Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 710
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Привет и от мен. Ние днес бяхме на РД на свекървата, много добре и нашата и те се държаха. Само по едно време свекъра като взе да и целува пръстчетата, го скастрих, че малко бебе не се целува по ръцете.

Cveta 3, мерси за отговора.

Мами, да ви питам. Има ли някои от вашите бебоци, който сам се отби от нас. Нашта глезла последно време суче само когато и се спи от гърдата. Пред останалото време като и предложа гърда, са едни истерични ревове, извивания назад, ужас. Аз направо днес нямях нерви и и разтворих АМ,  въпреки, че имах кърма, но бях цедила наскоро и нямах сили за ново цедене.  Направо с нетърпение чакам да мога да захранвам, че с това кърмене е голяма борба. Поне едно от яденета на кърма да отпадне.

# 181
Здравейте,
Галипробвай с бебешко олио, междудругото аз почти всякакви такива ъхчета и мърсотийки чистя с него- м/упръстите/на ръцете и краката/, зад ушите, врътлето.Под ноктите почти не и сесъбират освен когато пропусна да ги изрежа- но трябва да стане и там Thinking
Охрид,внимавай с дозцировката на мотилиума, страничните ефекти са свързани със сърдечната дейност, което мисля,че е доста по-сериозно от рефлукса

На ортопед ходихме при д-р Димитров в Св.София-на Мазнейкова-скоро пак ще ходим,- направление+15лвза ехограф

# 182
Здравейте !
MISHAa  тоя контратубекс никакъв ефект няма. Аз се мазах с Дерматикс ултра(15г гел) и съм много доволна. Малко е скъпичък( 90лв) но си струва, а и само една тубичка ще ти е достатъчна да останеш доволна newsm10
marvele аз слагам морковеното пюре в шише с по-голяма дупка и съм много доволна, защото за ралика от всички други зеленчукови пюрета-това минава през дупката...а и зеленчуковата супа пак на Гербер....а и си спестяваш едно хранене с лъжица. Mr. Green .Първия път като давах картоф-давам една лъжица с картофа и давам шишето със сок да пробута и така си изяде целия картоф Joy
Ние вече ядем каши и са ни много любими-на второто хранене с каша вече сам си отваряше устата.Много съм доволна.
...Обаче нещо с возенето в количката сме много скарани....само като го сложа в количката и излезна с нея започват едни крясъци и врясъци и си нося в едната ръка детето, а с другата-бутам количката smile3515 ..чудя се за какво ли съм я купувала тая количка, като си стои неизползваема #Crazy newsm78
...лелеее ама вируси са се разнесли из форумааа....бързо оздравяване на всички!  bouquet

Ето ни и нас- вече с подстригана коса baby_neutral:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287208&pid=7904758

bubolina06 това дали да захранваш или не си е въпрос на личен избор. Много добре те разбирам за кърменето- и при мен това цедене беше найголемия кошмар. cry
Спокойна вечер на всичкки!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 19:53 от geneva2008

# 183
Аз от друга страна се страхувам да не ни хване някоя от тези гадни болести,срещу които са ваксините, ама това е положението.
Всъщност болестите, срещу които ваксинират, не са толкова гадни, колкото ни ги представят. Знаеш ли, че ХепБ е въведена 91-ва год в БГ? Т.е. нашето поколение не е ваксинирано срещу хепатит. Странно ми е едно новородено къде и как би се заразило с хепатит Б при положение, че майката е здрава.

Ето една хубава статия във в. Монитор от 2004-та:

http://www.slkbg.com/serv/Document?Action=show&OrderBy=Creat … ;DocID=1608478384

и една за коклюша, току-що я прочетох /стр 5 /:

http://dar-center.dir.bg/current/Dar21.pdf

Храна различна от мляко се дава с лъжица.  Peace

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 19:51 от Вери

# 184
Ние днес слагахме климатик и в спалнята, голямо чистене падна newsm75 newsm79 newsm28. После пък детето се осра /няма повече да ги ползвам тези Хъджис/, повърна и се наложи и да  1ironing wash hang. Сега съм оставила двата климатика на 21 градуса, ама на мен ми е топло с дълъг ръкав, та се чудех Дидинка как да я обличам newsm78

# 185
После пък детето се осра /няма повече да ги ползвам тези Хъджис/ ...
Joy Joy Joy Аз веднъж ги пробвах тия Хъгис (май така било правилно  Thinking), но и за мен са пълен боклук!  Naughty
Вече сме с Libero и съм много доволна!  Peace

# 186
Аз от Huggies съм доволна. Явно зависи къде се произвеждат. Но пък Памперс няма повече да купя, защото участват в една кампания, с която не съм съгласна.

# 187
  • Вече в моята си приказка...
От вчера и ние сме на Huggies, засега съм доволна. По-рано бях писала, че Памперс пропускат и Калина все си е омазана. Днес сефтосахме поне 10-тина памперса /обикновенно 4-5 отиват на ден/, ама падна едно акане. Вери, в каква кампания участват тези Памперс? Аз събирах точки от тях!

# 188
Ние пък с Libero-то не само се осираме, ами и се опикаваме ... явно формата на пеленката не съвпада с нашето тяло, понеже като новородено му бяха супер! Сега сме с molfix. пропуска само като забравя да сменя памперс и той се преплни... те не събират безгранично все пак. Като ми спи по 7-8 часа нощем как даго преобувам...

# 189
  • Вече в моята си приказка...
Да, и molfix пробвахме. Доволна съм и от тях...

# 190
В тази:

" Водещите на "Часът на мама" Ива и Боги застанаха зад голямата международна кампания на Unicef и Pampers за бобра срещу тетануса при бременни и новородени в страните от Третия свят. Това жестоко заболяване, което в социално ориентираните страни днес е познато само като наименование, а не като реално съществуваща болест, продължава да отнема човешки животи по света. На всеки три минути, едно новородено дете в Африка умира от тетанус.

Черната статистика може да бъде преобърната лесно само с едно просто решение - ваксиниране на бъдещите майки и новородените. До момента в страните от Третия свят са приложени около 50 млн ваксини, но са необходими още около 200 млн. Ето защо Unicef i Pampers подеха широка международна кампания за набиране на необходимите средства за елиминация на болестта под наслов "Един пакет пелени е равен на една ваксина". Според Unicef елиминирането на тетанус заразата може да бъде постигнато напълно в световен мащаб през следващите четири години, ако достатъчно много хора, най-вече родители от страни незастрашени от тетанус заразата, подкрепят обществената кампания.

Водени от своята родителска интуиция, обществена ангажираност към добрите каузи и увереността, че родителството е нещо повече от грижата за собствените деца - то е и загриженост за децата изобщо, Ива и Боги подкрепиха кампанията с надеждата, че по този начин тя ще стане още по популярна сред българските родители.

Ива стана посланик на Unicef и Pampers за България и не след дълго й предстои заминаване за една от най-бедните страни от Черния континент, където ще научи повече за проблемите и превенцията на бебешкия тетанус, а Боги стана едно от лицата на кампанията за България. "

От тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324650.540

# 191
 Flutter

Последна редакция: ср, 01 окт 2008, 06:26 от Трънче

# 192
Трънче, мога ли да видя някъде еко пелените, на които си се спряла? И аз ще минавам на такъв вариант.

# 193
  • София
Ние ходихме на ортопед втория месец с направление- ехографа също се поема от    ЗК. В четвъртия месец пак се ходи каза ортопедката и пак трябва да ни дадат направление, но аз още не съм питала, щото се разболяхме и т.н.

Аз съм доволна от Либеро-то. Ползвах и Памперс, но нещо не ми харесаха.

Кажете с какво перете бебоците. Аз перях с Тео бебе,но бебка се изрина цялата безглавата и ръчичките и доки каза, че е от праха за пране. Купих Персил сензитив и като падна едно wash hang 1ironing до безкрай. Пъпките се скриха, но кожичката остана една такава грапава- според лекарката трябват 3-4 седмици, за да се оправи. Shocked.

# 194
  • И аз не знам къде...
И ние се осирахме с Huggies, ама от третия месец започна. Преди това си ни бяха добре. Явно си зависи от телцето на детето. Пробвах и Памперс, но се опикавахме с него. Сега сме с Либеро и само сутрин понякога сме опикани. Ама то като не е сменян 11-12 часа си е нормално според мен. То си пишка, слава богу, детенцето! Сестра ми изгледа и двата ми племенника с Huggies и никога не беше имала проблем. Като го видя осрани една сутрин във Варна и направо занимя как било възможно  Joy! Само била чувала за така пропуснали пелени. А ние като почнахме от тогава, че всяка вечер за мой и нейн ужас  Joy!
cveta3 , преди перях със Сано, но не изпира добре според мен и от месец и повече даже съм на Персил Сензитив. Пере чудесно и нямам проблем с обриви  Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт