Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 257
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • с/у ОколоМръсТното
Какъв климатик- 30 кв. м. хол с преход към стая 8 кв. м. без врата .ЕПК с вътрешна изолация и нова pvc дограма.Имаме парно.Трябва ми за охлаждане лятото,отопление есен и пролет.Най-важното- мога ли с него да суша въздуха зимата?Да е до 1000 лв

за тази сума - само 18-ка Мидеа.

# 226
  • София
Здравейте,

Писах преди няколко страници, но явно не в подходящия момент Embarassed
Предстои ни покупка на климатици за две помещения, които ще се ползват предимно за охлаждане, а за отопление само през преходните сезони.
Дограмата е ПВЦ, външна изолация има.
Стаите са:
1) 12 кв/2.55 височина, южна
2) хол 18кв/2.55 с преход към трапезария 10/2.55, западно изложение.

Четох в темата, че при вариант преход се препоръчват два климатика, но при положение, че няма да се използват непрекъснато струва ли си средства за още един климатик в трапезарията .

Бихте ли ме посъветвали към какви климатици да се насочим.   bouquet
А, освен това и финансите са важни, примерно до 2500 лв. за двата .

Благодаря предварително.

# 227
buran, не разбрах за каква реклама от ул.МИла родино става дума и би ли писал по-грамотно ( да слагаш точка в края на изречението, главна буква в началото на изречението, запетаи и като цяло да обърнеш внимание върху правописа си, не за друго, но много трудно се чете поста ти... )?
CORONA са спрели от началото на годината експорта към Европа, та ако има в Солун са останали единични бройки, т.е. ако стане нещо не се надявай на резервна част, това сигурно са пропуснали да ти го кажат. Другото, не знам кой ще се навие да ти я монтира в БГ при положение, че не може да даде гаранция за тази марка.
В БГ има малко ( но ги има ) добри фирми, които поддържат качествен монтаж, за него обаче трябват скъпи материали, машини - не можеш да слагаш скъп климатик с разни китайски измислени машини и 3-то качество консумативи...
Peace

от Румъния ми обещаха че мога да ми уредят и поддръжка и всичко...което н езнам...май пак са по напред от нас...

# 228
от Румъния ми обещаха че мога да ми уредят и поддръжка и всичко...което н езнам...
Това ми звучи доста невероятно, често да си призная не го виждам, как ще си купиш Корона от Гърция, а от Румъния ще дойде техник ако има проблем, или изобщо ако си го купиш от съседна страна как някой от там ще се занимава с теб... А че са по-напред от нас - то е ясно.

# 229
от Румъния ми обещаха че мога да ми уредят и поддръжка и всичко...което н езнам...
Това ми звучи доста невероятно, често да си призная не го виждам, как ще си купиш Корона от Гърция, а от Румъния ще дойде техник ако има проблем, или изобщо ако си го купиш от съседна страна как някой от там ще се занимава с теб... А че са по-напред от нас - то е ясно.

Ми не знам казаха ми че за Балканите била централата в Солун...пък хич не ме интересува как.... идват от Букурещ и ми го монтират и поддържат (вероятност за повреди малка, ако е читаво монтиран..сигурно бачкат по- добре от наште) по- близо е от Варна даже според мен...още не съм решил, ама натам клоня...ще се разбере...как има фирми от Пловдив дето работят с истински японски климатици, че и на старо?..този вариант според мен също е ок...още повече, че ми казаха, че може да се смята даже по- добре от Дайкин 

# 230

Ми не знам казаха ми че за Балканите била централата в Солун...пък хич не ме интересува как.... идват от Букурещ и ми го монтират и поддържат (вероятност за повреди малка, ако е читаво монтиран..сигурно бачкат по- добре от наште) по- близо е от Варна даже според мен...още не съм решил, ама натам клоня...ще се разбере...как има фирми от Пловдив дето работят с истински японски климатици, че и на старо?..този вариант според мен също е ок...още повече, че ми казаха, че може да се смята даже по- добре от Дайкин 
Хич не се заблуждавай, че Румънците са по напред от нас, специално за климатиците. Вярно имат по-голям пазар, но са доста по-зле. Не разчитай, че ако имаш проблем, ще се засилят към България да ти го ремонтират.
За японските климатици, това ако са онези с адапторите, нямат добър сервиз, т.е. нямат никакъв легален сервиз. Просто разчиташ, че понеже са японски няма да се развалят. Пък климатик на старо... Нали се сещаш, че монтажът също е много важен, пък тук имаме, и демонтаж и повторен монтаж..., ти си поемаш риска.

# 231
  • с/у ОколоМръсТното
... как има фирми от Пловдив дето работят с истински японски климатици, че и на старо?..

това е как да се изразя по-меко...
Ти попита ли хората от Пловдив, дали тези климатици са легален внос и имат ли сертификат за произход? И най-вече: правени ли са за ЕС? Сервиз имат ли?
Много детински разсъждаваш, ама много.  ooooh!

# 232

Хич не се заблуждавай, че Румънците са по напред от нас, специално за климатиците. Вярно имат по-голям пазар, но са доста по-зле. Не разчитай, че ако имаш проблем, ще се засилят към България да ти го ремонтират.
За японските климатици, това ако са онези с адапторите, нямат добър сервиз, т.е. нямат никакъв легален сервиз. Просто разчиташ, че понеже са японски няма да се развалят. Пък климатик на старо... Нали се сещаш, че монтажът също е много важен, пък тук имаме, и демонтаж и повторен монтаж..., ти си поемаш риска.

Хич и не мисля за климатик на старо..просто вариант описах...и това е...става въпрос за нови Корони ,то пък тук като сме по напред от Румъния ( което си мислят някои от горно нанадолнище), че като гледам как ги монтрат "майсторите" ум да ти зайде...и сигурно веднага ще хукнат да ти оправят нещо ....виж платена профилактика - моля ...будали търсим всякакви...на наште съм им сърбал попарата, пък отвън мога само да спечеля щото тук сигурно ще загубя...това разбира си е мое лично впечатление и не ангажирам никого ...просто исках идеи ...ама виждам, че хем сме келяви, хем голям го вадим...

# 233
... как има фирми от Пловдив дето работят с истински японски климатици, че и на старо?..

това е как да се изразя по-меко...
Ти попита ли хората от Пловдив, дали тези климатици са легален внос и имат ли сертификат за произход? И най-вече: правени ли са за ЕС? Сервиз имат ли?
Много детински разсъждаваш, ама много.  ooooh!

Никого нищо не съм питал ...просто казах какво знам...то пък тук някои като имат сертификати от наивни япончета (които знаем как са ги получили ) и какво...все тая...18 качество и толкова..

# 234
  • с/у ОколоМръсТното
buran - попътен вятър при покупката ти желая.

# 235

Хич и не мисля за климатик на старо..просто вариант описах...и това е...става въпрос за нови Корони ,то пък тук като сме по напред от Румъния ( което си мислят някои от горно нанадолнище), че като гледам как ги монтрат "майсторите" ум да ти зайде...и сигурно веднага ще хукнат да ти оправят нещо ....виж платена профилактика - моля ...будали търсим всякакви...на наште съм им сърбал попарата, пък отвън мога само да спечеля щото тук сигурно ще загубя...това разбира си е мое лично впечатление и не ангажирам никого ...просто исках идеи ...ама виждам, че хем сме келяви, хем голям го вадим...
Извинявай много, без да го приемаш за заяждане, ама ако монтажниците ни са добри в монтажа, както ти в правописа, верно сме го закъсали. Whistling Незнам къде са ти монтирали климатик, май само наизуст си говориш, но има и читави фирми, недей да правиш кардинални заключения.  ooooh!

# 236
Момичета, нуждая се от съвет. Искам да закупя два климатика. С единия да отоплявам стая 5х4м., височина 2.8м., с външна изолация и ПВЦ дограма (южно изложение). С втория две стаи залепени една до друга размери - 3.5х3.5м. и 3.5х2м., височина 2.8м., дветете стаи са без изолация, с ПВЦ дограма (изложение север). Апартаментът е панелен, на 1 етаж - вътрешен (в среден вход), над мазета, като никой около нас не се отоплява. Ще съм благодарна на отговор, включващ модел, вид и цена с монтаж.

# 237
  • Sofia
Здравейте на всички,мъчих се да изчета всичко- но....... ooooh! Днес чистих филтрите и се зачетох в книжката, та въпросът ми е : при отопляване само с климатици единият ми е :Mitsubishi Heavy industries-SRK63ZE-S1, http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/mitsubishi-srk63ze-s1-p29329326.htmlа другите два са ми по-малки. Кой е най- икономичният вариант? На автоматичен, на икономичен режим, най-най слаб вентилатор,аз като няма никой в стайте ги изключвам-а ми казаха,че не е правилно.Напоследък ги държа навсякъде на 23градуса, ама се чудя за този бутон (economy) до сега не съм го ползвала newsm78 Извинявам се пак, ако някъде е коментирано, но от сутринта чета и търся и не намерих нищо..... Embarassed

# 238
  • Sofia
  bouquet

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 16:38 от rivalka

# 239
rivalka, за инверторните климатици е по-добре и са по-икономични, ако не се изключват, просто като не сте в стаята и сте на вън ги намаляваш на 20 градуса и готово. Като сте си в къщи си го пускай на среден вентилатор, като ви няма може и на тих. Peace

Общи условия

Активация на акаунт