За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 969
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • София, "Младост 3"
Мивките са като за големи хора. Разположени са по-високо дори от тези вкъщи. Имат добре защитен и много зелен вътрешен двор. Смая ме тоалетната. Това, че тоалетните са като за големи хора си е едно на ръка. Монтирали са две в едно и също помещение на ръка разстояние дори без най-обикновена преграда от шперплат между тях. Едното за момченца и едното за момиченца. Нямат килим и хлапетата си тичат без да ги наказват за това.
при нас тоалетната е в същото състояние - това в ДГ....аз не съм се притеснила...в крайна сметка няма как една учителка и лелка да гледат 30 деца, че и тоалетните да са разделени....трябва да има видимост, щото едната пази групата, а другата - ако две деца поискат едновременно до тоалетна?

принципно за някои неща си има ОСНОВАТЕЛНА причина да са направени така или иначе - ДГ са строени по соц времената, а тогава имаше строг регламент - от това колко да са високи стъпалата и перилата, до това вероятно как да е разпределена тоалетната....
на нас някои неща са ни непривични...
например че няма ДУХАЛКИ в стаите...аз имам ДВЕ деца, а не 30 както е в групите и никога не съм си позволила да пускам духалка в стайта -  щото риска да се изгори някое дете докато ти оправяш другото е огромен...
та как си представяте тичащи и играещи хлапета  с двама възрастни, первъзхождащи ги многократон като бройка и една духалка...на втория ден нечие дете ще е в сектор изгаряния на пирогов....
има си правила и те сса направени да пазят децата ни, не да им вредят....

СТЕЙСИ, забравих да кажа, колко се радвам от добрата учителка - другото наистина не е от такова значение, отношението към детето ти - това е което ще го грее него през идната година!

# 151

само дето дъщерята на ИМшел сигурно не е при теб
хора разни и преподавателите също
не виждам защо да не е възможно...даже на фона на 20 и кусур деца крещящи и пищящи ми се вижда съвсем възможно
Извинявам се, ако  съм те раздразнила с по-силните си думи, но как така няма да се чуе шума на отварящата се врата и излизащото плачещо дете?
Не ми се е случвало да плачат 20 деца едновременно, признавам. Повечето се успокояват за няколко минути и обикновено са едни и същи по-чувствителни деца,на  които вече познавам предпочитанията и интересите. Новите трябва да се посрещат изключително внимателно, все пак не ни познават, нямат си и приятелчета там.
Приятен ден, мили майки и днес да приберете от градината  много щастливи и усмихнати деца!
ВЕни Ц, не си ме засегнала, но аз те разбирам, обаче и майката няма да лъже...нас поне за какво?
та си представям всичко...уви всичко е възможно...
явно работиш в бранша и ти желая винаги да запазиш ентусиазма и желанието си за работа
Сигурна съм, че е вярно и й съчувствам! Просто съм използвала по-силни думи, които са се приели буквално. Взимам си бележка.
Повече няма какво да коментираме по темата.
Мони, много се радвам за вас, дано отсега все така да се чувства детенцето и да има само приятни преживявания.
Сигурна съм, че и другите майки скоро ще са така горди, както си ти днес.
Относно отоплението, в нашата градина сега включваме електрически печки ( по време на закуска, обучаващи ситуации,обяд, сън, а по време на игри в кътове и подвижни такива не са включени) а от понеделник директорката обеща да пуснат парното(то е локално).

# 152
catnadeen, за духалките - хубаво, ама извинявай, 7 градуса беше в помещението където спят. Да включват нещо, докато децата не са там, поне да се пречупи температурата малко. Не ми се вижда нормално да се седи цял ден на 10-ина градуса (ако предположим, че денем става толкова).

# 153
  • София
Това за тоалетните не знам дали е стандарт - в нашата градина мивките са малки и ниско като за дечица, тоалетните също са малки и ниски, и въпреки това имат и детски даски, имат 3 тоалетни разделени от ниски стенички....

Вътре пускат радиатор, не духалка....

И по принцип на парното би трябвало да имат едни дървени като решетки, да не се парят децата....но надали такива им за тези временни утоплителни тела.....

Колкото до духалките - може да се пуснат - защо не, просто трябва да са вдигнати някъде на недостъпно и високо....

# 154
Мони, много се радвам за вас, дано отсега все така да се чувства детенцето и да има само приятни преживявания.
Сигурна съм, че и другите майки скоро ще са така горди, както си ти днес.

благодаря ти  Hug

дано, пожелавам го на всички майки на ревящи сутрин деца  dancing

# 155
Мишелин, много тъжна история! Домъчня ми за малката душица.
Немирница, честит рожден ден на порасналия мъж! Да е здрав, умен и послушен!
Поларфокс, гледам и ти имаш да черпиш днес.  Grinning

само кажи повода какъв да бъде и черпч моментално Grinning

# 156
  • София
Мишелин, много тъжна история! Домъчня ми за малката душица.
Немирница, честит рожден ден на порасналия мъж! Да е здрав, умен и послушен!
Поларфокс, гледам и ти имаш да черпиш днес.  Grinning

само кажи повода какъв да бъде и черпч моментално Grinning

сигурно защото лентичката ти показва  Happy 3rd birthday.... на близнаци Simple Smile))

# 157
Да се "похваля",че преди 1 час ме извикаха в ДГ,защото закусила бухти,които съдържат яйца,а те са предупредени да не й дават неща ,съдържащи яйца,защото е с алергия.Появило се е вече едно петно на бузата,и затова й дадох на Стефи зиртек и калциев глюконат.Бяха се притеснили много,но моите притесненията са още по-големи големи,защото работата ми е свързана с пътуване, и ако не бях в града,те как ще реагират?
И в занималнята беше доста топло /ДГ е с парно на газ/ , а детето със суитчър,както съм го завела сутринта,и потно.
А иначе не плаче,интересно й е с децата.Бяха около 10 деца /по списък са 26/,щото другите били болни  #Crazy,едното било със съмнение за варицела.
Дано изкара по-вече време без да се разболее,защото 3 седмици я държах в къщи да излекуваме сополите и кашлиците,и сега не ми се мисли,ако пак се разболее.......

# 158
  • София, "Младост 3"
catnadeen, за духалките - хубаво, ама извинявай, 7 градуса беше в помещението където спят. Да включват нещо, докато децата не са там, поне да се пречупи температурата малко. Не ми се вижда нормално да се седи цял ден на 10-ина градуса (ако предположим, че денем става толкова).
съгласна съм, но ...това е положението....
много бих исакла ад има климатици и при нас в дг
искам и килими
искам и куп др неща...искам и дограма...
ама няма.
и да искам и да не искам - това е положението...и да се ядосвам с нищо не мога да го променя
затова казвам, че е хубаво да гледаме градивно - иначе само се тормозим, за неща извън нашата компетенция и възможност да променим

# 159
Angel Dust ме изпревари. Празнувате ли?

Вчера май и двете са били с тях през целия ден. С високите мивки синът ми показа, че сега ръцете се мият по нов начин - първо едната, после другата. В централната сграда бяха нисички и се миеше сам. Имам опъсения също, че ще се позабавят с парното. ДГ се намира на първия етаж на жилищна кооперация и може би важат правилата за нея - поетапно.
catnadeen, там също всички тоалетни бяха в едно помещение, но с ниски стенички между тях, без врата. И не ходеше никой да ги наблюдава. И аз се радвам много на качествените учителки.

# 160
  • София, "Младост 3"
Стейси, важното е да се мият ръцете пък как ще стане  Laughing Hug
бързо да ти свиква малчо, че много му се събра с това преместване - щерката още страда по онази група дето бе само за 3 дни...тръгва подир брат си нагоре по стълбите  Crazy
та те разбирам...ама не се притеснявай, базата си е база, ама не тя гледа детето и щом тук има отношение към ВАС ДВАМАТА - другото се преодолява

# 161
Стейси, страхотно е, че персоналът ти е направил добро впечатление. Това е най-важното нещо, според мен. Всичко друго малко по-малко ще си дойде на мястото.

# 162

сигурно защото лентичката ти показва  Happy 3rd birthday.... на близнаци Simple Smile))

малее, мерси много.
Забравила съм да я оправя ooooh! Embarassed

Обаче почерката остава, защо не Simple Smile

# 163

малее, мерси много.
Забравила съм да я оправя ooooh! Embarassed

Обаче почерката остава, защо не Simple Smile

кога, кога  Whistling

# 164
айде следобедно дамско

Общи условия

Активация на акаунт