Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 733
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
# 121
T o n i направила си всичко възможно. Не се знае може като се успокоиш и да минете пак само на кърма. нали казват, че кърмата идва от спокойствие, щастие и течности. Аз в началото всяка вечер правех шише. Ами то след целодневно висене на цица вечер и аз като теб нямах нито кърма, нито нерви. И изведнъж проблема изчезна и аз не знам на какво се дължеше тази промяна. Вече един месец сме само на кърма (пу-пу да не се развали магията).

Честито на всички празнуващи!!!   bouquet

МЦ и на мен още не ми е дошъл. Надявам се да се позабави, много си ми е добре така.

И нашата педиатърка е една..... Изобщо не ми е и споменавала за ортопед (пък и аз си мислех, че е още рано. Не се ли ходи на 6-я месец???). За тази ваксина Ротарикс пък за първи път чувам  Embarassed

# 122
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН МАМЧЕТА   bouquet  bouquet  bouquet

Радина започна много да повръща тази седмица  Cryту просто стомашен сок, ту пресечено,ту непресечено... Преобличам я за трети път при три хранения  Sad Като фонтан е просто а никога не го е правила това  Sad  Дали може да има нещо общо с тези гадни зъби ?  Sad

Между другото единствено хамумила  ни помага , никакви гелове, никакви други чудеса... И ако изтърва момента да дам перличките - само памадол  Sad Чувствам се доста гузно за дето й давам обезболяващо но ми е жал да плаче и да се дере до пълна умора  Sad  

Искам слънце  1swing

# 123
Чакай да цитирам по темата: Понеже си направих труда да си купя и да прочета цяла книга посветена на ваксините, написана от автор, който е един от най-уважаваните педиатри в Щатите, нека дам малко полезна информация.
Rotarix е ваксина само срещу един (най-често срещания) от щамовете ротавирус. Одобрена е за ползване съвсем скоро, защото в книгата, за която говоря (The Vaccine Book, Robert Sears, 2007) пише, че в края на 2007 още не е била. От т. нар "живи" ваксини е - вирусите са цели и живи (култивирани в клетки от маймунски бъбреци) и могат да се отделят с изпражненията за период от около 15 дни след ваксинирането. Деца, които са кърмени и не посещават детски заведения (ясли) имат по-малък риск да се разболеят. Повечето смъртни случаи са при деца до 1 година. След 2-годишна възраст рискът от фатален изход е почти нулев. В Щатите имало годишно от 20 до 70 смъртни случаи, причинени от дехидратация (тоест неадекватно лечение).
Сериозни странични ефекти:
– Гърчове. Обикновено се дължали на висока температура вследствие от ваксината, не на самата ваксина. Честота на реакцията 1:13 000
- Преплитане на червата. Предишна ваксина срещу ротавирус RotaShield е била изтеглена от пазара през 1999 заради този страничен ефект. За да избегнат този проблем са разработили нова версия на ваксината. Rotateq (производител Merck) през периода на проучването на безопасността е дала този страничен ефект при 28 от 36 000 ваксинирани деца. За Rotarix автора не е имал данни по време на написването на книгата

Маргрете, и стомахче и сополи могат да са от зъбите, но най-добре да ви прегледа педи.

Кори, ние ходихме на ортопед, защото имаше разминаване в гънките на крачетата, а това може да е сигнал за нещо обезпокоително Peace. Иначе педи трябва да прецени дали се налага да ходите.

# 124
Здравейте, мамчета   bouquet

Честити месечинки на всички сладурковци, които празнуват днес Gift

За спорта - аз съм си мислила да я запиша на тенис на корт. Много го харесвам този спорт, но само го гледам, защото хич не ме бива да играя  Blush Обаче ми хареса идеята на bleu за източно бойно изкуство, както и тази на Инчето и Гали за спортни танци  Peace Ако беше момче, щяхме да го запишем на волейбол. Май трябва още да го обмислям  Joy

Цикъл и аз вече нямам повече от година - на 19.09 имах годишнина  Mr. Green Надявам се и скоро да не дойде  Peace

За Ротарикса аз също съм чувала само веднъж, на една от лекциите на "9 месеца", обаче нещо не се впечатлих  newsm78 Ще питам педито на следващата консултация той какво мисли по въпроса.

Kory, и аз бях питала отдавна дали всички са водили бебчетата на ортопед, но почти никой не ми отговори, и аз реших, че съм единствена, която не е ходила, но явно не е така. Педиатърът, ако прецени, ще ни прати.

Биг Брадър и на мен нещо не ми харесва  Thinking Предпочитам да гледам Сървайвър. Сега ще е много интересно с това разделение и в двете предавания жени на мъже. Въпреки че с неохота ще призная, че според мен мъжките отбори ще бъдат доста по-задружни  Thinking

Целувки   bouquet

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 16:49 от tanita_83

# 125
Мен не ме сърби белега. Той по принцип изглежда блед и гладък, все едно че никога не са ми правили 2-ра операция. И мястото не ми е изтръпнало, а първият път до 6-я месец не чувствах нищо около белега. Като цяло 2-рото секцио мина по-леко, по- малко ме болеше, много по- бързо се възстанових и сега белегът много добре се държи. Не знам на какво се дължи. Казват уж, че 2-рото секцио е по-ужасно.
Инче, що се притесняваш за кг-тата? Я сложи още 150гр за седмица и ето ти 600гр за месец. Съвсем нормално си е според мен и няма място за притеснения. Много си е добре детето. Все пак няма да качват вечно по кило. В кърмаческия има статия, където пише, че 170гр на седмица е нормално за новородено кърмаче. Единствено дето не ака, но явно усвоява добре кърмата.
Аз съм на мнение, че на ортопед е хубаво да се отиде още в началото около 1-я месец, а не да се чака педито да забележи нещо. Когато Маги беше бебе педиатърката видя асиметрични гънки и ни прати на рентген / 4-ти месец /. После четох във форума, че има специалист, който се нарича ортопед и той по-добре би преценил дали има проблем, а рентгена е абсолютно ненужен. Та общо взето късно я заведох на преглед, мисля беше 5-ти месец. Тъкмо, който има въпроси относно рахита, ортопедът най- добре ще отговори.
За хомеопатията не желая да ставам като латерна. Но хапове за масова употреба няма, съжалявам. На един дадено лекарство може да помогне за увеличаване на кърмата примерно, на друг- да му я спре. Също така, когато се дава Х л-во не се дава друго от традиционната медицина. В крайна сметка си има принципи и който има желание, да ги прочете. Във форума има много информация, а не само.
Книгата на д-р Сиърс е хубаво да се прочете, да. Казва и други интересни неща за ваксините. Simple Smile Моето мнение е колкото се може по- малко ваксини.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 16:50 от Вери

# 126
Здравейте!
Най-после да седна и да попиша малко, ами да си призная ви чета, но докато стигна до писане мъника ме изненада с нещо приятно и предпочитам да не го лишавам от публика, а по цял ден си кукаме двамцата  Peace
Честито на всички празнували и празнуващи!   bouquet
Кори, и аз не съм водила Митето на ортопед  Embarassed педиатърката нищо не е споменала, на 14.11. ще го водя на консултация и ще питам, аз така всеки път все ще питам и все забравям, ами тия гадни ваксини дето му ги бият ме стресират ужасно  Close
Инчока, и аз не умея да плувам, но ще избия този си комплекс, като запиша моето момче на плуване  Peace Миналата седмица се прибира баща му и мъкне ЧЕРВЕНО! корито, анатомичната ваничка му била малка на Митето и спокойно да се плацикал в това дълбокото  ooooh! поне е взел от онези поставчици - метално скеле с хавлийка
ТониFlowers Four Leaf Clover fingerscrossed  Praynig надявам се да се оправят нещата при вас
Митето от няколко дни си хваща чифтокопитната играчка (имаме малък спор с баща му какво е точно - на мен ми го продадоха да крава, а той го вижда магаренце  Crazy) (според вас какво е: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7883018 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7883021 http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7883024)и си вре съсредоточено израстъците в устичката. Много е сладък  Heart Eyes Вчера не съм го извеждала и тази сутрин ми мърмори, сложих му шапка и го пъхнах в одеалцето, дръпнах ципа, в шезлонга и на терасата - млъкна веднага, аз си събрах прането, а той ме контролираше Joy Утре дано не вали, да няма локви и ще го разходя, че и аз вече ще изкукам  Crazy
Чакам го да се събуди и да хапва.  baby_neutral
и аз!

# 127
Иначе педи трябва да прецени дали се налага да ходите.
Не е съвсем така,според наредбата на МЗ всички новородени трябва да бъдат видяни на ехограф около 20-ия ден като профилактика за луксация на тазобедрените стави,защото ако се открие някакво отклонение на този етап,може много лесно да се коригира с носене на специални за целта гащички,докато към 5-6 месечна възраст лечението си е закъсняло-налагат се каишки на Павлик,понякога операция...
jenik ,аз съм в дилема за всяка ваксина,като дойде време да се поставят задължителните и изпадам в ступор от страх за възможните усложнения SadМного по-добре ми беше преди да прочета повече за тях.
Бюти,аз ти отговорих за помпата,сигурно си го пропуснала.Огън работа върши Mr. GreenДа,слага се накрайника в прахосмукачката-звучи странно/страшно,но нИя не протестира,бебка даже се усмихва,но на нея и харесва бръмченето на прахосмукачката.

# 128
Рали, това е крава.  Joy

# 129
Мимченце, специални благодарности за темичката  Hug аз ще сложа снимка, но кога ли  newsm78

Вери, благодаря  Hug

Аз пак да питам нещо  Embarassed йонизатори и овлажнители за въздух - да си взема ли и кое, че нещо ме няма с тази техника  Embarassed тук има разни: http://shop.danet.bg/index.php?cPath=91_93 има ли и при тях За и Против както при ваксините  newsm78

Митето още спи, а си хапна в 14ч., просрочва времето с 5 мин.  Laughing

# 130
Иначе педи трябва да прецени дали се налага да ходите.
Не е съвсем така,според наредбата на МЗ всички новородени трябва да бъдат видяни на ехограф около 20-ия ден като профилактика за луксация на тазобедрените стави,защото ако се открие някакво отклонение на този етап,може много лесно да се коригира с носене на специални за целта гащички,докато към 5-6 месечна възраст лечението си е закъсняло-налагат се каишки на Павлик,понякога операция...
jenik ,аз съм в дилема за всяка ваксина,като дойде време да се поставят задължителните и изпадам в ступор от страх за възможните усложнения SadМного по-добре ми беше преди да прочета повече за тях.
Бюти,аз ти отговорих за помпата,сигурно си го пропуснала.Огън работа върши Mr. GreenДа,слага се накрайника в прахосмукачката-звучи странно/страшно,но нИя не протестира,бебка даже се усмихва,но на нея и харесва бръмченето на прахосмукачката.

Били, не споря. Казвам какво ни каза на нас педи Peace

# 131
  Честити месечинки на всички бебоци!

Kory, нашето педи като я питах за ортопед каза, че вече отпаднало това да се пращат рано бебетата  newsm78 . Ние не сме ходили и незнам какво да правя, освен на своя глава да ида.
За ваксината нищо не ми е казала, ще питам като идем.

# 132
  • Вече в моята си приказка...
За ортопеда и аз да се включа. И аз знам, че до края на 1-вия месец е добре да се отведе детето. Е, с Ивайло спазих това "условие", с Калина - не. Нея я отведох в края на втори месец.
rallii, на мен пък играчката ми прилича на магаренце Peace  Grinning

# 133
  • Стара Загора
... На мен ми каза педиатърката, че не се поемало от здравната каса.....
Oт здравна каса не се поема прегледа на ехограф, а самия преглед при ортопед/задьлжителен след 40-тия ден/ и ако той прецени ренген-да.  Peace Само да споделя, стигнах до заключението, че отново в СЗ най-скьпо.  Close Тук ехографския преглед е 35лв. Shocked
За цикьла, и аз сьм от 2-годишните.  Mr. Green последно на 13.09.2007г.
Ох и аз да се оплача:И ние сме сьс саполки, и ние си чешем яростно венчетата, и ние започнахме с дохранването,  Cry  /уж само вечер, но ето днес на обяд-пресьхнах и дадох АМ.  Confused Но има и добра страна/то не сьм сигурна дали е от Ам, ама.../ вече почнахме да акаме всеки ден, даже по 2-3пьти.  Wink /.
Хайде като за край да ви се похваля, какьв певец си имам.  Blush От 2-3 дни такива песни извива Кокича, да ти е драго да го слушаш.  Laughing

Рали, аз сьм за кравичка.  Joy

# 134
  • София
За ортопеда и аз питах нашата педи на консултацията в края на първия месец и тя направо си ми написа направлението (т.е ме прати при колегата си на втория ет. на поликлиниката, а после са оправяли документи). Все си мисля обаче, че ако не бях попитала нямаше да ме прати  Thinking.

rallii, на мен пък играчката ми прилича на магаренце Peace  Grinning
и на мен  Peace

Честито на всички с поводи за празнуване   bouquet

Отиваме да се разхождаме из къщи с дребчо, че по това време само така е щастлив  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт