Fragrancex.com - размисли и страсти...аромати и доставки-3-та тема

• 66 883
  • 1 294
  •   3
Отговори
# 705
На една моя приятелка са то същите дати поръчките а моята е от 30 и още ги няма  Thinking

# 706
 newsm45 моята , шипната на 27,10 също я няма

# 707
Здравейте- притеснена от темата за източването се обадих в БПБ с въпрос дали пращат SMS при транзакции- отговорът е НЕ  за кредитни карти и ДА за дебитни????? Искам да попитам към коя банка кредитните карти се застраховат и коя е компанията застраховател?

# 708
Здравейте- притеснена от темата за източването се обадих в БПБ с въпрос дали пращат SMS при транзакции- отговорът е НЕ  за кредитни карти и ДА за дебитни????? Искам да попитам към коя банка кредитните карти се застраховат и коя е компанията застраховател?

Тези на Райфайзен се застраховат - днес проверих Peace Но не зная коя е компанията-застраховател за съжаление.

# 709
И аз чакам от 24.10,шипната на 27.10,на всичкото отгоре не са за мен,а за 1 познат,голям карък се оказа,до сега не съм имала проблеми Sad

# 710
Хм, неприятно наистина е това с картите. Направо ме замислихте дали да не си ги източа на момента  newsm78 А все си мислех, че точно с пей пал сме защитени. Малеее не ми се мисли  ooooh! ако хакнат картата  #Crazy
И кака може банката да не ти дава сигурност. Аз получавам смс от ОББ, но само за транзакции над 100 лв /което си е все пак някакво успокоение/
Хм, ще се откажа от този сайт май  Crossing Arms

# 711
  • София
Какво значи картите да се застраховат?
Моята е VISA на Райфайзен, ходих вчера да питам, не пращат смс. Имам интернет банкиране и от там мога да следя какви пари са дръпнати, но чак в месечното извлечение виждам на кои дати и на кой са преведени парите...
Разбрах обаче, че има банки, които звънят по телефона да искат потвърждение преди да блокират дадена сума. Днес ще разпитам подробно да видя кои са тези банки и смятам да сменя кредитната си карта.....

# 712
Развитието с точенето на моята карта е направо потресаващо. Нощес към 5 ч. започнах да получавам SMS-и, че се правят опити да се плаща на ПОС и банката ги отказва (нали съм блокирала картата). В рамките на 1 час бяха направени 6 опита от ПОС-ове по цял свят- 2 от Австралия, 1 от САЩ, 2 от Великобритания и 1 от Хонг Конг Shocked Сумите варираха между 10 евро и 500 евро. Явно са напред с техниката момчетата, щом разполагат с такава мрежа за точене. А и са опорити, защото не се отказаха след първия отказ, а направиха още 5 - явно ако мине нещо  #Cussing out Всъщност ако нямах СМС известяването и не бях реагирала веднага с блокирането на картата, да са ми източили доста пари докато се усетя.
Сега ще ходя в ПИБ да поискам унищожаване на картата, защото не ми се мисли ако нощес пак почнат да валят СМС-и - тази нощ ми отиде съня, че и с картовия център се раправях в 5 сутринта  Mr. Green
Иначе за мен поуката е - никакво плащане директо с карта, само с Пайпал. Skrita, мисля, че Пайпал е най-сигурната алтернатива, аз съм плащала директно с картата, затова са ми я прихванали. В моя случай Пайпал са го ползвали за медиатор на точенето - оказва се, че търговец като този, който ми изтегли първата сума няма - явно е регистрирал сметка в Пайпал точно с цел прехвърляне на сумите. Но не са ми взели данните от Пайпал, защото аз нямах регистрация там (груба грешка). 
Lodsi, аз имам Виза Електрон на Райфайзен и има СМС известяване, но не застраховат дебитни карти, а само кредитни. Не знам дали за кредитните обаче има СМС известяване, логично е да има.

# 713
lalique  много тревожно  Shocked добре 4е си я блокирала
и мойта карта е в ПИБ и си направих регистрация в пейпал  Close
и е кредитна с не малка сума #Cussing out сега се чудя дали да я блокирам ooooh!
ти в кой сайтове точно си пазарувала с твойта?

# 714
  • София-Младост
Ей настръхвам докато ви чета...

# 715
  • София
Иначе за мен поуката е - никакво плащане директо с карта, само с Пайпал. Skrita, мисля, че Пайпал е най-сигурната алтернатива, аз съм плащала директно с картата, затова са ми я прихванали. В моя случай Пайпал са го ползвали за медиатор на точенето - оказва се, че търговец като този, който ми изтегли първата сума няма - явно е регистрирал сметка в Пайпал точно с цел прехвърляне на сумите. Но не са ми взели данните от Пайпал, защото аз нямах регистрация там (груба грешка). 
Lodsi, аз имам Виза Електрон на Райфайзен и има СМС известяване, но не застраховат дебитни карти, а само кредитни. Не знам дали за кредитните обаче има СМС известяване, логично е да има.
Ох, напарво настръхнах като четох тая история, това е просто ужасно!
Моята карта е кредитна и няма смс известяване, специално за това ходих да питам вчера на обяд в банката.
Но имам две поръчки във Фрагранса от 7 и 14.11., направени директно с картата и от миналата седмица имам регистрация в Пей Пал, така че поръчката ми от 17.11. е направена чрез Пей пал. Според теб застрахована ли съм в случая?
Или пък си е пак рисковано защото все пак имам и направени директно с картата поръчки?

# 716
lalique  много тревожно  Shocked добре 4е си я блокирала
и мойта карта е в ПИБ и си направих регистрация в пейпал  Close
и е кредитна с не малка сума #Cussing out сега се чудя дали да я блокирам ooooh!
ти в кой сайтове точно си пазарувала с твойта?
Само от 3 сайта съм пазарувала - Ягодката, Ла Редут и Fragrancex, плащах диртектно, без да използвам Пайпал. Последно започнах да пазарувам от Fragrancex , а последното ми плащане е от събота в Ла Редут, може и него да са прихванали (точенето започна в неделя)

# 717
ужасТТТ  Shocked дано ти отблокират сумата Praynig
мерси за инфото  Hug ще трябва и аз да си блокирам май и двете карти Naughty

# 718
Lodsi, просто не знам какво да ти кажа - докато не ми се случи, все ми се струваше, че вероятността такъв сценарий да се разиграе е малка, ама ето какво става. Може пък да съм от малцината каръци, ама крадците явно са си изпечени професионалисти и не си поплюват #2gunfire

# 719
Олеее, ужас настръхвам като те чета  newsm78
Аз също предпочитам Пей пал, но този лимит от 150 долара ме влудява и затова директно съм плащала с картата. Ти не се притеснявай, ще ти върнат парите, но това си е направо едно предупреждение да си заострим вниманието. Кой може да каже дали сме застраховани или не? За смс известяване в ПИБ се заплаща по 0,25 ст. на смс ако не се лъжа аз бях питала. Ще отида в 10 часа да проверя и ще ви пиша. Най-доброто решение в случая е да си пуснем такава услуга, то как да си блокирам карта, която няма още 1 месец стаж  Blush

Общи условия

Активация на акаунт