Колко е прекрасен тоз момент - да усетя МАРТенчето вътре в мен

• 13 832
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро момичета
Вчера не можах да вляза и днес докато ви изчетаааа ooooh!

Слънцето дано бързо да се оправиш, пийвай си хапченцата че без тях по-лошо.

Простете че се връщам на темата за смешните думички по градове ама бях искрено шокирана от реакцията на някои. И аз участвах в това обсъждане, но още във втория си пост писах никой да не се обижда и даже казах че и на мен често ми се подсмихват и намекват за "Въй" ама аз не отричам, че го използвам и не се срамувам. /А я кажете вие как изразявате учудване, възклицание за нещо или не знам как да го обясня там. Например във Велико Търново използват "Олеееее"/. А доколкото си спомням наистина не Софиянци започнаха това обсъждане. А камо ли пък да говорим за образование....
И на мен поста относно "дънкито" и това изказване от рода "ама какво се вайкате че дрехите за бременни били скъпи и ще ги носите само 4-5 месеца" НЕ МИ ДОПАДНА, защото ако някои могат да си позволят да си сменят гардероба на всеки 6 месеца други не могат. Аз тъй като си стоя на едни и същи килограми от доста години си нося дрешките дълго време.
И като навлязах в темата за килограмите да ви кажа и аз че си хапвам доста. Сутрин не мога без закуска, обяд, вечеря като вечерта колкото и да искам не мога да я съобразявам да е раничко, та все различно, даже и към 22-23 часа понякога. А между другото постоянно хапвам плодове, даже и сладичко - бонбони, шоколад. И досега съм качила най-много 1 кг. ама май трябва да се спра с яденето за по нататък. А се усещам че съм започнала доста хляб да ям, а преди почти не ядях.
А и друго исках да споделя, направо не знам как са се чувствали мамите които им се беше наложило повечко да лежат. Аз от събота вечерта до неделя на обед да си кажа голямо лежане му дръпнах, че от лежане даже започна да ме понаболява малко корема. Как ли не се въртях в леглото  Joy

Лека нова седмица, добри резултати на прегледите и бъзрзо оздравяване на настиналите мами  Hug

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 11:45 от Janitsa

# 196
Здравейте мамита!И аз се записвам към вас.Моя термин е на 01.03.2009

# 197
  • Варна
Здравейте и от мен!
Слънце да оздравяваш бързо, съвети за гърло не мога да ти дам.
За храненето пак да допълня нещо - вечер се храня късно, защото мъжа ми се връща от работа след осем и вечеряме заедно. Гледам вечерите да са по леки, например снощи ядохме зелена салата с риба тон. Напоследък си правя сок от моркови на робота, попаднах на много хубави моркови в кварталния ни магазин и сока става супер. Също ям и много ябълки, но вода май не пия достатъчно, защото като свърши минералната, от чешмата не могам да я понасям.
SmOkIe добре дошла при нас, ще те включа в списъка.

# 198
И аз да се включа за днес . През почивните дни не писах, но за сметка на това си поспах и се поизлежавах доста.

Относно корема и аз не знам какво става, но вече ми е голям колкото през 5-6 месец на предишната бременност, а съм качила 3-4 кг. Може би наистина е оказало влияние секциото при първата бременност. Тогава успях да си върна предишните килограми, но корема така и не успях да стегна както преди. Искам да попитам другите мами, които са раждали със секцио как са били с кърменето ? Аз така и не успях, мъчех се до втория месец след раждането и то комбинирано заедно с адаптирано мляко и накрая се отказах, защото ставаше въпрос за 20-30 гр. на кърмене.

Лек ден на всички !

# 199
Здравейте и от мен  bouquet
Ама наистина колко много сте изписали само за 2 дни - и естествено се спори за несъществени неща. Че кой както иска да си говори - диалекти има във всяка нация. По-важното е да говорим на един и същи език, т.е. да се разбираме Peace
Janitsa аз като изразявам очудване, казвам "лелеее" или " леле мале"  Laughing

Слънце - бързичко да се оправяш Peace

Относно яденето - все още не понасям храна...ям единствено прясно и кисело мляко, хляб и сирене и бадеми. От плодовете - само ябълки и круши (а как ми се хапва грозденце, ама от сладкото ми излизат киселини  Tired)

Хайде, спорен ден ви желая  bouquet

# 200
  • под кривата круша
Правиписа - няма да коментирам, защото в бързината всеки може да сгреши, но някои мами наистина прекаляват с педантичността Laughing...а много често и в техните постове съм намирала грешчици, но си трая Peace, затова сме хора, да грешим Peace
[
Винаги си личи кога грешката е от бързане и кога от неграмотност. Съжалявам, но не смятам, че е проява на педантичност това да ти прави впечатление нечий неграмотно написан пост. Пък и има една много полезна функция "Проверка на правописа". Друг е въпроса, че колкото и да ме дразни, няма смисъл да коментирам защото кой как пише си е негов проблем.
Между другото, в спора с прословутите дънки, правилната дума не е ли джинси? Ще се намеси ли някой филолог Wink

# 201
Fever, и аз напоследък съм голяма фенка на зелената салата с риба тон, а ако има и синьо сирене вътре става перфектна комбинация !

# 202
Добър ден!
Много сте изписали за 2 дни! Hug
Искам да ви се оплача и отивам да чета назад.
Преди 13год. за сватбата си правим изследвания за кр. група ...... тогава ме изкарват ( +B) , така ... сега обаче след толкова год. лишчето (защото тогава бяха  като на лист от тетрадка талоните за кр.група) ми е много изтъркано  и си пускам нова кр.група и изведнъж съм( -B)!!!!!! Е как става така не знам  newsm78 , аз ли нещо не съм в ред или кой  ooooh!????
Някой имал ли е подобна история? Това проблем ли е за бебето?
Аз направо съм изумена  doh , нямам думи от тези идиоти. #2gunfire
После ще се включа пак.
Хубав ден на всички!

# 203
Здравейте

Не се карайте бе, женки! То вярно, че ни тропкат хормоните, но в момента всички преживяваме такива моменти, за които после ще си спомняме с умиление, и дайте да не ги тровим с караници.  Hug И само да споделя за софиянци. И аз обявих на моя мъж, че съм софиянка. (Нали в София съм раждана  Blush) Е да, ама сега той твърди, че всъщност е бил подведен, защото кръвчицата ми била с врачанска жилка и жена-врачанка си било таралеж в гащите  Mr. Green Сега си го носи теглото  Crazy

За мене. Повръщането се обади пак. Ще се гръмна  #2gunfire Спи ми се кат на мечок през ноември и само гледам как да се скатая и да дремна малко. Уредила съм си другия уикенд да спя. Само да не ми мине котка път като тази неделя  Praynig

Болните да оздравяват. Аз се лекувам с чесън. Една глава чесън се скълцва и й слагам и лъжица мед. После кусам и усещам как ми пари по хранопровода. Капех си и мед в носа за хремата. То трябвало да пари и гори, но аз само се задавих и толкоз. Мъж ми само на два пъти ме набара да ми го приложи. После му бягах като уличен пес от полицейски караул.  Whistling Беше много смешно как ме гонеше из целия апартамент, а аз с тумбака се връцках като пате и се пазарях да ме остави  да си се сополивя на воля Mr. Green

простете, пак се улях  Hug

# 204
  • Стара Загора
Добре дошла на новата мама и от мен.
Fever в предната тема също има една нова мама MiaMia е ник-а й, ако искаш и нея доваби.
Антибиотикът ми е Оспамокс 1000мг. на 8 часа по 1 трябва да  го пия, и да ви кажа в този момент по добре да пия каквото ми кажат лекарите отколкото да се мъча без нищо. Днес към 10.00 часа пак си обтривах сливиците с мед и сода и като започнах пак да повръщам.......... ужас, а не съм хапнала още нищо от събота на обяд. Днес пия само натурален сок и това е. Лежа си цял ден в леглото и усещам как ме унася на сън.
Спирайте вече моля ви се с темата за диалекти и т.н. Всеки сам си решава как да го напише и произнесе. След поста на Маруся аз бях първата която написа коментар относно "дънкито" но на мен ми стана някак си мило, че до преди няколко години и аз така съм я употребявала тази дума  - а от както съм в Стара Загора я изговарям - дънките.
И се пазете много от разни настинки и болести, че......... по гадно от това в момента няма.
За кръвните групи - тези от вас които са отрицателен резуст фактор, би трябвало да им пуснат антитела за изследване (ако бащата е положителен) тогава е задължително, а след първото раждане на майка с - и баща с + се бие ваксина до 72 часа точно за тези антитела. Ако някой си спомня аз по напред писах доста по тази тема и бях силно ядосана от некадърноста на някой лекари, защото когато родих, никой не ми беше бил такава ваксина, никой не ми беше казал за нея и прочие. Научих за това едва сега с втората бременност - миналата седмица ми вземаха кръв, като едното ми изследване е точно антитела, и след няколко дни ще разбера резултата. Но моята АГ ми обясни, че недай си Боже дори и да се образуват антитела по време на бременноста - на днешно време е напълно възможно по време на бременноста да се проведе лечение, така че не се шашкайте. Аз понякога използвам една приказка, която гласи "Всичко може - стига да е възможно"........ спирам да пиша, че май се унесох

# 205
Здравейте!
Не мога да повярвам колко сте изписали Shocked!
Бях два дни на очни и много се изморих, но си ви четях вечер.
На булките- Честито  newsm67  Слънце, бързо оздравяване! Smokie, добре дошла при нас Hug

Днес бях на преглед и всичко беше супер! Бебо лекичко шаваше, голям сладур, но никакъв пол не се видя. Следващия път ще е на 3.11., надявам се тогава да разбера.
Видях че е имало обидени преди няколко страници. Аз сега да ви кажа какво е обидно: след 11 години навън и почти нулев контакт с други българи, да ти се подиграват на българския ( никой не ми се е подигравал във форума, бързам да подчертая).
Пример: "не е корниз това, а релса! Корнизи не се използват вече от 20 години!" .... #Crazy А гласът пращящ от презрение можете да си го представите.... А то след като им похвалих новия дом и пердетата...Е, повече там няма да стъпя. Тъжна работа.
Та се радвам на БГ мама, че мога да си упражнявам родния език. 

# 206
Преди 13год. за сватбата си правим изследвания за кр. група ...... тогава ме изкарват ( +B) , така ... сега обаче след толкова год. лишчето (защото тогава бяха  като на лист от тетрадка талоните за кр.група) ми е много изтъркано  и си пускам нова кр.група и изведнъж съм( -B)!!!!!!
Голяма разлика има от преди 13 и преди 1-2 години явно,защото аз като се омъжих не са ми правили такова изследване за кръвна група! Само някакво на което казват Васерман,а даже незнам за какво е.

# 207
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте   bouquet  докато ви изчета  ooooh!
В петък бях на преглед, доки ми даде снимка на пола, от която аз нищо не разбирам  Embarassed но категорично каза, че ще е Никола. А мъжо ми спомена, че щял да реди Лего с Ники и аз сега искам да строя къщи и кули с Лего  Joy  луда работа.

# 208
  • Варна
Здравейте   bouquet  докато ви изчета  ooooh!
В петък бях на преглед, доки ми даде снимка на пола, от която аз нищо не разбирам  Embarassed но категорично каза, че ще е Никола. А мъжо ми спомена, че щял да реди Лего с Ники и аз сега искам да строя къщи и кули с Лего  Joy  луда работа.
vesel4e да ти слагам ли синьо бебче до ника  Grinning

# 209
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Сложи ми, fever, предварително благодаря  bouquet
ПС: първа бременност

Общи условия

Активация на акаунт