КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 158 957
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте!
Нистагъм е понятие което означава трепкащо движение на очите. Има много видове нистагъм някои от които имат обяснение или причина а други все още не. В тази връзка, според това към коя група принадлежи вашият случай може да се говори за бъдещето, но едно знаем със сигурност че пълно изчезване на нистагъм не се случва!
Здравейте Д-р Константинов,

Аз искам да ви попитам относно нистагъма, когато е изявен във всички случай ли с течение на времето намалява. Ние сме с неврологични проблеми, но освен това сме с рототарен и хоризонтален нистагъм, хориоретинит в стадий цикатрикси и катаракта. Знам също че хориоретинита е по сериозния проблем, но искам да знам и за нистагъма дали може да намалее с времето. И може ли да се направи нещо за хориоретинита, дори да е в минимален шанс за подобрение.

Благодаря Ви предварително.

# 316
Здравейте доктор Константинов.Преди месец и повечко станах леля на две прекрасни деца момче и момиче, които се родиха доста ранно и се наложи престой в кувьози/ децата са родени в 30 г.с./. На децата е правен преглед от офталмолог. След консултазията на момченцето е направена криотерая /крио нещо, не запомнихме точно какво/, след което при изписване на децата в епикризата е записано ROP OC. UTR. GR. ІІ-ІІІ+/за момченцето/, а на на момиченцето гр. І+. До колкото ми е известно става дума за ретинопатия на недоносеното, но бихте ли ми казали какви точно са уврежданията и какво можем да очакваме като поражения върху зрението на дечицата.

# 317
здравейте!
Темата Ретинопатия на недоносеното е огромна и сложна и пълна с неизвестни. За това ще ви посъветвам да сте в контакт с детска очна клиника където според състоянието на очите ще ви кажат какво трябва да се направи и какви са перспективите.
Здравейте доктор Константинов.Преди месец и повечко станах леля на две прекрасни деца момче и момиче, които се родиха доста ранно и се наложи престой в кувьози/ децата са родени в 30 г.с./. На децата е правен преглед от офталмолог. След консултазията на момченцето е направена криотерая /крио нещо, не запомнихме точно какво/, след което при изписване на децата в епикризата е записано ROP OC. UTR. GR. ІІ-ІІІ+/за момченцето/, а на на момиченцето гр. І+. До колкото ми е известно става дума за ретинопатия на недоносеното, но бихте ли ми казали какви точно са уврежданията и какво можем да очакваме като поражения върху зрението на дечицата.

# 318

ще си осиновяваме дъщеричка на 5 месеца. Днес забелязах, че едното й оченце леко се криви на вътре. От дома не ни разрешват да я заведем на преглед. Ще си я приберем в къщи след около месец. Няма ли да закъснеем много с прегледа.

# 319
здравейте д-р Константинов!Въпроса ми към вас е --имам син на 9 год. и е с  глаукома.Казаха,че е вродена,но никой от семейството няма това заболяване.Имам и дъщеричка на почти 3 месеца--забелязвам,че и тя докато свикне със слънцето навън присвива очичките.Та може ли като е толкова малка да й направим преглед на очичките и да се разбере да не би и тя да е като баткото?Предварително ВИ благодаря.Да уточня,че на баткото са правени 4 операции във Варна при д-р Драганов.

# 320
Здравейте, д-р Константинов, имам дете с далекогледство 3, 75 диоптера на едното и 4 на другото оченце. Носим очила от 2 години, но от 3 месеца лекуващият лекар препоръча закриване на по - слабото оченце по 4 часа на ден. Тъй като ни препоръча да лепим нещо на стъклото, така й процедираме. Притеснява ме обаче дали това е достатъчно ефективно, дали не е по - добре да закриваме с лепенка самото око, и дали мога сама да взема това решение.  Има ли съществена разлика в двата метода ooooh!

Много Ви благодаря предварително за отделеното време!

# 321
Здравейте!
 Редно е да се прегледат очите колкото може по-скоро.

ще си осиновяваме дъщеричка на 5 месеца. Днес забелязах, че едното й оченце леко се криви на вътре. От дома не ни разрешват да я заведем на преглед. Ще си я приберем в къщи след около месец. Няма ли да закъснеем много с прегледа.

# 322
Здравейте!
Непременно прегледайте и бебето, най-малко за да сте спокойни!
Здравейте, д-р Константинов, имам дете с далекогледство 3, 75 диоптера на едното и 4 на другото оченце. Носим очила от 2 години, но от 3 месеца лекуващият лекар препоръча закриване на по - слабото оченце по 4 часа на ден. Тъй като ни препоръча да лепим нещо на стъклото, така й процедираме. Притеснява ме обаче дали това е достатъчно ефективно, дали не е по - добре да закриваме с лепенка самото око, и дали мога сама да взема това решение.  Има ли съществена разлика в двата метода ooooh!

# 323
Здравейте!
Не е сериозно да се провежда лечение за подобряване на зрението по начина койти ви е предложен.Вие добре сте се сетили и направете закриването ефективно. Разбира се всички неща зависят от състоянието на очите което аз не познавам!

# 324
Много Ви благодаря, Д-р Константинов!

Лек ден Ви пожелавам!

# 325
Dr Konstantinov,molia da mi dadete/ostavite va6i kordinati.Bih jelala da razgovariame li4no.

# 326
Здравейте!
Тел- 0896684641 или е-mail konstantinov_ivan@hotmail.com
Dr Konstantinov,molia da mi dadete/ostavite va6i kordinati.Bih jelala da razgovariame li4no.

# 327
Здравейте д-р Константинов!
Писала съм ви преди няколко месеца и ще се радвам да чуя вашето компетентно мнение по новите промени при нас.Провеждаме лечението на дъщеря ми която е на 2г. във Варна при д-р Филева. В началото диагнозата беше за мързеливо око,при последния преглед през юни д-р Филева смята, че все още може да няма мързеливо око и говорихме за кривогледство на двете очички.Д-р Филева ме посъветва да обмисля въпроса за операция на кривогледството.Въпроса ми към вас е рано ли е да се предприеме такава операция на тази възраст и може ли да има риск за дедето.Дано не ви звуча глупаво но много съм объркана и притеснена.
Благодаря ви предварително!

# 328
Здравейте!
Операциите за кривогледство се правят и на по-ранна възраст. Важно е има ли мързеливо око! За него има сроково които бързо минават. Но не се разпилявайте с много мнения. Трябва да се доверите на един лекар който води лечението!
Здравейте д-р Константинов!
Писала съм ви преди няколко месеца и ще се радвам да чуя вашето компетентно мнение по новите промени при нас.Провеждаме лечението на дъщеря ми която е на 2г. във Варна при д-р Филева. В началото диагнозата беше за мързеливо око,при последния преглед през юни д-р Филева смята, че все още може да няма мързеливо око и говорихме за кривогледство на двете очички.Д-р Филева ме посъветва да обмисля въпроса за операция на кривогледството.Въпроса ми към вас е рано ли е да се предприеме такава операция на тази възраст и може ли да има риск за дедето.Дано не ви звуча глупаво но много съм объркана и притеснена.
Благодаря ви предварително!

# 329
Уважаеми д-р Константинов,

Дъщеря ми е на 7 години и доста често се оплаква от главоболие. За съжаление този път оплакването й продължава вече повече от 15 дни. Правихме консултация с невролог и заключението беше, че всичко е ок, но за съжаление оплакванията продължават и то основно нощем. Днес заведохме детето на детски офталмолог – детето вижда чудесно, но при преглед на очните дъна е установено следното:

Папили с неясни граници (10>ДО), единични точковидни хамгорична шриховидна (това разчитам)

На 4 г. (10)

Макули-б.о.

Съдове-б.о.

Според колегата ви това състояние на очните дъна е нормално за дете с висок диоптер далекогледство, а при нея няма такова нещо и ни изпраща отново към детски невролог или инфекционист.

Бихте ли дали мнението си, има ли нещо притеснително и какво означава тази терминология?

Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт