Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 737
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за пожеланията, момичета! Hug Мира, мерси за подаръчето! Wink
Честито и на всички останали бебоци с месечинки днес! Heart Eyes

Гали, Вери, благодаря! Hug Веднага звъннах, дадоха ни час чак за 3 ноември. Shocked Явно е доста търсен този доктор. Wink Дано всичко да й е наред на бебката и да не се окаже, че сме закъснели с прегледа. Praynig

Колкото до белега от секциото и мен ме понасърбява, ама от време на време. Има косъмчета точно по него, ама аз вече няколко пъти смело се почиствах с онези кремове Veet. Всичко пада. Peace Мен пък ме притеснява, че стои червена линията. newsm78 Вашите такива червени ли са? Все си мислех, че трябва да порозовее и да избледнее с времето.. Thinking Иначе, Мира, и при мен е такова като безчувствено мястото, ама предполагам че им трябва време на тези нервни окончания да заздравеят добре. Peace

# 106
Спряхте да обсъждате темата за този накрайник на прахосмукачката, който издърпвал секретите от нослето на бебето, а тъкмо ми стана интересно.
Мира, и аз питах този накрайник на голяма прахосмукачка ли се слага, ама явно ми е бил тъп въпроса, щом никой не отговори...  newsm78 Ми, като не съм виждала такова чудо, ще си питам ... пак.

Гали, аз забравих, че почна Сървайвър-а вече. Другата седмица почвам и аз да тегля. Биг Брадър обаче не ме кефи.
ЕлинаМД, откога искам да ти кажа, че Монико е много готин!  Heart Eyes

Peace

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 18:55 от Sleeping Beauty

# 107
Мимченце и моя белег е доста червен, но забелязах, че когато нося памучно бельо порозовява.

Аз ви питах дали имате врастнали косъмчета. Имам 2 точно на белега и се чудя дали да ги изчовъркам. Страх ме е да не ми се покаже отвътре матката  smile3532

# 108
  • И аз не знам къде...
Мимченце и моя белег е доста червен, но забелязах, че когато нося памучно бельо порозовява.

Аз ви питах дали имате врастнали косъмчета. Имам 2 точно на белега и се чудя дали да ги изчовъркам. Страх ме е да не ми се покаже отвътре матката  smile3532

Аз ги изчовърках, че ми бяха набрали и станаха като пъпки  Close! Нищо не ми се показа  Mr. Green! Споко  Peace!

Заинтрегувахте ме с тази ваксина  Thinking! Ще питам педи следващия път  Peace!

Честито на всички месечинки и имащи повод да празнуват   bouquet!

# 109
Хоп и ние тук... (навреме) ooooh! Връщам се да чета  bouquet

HugМерси за темичката, страхотно заглавие  bouquet

# 110
Мира, Бюти,, ами реших да не занимавам много с наш'те сополи,пък съм пропуснала че сте питали Embarassed
Вчера ми доставиха аспираторчето, да слага се в меката тръба на прахосмукачката, но малките отвори явно не позволяват силно засмукване, аз пробвах първо на мен - не е болезнено, нито кой знае колко неприятно, все едно си издухваш носа, но нали малчовците не могат...та смело я приложих и на Ками и на Ема Peace Малеее какво излезе, с тези води и клечки нищо нямаше да направя. Бебка се чудеше сега пък какво я тероря, но Ками се плаши от прахосмукачката и голям зор докато я стисна Grinning
ето това поръчах аз: http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=74_80&products_id=1960  Peace

marvele, докторите бяха категорични че вируса е бил отключващ фактор за заболяването, то на 7-8 мес какъв стрес да изживее че да се разболее( щото нали казват че раковите заболявания уж от стрес се отключвали), гледах я като писано яйце, а ма на - късмет. Но вируса беше доста тежък, даже изкарахме седмица в инфекциозна болница, започна с разтройство ,което не овладяхме, последва обезводняване....и всички други усложнения, та за това сега съм с голяма питанка...то и затова при най-малкия проблем се шашкам, все ме е страх, но както казах и в предишни теми Господ да ги пази Praynig, всичко не можем да предвидим и предотвратим!

Hug на всички

# 111
  • София
И аз съм в отбора на навършена една година без цикъл, гинеколожката ми каза да го чакам след около месец. Гледа нещо по лигавицата на ехографа, знам ли...
Да, лигавицата в матката се удебелява преди МЦ и се вижда при преглед с ехограф.
Е, на мен МЦ ми дойде на 21.09. След 1 г. и 5 дни липса. Надявах се още време да изкяря без него, но...

# 112
  • Пловдив/София
Здравейте момичета.
Честити месечинки на Йоана,Марина и всички други празнуващи   bouquet

Ние от доста време не сме се включвали в дебатите,ама бяхме малко на гости при майка,а като се върнахме все чета старите теми,които сте изписали  Crazy .

Мимченце,мерси за страхотното оформление и поддръжка на темите  Hug .

Моята Йоана е много послушничка / пу-пу / толкова бързо ми се струва,че расте направо с часове.

За месечния цикъл - на мен ми дойде и ми мина както обикновено -без да го усетя  Peace .

На ортопед и аз се чудя,кога да завда Йоана,педиатърката нещо ме дразни,че не ни обръща много внимание.Все е пълно при нея и всички ги претупва май  newsm78.
мамите от Пловдив да дадат координати на ортопедите,които са посещавали.

За Ротарикс,аз питах педиатърката,но тя каза,че е добре да се сложи след навършени 4 м. ,ама нали ви казвам,че тя е малко странна.

А това е снимка на Йоана от вчера. С тоя дъжд активната гимнастика спасява положението.

Лек ден на всички  Hug

# 113
  • София
Нека тогава някоя мама, която има наистина свестен и четящ педиатър да го пита за тази ваксина и да сподели тук. Моята и тя е от "претрупаните" и не я разпитвам много-много.

# 114
  • София
Пускам ви линк на тема за ортопедите. Ние водихме бебчо при Драганов от ВМА. Без направление. Взе ни само 20 лв. за ехографската снимка на тазобедрените стави.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278572.0;all

# 115
  • Бургас
Честити месечинки на всички бебоци и техноте мами!  bouquet

За Ротарикса -смятах да го закупя за Иво,но първият прием е между 6 и 14 седмици.Проблемът беше,че не можах да намеря ваксината из аптеките в Бургас.А и вече сме в 18 седмица и изпуснахме.....Според мен струва си.....все пак въпрос на мислене newsm78

# 116
  • Бургас
Ето за Ротарикса:http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/83/FileName/7A64CBB6C0A9C080D76D19DB0044500B/PI_Rotarix.pdf

# 117
jenik, благодаря, скъпа! Hug Вече зацепих за кво иде реч!  doh

Мойта дребната я сърбят/болят венците, та пушек се вдига! ooooh! Цяла сутрин мрънка... тъпче всичко, каквото докопа, в устата си...
Та, слагайте ни и нас в отбора "растящи зъбки"  ooooh! Е, те може ччаак след няколко месеца да се покажат де, ама ако се мъчи така тея месеци, малееее, горкото дете!

# 118
  • Miami
Привет

Ох, аз още не съм водила Жорко на ортопед. Педито го преглежда(без ехограф) за луксация(или там както се казва) и каза че няма нужда да го водя на ортопед, нямало нищо обезпокоително. Аз по принцип й вярвам, ама като чета тук май всички сте ги водили.  Де да знам, все си мисля, че ако трябаше да ходим, педито щеше да ни каже  newsm78 Имали мами дето не са водили бебоците на ортопед?

Ей, ама отвратително време значи  #Cussing out Сега поспря дъжда, ама и ако не духаше щеше да е супер и да излезем, пък то... духа ли духа  Close

Честити месечинки на всички бебоци! Да са живи и здрави и много засмени   bouquet

# 119
Малееее ще полудея, в такъв филм се вкарах с тая ваксина, чета из нета , ми толкова противоречиви мнения, сега съм в шах, ако я сложа и стане по-лошо, ми ако не я сложа и стане друго лошо....май колкото по-малко знаем по-добре newsm78. Макар че последно попаднах на мнение на Д-р Масларска, един от най-добрите неонатолози, та и тя е ЗА, не я познавам лично, но съм водила каката при мъжа и във Вита и съм много доволна, и той е педиатър, май ще взема да му се обадя да чуя още едно мнение...А Ема ще е почти на 5 мес, когато ще я сложим/ ако я сложим, на брошурата която ми дадоха пише че първия прием може да е на 6 седмици, т.е не по-рано, аз така го разбирам няма други ограничения, следващата доза трябва да е не по-рано от 4 седмици след първата.Приема се през устата.Днес на консултацията на едно детенце на 7 мес. му я слагаха и гледах, спринцовката е с накрайник за устичката, педито я даваше на малки части, но май не е особено вкусна (като панадола).Педито каза че на доста деца я е слагала, само едно било повърнало на момента, оплаквания за странични реакции не е имала....а ма знам ли, тя всичко може да ми каже за да ме убеди...пък аз продължавам да се ровя и да се чудя... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт