Консултация с логопед - тема 3

• 176 170
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Привет на всички.Аз съм едно 19. годишно детенце с "Р" дефект.Имам ли шанс...

# 226
  • София, в офиса
винаги има шанс, без значение от възрастта. В тоя случай - много усилия и самоконтрол плюс посешения на логопед и за 6 месеца всичко може да се поправи, ако няма допънителни анатомични и ортодонстски усложнения  bouquet

# 227
  • Варна
Здравей глухарче, ако нещо те гожди, отидете на логопед  за консултация  bouquet
Да,благодаря.Най-вероятно така ще направя.Някой да ми препоръчате за Варна.

# 228
здр,на нас ни поставиха диагнозата "дисфазия", нещо повечко за нея да ми кажете, мислите ли че тя води до пълно овладяване на речта, след работа с логопед?

# 229
Преди време бях чела за дисфазията, защото имаше съмнения за сина ми. Доколкото разбрах зависи от степента на засягане.
Ето тази тема намерих :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73501.msg1280978

# 230
Здравейте.Моят син е на 1,9г.и казва само мама,баба,каки(тати)и как.Разбира като му говорим,но не иска да повтаря думичките и по цял ден си бърбори някакви бебешки "изречения".Според педиатъра е рано за логопед.Вие какво ще ми препоръчате.Предварително благодаря за отговора.

# 231
Антон е на същата възраст и не казва дори и тези три думички. Казаха ми че преди навършване на 2 годинки не можело да се говори за "изоставане" и трябвало да чакам тази възраст за евентуална консултация с логопед  Thinking Но доколкото разбрах, в България имало логопеди, които се заемат и по-рано.

# 232
  • София, в офиса
Здравейте мами, за изоставане може да с говори от 0 месеца, от момента в които се види как суче детето Hug
При всяко съмнение и забавяне, което ви се стори притеснително е желетелно да се консултирате с логопед,  но до 3-тата година с логопед, които работи в ранна възраст. По-добре е да се установи, че няма нищо притеснително, отколкото да чакате, докато според лекарите дойде времето, например след 5-тата година и вече много неща могат да се направят  bouquet

Ще отговоря и за дисфазията, само моля да кажете кой постави тази диагноза и дисфазия на какво е - на развитието или на езиковото развитие?  bouquet

# 233
Дисфазия на езиковото развитие.

# 234
Добър ден на всички участници във форума ,много е хубаво това ,че има толкова много отзивчиви специалисти ,които да съветват , напътстват и помагат !Балгодаря ви!!Аз бих искала да попитам за координати на логопеди в гр.Бургас и всъщност работят ли с деца на 3 годинки?

# 235
Здравейте мами,аз имам син на 2г.и 4 месеца, който все още не говори добре.Казва всички основни неща,като- мама,баба,тате,деде,кака,леля,чиче,казва и други думи,но като част от останалите думи ги изрича на бебешки език.С напредване на времето включва по някоя нова дума,но този процес става бавно.Изречения трудно прави,само от по 2  думи.Но пък като го питаш знае да каже как се казва,на колко е години,как се казва мама,как се казва тате,как се казват баба и дедо.Винаги разбира какво го питам,много пъти дори ми помага като му казвам да направи нещо,но мен си ме притеснява това ,че все още не говори добре,а като иска да каже нещо все го обяснява по негов си начин.Според вас време ли е да го заведа на специалист и какав по-точно?И можете ли да ми препоръчате някой в Перник или пък в София?

# 236
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате логопед във Варна. Дъщеря ми е на 4 години и половина и все още има затруднения с произношението на "ч", "ж", "ш" и "щ". Мислех си, че с времето ще се справим и с тези звуци, но май вече е време за консултация.
Иначе говорим много и боравим с много богат запас от думи.
ЩЕ съм много благодарна за насоки, координати и препоръки.

# 237
Здравейте, и от мен мами и аз искам да споделя с вас проблема с който ме притеснява моя 3 годишен син ние имаме перфектно Р , но за сметка на това проблема са ни изговарянето на буквите "К" и "Г"ето ви и пример вместо коте-тоте, кораб-тораб,  вместо Галя-Даля, гълъб- дълъб , всички казват че ще го израсте но мен си ме притеснява. Моля ви за съвет дали е уместно да го заведа на логопед или да изчакам 4-та,5-тата годинка.  bouquet

# 238
Здравейте и от мен. сигурно стократно е питано, но нямам време да изчета и трите обемни теми, затова питам директно - можете ли да препоръчате добър логопед за 3 год.момченце около центъра и западните райони? Много ще съм благодарна на всякаква насока, защото нито един не познавам и не зная като име.

# 239
Здравейте, и от мен мами и аз искам да споделя с вас проблема с който ме притеснява моя 3 годишен син ние имаме перфектно Р , но за сметка на това проблема са ни изговарянето на буквите "К" и "Г"ето ви и пример вместо коте-тоте, кораб-тораб,  вместо Галя-Даля, гълъб- дълъб , всички казват че ще го израсте но мен си ме притеснява. Моля ви за съвет дали е уместно да го заведа на логопед или да изчакам 4-та,5-тата годинка.  bouquet
Бих ви посъветвала да отидете на консултация и да започнете стимулиране на правилното произношение на задноезичните звукове. Може да отнеме време, за да ги каже детето правилно, но пък според мен е по-трудно да се коригира впоследствие затвърденото вече заместване на звуковете. Ако ги пропускаше "К" и "Г", положението можеше и да почака (малко), но при заместването се получава утвърдяване на модел. Това са първите звукове, които детето произнася, още гукайки, после ги модифицира и с проговарянето ги утвърждава в употреба.
За "Р" - още е рано да се тревожите.
Успех в решението Flutter

Общи условия

Активация на акаунт