ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 3

• 58 584
  • 622
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря ти KayRenn Simple Smile, не се бях сетила за тази тинктура, а я знам много добре, преди няколко години дори си бях направила. Още довечера ще си купя

# 601
  • София, "Младост 3"
имам ВЪПРОС
- добър лекар-ендокринолог за софия - а има ли такъв да е добър и да работи с направления?
- изследванията на хоромни и инсулин поемат ли се от здравната каса или ние си ги плащаме?
мерси предварително

# 602
  • София/Варна
catnadeen, аз бях с направление при д-р Бойка Милчева, в Института по ендокринология. Но се разминах с направленията за хормони и инсулин, защото всички лекари си ги пазят за по-неплатежоспособни пациенти. И личната, и ендокриноложката ми заявиха в прав текст, че съм можела сама да си ги плащам и затова няма да получа от тях направление.

# 603
Здравейте, бързам да си спазя обещанието с малко закъснение Rolling Eyes. Изпробвах стевията и за мое учудване съм изключително доволна от нея, само още не съм я забъркала в кекс или нещо подобно, за да видя как ще стане, но с кафето ми е просто перфектно, забравих захарини, захари и сие. Целувки, усмивки и весели празници на всички  Hug  bouquet

# 604
С малко закъснение искам да честитя Възкресение Христово на всички  Hug Да сте живи и здрави момичета!
Фрезия, от къде успя да си намериш стевия? Аз се отказах да я търся вече, нали я изтеглиха от аптеките преди време.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 09:29 от Dodichka

# 605
Христос Воскресе!
Доди, благодаря за пожеланията! И за тебе също!
Аз да си призная малко грехове - реших да постя поне последната седмица преди Великден. И ... започнах с картофи, ориз, уж повече салати и зеленини, обаче ... качих 3 кг и ми отекоха глезените. В момента, м който почнах месото - нещата с глезените се нормализираха - ама имам още 1.5  кг да свалям от тези дето ги качих. А освен това си имам и още за сваляне ...
Хем си знам  341uu хем пак го направих.
Весела и усмихната седмица ви пожелавам!

# 606
Моля за вашият коментар за резултати след ОГТТ:
Инсулин(IRI) - 0 мин. - 8.32

Инсулин(IRI) - 60 мин.  - 109,6
Инсулин(IRI) - 120 мин. - 14,46

Глюкоза - сутрешна, на гладно - 5.75
Глюкоза - 60 мин.  - 8.92
Глюкоза - 2 ч. постпрандиално - 120 мин. - 3.30

# 607
Дай референтни стойности, ако ги знаеш.

# 608
Референтните стойности за инсулина са 3-24.9 - за 0, 60 и 120 минута
За глюкоза - 2.7 - 6.2 - о минута
                           - 7 - 60 минута
                           -7.8 - 120 минута

# 609
Dessbess,  по мое мнение може би имаш в малка или ранна степен инсулинова резистентност.
Това съм го писала няколко пъти, но все пак по твоите резултати да коментирам - в началото инсулина и глюкозата са ти добре, на 60 мин захарта е високо и инсулина също - нормата е до 5 пъти повече от началната на инсулина, т.е. до 40 да се вдигне в твоя случай, след това на 120 минута глюказата е ниско, а инсулина е добре - трябва да падне до около началната стойност.
Най-вероятно ще ти препоръчат ниско въглехидратна диета и повече движение и ако си ги спазваш, ще си подобриш нещата.
Даже, ако ги нямаше данните на 60 минута, щях да кажа, че нямаш проблем изобщо.

Ето и моите резултати от днес - сравнявани със старите ми:
                                  март'08    юни'08    октомври'08 април'09    реф.
IRI 0 мин                   34,83        8,01         14,23            22,22         3 - 24,9
IRI 60 мин                        -              -                  -           172,9         3 - 24,9
IRI 120 мин             216,60       10,01        23,09            26,37         3 - 24,9
Глюкоза на гладно     7,50       5,06          5,46              5,42           2,7 - 6,2
Глюкоза 60 мин               -             -                 -             7,37           2,7 - 7
Глюкоза след обр.      8,17       4,01          4,57              2,75          2,7 - 7,8

За пръв път се изследвам и на 60 минута. Определено знам, а и се чувствам по-зле от октомври миналата година. Време е пак да се върна на строгата диета  Embarassed

Видях в една друга тема сивото, която ми се иска де се похвали и в нашата темичка  Simple Smile
Поздрави на всички!

# 610
Благодаряти много! Притеснението ми беше да не развивам диабет Embarassed
Днес бях при доц. Каменов и той твърди, че това е свързано с поликистозните ми яйчници. Оказва се, че след раждането съм развила Хашимото, поне е още в начална форма!
Успех на всички!!!!!!!!! Hug

# 611
М-Дидко, а каква е твоята строга диета?

# 612
  • София/Варна
Благодаряти много! Притеснението ми беше да не развивам диабет Embarassed

Не искам да те плаша, но инсулиновата резистентност е преддиабетно състояние. Осъзнавайки това, имах по-добра мотивация да спазвам и хранителен режим и да си пия хаповете.

# 613
да, и аз съм решена да спазвам режим.....

# 614
Дидко  Hug  не са чак талкова страшни резултатите ти. Пък и ти най-добре знаеш как се подобряват резултати за отрицателно време  Peace Още ми държи влага как смъкна инсулина за толкова кратко време и то толкова много  Shocked Обаче има нещо, дето ме притесни - глюкоза на 120-та минута - 2.75. Това не е ли твърде ниска стойност. Като гледам е точно на долната граница.
Dessbess строгата диета на всички в тази тема е нисковъглехидратната диета. Изчети тази и предните две теми, там почти всяка от нас е описала какъв режим спазва. Има и друга полезна информация там, ще ти е от помощ  Peace
Какво за Сивото  newsm78 Не съм успяла да прочета какво става с нея, но ако е бременна (дано да е  Praynig ) бързо да пуска нова тема, че тази и без това стана много дълга. А нали традиция си имаме - нова тема да се започва само от бременни мацки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт