КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 159 424
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Така описано образуванието е най-вероятно дермоидна киста. Те са вродени и не растат. Може де се види на скенер но не си заслужава изследването. Наблюдавайте го. Винаги може да се махне но не се налага да бързате!
Добър вечер д-р Константинов, синът ми е на 1г. 8мес., когато беше на 8-9м. забелязах, че има нещо като подутина на лявото око, по-точно във външния край на окото, на орбиталната кост, при пипане е кръгло с диаметър около 1 см, външно изглежда сякаш се е ударил и мястото се е поддуло, а  самото око е нормално. Водих го при д-р Лилова в Окръжна болница, попита ме дали се е удрял в тази област, а след това ми каза, че това е киста и трябва да се наблюдава, като друг здравословен проблем няма. След няколко месеца съвсем случайно попаднахме на проф. Маждракова-Чалманова, която каза, че не е киста, тъй като не било подвижно, че е роден така, да се изчака и през пубертета ако детето реши, че е козметичен проблем да го махне оперативно. Въпросът ми е има ли някакви ехо-графски ли други изследвания, с които да се установи това образование дали е киста или не и ако се окаже киста, опасно ли е , какво лечение се прилага и на каква възраст да се прави?

# 106
Здравейте, синът ни е на 25 дена. От около 7-8 ден се появиха засилени гурлички в лявото око и много слаби в дясното. В началото промивахме окото с преварена вода и лайка. После педиатърът му изписа капки -  Bivacyn след промиване с памуче и физиологичен разтвор. Има и хрема, която също лекуваме с капки. Провеждаме лечението от седмица и няма промяна. Разбрах, че е възможно да има запушен канал. Как да разберем дали проблемът не такъв и колко трябва да изчакаме за да го заведем при специалист? Към кого бихте ни насочили, ако се налага отпушване на каналче?

# 107
Здравейте!
Най-добре се консултирайте още сега! Мога да ви препоръчам да дойдете при нас например!
Извинявам се късно прочетох че сте от Бургас. Варна ви е близо има детско очно отделение към Очната болница!
Здравейте, синът ни е на 25 дена. От около 7-8 ден се появиха засилени гурлички в лявото око и много слаби в дясното. В началото промивахме окото с преварена вода и лайка. После педиатърът му изписа капки -  Bivacyn след промиване с памуче и физиологичен разтвор. Има и хрема, която също лекуваме с капки. Провеждаме лечението от седмица и няма промяна. Разбрах, че е възможно да има запушен канал. Как да разберем дали проблемът не такъв и колко трябва да изчакаме за да го заведем при специалист? Към кого бихте ни насочили, ако се налага отпушване на каналче?

# 108
Здравейте Д-р Константинов!Синът ми е на почти 7месеца и от извесно време си събира и двете очички.Консултирах се с педиатърката ни и тя каза,че не било притеснително,някои бебета го правили,други не,щяло да отшуми.Според Вас,така ли е?И как да постапя в случая?Благодаря предварително!!!

# 109
Здравейте д-р Константинов!
 На детето ми което е на 2 годинки от близо месец наблюдаваме на долното клепаче нещо като ечемик но без видимо външно връхче или пъпчица само когато погледне някъде на горе тогава се изразява на долното клепаче издутинка но по нодолу.Като го заведохме на лекар тя ни каза че не е нищо сериозно просто папилка,но след седмица някъде се появи още едно на същото клепаче по в края.Заведохме го пак и тя ни изписа капки за очи Фуситалмик да му капвам 4 дена не повече че нямало смисъл и  каза никак да не се претисняваме че вероятно е от замърсяване и и ако ще цялото да се осее то по бавно но ще му мине.Минаха се 5дена от като спряхме да му капваме капки и това на клепачето не минава.Моля за вашето мнение.Благодаря предварително.

# 110
  • София

Синът ми е на 4 месеца,от ивестно време забелязвам трепване на очичките,когато ги движи наляво,надясно,като че ли преди самото фокусиране едно рязко трепване-странично,прави го успоредно и с 2-те очета Rolling Eyes

# 111
Благодаря Ви! Днес отново бях при личната й лекарка, която ме посъветва да слагам от капките за очи (Офтакуикс) и в носа. В листовката на капките не видях да пише, че могат да се прилагат и за носа. Има ли подобна практика?
Ако е необходимо да се консултирам със специалист какъв да бъде той - офталмолог или УНГ според Вас?

Здравейте!
Аз бих насочил усилията към носа и гърлото. Според мен там е изворът!
Здравейте доктор Константинов,

дъщеря ми на 3г е с упорит конюктивит от повече от месец - слагахме Тобрекс, Окацин, Флоксал (маз) и Офтакуикс последователно като резултата е един и същ - щом ги спрем очите пак започват да текат. Изследвахме очен секрет и последните две лекарства бяха изписани след изследването.  Същевременно има и хрема, от време на време тече зеленикав секрет от носа.

Въпросът ми е възможно ли е да има връзка между тези две неща и как да процедирам от тук нататък: да направим отново изследване на секрети (от носа и очите?), да сменяме капките отново или да консултираме с друг офталмолог?

Предварително Ви благодаря!

# 112
Здравейте!
Насочете се към съседен Пловдив или София.
Здравейте!
Дайте ми съвет в Пазарджик за детски офталмолог.
Благодаря ви предварително!
Благодаря за отговора  Peace

# 113
Здравейте!
Мисля че трябва скоро да консултирате детето си. На 7 месеца нещата вече могат да са ясни и вие да си знаете има или няма кривене! Ако има трябва да се вземат мерки. Ако няма ще се успокоите!
Здравейте Д-р Константинов!Синът ми е на почти 7месеца и от извесно време си събира и двете очички.Консултирах се с педиатърката ни и тя каза,че не било притеснително,някои бебета го правили,други не,щяло да отшуми.Според Вас,така ли е?И как да постапя в случая?Благодаря предварително!!!

# 114
Здравейте!
УНГ е по-добре!
Благодаря Ви! Днес отново бях при личната й лекарка, която ме посъветва да слагам от капките за очи (Офтакуикс) и в носа. В листовката на капките не видях да пише, че могат да се прилагат и за носа. Има ли подобна практика?
Ако е необходимо да се консултирам със специалист какъв да бъде той - офталмолог или УНГ според Вас?

Здравейте!
Аз бих насочил усилията към носа и гърлото. Според мен там е изворът!
Здравейте доктор Константинов,

дъщеря ми на 3г е с упорит конюктивит от повече от месец - слагахме Тобрекс, Окацин, Флоксал (маз) и Офтакуикс последователно като резултата е един и същ - щом ги спрем очите пак започват да текат. Изследвахме очен секрет и последните две лекарства бяха изписани след изследването.  Същевременно има и хрема, от време на време тече зеленикав секрет от носа.

Въпросът ми е възможно ли е да има връзка между тези две неща и как да процедирам от тук нататък: да направим отново изследване на секрети (от носа и очите?), да сменяме капките отново или да консултираме с друг офталмолог?

Предварително Ви благодаря!

# 115
Здравейте!
Не мога дави помогна само по описание по-добре е да се види детето и да се прецени състоянието!

Синът ми е на 4 месеца,от ивестно време забелязвам трепване на очичките,когато ги движи наляво,надясно,като че ли преди самото фокусиране едно рязко трепване-странично,прави го успоредно и с 2-те очета Rolling Eyes

# 116
здравейте!
Потърсете детски офталмолог. Чести са тезе топчета по клепачите на децата и най-малко се повлияват от капки!
 На детето ми което е на 2 годинки от близо месец наблюдаваме на долното клепаче нещо като ечемик но без видимо външно връхче или пъпчица само когато погледне някъде на горе тогава се изразява на долното клепаче издутинка но по нодолу.Като го заведохме на лекар тя ни каза че не е нищо сериозно просто папилка,но след седмица някъде се появи още едно на същото клепаче по в края.Заведохме го пак и тя ни изписа капки за очи Фуситалмик да му капвам 4 дена не повече че нямало смисъл и  каза никак да не се претисняваме че вероятно е от замърсяване и и ако ще цялото да се осее то по бавно но ще му мине.Минаха се 5дена от като спряхме да му капваме капки и това на клепачето не минава.Моля за вашето мнение.Благодаря предварително.

# 117
На всички във форума пожелавам Весели Празници и Щастлива Нова Година!
Аз ще отсъствам 4 седмици и няма да имам достъп до форума!

# 118
  • София
Щях да питам,но видях,че доктора го няма Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 15:14 от kali-76

# 119
Zdraveite dr.Kostadinov.Iskam da spodelia problema si s vas ve4e meseci nared mi treptiat klepa4ite na o4ite i gore i dolu.Rabotia dosta napregnata rabota i moje bi stresa mi e povlial silno na momenti kato sam po spokoen mi minavat trepteniata daje biaha iz4eznali no pak se poiaviha.Kakvo da pravq ?

Общи условия

Активация на акаунт