Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 879
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
Диди, AlexaS    bouquet
Аз съм от Бургас, но мечтата ми е да се преместя някъде в Пловдивско.

# 16
Заповядай , IaninaHug Скоро имаше пусната една тема за преместване от Бургас в Пловдив и там имаше доста простотии изписани.Всеки град си има и + и -  , но Пловдив е красив град.В последните години малко забави темпото на развитие , но в момента изпревари София и Варна по инвестиции и издадени разрешителни за строеж на публични и административни сгради.Но аз си го харесвам и такъв - по-спокоен ! Само не знам как ще извършваш огледи на парцели ?!  newsm78 Има и друг вариант - да си купиш направо къща в такива селища от затворен тип , които се строят в Белащица и Марково.Има и + и - , но е въпрос на преценка !  Simple Smile

# 17
здравейте, девойки ...и в новата тема   bouquet Диди  smile3501 отново  Peace

Днес гледах при нас са завършили една къща с "кръгче" - обещавам да я снимам тези дни и да ти покажа покривчето отгоре....предполагам, че още мислиш варианти за твоя  newsm78

# 18
Мисля , ВЯРА , мисля !  Joy Дано оня мунчо все пак ми го нарисува , че колкото и да съм добре с представите ....... Днес се обади техн.ръководител да ми каже колко кв.м. е изчислил каменния цокъл на къщата , заедно с част от фасадата на първия етаж - 180 кв.м. !  Rolling Eyes Не ми се мисли колко ще е останалата фасада и какви пари ще се искат за облицоването й с викториански тухлички ?! Вече започвам да се оглеждам и за други мазилки !  Crazy

# 19
що толкоз са чепати тез архитекти...просто ум не ми го побира  newsm78 все трябва да се пазариш, да се молиш ...като, че ли не им плащаш да му се не види  #Cussing out ...май незнам някой досега да е казал, че не имал подобни препирни с архитекта си  Sick

# 20
цоп и аз...и само хубави вести да имаме  Peace

# 21
  • густо майна Филибето
Диди, AlexaS    bouquet
Аз съм от Бургас, но мечтата ми е да се преместя някъде в Пловдивско.

Защо? Shocked (и аз съм от Бургас (бях))

# 22
Eeeх , ljuboznatelna , всеки си има някаква мечта !  Hug На Ianina е да живее около Пловдив , моята е да си построим къщата , ти пък си имаш нещо друго мечтано !

# 23
Bravo Didi pak si 4ere6kata na sladoleda!  bouquet

# 24
  • София
Записвам се и в новата тема. Вчера ходихме и направихме нови снимки, но ще ги пусна по-късно.
На нас ни предстои направата на покрива. И няколко вътрешни стени. Имаме проблем с намирането на земя за изравняване на терена. Искам и да се свържа с някой за изготвяне на проект за двора като цяло, за да не си блъскаме ние главите после като направим някоя фундаментална глупост. Има още много работа.
Всъщност стигайки до този етап на строежа установихме, че това е по-лесната част. Тепърва ни чакат важни решения и трудности.

# 25
  • Толбухин
Диди снимки специално за теб на стълбището
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247887&pid=7956635
Тази кривата ос ще се шпаклова и боядисва с латекс ,а стъпалата ще се обличат в дърво.Нарочно това още не сме го направили защото ходят майстори из къщи и да не се о....т.
В събота са дошли да вземат мерките и за вътрешните интериорни врати.Надявам се тази седмица да свърат с изолацията.
Задава се хубаво време,трябва да се използва пълноценно.

# 26
Дзааак в а новата темичка, която е станала чудесна Laughing Засега само ще ви чета, защото нямам още нищо за споделяне и ще се радвам на развитието на нещата при вас.

и аз така   bouquet

# 27
И при нас нищо ново Tired
Диди с т.нар. "щампован бетон" няма ли да се постигне ефекта? Thinking

# 28
zori_ , сподели после цената на земята , когато намерите.Ние няма да стигнем дотам тази година , но в бъдеще ще ни трябва доста.Всъщност ти може би нямаш предвид хумус или ....да ?!
Аз пък за пръв път видях в събота вертикалната планировка на двора и ми хареса  Grinning  - за разлика от озеленяването !  Confused

pavletutka
, много е хубаво стълбището !  Peace Нямам търпение да видя  нашето , но ще трябва да почакам още ! С какво дърво ще ги облицовате , някакво специално ли ? Парапетът щеше да е ковано желязо , нали ?

MTV
, мислех за този бетон , но не съм се разровила сериозно. Трябва да видя цената и тежестта му на кв.м. Все пак има време до пролетта , защото ме предупредиха , че трябва да сме решили вида на фасадата преди полагането на изолацията.Надявам се ljuboznatelna да ми помогне с линкове , защото съм я признала за енциклопедия !
   bouquet

# 29
  • густо майна Филибето
За хумус не знам, като гледам депата, в които се насипва пръст, тя е ужасна, почти задължително е примесена със строителни материали.
Цени също не знам, мога само да подхвърля идея - част от нашата пръст дойде от изкопа за мазе на съседите - абсолютно безплатно. Останалата дойде от изкопа за басейн на един познат - разделихме си разхода за транспорт.

Надявам се ljuboznatelna да ми помогне с линкове , защото съм я признала за енциклопедия !  bouquet

Диди, благодаря ти  bouquet Не знаех какво е щампован бетон и полюбопитствах, но ако питаш мен - не ми харесва, отдалеч личи че е имитация. Аз съм почитател на естествените материали, много трудно бих направила компромис.

Общи условия

Активация на акаунт