DE 92 - Добре дошли на новите звезди Ева, Мария, Яна, Елиас!

• 16 506
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • Germany
Коте, при нас са смесени, и където съм ходила винаги са били смесени, и на приятелки - не съм чувала да са разделени по възрасти. Когато Саши тръгна на градина беше на 3г. и имаше по-големи деца, и играеха заедно, но сега той е от най-големите и забелязвам как големите си играят само те - малките са ги "отлюспили", не знам защо така се получи, според мен от учителките зависи.

vanche_mamche, спокойно, всичко ще е наред  Peace И аз бях с голямо бебе - 4500гр. но всичко мина по вода  Peace

# 151
Имам едно въпросче Zimt- канела за сладки ли е и при кои стоки се намира в магазините.
Добре дошла!
Да, канела за сладки. При подправките трябва да е.

# 152
Коте, и при нас са смесени - разделени са по час на оставане - до обяд, до 16.30 и до 18 ooooh! Малките от 1г-3г са отделно. Ясмин като тръгна на тагесмутер беше най-малка там и определено усетих как гледа и копира и дръпна. Дано и в градината да е добре - тя по принцип играе по-добре с по-големи деца, защото те й говорят и се водят някак. С малките на нейната възраст не бих казала, че става игра.

ВикиХриса, добре дошла! Ти не беше ли се записвала и преди Rolling Eyes в кой град живееш точно - май си много близо до Биба? Иначе канелата е Zimt и е на щанда с подправките (наред с черния пипер и сушения магданоз) - не е при сладкарските неща.

# 153
Благодаря за пояснението. Аз я търсих при сладкарските неща но не я намерих. Моят мъж ми каза че било май горена захар и аз напълно се обърках. Майра не съм се записвала бях ти писала л.с. Живея до Calw на 10 километра в Bat Teinach. Не знам има ли някой на близо.  newsm78

# 154
Котаранке и тук са смесени, всъщност тук не съм чула някъде да са разделени по набори. Аз го намирам за добра практика, така малките има какво да научат от големите, освен това имат и възможност да се тренират в противопаставяне срещу "големите и силните" Wink, а големите се научавт да респектират малките и да им помагат. Позитивно е също, че всяка година 1/3 от групата се обновява, а не се получава 3-4 години затворено общество. Това, че се делят на групички е нормално, все пак интересите са различни, а играчки, които са интересни за 3-годишно едва ли са чак толкова интересни за големите, така че има баланс по принцип.

Сърфи, поздравления за успеха. Дано само да не е временно. Клюкарстването не винаги е лоша постъпка Wink

Вики Хриса, добре дошла  bouquet Канелата ще я намериш при подправките.
Хайде, станахме вече 4 около Щутгарт, време е за сбирка Wink. Аннче, ти какво ще кажеш по въпроса Wink?

# 155
Mайра не съм се записвала бях ти писала л.с. Живея до Calw на 10 километра в Bat Teinach. Не знам има ли някой на близо.  newsm78

Офф верно ooooh! Много съм заспала днес ама имам извинение Wink Едва станах от леглото - краката ми трепереха, тресеше ме, мислех, че е от това, че снощи не вечерях и си похапнах за закуска - ееее закуската вече отиде в тоалетната Sick Сега ми е малко по-добре. Усъмних се в едно ленено семе, дето ядох вчера Thinking

# 156
Ние бяхме тази седмица в Щудгарт на панаира.  Embarassed Но не съм се обаждала на никой защото не знам кой къде живее. Среща няма проблем но  зависи за кога че сега сме малко заети. В началото и аз не харесвах смесените групи при децата но беше от голяма полза за Вики защото й се помогна за езика. Сега е най-голямата и започна да говори като бебетата  Joy. Играчки и занимания има за всички възрасти, а отделно и Vorschule, мисля за сега че и е приятно.

# 157
Охо, Майра N3? Mr. Green

# 158
Кой каза среща?
Кога? Къде? Бройте ме и мен в кюпа с поне едно ремарке Mr. Green

# 159
  • Германия
Ние пък сме в смесен клас.
Възраст от 10 до 15 годишни, деца от 9 държави. Учат основно немски и някаква смешна математика и география.
Купон Mr. Green
От известно време се опитвам да намеря курс по английски за дъщеря ми и всички ме гледат малко учудено, тук извън класната дейност май не е много популярна.

# 160

А не Naughty Утре си взимаме новата кола, която за ужас на всички познати е ПАК купе и ПАК несемейна Mr. Green Няма 5то място Whistling

# 161
....когато реши, че трябва да пресича сама улицата, въпреки че преди това с баща и сме говорили до безкрай, че това не се прави, чели сме книжки, гледали сме чичко Полицай, той ни го е казвал и т.н., и т.н., и т.н. включването на изключително не-педагогичното 5-пръстно обучение свърши работа. Другите 2 пъти бяха рецидиви при печене на плюшено прасе във фурна и ядене на храна от паничката на котката. Вече не яде "Пурина", не пуска фурната сама и печем само и единствено заедно предварително одобрени от мен "неща".
Но обикновено самото повишаване на тон и е напълно достатъчно.

.....ух....какви ситуации    Thinking   аз да си призная не съм имала такива моменти...ама ако ми се бе случило нещо подобно и на мен сигурно нямаше изобщо да пробвам други възпитателни методи, а щях да я нашляпам    Simple Smile

Сега се сещам, че въпреки, че Лили не е била наплесквана по дупето, веднъж я слушам как си говори с едно момченце /син на една моя приятелка/ и момченцето и казва "Мен мама вече не ме пляска, защото слушам" и Лили кава и тя "И мене мама вече не ме пляска" и аз падаааааааааааааааааааааааааам, защото никога не съм я пласкала и чувам тези думи...направо онемях    Joy

Вики Хрис, добре дошла     bouquet

# 162
   vanche_mamche, не се притеснявай, дано всичко е наред с теб и бебето. И моето бебе беше голямо, но си излезе,
де ще ходи. Simple Smile На вас, с големите бебета, чудиха ли ви се защо са такива? Мен гинеколожката все ме предупреждаваше
да спра да ям сладко, а аз не ядях нищо, освен един сладолед седмично. В родилното пък боцкаха по няколко пъти на
ден петата на Малена за изследване стойностите на кр. захар - така правели с бебета над 4 кг. И аз се отказах да
обяснявам, че е родова черта и всички бебета сме били великанчета. Немските бебенца бяха много дребнички.

Биба, Вики, аз - кой е 4? Simple Smile Вики, аз чаках да пишеш едно ЛС за панаира. Ние не сме се наканили още - било голяма
лудница, като на Октоберфеста. В сряда има семеен ден с намаления на атракциите след 12 наобяд. На мен ми е
съвсем наблизо.

# 163
Добрутро!

Живнах малко, тази нощ Хана се примъкна като коте в леглото, гушна се и ме приспа. Така до сутринта. Смятам да я ползвам за сънотворно и довечера Mr. Green.

Сърфи, съжалявам, че е трябвало да се разкарваш до Службата по реда. Гадно ми е, че има такива пердета, за които кучетата са по-важни от хората. Добре поне, че е имало ефект, но аз и друго не бих очаквала, правилата специално за бойните кучета тук са много строги, хеле пък за две свободно пуснати. Реакцията ти е далече от простата клюка "Моля другарко ощипаха ме", сега поне ще спиш спокойно, само внимавай да не решат да си отмъщават.

Viki_hrisa, добре дошла, на български се пише "Щутгарт", защото в оригинала е с двойно "т", а градът, в който живееш - Bad Teinach

# 164
Приемам забележката.  Embarassed   bouquet Просто по невнимание съм го написала така. При смяна на кирилицата и в един момент става каша.  Joy За мен си е едно село нищо че го водят град.
анна в.  Ние не мислехме да ходим но при това хубаво време в 11 часа решихме да направим една разходка. Лудницата е пълна. Много хора и Вики само крещи: Искам на това, а на това може ли. Качвахме са на виенското колело, много й хареса.

Общи условия

Активация на акаунт