ФЪН ШУЙ VI

• 24 573
  • 326
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мерси!  Simple Smile Това значи ли, че в старите къщи, които имат дървени тавани с украси и разни греди, това не е проблем?

# 196
  • Варна
Извинете ме за нахалството отново, но никой не ми отговори за паното в спалнята. На какви фигури да заложа? Кръгове или спирали?

# 197
Скъпи български майки!
Благодаря за задочната покана на стр. 3 да участвам в този форум. Виждам, че имате достатъчно компетентни хора, които да дават отговори на въпросите ви - Шоши, Светлина_8 и Рия. Но те няма да могат да ви помогнат, ако не давате планове на жилищата и останалата необходима информация!!!
Мисля, че основното объркване идва от следното: литературата по Фън Шуй е разнообразна, но авторите рядко пишат по коя школа работят. Вие няма как да го разберете, защото сега започвате да се интересувате от това древно знание. Започвате да изпълнявате някакви предписания или препоръки, но във форума информацията е друга, макар и достоверна. В крайна сметка не знаете каква е истината и на кого да вярвате.
Кой автор по коя школа работи съм се постарал да изясня в сайта си "ФЪН ШУЙ ЗА БЪЛГАРИ" в раздела ШКОЛИ. Без да знаете всичко това, ще се чудите защо четете Ричард Уебстър и нищо от неговите писания не се отнася до дискутираните проблеми във форума. Това не означава, че трябва да изхвърлите книгите му. Всички известни майстори признават, че работещите методи на Фън Шуй са не само класическите. Строго погледнато - истински класическа е само школата на формата, съществувала над 2000 години преди да се открие компасът. Днес за класически се смятат и "Летящите звезди", и "Ба Джай". В помощния блог има достатъчно обяснения.
В последната статия от блога Джой Яп (майстор от Малайзия) използва терминът "парична звезда"( от "Летящите звезди") и едновременно с това секторите Шън Ци и др. (от "Ба Джай") - той може да го направи, защото на неговото ниво на майсторство знанията от различните методики се преплитат за постигане на най-добрия краен резултат. Не ви съветвам да работите по този начин без помощта на Шоши, Светлина_8 и Рия.
В предишни страници видях въпрос за това какво символизира овцата. Никой не беше отговорил. И аз няма да мога да отговоря без допълнителна поясняваща информация. Например отварянето на входната врата към вратата на банята е факт, който не дава достатъчно информация за преценка дали това е добре или зле. Това се отнася и за въпроса за паното в спалнята.
За Стефани Робъртс - ясно е какво прави още след преглеждане на челната страница от сайта й. Сложете я в групата на Ричард Уебстър.

# 198
  • София
Добре дошъл!  Grinning

# 199
... Дървените греди наистина не са проблем.
Така ли?  newsm78 Не знаех, че има значение видът на материала. Кои са по-проблемни?  Simple Smile
ето малко по темата:

http://www.fengshuibg.com/articles/all-articles/34-all-articles/ … 08-06-13-06-39-19
http://bginterior.info/fn-shuj-v-spalnyata/

Инче при мен е къща с покрив - дървена конструкция, и въобще във всички помещения таваните са с дървени, ако това е от значение. Доста лека конструкция е цялата къща.

# 200
  • София
Банко, добре дошъл при мамите. Ние с удоволствие ще общуваме и с татковци!   bouquet

Нелето, първата препратка е към собствения ми сайт  Joy Благодаря ти! В една статия не може да се обхванат всички възможни варианти и изключения от правилата. Като казвам, че дървените греди не създават пробелми, значи не създават  Laughing Сега ще обясня защо - първо те обикновено не носят такава тежест, както железобетонните, второ - самото дърво (на гредите) "живее" втори живот след като е обработено и съответно провежда енергията по жилките си, а не я излъчва чрез ръбовете на гредите. И това го знам от един екстрасенс, както и от собствени радиестезични замервания на въздействието на различни греди.

evil как да ти кажем дали кръгове или спирали newsm78. Дай дати на раждане (с часове) за да ти направим китайска астрология и да видим за вас двамата какво е добре Simple Smile))))) Кръговете са към елемента Метал, ако този елемент е благопирятен за вас - чудесно, слагайте, в противен случай - за какво да слагаш пано с кръгове. Относно спиралите ....... аз лично внимавам с тях. Уффффффф, това е сложно за обяснение. С две думи спиралите създават торсионни полета, които може да са положителни или отрицателни спрямо наблюдателя и съответно не винаги действат добре. Може би ще е по-лесно да пратиш картинки и да ги замерим радиестезично стават ли, но първо дай да видим датите на раждане.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 22:26 от svetlina_8

# 201
Нелето, първата препратка е към собствения ми сайт  Joy Благодаря ти!
Това беше първият ФШ сайт, на който попаднах, целият съм го изчела  Peace

# 202
  • София
shoshi, нещо не ми е ясно относно Лилиан Ту. Имам книга "ФЕН ШУЙ ЛЕТЯЩЕЙ ЗВЕЗД ДЛЯ ПРОФЕССИОНАЛОВ". Тази книга е толкова професионално написана ....... според мен тя дълго е учила фън шуй за да напише такава книга. Че тя има доста книги написани, някои от тях комерсиално, съм съгласна Simple Smile Ти какво ще кажеш по въпроса?

# 203
  • Варна
svetlina_8 благодаря за вниманието. В стаята ,както писах по напред имаше пано с рози.
Вчера вече не издържахме и ги разкарахме, покрихме паното с материя  подобна на рипс в златисто.
Не мога да повярвам ,че може би от година спахме непробудно, като бебета. А, за спиралите и
кръговете съм се затръшкала, защото много ме въодушевяват. Съпруга ми е огън, аз съм вода
и двамата сме западна група по мои изчисления. Дати на раждане мога да кажа, но без час
за съпруга Sad аз 08.09.1973г.,  час 15:15 часа, той 12.04.1977г.
Благодаря пак.
п.п. и по схемата която пратих вчера, верно ли в сектор благополучие имаме летяща звезда
 на "юг" за 2008г. newsm78

# 204
  • София
shoshi, нещо не ми е ясно относно Лилиан Ту. Имам книга "ФЕН ШУЙ ЛЕТЯЩЕЙ ЗВЕЗД ДЛЯ ПРОФЕССИОНАЛОВ". Тази книга е толкова професионално написана ....... според мен тя дълго е учила фън шуй за да напише такава книга. Че тя има доста книги написани, някои от тях комерсиално, съм съгласна Simple Smile Ти какво ще кажеш по въпроса?
Професионално е преписана. Със сигурност няма практика като консултант.
Малко допълнение към написаното от Банко. Ако трябва да сме съвсем точни, в основата на всичко е инския фън шуй. Дълги години от особена важност е бил начина по който са погребвани мъртвите. Едва по-късно се започва да се практикува янски фън шуй, като се пренасят голяма част от правилата и формулите на инския фън шуй. Една от характерните особености на 8-ми период е завръщането към истинското, към класиката, към традициите пък ще видим.
evil, моят съвет е да сложиш някоя приятна картина. В никакъв случай вода.

# 205
  • Варна
Олее, колко интересно е днес тук!
А по-често да се случва!

Банко, ще ти поставя изказването на първа страница на следващата тема. Grinning

# 206
Благодаря на всички за вниманието!
Особено съм доволен, че Шоши насочва вниманието ни към историята. Янският Фън Шуй започва със смяната на Ба Гуа от Ранно (Ба Гуа на Ранното небе е в помощния блог към форума) в Късно небе, но и това се случва доста години преди откриването на компаса. А и самият компас, както видя цял свят при откриването на Олимпиадата, първо е бил във вид на лъжица и така си е стоял няколкостотин години, докато се превърне в игла почти по времето на хан Аспарух. По-късно се включват и астрологичните методи, но на всеки от тези етапи това, което днес смятаме за класика, тогава е било ново и недоказано знание.
Лично за мен е интересно това, че в никое издание, а аз имам над 30, не се анализира въпроса за връзката между числата от Луо Шу с Ранното небе и прехода след това към Късното небе. Единствената илюстрация, но без обяснения, открих в китайско издание и може да се види на сайта ми в раздела ШКОЛИ. Всъщност това може би няма да е толкова интересно на младите майки Confused
На Нелето мога да препоръчам още да не чете книгата на Л.Ту за професионалистите - по-добре е да започне с популярна литература.

# 207
  • София
svetlina_8
п.п. и по схемата която пратих вчера, верно ли в сектор благополучие имаме летяща звезда
 на "юг" за 2008г. newsm78

този въпрос не го разбирам, летещи зведи има във всички посоки

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 21:13 от svetlina_8

# 208
  • София
evil - не си Вода (което идва от годината на раждане), а си Огън, което идва от китайската астрология наречена "4 стълба на съдбата" - същото което обясних по-горе в постингите че представлява 8 йероглифа. Елементът ти по рождение е слаб (това се разбира от самата китайска астрология, но тук не мога да го обясна как става защото е цял един професионален курс), следователно има нужда от подсилване. Кое го подсилва? ........ подсилва го Дърво и Огън.

съпругът на evil - не е елемент Огън (което идва от годината на раждане), а Земя (по гореописаната логика). Елементът по рождение е силен. Какво да правим? ....... Няма нужда от подсилване, защото е силен, значи може да му дадем изява (чрез елемента  Метал, т.е. да върши работа като подхранва Метала) или да използваме някой от другите елементи. Във всеки случай не трябва да го подсилваме чрез елемена Огън и Земя.

Тъй като искаме да подсилим evil, а благоприятните за нея елементи са Дърво и Огън, то като общ благоприятен елемент се явява елемента Дърво. ....... следвате ли логиката?  Joy
Ако някой не разбира, отворета на цикъл на петте елемента и прочетете взаимоотношенията им - във всяка книга по фън шуй би трябвало да ги има

Извод: препоръчвам в спалнята да сложите пано с елемента Дърво - корк или бамбук или  преобладаващо зелено като цвят ........ виж кои неща представляват елемента Дърво:
http://fengshuibg.com/articles/all-articles/34-all-articles/65-2 … 08-06-08-16-49-33

evil, розите бяха на цвят оранжево-червени, червени или ........ какви бяха?

Ако толкова искаш кръгове - може, но трябва в спалнята да подсилиш собствения си елемент по друг начин ........

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 21:06 от svetlina_8

# 209
  • София
evil, роди се идея ........ или може би ангелите ми я подсказаха Rolling Eyes - какво ще кажеш за зеленики кръгове в различни нюанси на зелено?

Общи условия

Активация на акаунт