Със есенна премена,нашите цветя ,тръпнат и очакват ,зимата сега !!!

• 44 691
  • 561
  •   1
Отговори
# 315
s-ena ,
Много е красива и екзоти4на градинката ти.
Не мога да й се нагледам.
Тези високите палми на първата снимка от колко време ги гледаш?

# 316
  • На края на света !
s-ena прекрасни цветя  Hug,аз си харесах папрата  Heart Eyes

# 317
  • Варна
 На първата снимка е юка. Просто не се вижда добре. Това е едно растение (не са палми) Hug, но е вече възрастно. Имам го от може би 1996 година, не помня вече, но тогава влезе от магазина в колата спокойно, а сега не мога да го преместя от терасата. Преди 3 години цъфна за първи път - един цвят, а аз това лято толкова и говорих Wink, че тя ми се отблагодари с четири цвята. този е вече изрязан.

# 318
  • Варна
Забравих да благодаря, от името на моите цветя, че сте ги харесали Hug  bouquet

# 319
  • MJF
здравейте.вече е октомври а моя първи и единствен опит с луковица амарилис засята миналата есен продължава да е единствено листа Sad. преди 15-20 дни прочитайки статия от жена гледаща амарилиси  срязах листата(10-12 броя). след това ме нямаше и днес гледам поникнало едно листо и нищо повече.

преди месец срязах върха на шефлерата ми за да я спася. не е пуснала нищо досига но и не съхне де Thinking

марантата ми е почти без щети от отсъствието ми. ooooh! поне тя ще оцелее. Praynig
 мнения, съвети......  bouquet
s-ena , как се казва цветето на предпоследната снимка? страхотни цветя smile3501

# 320
s-ena, добре дошла!  Hug  Цвеята ти са много красиви - явно са добре обгрижвани, а снимките са толкова слънчеви ... и аз не мога да откъсна поглед ...

Ето ги най-новите ми придобивки, за които ви писах вчера - dracaena marginata - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=8191853 и Dracaena godseffiana (Florida Beauty) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=8191855

Деси, браво за трилистника. Кажи ми каква е тайната? Моят от скоро е еднолистник  Confused

Айтеп, и аз първо с "експерта" се консултирах и там разбрах как се казва втората драцена  Wink

asyalein, какво става с твоите калинки?

# 321
s-ena  страхотни цветя   bouquet  Много ми хареса коледната ти звезда  Heart Eyes 
Furby  и твойте драцени не им отстъпват  Wink  особено ми допада втората, даже да си кажа правата не съм виждала такава досега - в смисъл с толкова много бяло   Embarassed
 Момичета да ви попитам - сдобих се с дърво на живота - много е старо, но не е гледано добре и листата са му по-дребни, много е обрасло..... та въпроса ми е да го поокастря ли малко? Утре ще пусна и снимчица.

# 322
  • Варна
6o6ul40, това е коледна звезда, ама нещо напоследък смяната на времето не и се отрази добре. Не се притеснявай за шефлерата, ще пусне. Аз всяка есен и режа върха и когато пусне коренчета, вкоренявам и се хваща. Вече съм раздала на всички приятелки. Wink

# 323
  • MJF
  bouquet
снимката на коледната звезда е толкова страхотна , че не  разпознах това добре позното цвете.
последната година, тъй като  последните ми придобивки са купени а не " крадени",  взех да се уча да съм търпелив цветар Simple Smile. нещо все купените цветя рано или късно ме  Mr. Green

# 324
  • Варна
tinki-winki - за дървото на живота, според мен е с дребни листа защото му е малка саксията, или пръстта му е лоша, или е било на тъмно място. Когато качиш снимки ще видим. Heart Eyes

# 325
Furby,
Ако можех да ти кажа съвет за трилистника,щях да отгледам поне два до сега.
Един дадох на Албенка,понеже смятах че няма да мога да го гледам,но този  сега ми го даде зълва ми и не вървеше да кажа не искам или не мога.
То мога ,ама не ща да се излагам.
Тя ми го даде двулистник , а сега ще стане 4 листник.
Утре ще го снимам и ще ви покажа как се развива,но
не мога да дам съвет.
Май го гледам на магия.

# 326
# 327
  • На края на света !
 направо се влюбих в Dracaena godseffiana - Florida Beauty   Heart Eyes тук не съм я мяркала по магазинчетата  Thinking
Деси да ти пратя моите трилисници да  поотраснат при теб ,при мен само се размножават без да порасват ,а на хората ,които съм раздала са станали многолистници  Hug

# 328
Здравейте момичета.
Първо да кажа че градината на s-ena е приказна,  цветята са невероятни, и се вижда че за тях се полагат много грижи, не мога да кажа кое ми хареса повече - дали разклонената нолина, дали свежо зелената коледна звезда или къта с бегонии. Освен това ми хареса и стената от стъклени тухли ...

Драцените на Furby са също красавици, за годесфианата четох в една моя книжка за цветята , дано се гледа лесно.
Във връзка с това исках да попитам от драцените маргината някой да ми каже дали е виждал да продават Dracena Marginata Colorama. Тази от снимката на Furby e Dracena marginta.Има една с зелено, кремаво и розово , често се среща тя е  D. M Tricolor. Има обаче и трета - D.M. Colorama - в средата тънка зелена ивица, около нея тънко кремаво и по края дебела алено-розова ивица. Искам да си попълня колекцията.

Тинки Винки дай инфо какво правиш с дървото на живота и снимки, че моето е в същото окаяно състояние ...

Лека нощ на всички и лек последен работен ден утре
  bouquet

# 329
Сена, добре дошла!   bouquet
Момичета, да ви попитам това финикова палма ли е и съответно ако може да ми дадете напътствия как да я гледам:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294662&pid=8186495
И също да ви почерпя - моето малко момче навърши 2 годинки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294662&pid=8190795

Общи условия

Активация на акаунт