Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 712
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Вери,това-
На всеки три минути, едно новородено дете в Африка умира от тетанус.

Черната статистика може да бъде преобърната лесно само с едно просто решение - ваксиниране на бъдещите майки и новородените.
-много страшно звучи,подобни изречения винаги ме връщат в старата дилема-да или не Confused
Дам, може и така да е. Че има смъртност в Африка, има. Но ако се подобри хигиената и храненето, дали ще има пак толкова смъртни случаи?! А колко са загиналите там от експерименти с ваксини? Много...Четох преди време разказ на една потребителка, която е живяла в ЮАР. Направо ме потресе. Сега не мога да го намеря.  Confused

Аз как взех решение...ами трудно. Още повече, че на Маги са сложени всички задължителни ваксини в БГ до 2 год. В темите не съм чела толкова споровете, колкото публикуваните линкове на първа страница. Сега темата е в Алтернативния подфорум, уж положението малко се поукроти и няма толкова нападки. Също така след като избрах да се лекуваме с хомеопатия, нещо не ми се връзваше да слагам ваксини и после да търча при хомеопата да ми дава лекарство, за да се намали ефекта от тях. Има синтезирани 5 факта относно ваксините. Пращам ги на лични. Те са публикувани и в сайта на " Естествено ".

# 211
  • София
                          Здравейте! Искам да почерпя :

Днес ставаме на три месеца!!! И сме 5350г и 60 см:

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 16:13 от cveta3

# 212
  • София
cveta честита ви месе4инка, да сте здрави и много весели:))

# 213
- а той я завил като дюнер в одеялото - само главата и отвън и спи нашата спокойно.
smile3532
Аз завивам Полина така, когато излизаме, че пред блока винаги много духа и докато стигнем до гаража, да не я простудя. А когато я завивам и оставям ъгъла да и пази главичката и ако съм я завила в поларено одеалце, като се търка по косичката и се получават едни сплъстени топчета, та и аз я постригах(само топчетата де) и сега има едно плешиво петно отзад на главата Laughing
За пюретата аз смятам да съм упорита и да давам с лъжица, пък ако откаже ще изчакаме още, иначе - да по-лесно е, но пък нали трябва да се научи да яде с лъжица.
За обиколниците-  точно поради тази причина се чудя дали да си купувам. Някъде четох, че ги закрепвали с пласмасови куки от завесата за баня, ако стане така пишете.
Полина напоследък си избутва биберона и си лапа палеца, обаче не го смуче, а го дъвче и това постоянно newsm78
Някой ползвал ли е от тези термометри за чело(като лентичка), сутринта като излизахме го купих да пробвам, но не можах изобщо да го закрепя newsm78 и дали показват вярно?

Аз пера с Тео бебе и съм мн доволна ,а памперси ползвам на Памперс,не съм имала проблемии никакви

newsm10 и аз така, е имали сме пропуснали памперси, но то май идеални няма.
popoiop, добре дошла!
cveta честита  месе4инка  bouquet

# 214
Здравейте Simple Smile
Цвета ,честита ви месеинка   bouquet   bouquet   bouquet
искам да кажа за пюретата-и аз ще давам с лъжица,защото нямаме проблем за сега,като давам сокчета .Мн сладко си хапва от лъжичката .
Алекс още има сополки и се дави от тях Confused .Ама то в това време друго не може да се очаква ...

Онзи ден (не помня дали ви споделих) Педиатърката каза ,4е Алекс ве4е трябва да си хваща сам играчките,да протяга ртъце към тях...А той изобщо и не се опитва  newsm78 .Показвам му дадена играчка и той я гледа и се хили,но не посяга да я вземе...Вашите бебчета кога започнаха да го правят и има ли такива като Алекс които още незнаят какво да правят с ръчичките си  Thinking

# 215
Привет  Hug Днес уж щеше да е хубаво времето, а то... пак същото  Confused

Бъни, аз нашия обиколник го навивам на руло и го слагам плътно до стените на креватчето  Wink

Пантерката, Марти започна да хваща разни неща в юмруче, най-често дрехите ми и пелената, с която я завивам, но според мен го прави несъзнателно. Понякога хваща някоя от играчките (ето тук http://www.vbox7.com/play:367497fb), обаче не съм сигурна, че знае какво всъщност прави, защото като й подам играчка, не протяга ръчички към нея  newsm78 Пък и още не съм я хващала да си разглежда ръчичките  Thinking

Цвета, честита месечинка   bouquet Каква сладка усмивка е пуснала бебата на снимката Party

Ели, и Марти си избутва залъгалката и си лапа юмручето, за да го дъвчи. Сигурно й е по-вкусно  Grinning

Ние се перем със Сано, а вече сме с Либеро и нямам намерение да ги сменям - много съм доволна  Peace Ние още сме на втори номер, защото са ни удобни и не й стягат около крачетата. Дори днес купихме един голям пакет от 90 бройки и като гледам май и тях ще си ги изразходим. Има ли и други като нас или всички вече сте на трети размер?

Приятна вечер на всички   bouquet

# 216
За играчките и Полина е така,  посяга, но само ги удря, хваща ако аз  и помогна, но пак не е за дълго. Не мисля, че е проблем, ще се научат.
Аз даже много късно и смених номера на памперса, защото си мислех, че 2-ката като са от 3-6кг. , то 3-ката ще са от 6 до незнам си колко Blush

# 217
Леле не мога да ви наваксам все гледам да прочета и тогава да се включа, ама нещо не успявам така че ще ме извините ако питам нещо за което вече сте говорили.
panterkata66 пробва ли с висящи играчки ? (извини ме ако си го писала не съм прочела) Сега се сетих че в началото майка ми играеше и докосваше с неговите ръчички играчките та да види че може да ги пипа.  Mr. Green ( незнам дали това действа ама опитай)
Ние от няколко дена започнахме да си държим дрънкалките и чесалките  Grinning преди това държеше само тези висящите а с другите незнаеше какво да прави. Другия номер е да се завива през глава и да яде одеалото.
За ваксините аз май съм една от малкото които са за,  ( още следващия път ще питам за Ротавируса)
Кърменето си остава голямо мъчение за мен (нали ядем от шише). През ноща Боби си спинка, а аз цедя ли цедя  Sad И вместо да ми намалее имам чувството че ми се увеличава колкото и да цедя все си има.(моля не ми препоръчвайте банката за майчина кърма) Какво ли не пробвах само и аз като някой си докарах мастит и запушени канали ( не помня кой) И на мен ми изписаха същия антибиотик(явно е практика ) но като им казах че не ми понася ми го смениха със Зинат (май така се казваше), защото имах и 38,6 Т но нямаше нужда оправих се за 24 часа с многооооо цедене и топла вода. Опитах се да го отбия ама се оказа че не може да ги яде тези АМ скъса се да повръща , дори пихме такова специално за повръщащи деца ама и от него пак същото. Сега се ужасявам от мисълта за захранването, ако почне пак да повръща  ooooh! Ще чакам до 4-тия месец и го почвам с морков така реших тая ябълка нещо не ми се нрави тя моя стомах дразни да не говорим за неговия  Naughty
Иначе както писах качваме по кило и нещо и акаме по 2-3 пъти на ден.
Исках да ви попитам някои от вас дали взима витамини или добавки за кърмачки? че в това време почнах да се замислям
За памперси сме на Либеро и сме доволни въпреки че има случай в които спасение няма така се одрисква че......... Shocked
За шампоана ползвам един като пяна на Мустела за крустио и от тогава спряха да му излизат.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 18:38 от Mimi_leo

# 218
 tanita_83 ние сме на 4-ката че другите са ни малки и изтича по-често.

# 219
  • София
За разглеждането на ръчичките - да, разглежда си ги от 10-ина дни. Лапа ги, като си пъха целите пръсти в устата.  #Crazy Държи едни съвсем мънички играчки, които са като гривнички, но само ако аз му ги дам. С играчките над леглото трудно се заиграва. Удря ги, но не мисля, че  есъвсем съзнателно.  Thinking Още не съм го слагала на активната гимнастика.

# 220
има висящи над леглото ,но само ги гледа и им гука,но не посяга още

# 221
panterkata66 ще почне скоро и сам да си всима играчките. Ти междувременно продължавай настоятелно да му я подаваш, а не да я слагаш в ръчичката директно. Аз не помня от кога си взима сам всичко което му подадеш, но беше в началото на 3-тия месец. Иначе и Атанас не посяга към играчката над леглото, а само и се дразни и като я сложа и започва да пищи с всичка сила защото е много на високо и неможе да я пипне, камо ли да си я сложи в устата както прави с всичко което докопа Grinning

# 222
Дидка е напред с пеенето, нали певица ще става, ама с хващането на играчките хич я няма. Ако и сложа в ръцете, ги хваща, но за малко и после ги пуска. На активната гимнастика пък само ги гледа, като й хвана ръчичките и й насоча към играчката, я хваща, но сама не посяга. Иначе на въртележката над леглото много й говорим Heart Eyes

# 223
привет мами!
Цвета, честита месечинка 

днес докато гладех хавлийката на бебка ми се стори доста позахабена от пране, та се зачудих още ли трябва всеки ден след къпане да я пера или може на два дена, например

# 224
привет мами!
Цвета, честита месечинка 

днес докато гладех хавлийката на бебка ми се стори доста позахабена от пране, та се зачудих още ли трябва всеки ден след къпане да я пера или може на два дена, например

и в 2-та курса, които посещавах докато бях бременна ни научиха на 1 номер - поставяш хавлийката за основа, а върху нея пелена - бархетна и подсушаваш бебока с тензухена - много хубаво попиват и тензухената с топиращи движения обира влагата от гънките идеално. Хавлийката я пера 1-2 пъти седмично, а останалите пелени - за всяка баня - изпрани и изгладени  Peace

Митето много си обича играчките и докато е буден се занимава с тях - особено онова чифтокопитно  Mr. Green хваща го, дърпа го  Crazy понякога съжалявам, че на мен не обръща толкова внимание, колкото на тях, ако не беше храненето и нашите така задълбочени и проникновени разговори, май щях да съм излишна  Wink понякога си правя експерименти и му подавам играчката, за да я хване правилно, е, за сега е малък процента на успеваемост, но има надежда  Mr. Green а като я стисне здраво (ето http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7617353 един от първите опити) и почва едно дрънкане  Crazy

Хайде - ще има баняяяя  newsm37

Общи условия

Активация на акаунт