помещения, които ще се ползват предимно за охлаждане, а за отопление само през преходните сезони.
Дограмата е ПВЦ, външна изолация има.
Стаите са:
1) 12 кв/2.55 височина, южна
2) хол 18кв/2.55 с преход към трапезария 10/2.55, западно изложение.

Четох в темата, че при вариант преход се препоръчват два климатика, но при положение, че няма да се използват непрекъснато струва ли си средства за още един климатик в трапезарията newsm78.

Бихте ли ме посъветвали към какви климатици да се насочим.   bouquet
А, освен това и финансите са важни Embarassed.

Благодаря предварително.

# 179
Какво мислите за Samsung AGV 12 VBA , цената му е много изгодна в Практикер. Знам че е среден клас, ще се ползва основно за охлаждане, много рядко за отопление, защото по принцип имаме парно. Навили сме се да го взмем, има ли някаква много съществен довод "против"?

Общи условия

Активация на акаунт