За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 974
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
Спяща красавица, благодаря, че повдигаш въпроса. Дано се включи някой запознат.

Немирница, честит ти рожденик! Весело и усмихнато детство!!!

# 136
аз подкупвам с шнолки Sunglasses

Ами утре и това ще пробвам.

и говори, говори, говори...
При нас репертоарът е, че мама и татко отиват на работа, а децата на градина, защото са големи Grinning.
И много бърза раздяла- отварях, хрърляш и бягаш. Crazy

# 137
Моята щерка вчера си я прибрах по пижама  Shocked.Единият комплект дрехи беше целият в доматен сос,а от другият на блузката й бяха мокти целите ръкави- никой не обърнал внимание че детето си играе на мивката  ooooh! (на работа явно е била госпожа Колева).
Тази сутрин имаше отново много рев.Една мама беше пуснала преди няколко страници идея с грим,за да не плачат малките кокони,но уви....Първо се разплака заради детската,а като й казах че не трябва да плаче че ще й се размаже грима ревна още по-силно че си го е размазала вече и трябва да се приберем пак да се гримираме.
Утре ще има родителска среща и я чакам с нетърпение.

идеята с гима за 3 годишно ме разби

Аз бях пуснаала идеята с гримирането, ама на ужким. Абсурд е да й сложа грим наистина. Но тя си мисли че е гримирана и това я стимулира да не плаче.

# 138
Снощи мина нашата род.среща. Нямам много забележки, с изключение на температурата в спалното помещение, която беше 7 градуса  Shocked Аз при 7 градуса съм с яке, дънки, маратонки, а не по пижама  Twisted Evil
На въпроса може ли да се пуска духалка докато пуснат парното се отговори, че според наредбата за противопожарна и ала-бала безопасност не можело  Twisted Evil Иначе и при нас има нужда от играчки, както и навсякъде в държавните градини, предполагам. Ще направим каквото трябва родителите, за да се чувстват децата по-сигурни и да им е по-приятно там - до колкото можем  Peace

# 139
simba21, как 7 градуса??? Това е ужасно ниска Т за спално помещение!

# 140
  • Добрич
Нямам много забележки, с изключение на температурата в спалното помещение, която беше 7 градуса  Shocked Аз при 7 градуса съм с яке, дънки, маратонки, а не по пижама  Twisted Evil
На въпроса може ли да се пуска духалка докато пуснат парното се отговори, че според наредбата за противопожарна и ала-бала безопасност не можело  ....

Има регламентирани изисквания на РИОКОЗ за температурата вътре в помещенията. Само, че тях никой не ги спазва. Понеже в РИОКОЗ знаят точно как стоят нещата в детските градини и училищата не правят проверки.

Ето вижте НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ:
Цитат
Раздел IV.
Здравни изисквания към факторите на средата
Чл. 21. (1) Температурата на въздуха в помещенията на детската градина трябва да е между 18 - 21 °С, с денонощни колебания 2,5 - 3 °С при централно отопление и до 4 °С при локално отопление.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:47 от Вела

# 141
И при нас не пускат никакъв отоплителен уред, но стаята е много топла, на 2-я етаж.
Моята хубосница я записахме на "модерен балет" от допълнителните занимания. Надявам се да и хареса, ще е някакво разнообразие за нея.

Аз ползвам:
1. Мама идва и те поглежда през прозореца какво правиш. Дали си добре. Няма да ти кажа през кой прозорец, за да не ме чакаш.
2. мама ще дойде да те вземе по-рано.
3. Ще купим книжка като те взимам.
4. Ще има изненада вкусно за ядене като си дойдеш.
5. Като те взема от градина, ще съм си свършила работата и ще играем много двете/ ще рисуваме/ ще правим гипсови фигурки... (всичко което и е интересно).

И така, редувам, измислям нови неща. Но без "подкуп" е страшно.

# 142
Мишелин, много тъжна история! Домъчня ми за малката душица.
Немирница, честит рожден ден на порасналия мъж! Да е здрав, умен и послушен!
Поларфокс, гледам и ти имаш да черпиш днес.  Grinning

Информация за нашия филиал не намерих във форума. Вчера имах възможгност да поразгледам още. Самото помещение е нещо като мазе, вкопано на поне 0,5-1 м под земята. Мивките са като за големи хора. Разположени са по-високо дори от тези вкъщи. Имат добре защитен и много зелен вътрешен двор. Смая ме тоалетната. Това, че тоалетните са като за големи хора си е едно на ръка. Монтирали са две в едно и също помещение на ръка разстояние дори без най-обикновена преграда от шперплат между тях. Едното за момченца и едното за момиченца. Нямат килим и хлапетата си тичат без да ги наказват за това.
И на този фон за тях се грижат две вълшебни учителки и една всеотдайна помощничка. Не са невротични като тези от централата. Вчера едната много деликатно ме дръпна на страна. "Елате насам, да не чуят другите деца и да не се смеят, но синът ви се напишка докато спеше. Ето, вижте, лелята е измила дюшечето и съхне там, донесете нов чаршаф." Днес нямаше рев, но хлапето не беше особено щастливо, че го водя на новото място. Посрещна го от вратата, ръкува се и му каза, че си е мислила за него. Покани ме да вляза и да видя какво правят - рисуваха цветя. (В централата ги пускаха да се оправят на самотек.) Накрая дойде с него до вратата да ме изпратят заедно и да ми пожелаят приятна работа.  Heart Eyes
Дано и занапред отношението да е такова!

# 143
simba21, как 7 градуса??? Това е ужасно ниска Т за спално помещение!

За съжаление не е печатна грешка Sad Денем може да става повече, но снощи към 19.30 си беше толкова. Моля се скоро да пуснат парното  Praynig Тя Криси и без това е болна още и даже мисля утре да си взема болничен, че бабата ни заминава извън София. Дано другата седмица вече да има парно  Praynig

# 144

само дето дъщерята на ИМшел сигурно не е при теб
хора разни и преподавателите също
не виждам защо да не е възможно...даже на фона на 20 и кусур деца крещящи и пищящи ми се вижда съвсем възможно
Извинявам се, ако  съм те раздразнила с по-силните си думи, но как така няма да се чуе шума на отварящата се врата и излизащото плачещо дете?
Не ми се е случвало да плачат 20 деца едновременно, признавам. Повечето се успокояват за няколко минути и обикновено са едни и същи по-чувствителни деца,на  които вече познавам предпочитанията и интересите. Новите трябва да се посрещат изключително внимателно, все пак не ни познават, нямат си и приятелчета там.
Приятен ден, мили майки и днес да приберете от градината  много щастливи и усмихнати деца!

# 145
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ние два дни пак си поревахме сутринта,иначе вчера се прибра весела,каза,че рисували слънце с пастели,беше много доволна. Mr. Green
При нас още от миналата седмица пускат климатици,не е студено,само докато я обуя трепери във входа.Тя самата каза,че там било топло.Сутрин давам най-често дъвка,главно за разбуждане,иначе няма стимул да стане.Следобяд я взима баба и,незнам дали я подкупва с нещо,но при нас зора е сутрин.По принцип докато изляза от стаята и се успокоява,понякога след сън плачела за мен,но се заиграва после с децата,мисля,че никога не е стояла сама настрани,поне така казват госпожите.
Оборотни дрехи явно има,бях писала в предишната тема,че си дойде един ден с чуди панталонки,защото повърнала,а резервните си намокрила.Затова вече слагам по 2 чифта дрехи в раничката.
Честит рожден ден на Стефан!да расте здраво,умно и щастливо дете!  bouquet

# 146
Steisi   Hug
Радвам се за вас, че сте случили поне на добри учителки - това е най-важното според мен!

Тази сутрин синът ми плака още повече и буквално не искаше да тръгва от вкъщи  ooooh! ! А вчера, като го взимах беше уж щастлив и каза, че му харесало! Днес беше изпаднал сякаш в някакъв шок. Татко му го заведе сутринта и сега чакам да ми се обади да каже какво е станало и дали да го взимам на обед.
Много ми е криво.

# 147
аз, днес съм много горда майка  Grinning
малката дама не е плакала въобще, но пазарлъка за храната си беше същия,
обаче, госпожите ни са доспа упорити, вчера са я нахранили добре, яла е от всичко,
и съответно като я вземах беше много спокойна и си играеше с децата,
за днес ми е поръчала да я взема по късно, че да може да си поиграе хубаво   Whistling

# 148
  • София, "Младост 3"

само дето дъщерята на ИМшел сигурно не е при теб
хора разни и преподавателите също
не виждам защо да не е възможно...даже на фона на 20 и кусур деца крещящи и пищящи ми се вижда съвсем възможно
Извинявам се, ако  съм те раздразнила с по-силните си думи, но как така няма да се чуе шума на отварящата се врата и излизащото плачещо дете?
Не ми се е случвало да плачат 20 деца едновременно, признавам. Повечето се успокояват за няколко минути и обикновено са едни и същи по-чувствителни деца,на  които вече познавам предпочитанията и интересите. Новите трябва да се посрещат изключително внимателно, все пак не ни познават, нямат си и приятелчета там.
Приятен ден, мили майки и днес да приберете от градината  много щастливи и усмихнати деца!
ВЕни Ц, не си ме засегнала, но аз те разбирам, обаче и майката няма да лъже...нас поне за какво?
та си представям всичко...уви всичко е възможно...
явно работиш в бранша и ти желая винаги да запазиш ентусиазма и желанието си за работа

# 149

Аз бях пуснаала идеята с гримирането, ама на ужким. Абсурд е да й сложа грим наистина. Но тя си мисли че е гримирана и това я стимулира да не плаче.

То и при нас си беше наужким,но не мина.
А относно "мама трябва да ходи на работа" нямам изгледи за успех,понеже си работя вкъщи и вече цяла година аз работя,а Вики играе покрай мен и много добре знае че не ми пречи на работата.
Много добре тръгна в началото,но това разболяване ни обърка нещата.Надявам се бързо да мине плач-периода.

Общи условия

Активация на акаунт