Консултация с логопед - тема 3

• 176 178
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, искам да помоля за координати на логопед в гр.Шумен. Предварително благодаря!

# 211
Здравейте, нарушенията на речта, говора и комуникацията не се лекуват с хомеопатия, защото това не са болести. Това са състояния, подлежащи на логопедична терапия.

Така, че отидете на логопед, но си намерете друго място, не Албена Кръстева - отидете при Росица Йосифова - Ромел, при Рилка Колева - Държавен Логопедичен център, Валя лалова - Държавен логопедичен център  bouquet

май я избрах, защото е и психолог. защо не я препоръчвате? ще се обадя и в държавен логопедичен!

# 212
  • София, в офиса
според моето скромно мнение или си логопед или си психолог, и двете не става  bouquet

# 213
според моето скромно мнение или си логопед или си психолог, и двете не става  bouquet

обадих се в държ логопедичен - до октомври не работят. на "ромел" телефоните в гугъл не са верни. имате ли им други координати?

благодаря!

# 214
Zoui, нещо не можах да намеря предишния ти пост. Колко време  мина, отккто си спряла да говориш на български и кой е другият език и на колко е сега дететнце?  bouquet
Отговарям подред на въпросите ти,значи от около половин година спрях да му говоря на български,другият език е португалски,сега Дани е на 3г и 2м.Благодаря за вниманието Hug,ще чакам мнение Hug

# 215
Оле zoui , как си се решила да спреш с българския ? Аз не можах, въпреки настойчивостта на няколко лекаря и една психоложка. Резултатът беше, че детето си проговори благодарение на сеансите и естествено по-добре на френски, но говори и малко български. Педиатърът пък от самото начало настояваше да продължавам, той единствен ме поддържаше и май беше прав. Така стана при нас.

# 216
Оле zoui , как си се решила да спреш с българския ? Аз не можах, въпреки настойчивостта на няколко лекаря и една психоложка. Резултатът беше, че детето си проговори благодарение на сеансите и естествено по-добре на френски, но говори и малко български. Педиатърът пък от самото начало настояваше да продължавам, той единствен ме поддържаше и май беше прав. Така стана при нас.
Ами нямах подкрепа от никой аз,като изключим педиатъра,мъжът ми уж ме подкрепяше,ама техните много мърмореха,как заради мен детето на 3г станало и още не говори Rolling Eyes и накрая се подадох.Яд ме е,че го разбираше добре,а след това пак трябва да почнем от нулата,ама здраве да е,смо незнам кога пак да почна с българският.Мисля си,че може би като почне да говори перфектно newsm78

# 217
Здравейте! Синът ми е на 6 и 6 м. Имаме проблем с "Р", въобще не го изговаря, а го заменя с "ъй" или нещо подобно в зависимост от думата. Запъва на някой думи по средата, като удължава даден звук от думата. Понякога разменя срички в думата. От 2 години ходи на логопед в градината. Имаше период на изчистване на запъването, в последните месеци отново се възвръща. Сега е във ваканция, на есен е първи клас. Какво да го правя през лятото, къде да ходим и да ходим ли на логопед или да изчакаме учебната година? Тези нарушеня в говора ще му повлияят ли на ученето в училище?

# 218
Zoui, разбирам. Наистина, трудно е да се бориш сам, когато натиска на роднините е толкова силен. За започването отново не зная наистина кога е най-подходящия момент. Мисля си даже, че няма такъв, а майката действа както го чувства. Може би,ако имате възможност да заведете детето в България през ваканцията, там можеш да започнеш с българския и сигурна съм, много бързо ще напредне поне с разбирането. Sunglasses Както и да постъпиш, пожелавам ти успех !
При нас няма ново. Антон влезе в 22-рия си месец и все още не казва нито една дума. Толкова за момента.
Лек ден на всички.

# 219
Здравейте! Синът ми е на 6 и 6 м. Имаме проблем с "Р", въобще не го изговаря, а го заменя с "ъй" или нещо подобно в зависимост от думата. Запъва на някой думи по средата, като удължава даден звук от думата. Понякога разменя срички в думата. От 2 години ходи на логопед в градината. Имаше период на изчистване на запъването, в последните месеци отново се възвръща. Сега е във ваканция, на есен е първи клас. Какво да го правя през лятото, къде да ходим и да ходим ли на логопед или да изчакаме учебната година? Тези нарушеня в говора ще му повлияят ли на ученето в училище?

Дъщеря ми е на 7г и посещаваше логопед в у-ще,там учеше в ПГ.Сега лятото почива,а на есен, като започне първи клас продължаваме с логопеда.Също не казва "р",има тромав език,започна много голямо подобрение,но дори и да не казва "р",мисля че няма да е проблем!Ако желаеш пиши на ЛС.  Hug

# 220
  • София, в офиса
Здравей Zoui,
нека детенце да стабилизира едната езикова система, а след това ще започнеш отново с български. Двуезичните деца трябва да слушат  езика на родителоте си - на когото му е роден език, говори на него и ако няма съспътстващи затруднения и закъснения, те говорят успешно и на двата езика. Когато, обаче има затръднение в проговарянето е редно да се установ защо и в тоз случай езиковата стимулация трабва да бъде на езика, на който основно ще се говри в социалната среда и на  който ще учи детето.
Когато се стабилизира езиковото функциониране на избрания език, може отново да се въведе втори.
Трудностите в проговарянето не позволяват да се овладеят правилно и едновременно две езикови системи. Ако може, заведи го на логопед и поговори с него за възможностите на детето и след това нека логопеда ти помогне да вземеш решение кога пак да върнеш говоренето на български.
  bouquet

# 221
  • София, в офиса
Здравейте! Синът ми е на 6 и 6 м. Имаме проблем с "Р", въобще не го изговаря, а го заменя с "ъй" или нещо подобно в зависимост от думата. Запъва на някой думи по средата, като удължава даден звук от думата. Понякога разменя срички в думата. От 2 години ходи на логопед в градината.

Добре е да не спирате през лятото, защото по това, което обяснявате проблемът не е само в неизговарянето на р. През учебната година намерете логопед, които да рабти с него  bouquet

# 222
Здравей Zoui,
нека детенце да стабилизира едната езикова система, а след това ще започнеш отново с български. Двуезичните деца трябва да слушат  езика на родителоте си - на когото му е роден език, говори на него и ако няма съспътстващи затруднения и закъснения, те говорят успешно и на двата езика. Когато, обаче има затръднение в проговарянето е редно да се установ защо и в тоз случай езиковата стимулация трабва да бъде на езика, на който основно ще се говри в социалната среда и на  който ще учи детето.
Когато се стабилизира езиковото функциониране на избрания език, може отново да се въведе втори.
Трудностите в проговарянето не позволяват да се овладеят правилно и едновременно две езикови системи. Ако може, заведи го на логопед и поговори с него за възможностите на детето и след това нека логопеда ти помогне да вземеш решение кога пак да върнеш говоренето на български.
  bouquet
Благодаря Hug

# 223
  • Варна
Здравейте тази тема ме вълнува доста от известно време.Сина ми е на 3г. и 8м.Говори и то доста,но неправилно.Понякога изяжда и букви,казвам му правилно думата повтаря я няколко пъти правилно и после пак по старо му.Иначе се развива долу-горе нормално.Познава цветовете,брои до 10.Знае буквите на всички заобикалящи го роднини и приятели.Показвам му картинки назовава ги.Според учителките в градината всичко му е наред,но ме гложди Confused

# 224
  • София, в офиса
Здравей глухарче, ако нещо те гожди, отидете на логопед  за консултация  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт