Златна есен ни обгръща, бебе-февруарче се върти, обръща

• 17 108
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте маминки, липсвате ми, тези дни съм доста заета и нямах време да ви чета и пиша.
Ние с бебо сме добре а и да ви кажа де че утре се сгодяваме с мъжа ми и ще има як купон, ще правим годеж както си е традицията  Wink

# 166
Може ли да помоля някоя сръчна мама да ми добави в профила: Краси- Сливен, Ню Йорк, 31г., първа бременност. На 7ми февр. съм.
Че аз ако взема да се опитвам да бърникам там и всички ще съжаляваме   Blush

# 167
  • Стара Загора
Здравейте дами,
Вчера бях на преглед при моята док.Всичко е наред.МОмата такива шутове ми биеше-голям смях се смяхме в кабинета.Вече е 370 гр./23 см.Термина ми се измества на 14.02 ,но не искам да си го променям тук. Hug
Carbo,страхотна информация   bouquet

# 168
Добро утро мили коремки  preggo 
Днес пак съм на работа и съм на линия пред компа цял ден, за това каня мамите на линия на по кафе  Hug 

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 09:49 от vivi_mm

# 169
 Добро утро, кифлички!

dafinka ivanova,  да си изкарате страхотно на годежа! И ние сме "за" традициите, но годежът ни, подобно на сватбата, беше в много тесен семеен кръг. И все пак беше вълшебно и не съжалявам за минутка!  hug

[/b]dideroncho[/b], продължавам да ви се чудя как живеете в тази мръсната столица?  newsm78 Очевидно случката на спирката не е еднократна, което само иде да покаже колко полезно е да си имаш спрей за самозащита (и наказание на гадни лелки  Mr. Green). Моят не излиза от чантата, въпреки че досега не съм го използвала, а само съм го размахвала заплашително (на едно куче  Rolling Eyes).

Иначе спрея замалко да го извадя и пъхна в едно гише на пощата вчера. Не знам как е при вас, но тук имам чувството, че служителките в пощата ги избират с конкурс по нелюбезност, некомпетентност и липса на хигиена (така смърдеше   smile3557 ). Имах да си получавам едни пратки от Продавалника и беше голяяма глупост "Иди там. Отиди в централна. Не върни се в Квартания клон". В крайна сметка лелката от кварталния клон ми каза: "Да, пакетите за теб ще ни ги пратят от Централна, ела след 1." Отивам аз в 13ч. и се оказва, че лелките почиват от 12 до 13.30  #Crazy (освен това затварят в 16ч.). Прекарах половин час под дъжда, докато отвътре по-гнусната лелка ме гледаше безучастно от топлото си място и нищо не правеше (а защо, по дяволите, беше заключено предверието съвсем не разбрах). И след всичкото чакане се оказа, че колети в кварталния клон се получават само с връзки и "колежката" се била объркала. Измръзнала и доста разгневена все пак си взех пакетите от Централния клон и се зарекох, че повече поща - никога! Прибрах се вкъщи, изкъпах се и се завих, пропуснах си гимнастиката, но нямах сили да излизам пак. И най-хубавото, намерих някакви контакти в нета на дирекцията на пощите и такъв хубав мейл им дръпнах, че чак ми стана хубаво! Дано да има ефект и миризливите лелки да си понесат последствията - аман от соц прояви!  Crossing Arms

За щастие днес вече съм екстра (добре, че имам стабилна имунна система)!
 надявам се не съм ви оттегчила, просто исках да споделя!

Щастлив ден и много приятни емоции!  Hug

# 170
 Добро утро и от мен!!!
Тази седмица имах доста работа и не можах много да пиша, но поне успявах да поппрочета....
vivi_mm присъединявам се на поканата за кафе   food010   , само че аз го пия вкъщи  Wink

Мартеничка , не се ядосвай, май навсякъде са така.Тук в Перник е същото положение, гледат те умно, докато се наканят да седнат и да те питат за какво всъщност си там.То и по конкурс да ги избират пак няма сигурно така да ги съберат.Виждам че си от В.Търново.Ние миналата седмица бяхме там и си изкарахме много хубаво.Единствено не можахме да гледаме шоуто от Царевец, защото на другия ден бяхме кой на работа, кой на училище и трябваше да се прибираме.Надявам се следващия път да успеем.
Ще помоля  да ме добави някоя мама в общия профил : на 31г/ама всъщност декември ставам на 32г/, втора бременност, Перник.
Иначе аз и бебе сме добре, като изключим гадните киселини , които вече присъстват при всяко хапване.Но аз си ги и очаквах, защото и първия път беше така.До последният ден не ме оставиха.
Другия месец ще съм на ФМ и се надявам и аз вече да се похваля какво ще е бебчето.
Чета тук, че някои от вас не могат да спят на гръб.Аз засега нямам проблеми , но пък обичам да спя на всички страни и сега ми е малко трудно като знам, че вече на корем не мога да лежа, но това е ще се търпи някак си
Нещо много се разписах.....
Хубав ден засега  Hug

# 171
Признавам си че прочетох само първата страница от новата тема  Blush  и сега ще се върна да прочета останалите 8стр.

Поздравления на създателката натемата   bouquet

Виждам че вече имаме години, от къде сме и коя бременост е това - при мен нещата са: 31г. , от Пазарджик, второ дете  (ако някой може нека ме добави)

Засега се връщам да чета, че от предишната тема имам да дочитам  Blush

Ааааа и на CАRBO препратките са много интересни и полезни...защо не ги сложим и тях на първа страница....

ЛЕк и успешен ден на всички  Hug

# 172
  • София
Здравейте Simple Smile
Днес по излкючение се включвам Simple Smile

Да ви кажа вчера с бебо предрусахме с кафе, така че ще откажа поканата тази сутрин Simple Smile
Аз точно поради тази причина и толкова се разписах тогава Simple Smile След като док ми каза да избягвам сладкото, разбира се цял ден ми се ядеше сладко... и накрая един колега прати мейл, че така и така не работи автомата, има 3 в 1 в кухнята... И аз изперках... Както не обичам кафе, така като сомнамбул отидох и треснах едно... А прекрасно си знаех какво ще ми се случи /все пак беше 3часа следобед../
До 7 още бях в офиса, а след това имах среща с бившите колеги от университета в центъра /стигнах за 15 вместо за 45 минути Grinning, въпреки че едвам си поемах въздух по едно време/
Буквално ги подлудих с меленето си... Но пък интересното беше, че никой не разбра че съм бременна.. с повечето от тях не сме се виждали с години... Явно решиха, че съм затлъстяла още повече... Така или иначе не им казах Simple Smile

След това хвръкнах до летището, където самолета на нашето тате закъсня с 1 час...
През цялото време.. може би от към 5ч когато ме хвана кафето, явно и бебо го е хванало, щото колкото аз хвърчах и ми тупкаше сърцето и ми трепереха ръцете, бебо два пъти повече от нормалното ме риташе , буташе, ръгаше и т.н.
Днес и двамата сме като препили... едни вяяяяли-вяли Simple Smile Дано до утре да сме в норма Simple Smile

Иначе моя златен мъж ми донесе бременни дрешки Simple Smile : пола, два чифта дънки и едно пуловерче.. и един много як чадър на s.Oliver /ако някоя от вас мерне една ниска дунда с жълт чадър из СФ-то, да знае че най-вероятно съм аз Simple Smile ... или някой ми е гепил чадъра/
и нещото, което най-много ме умили - едно бебешко блузе и едни не знам как се казват... ританки, но с потниче нагоре... като гащеризонче Simple Smile
И специално ми обясни че ги е избирал жълтички, за да стават каквото и да се пръкне Simple Smile

Та така - вече съм облечена за тази зима.. Яке няма да си купувам, защото служебното и без това е мъжки размер, та ми беше като чувал.. може сега да ми става.. не е много хубаво, но бива Simple Smile

Сега отиваме с бебо да гушкаме котака - нещо се сърди /че не му давам да ми стъпва по корема/ и не ще да яде...

Много  Hug на всички Simple Smile

# 173
ха ха carbo пак успя да ме развеселиш, голям си шемет ! Браво на вашето татенце, че е напазарило!!!

А моите колеги на училище ( които не знаеха за бебо) ме питаха защо съм изкльощавяла още ( в дупето и краката) и дали гардите са подарък от мъжа ми  Shocked !  Помислиха че съм се тунинговала тц тц  #Crazy

# 174
Привет, мамчета на февруарчета!
Карбо, мерси за инфото от училището! И мен много ме развесели с твоите постчета - "фейлетончета". Мъжа ти хубаво те е зарадвал с нови дрешки, а аз наистина ще се оглеждам за теб и жълтото чадърче из Софето  Laughing

Уф мен нещо ме налегна притеснението. Ама това е щото пустата му ФМ наближава.
Ей някои друг ходил ли е или ще ходи ли при Мазнейкова. Някоя мама беше ходила ама вече не си спомням коя. Ще има ли и други?  newsm78
Всчики само при Марков и Димитрова ходите. Аз ако нещо може късната 26-28 да ида при някои от тях.
Десика, аз ходих при д-р Мазнейкова на УЗИ и БХС в 14 седмица - беше много внимателна, усмихваше се и каквото я попитах ми обясняваше. Бях настроена, че е по-сдържана и "сурова", но не е така. Сигурна съм, че и при вас всичко ще е наред!
Освен това вчера ходих при д-р Марков на ФМ и той спомена, че доста жени си записват часове, а после ги пропускат, предполагам, че може да "вмести" някого допълнително, ако се налага. Имайте го предвид за всеки случай.
         Прегледа ми мина много спокойно, бебчо много се криеше и въртеше, ама го "пипнахме"  Laughing Оглеждат се всички органи един по един и д-р Марков обяснява, кой орган какъв размер е, дали вс. е ок и т.н. - даже преброи пръстетата и на ръчичките и на крачетата /приличат на мънистенца/. Обясненията за мозъка не ги разбрах, само важното - вс. е ок. Огледа и сърцето - има си камери, предсърдия, аорта ... - според него не се налага допълнителен преглед при кардиолог, защото вс. е в норма. Доволна съм и съм спокойна, вървим с 2-3 дни по-едрички, иначе бебчо е 377 гр. Даде ни снимка и лист с описание на прегледа, но не и диск /то и не ми трябва/, цената е 80лв.
Но да знаете - най-хубавите снимки на бебето са  ....  smile3521  след като се роди живо и здраво
Толкоз за прегледите, иначе и аз се задъхвам и гледам да крача по-бавничко, на мен не ми разрешават стълби и дълги разходки, така че внимавам.
Не съм имала схващания на прасците, но си ми изтръпват ръцете докато спя.
Много ми е студено тия дни, няма файда от хормоните и се навличам като "мече с елече" и си пускам климатик да топли.
      Весел ден и много усмивки за вас, а за коремчетата ви - много   love001  love001

# 175
Здравейте,мамчета!
Мартеничка,чак аз дистанционно се ядосах от дебелокожието на тези "служителки"(служителки на всемирната глупост,може би...)!
Вчера мъжът ми не издържа и пусна парното в блока ни(то всъщност е един вход) Wink Та сега се живее вкъщи.Смятах,че само топлофикация централно го пуска,ама не било така.А и проблем няма-нали топломерите си отчитат разхода.Та това само за информация на премръзналите Laughing
Ох,бухтичка,блазе ти,че е минала твоята ФМ!Аз ще трябва още десетина дни да изчакам Rolling Eyes
Разминах се на косъм от боледуването!Чак ми е трудно да повярвам.Обикновено при мен появят ли се първите симптоми,значи съм обречена на пълната програма "болест" Sick

Хубава съботна вечер на всички!!! Hug

# 176
Здравейте момичета!Помагайте бързо  казвайте нещо за зъбобол.Снощи не съм спала,а днес цял ден си намирам работа за да не боли.Иде ми сама да го извадя.А и тия наши зъболекари тук-ужас... #2gunfireА на всичкото отгоре и корема ме заболя.А бе гадна история.Мартеничкаа дебелокожите тук ги има навсякъдеИ да се ядосвам и да се пукам от яд те пак си остават такива.Нама начин-хора всякакви...Айде лека и хубава вечер от мен!!  bouquet

# 177
Айде и аз да се включа в новата темичка! Освен да се похваля, че май вече си усещам бебока  Simple Smileдруго няма ( май, защото е мн слабичко и не съм абсолютно сигурна)! А, да и ми писна постоянно хората да ме питат къде ми е корема ( в 19г.с. съм )! Аз си имам коремче, просто не обличам впити блузки и засега не си личи! Има време да ми расте коремчето - още 4 месеца и половина!!! Наддала съм 2кг, ама майче не са в коремчето Embarassed
Иначе някой да ми добави данните и 24год., Враца, първа бременност - благодаря предварително!

# 178
Svetla70 опасявам се че ще те разочаровам за болкоуспокояващите. Аз нали сега все си вися при зъболякаря та тя милата се е шашнала с мен, и се притеснява постоянно, че ако ме заболи повече не мога да пия нищо по-силно от парацетамол, който специално за зъбобол май хич не помага. Но тук сред нас мисля че имаше и мама стоматолог ако не се лъжа беше толо дано тя да каже нещо по-окуражаващо newsm10
 А да ви се отчта за днес. Понеже се оаказа че вече нито един панталон не ми става и бях принудена вече спешно да хукна по бременилските магазини, колкото и да не ми се искаше.
 Та след няколкочасова обиколка на редица магазини и след ценовия шок, който преживях или пък пълната липса на нещо подходящо за бременни, но не и тип лелки колхознички наи-накрая се примирих с два панталона и една ужасна блуза от "Рени" в малкия ЦУМ за наистина скромната сума от 140 лв, в сравнение с цените който видях по другите магазини Simple Smile
  А бебо маи нещо не е съгласен с моето шофиране. Вчера цял ден ме рита докато карах, днес се беше закротил дообяд и като седнах зад волана 2 мин след това започнаха пак шутовете. Пък все си мисля че не съм толкоз ужасен шофьор ама явно със синчето имаме разноглесия от сега.  hahaha
 Хубава вечер от мен и да си починем добре.   bouquet

# 179
Svetla70,болкоуспокояващите само временно ще ти замаскират проблема,а и болката от зъбен произход е силна и съответно парацетамолът не винаги я облекчава.Едва ли ще ти кажа нещо изненадващо,но трябва стоматолог да отстрани причината за болката...Доколкото съдя по "стрелбите" #2gunfire май си ходила на зъболекар или пък не си успяла...Защо не отидеш сега по спешност?Дано намериш кой да ти помогне.Разкажи после!

Общи условия

Активация на акаунт