Ябълки с Мед или Израел-13

• 26 876
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Честито на Ал Яшби!

# 166
Момичета страхотни сте, винаги се отзовавате:)
Вчера имах рожден ден, вече съм на 25. Много исках да Ви почерпя виртуално, не нещо не успях да се ориентирам в сайта. Както и да е. Важното е че днес съм на работа с диагноза, недоспиване и махмурлук. Добре, че не ходихме и на дискотека, че нямаше да успея да дойда Wink

Плюшено мечевъв Варна вече ми е толкова познато и еднообразно, че моята безгрижна и волна душа има нужда от промяна. Пиша тук и попивам информацията от момичетата, защото искам да се изнеса от БГ и да работя в държава като Израел. Е има и мъж в схемата Heart Eyes, който иска да съм там. Ама само за една седмица. Няма смисъл  Cry

Боряна  като си идваш към Варна държа да се обадиш. Ще ми бъде много приятно да се запознаем лично. А ако доведеш и някой свободен израелец, няма да ти се разсърдя Laughing
Благодаря за линка, ти използваш ли такава козметика? Доволна ли си

Викула, благодаря за инфото. Много полезен линк. Поръчвала ли си от там, какви са отзивите? Да не ме прецакат с доставката??? Че то България от такива кокошкарски работи печелят някои хора Peace

И Честитио на Новата Мама, да и е живо и здраво момчето!
Щом е родено на 13 окомври, значи ще е късметлия като мен Laughing

# 167
Честит бебок на Яшби,да е жив и здрав!

Мимка,честит рожден ден!Пожелавам ти здраве,щастие,любов и пари,голяма торта и свободен израелец! Mr. Green  bouquet

До моя ден ден има мнооого време и ще си поръчвам свободен израелец от дядо Коледа. Twisted Evil Даже ще се бракувам за един,ама той още не знае.Ако влезе в МС ще му кажа  Laughing
Варна ми е много любим град,винаги ходя с голямо удоволствие / и се губя там също с удоволствие  Whistling /,София ми е втръснала до незнам къде вече.

Пипи,добре заварила! Hug

Пете,май ще ги направя по-гневни,не ми обръщат внимание,а другите майки ме мислят за някой дърт спамер Thinking

# 168
  • Някъде там...
Ами предполагам че след около 10 дни ще се прибера,утре ще разбера да ама Мимка прибирам се самичка че то най-много женско парти да си направим че имам нужда...Ако всичко е наред ще седя месец някъде докато подготвя нещата за сватбата.Оооох ще се побъркам аз само едни такива нещастни любови съм имала и сега ме тресе един страаааааах да не вземе мойто съкровище да се откаже цял месец ще има да размисли.......ама съдба няма как......Ще мине и това....

Честито за бебока  newsm07 Яшби много здраве,щастие пожелавам.Под щастлива звезда да е роден...Да е живо и здраво и мамчето и да си гледка детенце и да е по щастлива с всяка минута....  bouquet

За козметиката не ползвам от Мъртво море.Майка е с псоразис та и взех соли от Мъртво море ама и щипели...Аз козметика стана все от Duty free-to купувам.Това обаче е идейка да донеса такива подаръчета на дружките...

Мимка ако знаех че си рожденичка щях по рано да се прибера че нещо не помня какво е махмурлука...Да си жива и здрава каквото намислиш да се сбъдне  bouquet  newsm38 newsm59
Целувки   bouquet

# 169
Честито на рожденичката ! Внимавай какво  си пожелаваш , че може да се сбъдне ! Успехи  Wink Peace

Мече , изчакай така , писах на модератор. Дръж се прилично и не гледай в очите кат' в казарма  hahaha Joy Няма  страшно , бе и като мече пак бива  Mr. Green .... С питане и до Ерусалим се стигало  Whistling Simple Smile .

Боряна, и на мене все ми щипе калта , не михаресва...не се мажа ... Пусти мераци за снимка  Simple Smile.

Отивам на среща днеска с една съфорумка с моето име .Петя , не ни забравяй по форумски  де  Flutter ... Снимки няма да видите , че да не ви е яд и да не ни урочасате  Joy Майко мила .... то хубост , то чудо ...Внимавай народе ! Joy

Лек ден!   bouquet

# 170
Пете,слушам! На теб не мога да откажа.   baby_neutral

Калта ми е много гадна на мен,една лигава.Бла.Веднъж се намацах и смятам с опита да си остана.Приличах на гоблин без уши. hahaha

Отивам да пиша домашни,че съм на урок по сфарадит следобед и на даскало утре. Whistling
Лек ден. Hug

# 171
  • Някъде там...
Плюшено мече забелязах голямото ти желание да посетиш Израел и днес попаднах на тази оферта в Интернет.Звучи прекрасно поне според мен...Може да се възползваш догодина примерно април месец ваканцията
1-ви ден:
Полет 552 с АК Ел Ал до Тел Авив 22:30 – 00:55. Посрещане на летище Бен Гурион от представител на израелската фирма. Трансфер до хотела в Йерусалим. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Целодневен Тур с посещение на Планина Елеон – мястото на Възнесение Христово, параклисът „Отче наш”, православната църква „Мария Магдалена”, продължаваме към Гетсиманската градина, кьдето Исус прекарва последните часове преди да бъде арестуван от римските войници, Маслинения хълм и Църквата на Нациите, (Базилика на агонията), След обяд кратка визита на Витлеем с посещение на базиликата “Рождество Христово”, мястото където се е родил Исус Христос и млечната пещера. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Целодневен тур на стария град – свещен за евреи, християни и мюсюлмани, Стената на плача, “Пътя на Страданието” – “Via Dolorosa” по всички библейски стъпки стигайки до “Голгота” и Божи Гроб, старата част на града с арменския квартал. Посещение на Кенаколум – мястото на тайната вечеря и града на Давид, както и обиколката на старите арабски базари. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Напускане на хотела и програма до Мъртво Море-пътуване през пустинята до най-ниската точка на земното кълбо – 392 м. Счита се, че водите му притежават уникални лечебни свойства. Свободно време за плаж в района на Еин Бокек. Отпътуване за Тиберия минавайки през древния град Йерихо.Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Тур на Галилея. Спирка на Галилейско море, на мястото Ярденит на река Йордан, където е кръстен Исус Христос. Следва посещение на Капернаум – синагогата в която е служил Исус Христос и Табха - Чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. На път за Назарет-спирка в село Канна Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино. Посещение в Назарет – черквата на Благовещение и криптата, където се смята, че е бил дома на Дева Мария. Отпътуване за Хайфа – най-големия пристанищен град на Израел и кратка панорамна обиколка с посещение на Бахайската черква с невероятно красивите си градини, Манастира на Кармелитите. Спирка в Каезера Маритима – стар морски град, сега от най-престижните вилни крайморски зони и разглеждане на Римския акведукт. Отпътуване към Нетаня. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден:
Закуска. Свободен ден за покупки, разходки и плаж в Нетания - красив морски курортен град разположен на средиземно море.Вечеря. Нощувка.

8-ми ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и Тур в Тел Авив и Яфа – панорамна обиколка на град Тел Авив, крайбрежния булевард. Посещение на библейското Яфо – пешеходна обиколка в стария град и пристанището. Трансфер към летище Бен Гурион. Полет 551 с АК Ел Ал в 18:30 ч. до София. Кацане в България 21:20
Цената е към 2000лв.ако е във възможностите на тати.Пък и ти се постарай с добър успех та да си я заслужиш тази екскурзия до Светите земи
Целувки   bouquet

# 172
Борянче,колко си мила!
Благодаря много,че си се потрудила за мен!  bouquet  bouquet Hug

Вече почти не е мисия невъзможна,май навих мама. Twisted Evil
Февруари имам много важен изпит по испански и дай боже  Praynig ако се справя,обещаха подарък.
Днес правихме тренировка с Ел професор за беседването /тяхната система е с писмен тест и беседа /,мрънках някакви неща,уж беше доволен. Embarassed Ако това ще е подаръка,двата часа на ден си заслужават.

Пътуването със самолет София-Тел Авив е около 2 часа и половина,колкото до Велико Търново с кола,екстра.
Страшно ли е да пътуваш със самолет? Embarassed

Лека нощ,че днес ми дойдоха разходките в повече.  bouquet Hug

# 173
Плюшено мече, ако ходиш в Израел, вземи и мен . Моите приятелки не се навиват Cry Ама незнаят какво изпускат Wink Иначе за самолет и аз не съм пътувала иииии много ме е страх, ама си мисля, че ако има някой с мен ще съм по-куражля Peace  Пък то на човек каквото му е писано нали знае Hug
Боряна ще ти оставя телефона си в ЛС, знам, чеще си много ангажирана като се прибереш, но ако маш малко свободно време, ще ми бъде изключително приятно Пък следващото н кафе може да е в Израел , кой знае Praynig
И накрая момчета , много Ви благодаря за пожеланията, да сте живи и здрави, много обичани и щастливи
Аз пък утре ще ходя в една къща за Селски туризам с разни рибарници към нея, ако ми хареса един благороден господин - ухажор ще ми я даде да я разработя LaughingАко стане ще Ви поканя всичките Laughing
надявам се утре да нямам токова работа като днес и да мога да ви се радвам  от офиса Laughing

# 174
  • Някъде там...
Плюшено мече,незнам как е за другите ,но лично аз много обичам да летя.Първия път като летях до Израел даже имаше и филмче...Не е страшно малко е странно усещането само.Надявам се родителите ти да не разчитат само на новините(като мен) за да опознаят Израел.Аз преди си мислех ,че Израел е пустиня и само атентати  Embarassed не ме издавайте  Embarassed
Мимка със сигурност ще имам време.Аз ще стоя повече от месец в Бг та ще изперкам...Не обичам като се прибирам да се обаждам на "приятели" понеже веднага искат почерпки,подаръци защото видиш ли съм забогатяла.Имам си няколко приятелки,но гледам да не ги притеснявам много много женени са с деца все пак...
Много ми е трудно да отлепя от тук,но няма как все трябва да разпишем с кандидат мъжо.Аз си плачкам че ми е страшно да не ме забрави а той ми се смее  Sad психопат човека.Накрая ми вика добре отиваме да ти удължим визата да те видя още колко ще изкараш без работа и твои си приятели и аз нееееее....нали госпожа искам да ставам.Да ви кажа честно страх си ми е защото преди време един младеж ме заряза след обещанието за брак та много ме болят изгорените пръсти...Но стига с моя милост...
Плюшено мече да ти кажа само че аз от доста време пътувам та един от капитаните на корабите кадето сам била ми подари бяло плюшено мече та то е неразделна част при пътуване а и винаги е в ръката ми.Само до Израел пътува в куфара понеже нали мерките за сигурност за по сериозни тук не исках да се набивам на очи...
Та досадих вече момичета ...Лайла тов ви желая...
Целувки   bouquet

# 175
Добро утро, кукли !

Един поздрав от мен "така е да обичаш" (себе си ) ....

http://uk.youtube.com/watch?v=K6k5A58LAZk

מירי מסיקה - ככה זה לאהוב Мири Месика 

http://en.wikipedia.org/wiki/Miri_Mesika

bouquet

# 176
Ето още една песен  , която тя пее  на иврит и на арабски после :

http://uk.youtube.com/watch?v=UNDJjhcVzzY&feature=related

ברכת המלך =  The King's Blessing

# 177
  • София
Пете , има ли синагога в Пловдив ? Ходихте ли там ? А в софийската ? Има ли голяма разлика между тези в България и тези , които са в Израел ?

# 178
  • Някъде там...
Срам не срам ще призная аз не съм влизала в синагога все още,но пък съм добре осведомена Simple Smile Иначе като бяхме в Бг вкарах мъжо в катедралата във Варна и той беше поразен колко е красива,после видя попа до вратата и ме пита какво прави и аз обяснявам че срещу дарение те помазва за здраве и тои нашия се нареди.Идва му реда попа пита как се казва и аз помагам викам Еял попа не може да повтори ама излезе от ситуацията милия.Та като си намеря тука друка да бръмча по улиците ще вляза в синагога искам да усетя чуството вътре....За мен да вляза в църква е невероятно усещане...
Та Пете я кажи има ли наистина разлика между тази синагога в Бг и тази тук ?

# 179
Еее,Борянче,какво хубаво другарче си имаш - бяло плюшено меченце.Много са красиви,нали? Аз имам две белички и две кафяви.И възглавница меченце имам. Sunglasses  Даже медальона с буквата ми е меченце,държащо сърчице.
Пипи,аз все още не съм влизала в софийската синагога.Все се каня и все не отивам.
В Пловдив има синагога. Във Видин май имаше,не съм сигурна.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт