Консултация с логопед - тема 3

• 177 567
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Здравей,venush!
Ние също минахме през този период,дъщеря ми говореше много и почти всичко и от веднъж се започна със т.нар.заекване.Посетихме логопед ,но той ни препоръча първо да се обърнем към невролог,така и направихме.Консултирахме се с една много добра невроложка и тя ни каза че за нея детето няма проблеми,дори не може да го нарече заекване,че с времето като започне правилно да говори и ще се коригират нещата.Изписа ни едно сиропче,пием го 2 месец,и да чукам на дърво почти не се е запъвала през този период.Само преди една седмица имаше един такъв ден,но на втория вече нямаше  и помен.Каза ни че деттето е малко по буйно и по нервничко и че това заекване се дължи на по голямата и превъзбуда и от бързане да се изрази.Това е от нас,надявам се да съм ти помогнала HugУспех Hug

# 316
Simona-S благодаря ти!  bouquet

При нас всичко започна съвсем скоро и докато в началото не се усещаше почти, вече запецва много дълго в началото на думата. Лошото е, че тя го осъзнава и от ден на ден все по-малко говори. Това ме тревожи. Като иска да каже нещо по-сложно, започва да шепти.
Ще ходим на логопед и ще докладвам. Иначе говорихме с психолог, който каза да изчакаме до две седмици, да се види дали няма да отшуми.

# 317
  • космополитно

...Препоръчайте ми логопед за консултация.

Всъщност търсех тема, в която се събират координати на читави специалисти... Но в непознат форум и с малко време ми е трудно да се ориентирам.
 Нека някой по-местен и ориентиран да публикува информацията ми където трябва, за да е достъпна за повече потребители! Praynig

venush ,
може да се възползвате от услугите и професионалните компетенции на
Илиян Стойчев (Логопед)

Приема в кабинет на 3 етаж в СОУ “Максим Горки”,което  се намира почти на самата спирка на тролей 2

Безплатни консултации в Сряда от 18.45-19.30

Личния му мобилен е: 0898334217
Телефонът е само за да се провери "...да не е болен в конкретна Сряда".

Други "линкове" към Илиян Стойчев

e-mail:logoped@abv.bg;
www logoped-bg.info

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 01:44 от Venecias

# 318
  • София
Venecias,
ако имате предвид, че Илиан Стойчев пише тук с ник Логопед-не сте права.Ако визирате с Логопед професия-извинете за моето неразбиране.
Кабинетът в 36то СОУ е част от кабинетите на Логопедичен център-София, който пък е в системата на МОН(сега МОМН)и не само консултациите, а и терапиите във всички над 40 кабинета са безплатни.Освен това е абсолютно некоректно да публикувате където и да е чужд мобилен телефон, но това е мое лично мнение.

# 319
  • космополитно
Venecias,
ако имате предвид, че Илиан Стойчев пише тук с ник Логопед-не сте права.Ако визирате с Логопед професия-извинете за моето неразбиране....
Освен това е абсолютно некоректно да публикувате където и да е чужд мобилен телефон, но това е мое лично мнение.

Потребител с ник Логопед Flushed, според мен от контекста се разбира, че в скоби е визирана специалността на г-н Стойчев.
Реакцията Ви пък предизвика допускането ми: "Дали пък неволно не съм"разобличила" този който се крие зад ник Логопед!?" newsm78
Това в случая изобщо не е важно!

В предишния си пост уточних, че попадам в непознато за мен подфорумно пространство-единствено с желанието да бъда полезна.
Не подозирах, че има потребител с ник  Логопед и че на някой би му хрумнала подобна на Вашата аналогия...

Вслушвам се в мнението Ви за публикуването на лични мобилни номера. Може да съм прекаленно доверчива, ръководена от добрите си намерения!? Откровено недоумявам как биха могли да навредят на човек, знаейки името и мобилния му!? Но свят голям и хора разни  (и в изобретателността си )... Слагам си обеца на ухото!

Но за конкретната ситуация- не знам колко личен е посочения номер. Г-н Стойчев го дава на родителите за най-директна комуникация с него...
Сега погледнах, че този номер е изписан и в сайта на Илиян Стойчев, та в случая няма риск  да се навреди от обявяването на мобилния номер!

В кратце: исках единствено и само да помогна на нуждаещ се родител да стигне до услугите на един отдаден на специалността си професионалист! Peace

# 320
Добър ден,бихте ли ме насочили към добър логопед в гр.Плевен.Чувала съм и за такъв, който идва от София веднъж в седмицата.Искам да направя една консултация за да разбера дали притесненията ми са основателни.Предварително благодаря за отговора.

# 321
Здравейте, мами! Моята дъщеричка от около 2 месеца започна да заеква. Оставих й един месец, но след като нямаше подобрение я заведох на логопед и после на психолог. Общо взето мнението им беше, че трябва да се изчака още 2-3 месеца и тогава да се предприема нещо. Убедена съм обаче, че ме разбирате, това не ме удовлетвори, още повече като я слушам как се мъчи да говори. За това се и обръщам към Вас. Със съпруга ми мислим да потърсим и второ мнение извън Габрово. Бихте ли ми посочили ДОБЪР логопед и/или психолог в градове близки до Габрово. Предварително ти благодаря!

# 322
  • Варна
И аз имам въпрос към пишещите тук специалисти:
Детето ми е почти на 3г. Не говори. Или по скоро има периоди, в които започва да употребява няколко думички (ела, чао, вафла.. ) и в даден момент спира изцяло да използва и малкото си думички. Включва се "вълшебната ръка" и по този начин комуникира. Това нормално ли е в процеса на учене?
Посещаваме логопед отскоро (около 10 часа) , но непрекъснато е болен младежа и има прекъсвания.

# 323
В отговор на запитването за логопед, като специален педагог с 20-годишен опит в работата с деца с увреждания и специални образователни потребности, ще си позволя да обърна внимание на родителите не просто да посетят някой от бързо разкриващите се логопедични кабинети, особено частни, а да направят обстойни медицински прегледи / в това число консултации с клиничен психолог, психотерапевт и логопед/ на своите деца. Заекването е сериозен езиково-говорен проблем и корекционната работа по неговото отстраняване е продължителен процес. Това не бива да Ви обезсърчава. Изисква се много много внимание и особено търпение.

# 324
 al_sherif  искам да го направя,но наистина незнам към кого да се обърна и къде да го заведа  в нашият град.Много ще съм благодарна  да ме насочите към специалист.Ние сме от гр.Плевен

# 325
  • Варна
al_sherif, за Варна освен в Карин Дом, къде другаде може да се направят такива обстойни прегледи (записали сме се за там, но не се знае кога ще ни дойде "реда")? И необходимо ли е тези специалисти, които изброявате да се занимават едновременно с детето, или да се посещават поотделно?
Благодаря за отделеното време.  bouquet

# 326
Към регионалните инспекторати по образование , институции подведомствени на МОМН, във всеки областен град, са формирани и работят експертни комисии, наречени екипи за комплексно педагогическо оценяване. Съставът на тези комисии е от различни специалисти в това число - психолог, логопед, детски психиатър, ресурсни учители, специални педагози и т.н. Този екип има капацитета да оцени проблема и да насочи в интерес на детето родителите към кабинети за консултации, терапия и каквото е необходимо. Можете да им се доверите . Екипите са формирани прецизно от специалисти с дългогодишен опит. Оценката и консултациите направени от тези екипи не се заплащат.

# 327
В Плевен има проблем с логопедите. Обърнете се към г-н Милен Наков, директор на помощното училище, което се намира в кв. Сторгозия. В самото училище работи логопед. От там ще получите повечи информацияра  за конкретни специалисти, които могат да Ви консултират. Другата възможност е инспектората по образование в Плевен. Намира се зад Кукления театър в близост до съда.

# 328
Към Вики! Специалистите работят и диагностицират отделно. Работи се с различни методики, с различни средства. Най-общо целият диагностичен инструментариум е различен, но целта е една, разкриване на причината за възникването на проблема и изграждането на единно становище относто мерките за въздействие. Клинични пхихолози работят в Центровете за психично здраве към областните диспансери. Във Варна също има специално /помощно/ училище, в което работят логопеди и психолози. Има Ресурсен център за обучение на деца със специални образователни потребности.

# 329
Благодаря ви много за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт