Златна есен ни обгръща, бебе-февруарче се върти, обръща

• 17 112
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, сладки коремчета.
Да ви се похваля, преди около 2 часа бях легнала по гръб, и сладкото човече, като започна да рита ли рита, сложих си ръката и много ясно се усщаше, дигнах блузата да видя-целият корем се мърдаше  Laughing.-на мама мишката-толкова мило ми стана.Но и аз не го усещам често-сутрин и вечер, и по рядко през деня.Не се притеснявайте те бебета ни спинкат през повечето време.
РЕД-прекрасни снимки.
За задъхването-нямам за сега, но ми умаляват краката като качвам стълби.Иначе почти всеки ден, като изключим дъждовните ходя пеша по 5км.и се чуствам прекрасно.

Приятен уикенд на всики и цунки на коремчетата.

# 151
  • Стара Загора
Naiema,аз пия КАЛМАЦИН за тези крампи и съм доволна.Доста рядко ми се схащат прасците.Това са ужасни болки,а как се стряскам на сън  #2gunfire
РЕД,страхотна булка си.МНого готина сватба сте си спретнали  Hug Чак ми се дояде от тортата ви  Heart Eyes

# 152
Здравейте маминки   bouquet
РЕД много хубави снимки  Hug
Аз не съм писала отдавна, но бях в ужасно настроение и много притеснена заради това изследване на AFP, и предпочетох да не внасям притеснение и в темичката. Та ходих и пак ми взеха кръв и пак бяха ужасно високи, но доки прегледа пак бебо обстойно и каза че всичко е наред, но в такива случаи се искало и второ мнение та ме свърза с д-р Димитрова и тя веднага ме прие. Огледа и тя бебчо и не видя нищо нередно, и каза че може да е от продължилото повече от 1 месец кървене или защото баща ми е хипертоник, и можело по-нататък и аз да съм с по-високо кръвно. Та след месец пак при нея за всеки случай. И така успокоих се, че и бебчо притесних сигурно, а той не спира да се върти и да ритка. Важното е че всичко е наред.
Аз също доста се задъхвам като походя по-дълго, но реших че е нормално и по-тежко ще ни става  Laughing
Бульовче аз имам същия проблем със зърната на гърдите. Направо незнам сега как да излизам на това време. От студа толкова ме болят че и на мен ми се назълзяват очите. Много е неприятно. Ако намериш някакво решение, моля те сподели, че сега и по-студено ще става  Shocked
За протокола - 25 год., първо бебенце, София
Приятен и усмихнат уикенд мамита  Hug

# 153
  • София
Дами, не съм чела още какво сте писали от вчера... Много съм несериозна  Blush признавам си!

Сега ще се реванширам набързо обаче - написах ви файл-че с информацията за раждането от училището на 9 месеца..... /сега ще се опитам да го кача... но ако не успея, ще пиша пак да ми обяснявате Simple Smile/

Иначе днес бях на Ж.К. всичко е наред с изследванията от миналия път, но акушерката за пореден път беше втрещена от килограмите ми +4 за 1 месец... и не ми повярва че е от дрехите - все пак сме зима... само кецовете ми тежат 1 кило Simple Smile
както и да е - разбрахме се да не ям хляб и когато искам нещо сладко да ям ябълка Simple Smile
Бебо беше се кротнал /за разлика от друга сутрин/... но точно до 1 минута преди да вляза в кабинета... После започна такова мятане, че сума време на доплера се чуваше само "шжиу" - +"шжиу", вместо желаното "жът"-"жът"... В крайна сметка му намерихме пулса вътре в моя пъп /което ако някой го интересува хич не беше приятно за мен/. След излизането от кабинета разбира се, пак се укроти... До преди час някъде, когато така ме ритна /или ръгна с ръка/ в пикочния мехур, че за 1та бройка да се напикам /едно на нула за бебо/

Довечера ще ходим да изненадаме татето на летището /въпреки изричната му забрана/, че си идва от Германия и ми /хаха - едно на едно/ носи много подаръци Simple Smile
Пък да ви кажа - уж на обучение го пратиха, а се оказало че обучение няма та 3 дни са обикаляли бирариите Grinning Жалко, че не бях аз... той моя по бира не си пада особено..

както и да е Simple Smile до след малко

П.П. може би в понеделник ще успея /а може и да ме домъзи/ да кача нещо от другата лекция на която бях - за видовете отпуски и $$$-те...

# 154
Carbo, никакво домързяване, за отпуските и парите е важно, МООООООЛЯ те, качи го  Praynig
Siqnie, ако по принцип, независимо кога през годините имаш сумарно 6 месеца трудов стаж, тогава за месеците, които не ти достигат, ще ти се смята за база 220 лв. И имай предвид, че към датата на излизането по майчинство трябва да си на постоянен трудов договор.
Дано си ме разбрала и да съм помогнала. Ако не - пиши в Майчинството-счетоводно, там момичетата отговарят бързо и компетентно.
Аз вчера ви се оплаквах от моя режим на взимане на лекарства, но благодарение на тях нямам крампи и контракции вече (да чукна на дърво), само вечер съм много отпаднала и имам чувството, че имам гюле в корема... hahaha Ама така ще е, и по-тежко ще става.
Хубава вечер на всички!

# 155
  • София
ТРИТЕ ЕТАП … 40;НЕ

'бах ма'а му и сложно било.... но за който още иска да качва така съм направила наш акаунт със същите USER и PASS като общия профил във форума
отивате на www.hit.bg, логвате се .... и от там се оправяте /както направих аз Grinning... бих ви разказала, но сигурно съм минала по най-дългия път, та по-добре да не се излагам... все пак се имах за компютърно грамотен човек Grinning/

Сега след като се опитах да ви попрочета...
За парите Марго-то го е обяснила баш както трябва Simple Smile Mecholana, ще се опитам да го напиша и другото.. но не знам как ще съм с работата... че днес пак съм го ударила през просото Simple Smile

PIS, desika,  v.pluemper , vivi_mm , vasi_k... Страхотни снимки
/и на останалите - също, но вас съм ви виждала и по-рано Simple Smile/
tutubutu , толо, gerganaj1, вие сте шампионки по коремчета!!! Браво!!! Аз мислех да не казвам, ама днес пред кабинета на док. седях до една мама, дето си мислех че е по-назад от мен... а се оказа че била дошла за 45-дневния болничен преди раждането....
geri_kkoleva, след няколко месеца може би и ти ще стресираш някоя мама по тоя начин...

бебка на zitka пък за сега най-фотогенична...

Още нещо исках да изкоментирам, но си забравих...
аа да- м.мега-????? един ден не си усетила бебо.. ми аз една седмица не го усещах... хем вече от почти месец усещах движения...
Пък и всички сайтове казват, че липсата на движение е "интересна" чааак в 3-я триместър...

Друго вече наиситна не се сещам...
Ако има нови мами - ДОБРЕ ДОШЛИ !!! А къде бяхте досега, докато ние се притеснявахме и вайкахме за щяло и нещяло???
Честито на всички с добри новини от ф.м.-ии и други изследвания.
На притеснените - спокойно... най-стресираните ще родят първи!!!

Иначе по темите, които са се разисквали:

с бъдещите свекъри сме на лельо и чичо... татето с наще-също..
мисля че така е най-безболезнено Simple Smile

лекарства не пия... Дори като пътувахме до Катарино-то и магнезий не си взех и си ми беше екстра
продължавам да не ям редовно месо, а риба-въобще въпреки лекарските указания...

Схващания на краката нямам за сега /не ми се и надуват, предполагам заради студа/, но пък онзи ден се пребих на качване в една маршрутка Simple Smile Всички ме помислиха за пияна Simple Smile
Явно без синини няма да остана никога... особено по краката...
Иначе пак да ви се оплача и днес в маршрутката и вчера в 10000-та трамвая които смених НИКОЙ не ми отстъпи... а вчера бях с бременната блуза...
Което ме подсеща, че си купих едни дълги дънки и една ризка от SkyCity-то.... 222 е сумата която ме одрусаха... сега трябва да ги нося докато се разпаднат...

А пък толо, в Катарино - не ми хареса.... ако бяхме дали по-малко пари, може би повече щеше да ми хареса... но само да отбележа че в банята имаше само шампоан, шапка и сапун.... в 4* хотел!!!!!
Беше пълно с народ и съответно в басейна не ставаше за плуване... един пред-пубер даже успя да ме шибне в корема, а няколко ме наплюха... но както и да е...
В СПА-центъра също беше пренаселено.. единствено в лакониума можахме малко да постоим...
Направих си масаж за бременни, който беше хубав, но кратък.... ех...
Освиних се яко... /все бързах докато не са дошли шведите/ Уж само салати маах.. но може и някоя палачинка да се е промъкнала Grinning
в стаята беше студено... въпреки че пуснахме парното веднага, се затопли чак последния ден....
Имаше HBO, но нямаше нито Discovery, нито Animal Planet, нито FOX life...
Единствено съжалявам че не се разходих повече с майка ми, но бебо нещо беше застанал накриво и ме боцкаше вляво.... пък и ме болеше главата почти през цялото време /това винаги се получава от смяната на чистия софийски въздух...../

Друго... хайде няма Simple Smile

Много   bouquet и  Hug на всички и ХУБАВ УИКЕНД!!!

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 17:58 от carbo

# 156
Carbo мерси много,

ще имам занимавка през уикенда +  работата, която ми остава да си доработя. И се надяваме до понеделник да приключа, за да изляза в един истински отпуск.

toni_83 радвам се, че с теб и бебо всичко е ок и вече си по-спокойна.
Уф мен нещо ме налегна притеснението. Ама това е щото пустата му ФМ наближава.
Ей някои друг ходил ли е или ще ходи ли при Мазнейкова. Някоя мама беше ходила ама вече не си спомням коя. Ще има ли и други?  newsm78

Всчики само при Марков и Димитрова ходите. Аз ако нещо може късната 26-28 да ида при някои от тях.

Момичета тия схващания, з акоито обяснявате звучат много гаднярски. Аз май все още не съм изпитвала този дискомфорт, защото сигурно пия Магнерот. Вечер само ръцете ми изтръпвам. Абе не мога да спя на една страна и това си е.  Confused

Моя бебишок днес на няколко пъти ми напомня за себе си, ама аз толкова работа имах, че никакво внимание не успях да му обърна. А друг път си го погаля  Laughing, попроказваме си  Hug, уф чак ми  е гузно сега  Rolling Eyes

Лека вечер момичета  Hug

# 157
  • София
Здравейте и от мене! Най-накрая свърши тази работна седмица! Днес пак имаше спешни, неотложни работи! Вече взе да ми писва. На моменти се чудя, какво ще правят като ме няма, а и те все по-често се питат  Rolling Eyes. Но пък все още си нямам заместник, после ще трябва и да се обучаваме. На някои им е по-лесно само да питат, вместо първо да помислят. Но стига кофти мисли, все пак идва уикенда  Grinning.
За усещането на бебчо - аз последните дни все по-осезаемо го усещам, но нали расте. И вече съм сигурна, че е той. Даже предната нощ се бях събудила и по-едно време усетих ритници  Simple Smile. Но засега са все още сравнително лекички.
На мене от време на време нощем ми изтръпват ръцете или краката, но схващане не съм имала и нямам идея, какво може да помогне.
Иначе и аз се задъхвам, когато се движа бързо. А аз така съм свикнала, та сега се опитвам да променям навици, но на моменти не се усещам и като се засиля след малко сърцето ми се разхлопаи се запъхтявам. Ще трябва да свиквам  Shocked

# 158
Carbo,както винаги успя да ме разсмееш! Laughing Трябва наистина да се замислиш да пишеш хумористични фейлетони за някое списание... Laughing Намирай по-често време да пишеш и за скромния ни форум Mr. Green
Утре да се хвалиш с подаръците!!!

# 159
Здравейте на всички!
Carbo, добре дошла!
Относно коремче, наистина моето почти не си личи, но за сметка на това дупе и крачета  ooooh! Вече съм +7-8 кг, което е направо страшно  Embarassed А най-интересното е, че 2 дни повръщах, днес се качвам на кантара и +1 кг  Joy Ама така ще е от тук нататък. Иначе понеже днес се прехвърлих на нов лекар и трябваше да мина цялата процедура - кръв, урина, вагинален секрет, попълване на нов картон и т.н. И най-странното е, че новия лекар ме гледа тази седмица на видеозон, вика ме пак другата, а на 10.10 - ЖК. Доста странно, аз бях свикнала веднъж месечно, че чак се стреснах, но има и добра страна - ще виждам Бебко по-често  Grinning
Лека вечер от мен и хубави почивни дни   Peace

# 160
  • София
хайде, имате да ме черпите  Party

ОТПУСКИ и ДРУГИ

НЯКОИ КОЖНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ БЕБЕТАТА

Това е всичко което имам за сега от 2-те лекции, които съм посетила, но имам и няколко рекламни книжки, в които има полезни съвети... за тях обаче ще ми трявб аповече време да си синтезирам и не обещавам че въобще ще го направя Wink

# 161
carbo мерси за инфото  Hug   bouquet иначе и мен мн ме забавляваш  Laughing  Crazy продължавай така
мами кажете как да гледам снимките в голям формат? цъкам върху избраната снимка, но не става по голяма  ooooh!
за схващанията- нямам, но пък днес малко имах болки като предменструалните. ще питам док утре. не ми влияе добре стоенето по цял ден пред комп-а  Naughty ама нз до кога така
лека вечер  Hug

# 162
Carbo браво за полезната информация   bouquet А и наистина трябва да се ориентираш към писането на забавни статийки, пък и винаги може да ни ползваш за критици Simple Smile
 Момичета и аз да се оплача като походя малко ме заболяват краката, вечер като си легна ме стяга кръста- даже тази нощ не спинках и цял ден на работа  Shocked на това отгоре като седя пред компа на работа ме стягат колената та не мога да мръдна  ooooh! тц тц а сме само в 5-я месец, а какво ще правим после  Joy  та така като се оплаках ми олекна  Joy
 Целувам ви .... това е за сега

# 163
ДОБЪР ВЕЧЕР, БРЕМЕЛИНКИ!
CARBO мерси за информацията! Ще ни бъде полезна!   bouquet
Siqnie отляво, където е албумчето с снимката, има три опции, едната е "виж албума", този надпис ще ти се появи и ако само закараш мишката върху снимката! Надявам се да си разбрала нещо, защото хич ме няма по обясненията!  Hug
На мен също никой никога не ми е ставал, за да седна! Днес на спирката седнах и дойде една бременна с голям корем и я повиках да седне, но тя отказа, след малко идва един дядо и аз му станах. Той се изправи да види дали идва автобуса и две лелички му взеха мястото и до тях си сложиха и багажа! И така, леличките заеха 4 места и не спряха да клюкарсват, а две бременни и един дядо, който едвам ходеше, си стояхме прави! А да ви кажа, че на мен вече ми личи, освен това ходя и с бремелински дънки с широк ластик и още повече се подчертава коремчето! Ама, здраве да е! Няма да се ядосвам на такива хора!
За схващанията- имала съм няколко пъти и веднага си опъвам краката и пръстите повдигам силно напред и нагоре, така след няколко секунди ми минава!
Лека вечер и приятни сънища!  smile3524
Ще се видим в понеделник!

# 164
  • в сърцето на един мъж...
Привет и от мен! Днес не смогвам да ви изчета ooooh!
Аз както се оплаках, че не съм усетила бебето, снощи за пръв път имаше нещо. Помислих, че съм си въобръзила, но днес се повтори по-осезаемо. Надявам се скоро да усещам и по-силно. Иначе се разболявам май, боли ме гърлото, нещо носа ми тече, явно малкия ми донесе някоя екстра от градината Close
Ред, много сте готини, личи си, че е било забавно на сватбата.  bouquet
Наиема, питай за магнезий да пиеш и си вземи калций също. Това помага за крампите! Hug
Днес си купих една огромна възглавница, за да се подпирам настрани Embarassed Нещо не ми е удобно така, нищо че не ми е кой знае колко голям корема, ама то не пречи. Та тази вечер ще я пробвам, да видим как е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт