Ние, Муца и Тамара чакаме с обич септемврийската бебешорска надпревара

• 19 431
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря Суит за инфото!
За лохиите - тъкмо си мислех, че отшумяват и ето сега на 10 ден се засилиха пак.
И мойта щерка ме разиграва вечер от 23 часа до към 5 сабале - уф.

# 211
Добро утро!!! Mr. GreenРеших след храненето да се изцедя(ако беба е оставила изобщо нещо) пред компа. Laughing
Мона,стискам палци Praynig,бебчо има време да тръгне сам Hug
Суит-а честит ти първи секс Embarassed Simple SmileАз не вярвах,че 40 дни след раждането ще сме без сека,но... един от външните шевове прокърви и още не се е оправил,а и вътрешните ги усещам гадно,та...направо ме е страх като от първи път-да не боли Mr. GreenОтносно лохиите-моите изтекоха уж до към 20тия ден,после започна едно течение,а сега от няколко дни тече кръв като при цикъл newsm78Това нормално ли е?
Спокойни бебчета ви пожелавам днес Hug

# 212
Добро утро на всички Simple Smile
Мире беба ти е много сладичка направраво да я изпапаш Simple Smile
Аз да ви кажа, отивам към болницата  Praynig стискайте палци всичко да е ок  Hugднес, най-вероятно ще се гушкаме с бебо вече Laughing Blush

# 213
Сега ви допрочетох Mr. Green
Бубети,стискам ти палци всичко да мине по вода и да гушкаш бебо след няколко часа Hug
Др Цвети,успех и на теб Hug
Момичета,никоя друга от вас освен Шейла ли не замразява кърма???Щото аз замразявам-събирам от целия ден кърмата в хладилника(това ,което изцеждам след бебка).Вече ми вършат работа тия бутилчици-в петък бяхме в София цял ден,сестра ми гледаше Яна-изкарах  2 шишета от фризера и дребната си беше хапнал добре Simple Smile
А това по колко време се кърмите-направо мойта бебка яде като ламя-за 4-5 минути е изпразнила почти гърдата #Crazy #CrazyВчера почти всички хранения бяха така-аз се притесних ,че след 5тата минута започва да губи интерес към гърдите,но след нея в повечето случаи изцеждам 10 грама някъде..А кърма имам вече(не и е стигала в началото на седмицата вероятно от скока в растежа)-в петък като ни нямаше цял ден в часовете за кърмене се изцеждах и видях ,че произвеждам по около 120 мл на гърда-съвсем нормална порция за бебе започващо 2ри месец си мисля.И как го изсмуква това количество за толкова кратко време??Резултатът е ,че често след хранене ни боли корема Thinking
Относно запека-Яна се беше запекла още на 10тия ден май,педиатъра ми каза да вкарам чрез кърмата разхлабващи храни-натъпках се със сливи и круши и тогава подейства.Внимавам какво ям,избягвам сухите храни,гледам да има повече плодове и зеленчуци,ако съм със запек веднага взимам мерки ,но като цяло бебка дриска около 2-3 пъти на ден,но така че се омазва до рамената Mr. GreenОивам да лягам,че не остана много време до другото хранене Rolling Eyes

# 214
  • София
Добро утро!
Стискам палци на Мона , Бубету и Цвети всичко да мине бързо и лесно.
Ние вече се преносваме... Thinking

# 215
Суит, първият път лохиите ми свършиха някъде за 40 дена. Дето се радвах, че през бременността не се занимавам с превръзки, след това ми излезе през носа  Cry. Сега май ще са по-кратки...Ама и при мен е така - 2-3 дена няма почти нищо и си кажа, айде свърши се, и пак текне. Шантава работа.
Така като гледам, май "бебешкият пубертет" не прощава на никого. Ще им се оправи кожата на бебоците, няма къде да отиде. Ама такива пъпчасали са странна гледка. Моят хубостник вече спрях и да го мажа. Тези антибиотични кремове по принцип трябва да се използват максимум 7 дни. Сега ще чакам да му минат сами.
Аз да се оплача от големия хулиган. Виктор пречи на бебето да спи.  Twisted Evil Снощи ги сложихме едновременно в леглата. Оги беше позаспал блажено след похапването. Виктор обаче като почна да наддава едни дивашки викове в леглото. Twisted Evil Резултатът беше, че след 10 минути имахме един дълбоко заспал батко и едно събудено и очочорено бебе, което съответно започна да хленчи. Баща му става няколко пъти да му дава биберон или да го милва по главичката. Ама той веднъж като се е ококорил не ще и не ще да заспива. И така повече от час, след което хапна отново, изака се докато яде и най накрая заспа. А през това време големият виновник за цялата аларма си спеше най-блажено  Close и хич не му пука.

# 216
Добро утро и от нас с Ния. Хубав ден на всички. И хайде днес, да имаме още бебета.  :Мона, Бубе, Докторке вие сте  Praynig Hug Hug Hug

Суит и моята е така. Вечер виси на тая цица с часове. Яде, яде , пуска зърното и почва да се върти и да го търси на другата страна. Придружено с рев. Какво им става на тези деца бе  newsm78

# 217
  • София
И ние сме в отбора на неспокойните  вечер и нощем Sad
Снощи фиестата беше от 21.00 до 2.00 часа. Ама както казва Пееща - бебета, какво да ги правиш  Heart Eyes
С предишните двама не бях имала безсънни нощи и сега ми е странно обаче  Rolling Eyes

# 218
Иринкаааа  Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Само не убивай Иван, той не ти е виновен човека  hahaha Joy Joy Joy

# 219
  • София
Момичета, мерси, че ме успокоявате за лохиите! Hug

След като дъщеря ми се укроти най-после в 0.30, спа чак до 5.30ч newsm44. Най ми е досадно, когато се успива на цицата, пък после е гладна и вряква за още.  smile3516 Иначе, когато суче добре, за около половин час сме готови и е почти сигурно, че ще заспи след това.

Днес май ще се наканим най-после за една разходчица.  Wink

ston, за съжаление по-малките деца трудно пазят тишина на бебетата.... Sad Когато се роди втората ми дъщеря, тя спеше в една стая с батко си, който тогава беше на 4 години, и половината ми време минаваше в опити да го убедя да пази малко повече тишина, да не влиза постоянно в стаята й да си взима разни неща....и пр. Сега и двете деца са доста по-големи, та нямам този проблем, още повече че бебето спи в отделна стая, което си е голямо облекчение.  Peace

# 220
Благодаря за отговорите и аз на това се надявам!Сега се чудя дали изобщо да се обаждам на педиатърката, просто знам какво ще ми каже - чисти се!Така ми каза и за акото,което беше потъмняло и слузесто!Та да ви се похваля за това,поне за него не се притеснявам вече!От както и давам АМ акото и стана по гъсто и светло жълто, само дето не мирише така сладко както както като беше на кърма, но предполагам, че е нормално!Та явно нещо кърмата ми не е наред!Имайте предвид, че от както и стана акото слузесто бях на диета-картофи,ориз,макарони и вода,почти без подправки(разбирайте малко солчица, поне малко вкус на вкарам)!Много ми е мъчно за кърменето(аз още я кърмя),но е пълна трагедия-няма нищо вече!Едната ми гърда няма грам мляко вече, в другата остана още малко, по  30гр на хранене,тегля я!Ако знаете вчера как сме плакали и двете на гърда,че няма повече мляко!Много ми е мъчно! Cry

# 221
Привет и от нас след една не много спокойна нощ... но мина  Wink
Жужа, исках да ти кажа, че обривчето може и да е от козметиката, която ползвате. Спаси така се обрина от Бюбхен.
"Най ми е досадно, когато се успива на цицата, пък после е гладна и вряква за още.  smile3516 Иначе, когато суче добре, за около половин час сме готови и е почти сигурно, че ще заспи след това" Суид, това все едно аз съм го писала.Иначе и аз още съм с лохии. Предния път ми продължиха около месец... даже май месец и малко  Confused постингите ви за спиране на 10-15 ден ме обнадеждават  Hug
Сексът е мираж все още... Но по този повод да ви питам - смятате ли някаква контрацепция да ползвате оттук нататък - спирала, хапове ...? и още един въпрос - нали Държавата дава някакви пари за раждане на дете. Предния път със Спаси така и не ги взех /май бяха 200лв/, но сега съм решила да не им ги оставям. Та ме вълнува от къде и как се получават?

# 222
Привет, мамита!

Мона, Бубети леко раждане ви пожелавам!  Hug

За лохиите и аз към 10 ден си мислех, че свършват, ама уви. И все още имам по малко всеки ден.

Жужа, правилно си забелязала, че акитата от кърма и от АМ миришат различно. Бебета хранени с АМ имат по-миризливи акита.

А бе мамита, да ви питам нещо - Калоян много хълца. Случва се и веднага след ядене или пък преди ядене като започна да го събличам за смяна на памперса. В повечето случаи с хълцането има и малко повръщане. Вашите бебчета така ли са? Вие как се справяте с хълцането?

# 223
  • София
Ирини, засега смятаме да ползваме презервативи, а когато спра да кърмя- когато и да е това, ще мина на хапчета. След второто раждане ползвахме вагинални свещички, но точно с тях се случи изненадата с третата ми бременност и честно казано, не ми се поемат никакви рискове. За мен хапчетата си остават най-сигурното средство, към спиралата имам някакви резерви- психологически най-вече.

Еднократната помощ за раждане на дете си взех последно от работодателя, обаче това беше още преди промяната в изплащането на болничните и помощите през НОИ....сега процедурата е следната:

Еднократна помощ при раждане на дете

Помощта се изплаща за живородено дете, ако то не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Помощта не зависи от доходите на семейството.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат:

1.      оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;

2.      копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;

3.      удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.

ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 224
Ирини, Суит много правилно е описала какви са необходимите документи за помощта при раждане. За второ дете са 600лв. Не ми казвай, че си съгласна да ги оставиш на държавата.
За контрацептиви и аз съм в чуденка. То ясно, че в началото ще са презервативи. Ама след това... Досега винаги сме се пазели и не е имало проблеми. Обаче като си знаехме, че така или иначе искаме две деца, не е имало от какво да се притесняваме, ако нещо се обърка. Ама с децата, аз съм дотук. Гинеколожката ки казва, че спиралата е по-добрия избор от хапчетата. Като не съм ползвала нито едно от двете ми е малко трудно да реша. Хайде и другите да кажат какво са ползвали или към какво ще се насочат.

Общи условия

Активация на акаунт