момичета получихте ли парите за соц интеграция

• 33 433
  • 331
  •   1
Отговори
# 240
Мойте са 237лв,губят ми се точно 33лв.Явно в Монтана не всичко ни е преведено,по късно ще звънна на социални да ги питам. newsm78

# 241
Към момента сумите според гарантирания минимален доход (ГМД) - 65 лв и минималната работна заплата (МРЗ) - 240 лв са:

- чл.8д (70% от МРЗ) - 168 лв
- детски (двойни) - 70 лв

интеграционни добавки
- транспорт (15%от ГМД) - 9,75 лв
- информационни и телекомуникационни услуги (20% от ГМД) - 13 лв
- обучение (20% от ГМД) - 13 лв
- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно
- диетично хранене и лекарствени продукти (15%от ГМД) - 9,75 лв
- достъпна информация (15%от ГМД) - 9,75 лв
- наем за общинско жилище - "в размер на нормативно определения наем по реда на Закона за общинската собственост"

Вижте си заповедите, майчета, какво са ви отпуснали и преценявайте кои пари са преведени и кои не.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 11:35 от Friend

# 242
- - обучение (20% от ГМД) - 13 лв
- - наем за общинско жилище - "в размер на нормативно определения наем по реда на Закона за общинската собственост"

Вижте си заповедите, майчета, какво са ви отпуснали и преценявайте кои пари са преведени и кои не.
  Аз сега бях при моите социални-Връбница.Викат,че те си пуснали документацията и нищо не зависи от тях повече.
 Пари за обучение,обаче,разбрах от форума,че ми се полагат-ходих и те-хъкътъ-мъкъта-донеси 100 документа,после донеси други,пари за минал период неможело,лекарствата с рецептурна книжка,имаш собствено жилище и се чудят как да те отрежат,сиктирдосат и да не ти дадат нищо ако може ,пък най-добре ти да им дадеш нещо.Аман вече.

# 243
Към момента сумите според гарантирания минимален доход (ГМД) - 65 лв и минималната работна заплата (МРЗ) - 240 лв са:

- чл.8д (70% от МРЗ) - 168 лв
- детски (двойни) - 70 лв

интеграционни добавки
- информационни и телекомуникационни услуги (20% от ГМД) - 13 лв
- наем за общинско жилище - "в размер на нормативно определения наем по реда на Закона за общинската собственост"

честно да си призная, и аз незнаех всяка добавка на каква стойност е. Rolling Eyes
в соц. оценка си пише какво ни отпускат, но не и паричната й стойност.
на нас (50% инвалидизация) са ни отпуснати:
(но само след представяне на документ за обучителен курс. не ги касае, че плащам такса 55лв за градина и съответно, не ми се полагат тези 13лв)
- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно (и от това не сме се възползвали, понеже аз не работя вече 3та година... откакто детето се разболя, и съответно нямам соц. осигуровки, за да отида по програма на НОЙ... а немога нея да я пусна сама, само на 5г е. Но социалните не са предвидили да плащат за придружителя и така им спестяваме И тези 195лв)

и сметката е: 29.25лв ooooh! точно тези пари не са ми преведени все още. #2gunfire

# 244
Тедка,и аз имам разправии с парите за обучение-в крайна сметка,хватката да си вземаш мнооооогото пари,е да им занесеш бележка от детската градина ,че детето е записано до края на календарната година и посещава логопед,

# 245
Забравих да спомена, че ако детето е с ЧП, парите за "- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно" се изплащат и за придружителя.

# 246
Забравих да спомена, че ако детето е с ЧП, парите за "- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно" се изплащат и за придружителя.
да, то това е ясно, ама при нас не е с чужда помощ и просто тази тяхна добавка се обезмисля...
др е въпроса, че детето ми е с епилепсия и почти всички санаториуми са противопоказни за епилептици. ooooh!
абе отпускат точно това, което неможем да ползваме. #2gunfire

Тедка,и аз имам разправии с парите за обучение-в крайна сметка,хватката да си вземаш мнооооогото пари,е да им занесеш бележка от детската градина ,че детето е записано до края на календарната година и посещава логопед,
това не го знаех! Shocked
детето ходи целогодишно на градина И посещава часовете на логопедката.
от директорката ли се иска такава бележка? и изплащат ли за мин. период?

# 247
да, то това е ясно, ама при нас не е с чужда помощ и просто тази тяхна добавка се обезмисля...
др е въпроса, че детето ми е с епилепсия и почти всички санаториуми са противопоказни за епилептици. ooooh!
абе отпускат точно това, което неможем да ползваме. #2gunfire
Мойто е с ГРР и аз фактически не мога да ползвам тази добавка.За съжаление си права,че отпускат онова което не можем да ползваме.Вчера вечерта чух Тотю,как разправяше ,че като се увеличи МРЗ,не трябвало да важи за социалните плащания,водопроводчикът му н,еден.

това не го знаех! Shocked
детето ходи целогодишно на градина И посещава часовете на логопедката.
от директорката ли се иска такава бележка? и изплащат ли за мин. период?

[/quote]
  Вадиш си бележката още утре и им я носиш барабар с копие от социалната оценка,пари за назад няма,поне тия занапред да не ги изгубиш.Успех!

# 248
  • в полите на Балкана

...
- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно (и от това не сме се възползвали, понеже аз не работя вече 3та година... откакто детето се разболя, и съответно нямам соц. осигуровки, за да отида по програма на НОЙ... а немога нея да я пусна сама, само на 5г е. Но социалните не са предвидили да плащат за придружителя и така им спестяваме И тези 195лв)

Защо трябва да  отидеш по програма на НОИ? Ако детето ти има нужда от рехабилитация може да го заведеш по КП. Социалните плащат рехабилитация и балнеология само когато си отишъл на собствени разноски без да си ползвал КП или програми на  НОИ.

# 249
  • гр.Гоце Делчев
И аз днес получих парите детски и по чл.8 и траспортните 19.50 накуп,очаквам да ми платят билетите за пътуване понеже си пуснах документите преди да ги спрат.Тедка наистина нашите деца с епилепсия ,не могат дза ползват никакви балнеосанаториуми така,че не можем да ползваме тези 195лв. пък може и на моята дъщеря да не се полагат вече понеже е голяма.

# 250
  • в полите на Балкана
Пепи полага и се. Балнеологията се полага на всички без значение от възрастта и увреждането. Мисля, че само % от ТЕЛКК гледат.

# 251

...
- балнеолечение или рехабилитационни услуги (3 пъти ГМД) - 195 лв еднократно (и от това не сме се възползвали, понеже аз не работя вече 3та година... откакто детето се разболя, и съответно нямам соц. осигуровки, за да отида по програма на НОИ... а немога нея да я пусна сама, само на 5г е. Но социалните не са предвидили да плащат за придружителя и така им спестяваме И тези 195лв)

Защо трябва да  отидеш по програма на НОИ? Ако детето ти има нужда от рехабилитация може да го заведеш по КП. Социалните плащат рехабилитация и балнеология само когато си отишъл на собствени разноски без да си ползвал КП или програми на  НОИ.

Слава Богу, детето няма нужда от балнеолечение... може би само да сменя въздуха... но за тази цел си имаме дядо в Сандански Simple Smile
Но техните 195лв, не покриват моите разноски като придружител, а нямаме излишни пари...  Rolling Eyes
По-скоро аз имам нужда от рехабилитации, че съм с вродена локсация... но немога да си позволя на свободно да ходя, а нямам право по НОИ заради осигуровките и задължителния 6месечен стаж. Пробвах по КП, но в Бургаска област има само 1 санаториум, който работи по КПътеки и местата се заеха за часове, а немога да замина далеч... няма кой да ми гледа детето. Rolling Eyes

Пепи полага и се. Балнеологията се полага на всички без значение от възрастта и увреждането. Мисля, че само % от ТЕЛКК гледат.
то им се полага, ама е противопоказно. като нямат физически проблеми за рехабилитации, не е хубаво да се подлагат на процедури. Rolling Eyes

# 252
  • гр.Гоце Делчев
мама Раче ние сме с 80% ТЕЛК ,но нямаме физически увреждания,а и дъщеря ми е на 18г. Иначе социалните ми дадоха да попълня няколко вида молби ,но от тях получава само по чл.8 и двойните детски и траспортните по 9.75 друго нищо нямам отпуснато,но все пак ще се поинтересувам дали и се полага за балнеолечение та дори и само смяната на въздуха.Аз все още не съм наясно с много неща ,които ни се полагат тъй като сме с ТЕЛК от м.01.2010г.Все още се уча от прочетеното във форума и от споделеното от други майки.

# 253
  • в полите на Балкана
Пепи ако в социалната оценка пише и балнеолечение и се полагат. Тези пари се взимат само срещу представена фактура с касов бон. Във фактурата подробна се описва за какво са платени. балнеолечение, нощувки,храна, ако има придружител се дават и за нощувки на придружителя.Дават се еднократно и са в зависимост от стойността на фактурата.

# 254
megaly,това,че искат бележка от детската градина на детето къде са ти го казали,в кои социални?Моето дете също има право на обучение в соц.оценка.Аз ходих преди 2 седмици и питах какво трябва да направя за да получавам и тази добавка,която е 13лв на месец и ми казаха,че трябва само едно удостоверение,в което да пише,че детето...посещава...логопед или сурдопедагог както е в нашия случай,за какъв период от време,примерно за година и че ЗАПЛАЩАНЕТО Е ЗА СМЕТКА НА РОДИТЕЛИТЕ.Тогава мога да подам документи и да ми я изплащат.Нищо не ми казаха за бележка от детската градина,макар,че ние ходим редовно и няма проблем и такава да взема.Просто се чудя какво е това разминаване отново.Става въпрос за соц.в Дружба1 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт