момичета получихте ли парите за соц интеграция

• 33 427
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
megaly,това,че искат бележка от детската градина на детето къде са ти го казали,в кои социални?Моето дете също има право на обучение в соц.оценка.Аз ходих преди 2 седмици и питах какво трябва да направя за да получавам и тази добавка,която е 13лв на месец и ми казаха,че трябва само едно удостоверение,в което да пише,че детето...посещава...логопед или сурдопедагог както е в нашия случай,за какъв период от време,примерно за година и че ЗАПЛАЩАНЕТО Е ЗА СМЕТКА НА РОДИТЕЛИТЕ.Тогава мога да подам документи и да ми я изплащат.Нищо не ми казаха за бележка от детската градина,макар,че ние ходим редовно и няма проблем и такава да взема.Просто се чудя какво е това разминаване отново.Става въпрос за соц.в Дружба1 newsm78

ако е така както казваш ти, значи нямаме право... защото нашия логопед си е в градината и аз не плащам нищо. Rolling Eyes
сега като закарам детето на градина, ще ида да питам директорката... и ако ми дадат бележка .... право при социалните. хем за тези 13лв да подам документи, хем и да поискам да ми се изплащат парите по пощата.
аман от закъсненията им!!! #2gunfire

# 256
 Аз съм Връбница и вчера ми казаха за такава бележка.Хванах ги всичките на куп ,заедно с шефа им докато си пиеха кафето,та се надявам този път да не се отметнат.
 Все пак,обаче,мойто ходи на частен логопед,особено пък и през ваканцията,когато изобщо няма как да посещава този в училището.Не знам вече,на всеки му казват различно,явно за да се откажем.Като отвориш ПП за ЗИХУ,виж подробно чл.27-аз така направих,там никъде не става въпрос дали логопеда трябва да е частен.
ПП.Превели за ми снощи смешните 22лв.интеграция.

# 257
tedka*,имаш право,ако в соц. оценка пише,че детето има право на обучение,значи просто ще подадеш молба,но заедно с нея искат и бележка.Само че виж какво се получава,на едно място казват едно на друго-второ,най-добре питай предварително Peace
 megaly  HugТова безобразие в различните райони на СП не мога да го разбера и аз.Бях в дирекцията и оттам ми казаха,да си подам молба да ги получавам,после говорих с нашата соц.работничка за района ни и тя подробно ми каза какво точно трябва да бъде написано за да го приемат.Градината е нещо различно,там за специалистите не се плаща,но и аз,както и ти водя дъщеря ми на частно при сурдопедагог,откъдето и трябва да взема такава бележка,за да ми изплащат тази добавка.Още не съм ходила да ги подавам,но този месец ще е,достатъчно загубих вече.После ще пиша.То тези пари са смешни,които отпускат,не стигат и за едно посещение дори,какво остава за цял месец,ама като се полагат защо да ги губим Simple Smile
  ПП.Имам и един друг въпрос.Някой знае ли и ползвал ли е направление,което се издава от соц.за една година,за да посещава детето необходимия му специалист в определен рехабил.център?Безплатно е,само,че не знам точно по колко пъти и какви часове се отпускат годишно.Аз вече имам подадена молба,защото детето ми има право и на това,но не мога да си намеря център,с който соц.имат договор и в който да има необход.ни специалист.Затова сега чакам.Но не съм наясно с цялата тази процедура.Ако някой знае нещо моля да пише Hug

# 258
С дъщеря ми посещаваме такъв център в Слатина.
От Закрила на детето ми дадоха един лист,нещо като направление,отидох в центъра,говорих с директорката от какви специалисти има нужда детето.
Сега ходим само на психолог.
За логопед и рехабилитация няма място в момента за нас.
Незнам къде има други такива центрове.
Би трябвало в Закрила на детето да имат инфо и да те насочат.

# 259
Момичета,имам един въпрос.Днес ми се обадиха от социални да отида да си взема заповед за ТЕЛКа на детето имало някаква промяна знаете ли нещо по въпроса.ТЕЛКа на сина ми изтича през март догодина.Да не би пък да ни дават нови заповеди заради това че чл.43 вече е чл.8? newsm78

# 260
Момичета,имам един въпрос.Днес ми се обадиха от социални да отида да си взема заповед за ТЕЛКа на детето имало някаква промяна знаете ли нещо по въпроса.ТЕЛКа на сина ми изтича през март догодина.Да не би пък да ни дават нови заповеди заради това че чл.43 вече е чл.8? newsm78
днес бях при нашите соц. и нищо такова не ми казаха. Rolling Eyes незнам...

ходих да питам за таз бележка за обучение, казаха че е само при платен курс, по английски или логопед... или нещо подобно.
не се смята като е за логопед в градината, но ми казаха да проверя за преференции при таксата за градината. трябвало да ползвам някакви отстъпки, а не да плащам пълна такса от 55лв. Вие пълна ли плащате? Thinking

питах и за молба да попълня да получавам парите по пощата, казаха че нямало смисъл. всички пари се превеждали на една и съща дата последния ден от месеца... Rolling Eyes
казах им, че съм чела в нет-а че някои си получиха парите една седмица преди други, и то защото са по пощата... но това не било истина, ми отговориха! ooooh!

# 261
tedka*виж и попитай Тук ,за таксата в детската градина.

# 262
Момичета,взех си заповедта,както и предположих тъй като чл.43 се превърна в чл.8 от социални са започнали да издават нови заповеди

# 263
Последно когато получихме по новите промени, плащанията вървят на два транша, детски + социалните помощи, а сумата за интеграционните добавки се превежда отделно.

Аз съм към ДСК и си гледам в ДСК директ какво се превежда, уж детски и социални, пък по-малко, ядосах се, около 35 лв. ми липсват, обадих се в социалните и така ми отговориха, че с промените, сега са на два транша отделни, за да не се бавят едните пари за сметка на другите.

# 264
На някай превеждани ли са някакви пари този месец?

# 265
току що проверих онлайн банкирането си, макар да знам че преди 30то число няма да ги преведат... и се оказах права Simple Smile 
в Бургас, ИНВЕСТБАНК- няма! Rolling Eyes

# 266
 Аз днес отскочих до пощата и казаха,че в петък ще ги дават и до края на месеца Peace

# 267
Аз се убедих,че последните месеци няма смисъл да проверявям преди 30-ти Cry.Само се нервя и надаааааааааааааааам Naughty

# 268
И тук все още нищо няма няма ги дори и тези в пощата  които се взимаха на ръка а не по банков  път.

# 269
Някой получил ли е поне двойните детски?

Общи условия

Активация на акаунт