За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 981
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
  • София
здравейте на всички майки с деца градински първолаци!
и моите две ги приеха и след две седмици сигурно ще тръгваме, за което от сега ме свива сърцето Cry направо не знам как ще издържа рева на каката, въпреки че я подготвям от дълго време и засега е разбира и приема. малкия може би няма да се усети първият ден, но после..
 прочетох в по-горни постинги че е много важно как посрещат деца и какво внимание им отделят, особено в началото, и съм напълно съгласна с това. остава само да се моля да попаднем на добри педагози.
куки и аз си мислех как ще ги водя двамата, но решихме с мъжа ми да сме заедно поне в началото и дано така е по лесно

# 121
  • София, "Младост 3"
здравейте на всички майки с деца градински първолаци!
и моите две ги приеха и след две седмици сигурно ще тръгваме, за което от сега ме свива сърцето Cry направо не знам как ще издържа рева на каката, въпреки че я подготвям от дълго време и засега е разбира и приема. малкия може би няма да се усети първият ден, но после..
 прочетох в по-горни постинги че е много важно как посрещат деца и какво внимание им отделят, особено в началото, и съм напълно съгласна с това. остава само да се моля да попаднем на добри педагози.
куки и аз си мислех как ще ги водя двамата, но решихме с мъжа ми да сме заедно поне в началото и дано така е по лесно
децата ти са на възрастта почти на моите и с почти същата разлика
водя ги сама...баткото бе пролетта 3 седмици, малката тръгна сега сама щото брат й бе болен
сега водя и двете...справям се - ако имаш контрол над децата си - няма да имаш проблеми и сама

# 122
Привет и от мен, до сега само надниквах в темичките ви, но от сряда и ние сме в кюпа:-((
Госпожицата разправя от няколко месеца, че не искала да ходи на детска градина, напук на всичките ни уговорки и аз естествено от началото на септември съм в треска как и какво ще бъде. Ясно, че ще реве детето, но кажете рецепта как да не ревна и аз?!
И още един въпрос имам... Каза ха ми, че е хубаво да се занесе нещо на госпожите и на лелките, които отговарят за групата... На мен ми изглежда гадно, но от друга страна се чудя дали няма да е по- добре така, предвид какви циркове очаквам от Алито... Мъжа ми е твърдо против и казва, че ако сме доволни би бил склонен да правим подаръци... При вас как беше?
Успех на всички със свикването Praynig Peace

# 123
  • Варна
Winny, нищо не сме носили. А за воденето стискаш зъби докато влезе. После и на мен ми потекоха сълзите. Особено с голямата, която се обърна и си влезе сякаш 3г не е била залепена за мен. На мен тогава ми препоръчаха учителките сутрин да я води баща и. Така и направихме, защото съществуваше опасност като писне да си я прибера. Embarassed
catnadeen е много права за воденето на децата, когато са две. Наистина зависи кое по-кротко и се съглася по-лесно. Аз водех първо малкия, защото каката стоеше кротко и чакаше. При нея пък по-кротичко е малкото детенце. Така че всеки си преценява по децата си. Като ветеран в тия дела да кажа, че ще свикнете и вие и дечицата и ще стане по-леко. Нека мине поне първите 2-3 седмици.

# 124
  • София, "Младост 3"
Winny, нищо не сме носили. А за воденето стискаш зъби докато влезе.
аз занесох по кутия бонбони
но не защото така някой е казал, а защото съм от старото поколение където това се смчита за добър тон...и за начин да покажеш уважение на човека, на когото поверяваш детето си
за оставянето - само не стой да слушаш как реве отвън...това не го разбирам - в крайна сметак и да слушаш и да не слушаш - нима ще си го вземеш?
както Деспина ти е казала - дай си време и наго и на госпожите...
успех

# 125
Winny, нищо не сме носили. А за воденето стискаш зъби докато влезе.
аз занесох по кутия бонбони
но не защото така някой е казал, а защото съм от старото поколение където това се смчита за добър тон...и за начин да покажеш уважение на човека, на когото поверяваш детето си

абе и аз съм от старото поколение, но ми е чуждо такова уважение.
заради бонбони от едни родители, почват деления - този носи, а онзи не носи......

# 126
Моята щерка вчера си я прибрах по пижама  Shocked.Единият комплект дрехи беше целият в доматен сос,а от другият на блузката й бяха мокти целите ръкави- никой не обърнал внимание че детето си играе на мивката  ooooh! (на работа явно е била госпожа Колева).
Тази сутрин имаше отново много рев.Една мама беше пуснала преди няколко страници идея с грим,за да не плачат малките кокони,но уви....Първо се разплака заради детската,а като й казах че не трябва да плаче че ще й се размаже грима ревна още по-силно че си го е размазала вече и трябва да се приберем пак да се гримираме.
Утре ще има родителска среща и я чакам с нетърпение.

# 127
  • Враца
След 11 дни почивка и Марина днес добре си порева Sad
Имат заместничка на едната госпожа, това допълнително я стресна явно.
Дано свикне по-лесно и да не се разболява пак

# 128
Моята щерка вчера си я прибрах по пижама  Shocked.Единият комплект дрехи беше целият в доматен сос,а от другият на блузката й бяха мокти целите ръкави- никой не обърнал внимание че детето си играе на мивката  ooooh! (на работа явно е била госпожа Колева).
Тази сутрин имаше отново много рев.Една мама беше пуснала преди няколко страници идея с грим,за да не плачат малките кокони,но уви....Първо се разплака заради детската,а като й казах че не трябва да плаче че ще й се размаже грима ревна още по-силно че си го е размазала вече и трябва да се приберем пак да се гримираме.
Утре ще има родителска среща и я чакам с нетърпение.

идеята с грима за 3 годишно ме разби

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:31 от PolarFox

# 129
Тя идеята не е моя,взех я назаем:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331938.msg8705923#msg8705923

Но при нас не подейства.

# 130
 Grinning

не ве, аз съм от задръстените майки, дето не ми харвсва да си гримирам детето.
В яслата на 2 г. имахме госпожица с лак и - внимание- спирала Sunglasses.
Но- въпрос на избор.

# 131
  • София
Здравейте и от мен   bouquet

Благодаря на всички за отговорите относно болничните. И само едно уточнение ако може - това макс.болнични само за състояние на дете ли са? Или тук влизат и тези болнични, които евентуално на майката може да се наложи да ползва? Благодаря предварително!

...

Слънчев и весел ден!

И още едно въпросче - ако майката изчерпа 40 дена, които й се полагат, комисия може ли да й разреши още, ако бащата не е употребил своите 20 дена?  newsm78 Мерси предварително за отговорите!  Hug За съжаление мястото на такива въпроси е точно тук, заради много боледувания в началото.  Tired

# 132
Grinning

не ве, аз съм от задръстените майки, дето не ми харвсва да си гримирам детето.
В яслата на 2 г. имахме госпожица с лак и - внимание- спирала Sunglasses.
Но- въпрос на избор.

Аз също,дори и аз рядко се гримирам,но в случая всичко е наужким.Понеже в понеделник беше страшен рев,реших да пробвам- само и само да не плаче детето.Затова и пуснах линка от където взех идеята.

# 133
аз подкупвам с шнолки Sunglasses

# 134
аз подкупвам с шнолки Sunglasses

Ами утре и това ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт