КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 159 381
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Изчакайте срещата с лекаря специалист. Той ще види и ще ви посъветва!
искам да попитам  д/р КОСТАДИНОВ здравейте първо благодаря предварително,но адски съм притеснена и минавам направо на въпроса.Синът ми е на 2 месеца и 20 дена със раждането имаше конюнктивит както разбирам от педиатъра ни на едното око оздравя с капки и след това се появи и на другото и оттогава до сега със капки и масажи не минава.Правя усилено обаче масажи и го изчиствам с марля и физиологичен разтвор но явно се е инфектирало и се беше зачервило и съвсем леко подуло.След това се пооправи и започна даже все по малко секрет да излиза и аз си помислих край,даже секрета от зеленикав стана жълт блед и по гъст на парцали.Но сега отново се поду леко и зачерви,и има секрет,имаме част за лекар след 2 седмици но много съм притеснена,ще имали някакъв лош остатък от това и какво е това конюнктивит или нещо друго според вас. Praynig Shocked Sad

# 76
  • Попово
Здравейте д-р Иван Константинов,
дъщеря ни е на 27дни и има сълзене на очетата, в родилно сълзенето беше бистра капка с бели парцалчета, и казаха да й промивам очетата с физиолог. разтвор и марля, на първата консултация педиатърката й изписа офталмо- септонекс 4х2 капки в оче и промивка ако има гурелчета с преварена вода и марля, сега към момента няма сълзене само гурелчета които и "залепят" очите, според вас да искам ли направление за офталмолог или да продължа с тези капки до пълното им излекуване.
Благодаря ви предварително.
Поздрави Пенка

# 77
Здравейте!
По-добре идете на очен лекар и той да ви посъветва за лечението!
Здравейте д-р Иван Константинов,
дъщеря ни е на 27дни и има сълзене на очетата, в родилно сълзенето беше бистра капка с бели парцалчета, и казаха да й промивам очетата с физиолог. разтвор и марля, на първата консултация педиатърката й изписа офталмо- септонекс 4х2 капки в оче и промивка ако има гурелчета с преварена вода и марля, сега към момента няма сълзене само гурелчета които и "залепят" очите, според вас да искам ли направление за офталмолог или да продължа с тези капки до пълното им излекуване.
Благодаря ви предварително.
Поздрави Пенка

# 78
  • Варна
Здравейте, д-р Константинов,
бебето ни е на 40 дни и все още не проследява предмети с поглед. Да го заведем ли на лекар или още е рано?

# 79
Здравейте!
До третия месец следенето на предмети се развива и затвърждава. Ако друго не ви притеснява изчакайте навършването на 12 седмици!
Здравейте, д-р Константинов,
бебето ни е на 40 дни и все още не проследява предмети с поглед. Да го заведем ли на лекар или още е рано?

# 80
zdraveite  doktore  imam  sin   koito se  rodi  sas zapy6eni  kanali  i  na dvete o4i  ednoto se  otvori  na  6  mesec  a  drygoto  ne   napravixamy  2  pati  sondirane  v  pleven  pri  dr  kRIvo6iiska  i  tq se  samnqva  4e  se  e  rodil   s   kos4ica  srasnala  kanala  i  4e  trqbva  da   is4akame do  navlizane  na  pobertetska   vazras   .cqlo  lqto  ne  e salzqlo  i  imax  nadegda  4e  se e otvorilo  no  kato  se  zastydqva i  pak  po4na  da salzi.vie  kakvo  6te me  posavetvate    da  pravq  mnogo  se  pritesnqvam.blagodarq  predvaritelno.

# 81
Здравейте!
Както разбирам окото сълзи като застуди а това е добър признак. Търпеливо изчакайте да порастне. Сигурно ще се подобри без намеса.  .
zdraveite  doktore  imam  sin   koito se  rodi  sas zapy6eni  kanali  i  na dvete o4i  ednoto se  otvori  na  6  mesec  a  drygoto  ne   napravixamy  2  pati  sondirane  v  pleven  pri  dr  kRIvo6iiska  i  tq se  samnqva  4e  se  e  rodil   s   kos4ica  srasnala  kanala  i  4e  trqbva  da   is4akame do  navlizane  na  pobertetska   vazras   .cqlo  lqto  ne  e salzqlo  i  imax  nadegda  4e  se e otvorilo  no  kato  se  zastydqva i  pak  po4na  da salzi.vie  kakvo  6te me  posavetvate    da  pravq  mnogo  se  pritesnqvam.blagodarq  predvaritelno.

# 82
Моля кажете ми какви упражнения могат да помогнат при Дюеин синдром? Моя син е на 1год и 3 месеца и не търпи очила изобщо. Преди 5 месеца на прегледа му изписаха очила с диоптър 6, които очила така и не е носил а сега на прегледа диоптъра му е 2,75. Лекаря каза да носи очилата, но така и не знам как да го накарам да ги търпи повече от 1 минута Sad

Дайте съвети.

Благодаря!

# 83
Здравейте!
Какъв съвет да ви дам като упражнения да променят синдрома на Дюейн няма. А за очилата не знам какво да коментирам. Как от 6 диоптера е паднал на 2.75 и то за няколко месеца просто не знам. Има нещо неточно!

Моля кажете ми какви упражнения могат да помогнат при Дюеин синдром? Моя син е на 1год и 3 месеца и не търпи очила изобщо. Преди 5 месеца на прегледа му изписаха очила с диоптър 6, които очила така и не е носил а сега на прегледа диоптъра му е 2,75. Лекаря каза да носи очилата, но така и не знам как да го накарам да ги търпи повече от 1 минута Sad

Дайте съвети.

Благодаря!

# 84

Здравейте докторе ,
Малките ми момиченца тази есен тръгнаха на детска градина .Боледуват често , но не сериозно( не нещо притеснително за мене ) с изключение на секрета който се появява в очичките им всеки път( този път се появи  дори и без наличието  на хрема) И така почти на всеки две седмици ние сме с капки или пастичка за очите .Лекуваме се с Гентамицин Актавис или Гаразон .
Днес го заменнихме с Максидекс
Мислите ли че лечението е адекватно( лекарствата са изписани от лекарката им)? И на какво се дължи секрета ?

# 85
Здравейте!
Причината за секрета е в нослето и гърлото и пропълзява нагоре. Там да се насочи лечението а очите ще се успокоят след това. Доста са силни лекарствата които ползвате но това е решила лекарката.

Здравейте докторе ,
Малките ми момиченца тази есен тръгнаха на детска градина .Боледуват често , но не сериозно( не нещо притеснително за мене ) с изключение на секрета който се появява в очичките им всеки път( този път се появи  дори и без наличието  на хрема) И така почти на всеки две седмици ние сме с капки или пастичка за очите .Лекуваме се с Гентамицин Актавис или Гаразон .
Днес го заменнихме с Максидекс
Мислите ли че лечението е адекватно( лекарствата са изписани от лекарката им)? И на какво се дължи секрета ?

# 86
моля дайте ми координати на д-р Константинов или на доц.Контрова във Варна.

# 87
здравейте докторе
моят син /2,10години/  носи от април месец очила с диоптър + 2,75 и +1,25 , но в последните няколко дни вечерно време ми казва , че го болят очите и иска да си махне очилата и винаги го боли дясното оче-с по-малкия диоптър. може ли да му се е намалил диоптъра. какво да правя да ги махаме ли вечерно време за малко очилата, за да си починат очите, защото без очила определено се чувства по - добре

# 88
Здравейте!
Много въпръоси мога да ви задам за да ви отговоря но без да съм правил изследванията няма да бъда коректен. Посъветвайте се с колегата който е предписал очилата.
здравейте докторе
моят син /2,10години/  носи от април месец очила с диоптър + 2,75 и +1,25 , но в последните няколко дни вечерно време ми казва , че го болят очите и иска да си махне очилата и винаги го боли дясното оче-с по-малкия диоптър. може ли да му се е намалил диоптъра. какво да правя да ги махаме ли вечерно време за малко очилата, за да си починат очите, защото без очила определено се чувства по - добре

# 89
Здравейте д-р Константинов,
Детето ми е на 10 месеца, когато беше на 6-7 месеца забелязах че леко като погледни встрани криви ту едното, ту другото си оченце, което не е винаги. Почти не се забелязва, само като се вгледаш, след консултация с педиатърката тя каза че до една година трябва да се изчака. Направих консултация без преглед на детето с офталмолог и ми каза да че му няма нищо, ще се оправи до една годинка е нормално. Сега обаче от няколко дни забелязвам че лявото му оченце е малко по-затворено от дясното. Преди месеци една събота се събуди с леко отекло ляво оченце, но след час-два всичко беше наред, не го заведохме на лекар, тъй като повече не е получавал такъв оток. Тогава и сега оченцето не секретира, понякога образува много малки гурелчета, но то и дясното има понякога. На какво може да се дължи това нещо? Трябва ли да чакам да навърши една годинка или да го заведа сега на преглед?

Общи условия

Активация на акаунт