За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 939
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
  • Добрич
Тарталета и аз съм убедена, че това е най - доброто решение. През лятото дъщеря ми загуби в градината играчка мобилно телефонче, после едни слънчеви очила, последвани от чанта пълна с играчки. Тя много харесва чанти. Навсякъде ходи с детски чантички, в които слага всичко, каквото се сети, "за да е пълна чантата". Сега сутрин обикновено я води баща и, а вечер я вземам аз или я вземаме двамата. Непрекъснато повтаря, че иска " мама и тати да я водят и мама и тати да я вземат". Като ме види вечерта в градината първо пита дали съм и взела телефончето и очилата.

# 196
  • София, "Младост 3"

Тарталета и дъщеря ми е луда по коне. Сутрин ходи на градина с една играчка конче и разказва на всички, че баща И щял да и купи истинско конче  Mr. Green

Същата работа. Вчера си занесе понито, което стои уж в шкафчето. Отивам да я вземам, играчката я няма. Моята дрисла го извадила да го показва и децата я нападнали  Laughing Госпожата го прибрала на високо, за да не остане без грива  Laughing
Решихме, че играчките ще ги носи до градината, после аз ще ги връщам в колата.

аз пращам детето само с играчки които биха останали в дг или няма как да се повредят....
нямаме проблем с тези дето си ги прибираме, повечето обаче гледам да сотанат - при китайския асортимент не е трудно да се купи нещо до 5лв което и да сотане - за моето дете да си играе ще да е
ТАРТАЛЕТА, къде ще я записвате на езда и цени имаш ли? мерси

# 197
Не знам какъв съвет да ви дам за адаптирането и стреса, всичко което описвате е много неприятно. При нас вкъщи също има изнервени ситуации и ревове, но за сега са поносими.
От няколко дни обаче дребния все говори за едни и същи деца които го биели, не знам какво да му обяснявам вече. Казвам му да не играе с тях, да казва на госпожата, и че да се бие е лошо, но от друга страна, не ми се ще да седи като боксова круша. Баща му пък му казва да отговаря на ударите, не знам вече.
Тази сутрин обаче имахме разговор с едната госпожа и тя каза, че има 2-3 дечица които са проблеми и наистина се бият. Помолихме по някакъв начин да се предотвратяват тези неща, защото е ясно че не е приятно. Попитахме дали нашия се бие или отговаря като го бият и тя отрече и заяви, че с него няма никакви проблеми, че бил много усмихнат и лъчезарен и по никакъв начин не може да предизвика някой да го удря. Е да ама е факт.
Надявам се да нямаме повече инциденти, защото в яслата това беше причината да не иска да ходи.

# 198
  • Mediterraneo
За ездата- живеем в Шумен, така че едва ли мога да съм ти от полза. При нас има хиподрум, където тренират деца и възрастни. За цените си нямам идея. Едно време сестра ми беше луднала да язди, та и аз покрай нея. Но ходехме спорадично, когато ни скефнеше; вече бяхме ученички.
Засега чакаме да навърши 5 години  Tired Срещнахме се с треньора, който каза, че детето върви височко и може и по- рано да го вземе. Ако не й мине меракът, надявам се догодина по това време вече да я приемат. Но има още хляб да яде, знам ли каква ще е тогавашната й страст  Party

# 199
  Тарталета Laughing   smile3540 значи  след време може да се засичаме на хиподрума

# 200
  • София, "Младост 3"
ДАни днес е вече пак в къщи с Т, вчера вдигна и днес сутринта пак
оставих и сестра му, че вчера и тя бе с Т - да не рискувам да тичам да я прибирам...
но иначе търчат и играят и са в супер насптоение та ме озадачава тази Т....

# 201
  • София, "Младост 3"
ДАни днес е вече пак в къщи с Т, вчера вдигна и днес сутринта пак
оставих и сестра му, че вчера и тя бе с Т - да не рискувам да тичам да я прибирам...
но иначе търчат и играят и са в супер насптоение та ме озадачава тази Т....

# 202
Малката още не е стартирала в градината и ми е с вирус. Получи кръвоизлив от носа, вдигна Т, има секрети в носа, които слизат в гърлото. Все ми казва да и откопчая ципа, защото и боцкал в гърлото. Има афта на устата и очите са и червени и подути Sad

# 203
  • София
Ох, ние вчера следобед уж пак бяхме добре. Но снощи и тази сутрин се повтори отново същият ужас и с по-голяма сила - крещене, викане, повтаряне на едно и също до безкрай......
Явно при нас стресът е много голям. През деня подтиска емоциите си, а вечер и рано сутринта се отприщват  Cry !
И на всичко отгоре аз не съм убедена, че детската градина е непременно наложителна - детето ми си има изградени навици, приятели. Вкъщи играят със сестричката си, занимавам ги....Така или иначе тази година съм вкъщи...
Това чувство го подтискам в себе си - пред него говоря естествено само най-хубави неща за градината, гледам да го разсмивам, да го разсейвам, да му помогна с каквото мога....
Ще видим до кога ще продължи адаптацията и как ще постъпя по-нататък!
bella все едно чета моите мисли.
и аз не съм убедена че това е най-доброто за децата ми. да, съгласна съм че е хубаво децата да общуват с други деца, НО...
от друга страна е много важно на какъв персонал ще попаднеш-да не им крещи, да не ги заплашва децата /не дай Боже да ги бие/, да не ги обижда /и такива случаи съм чувала/...
или пък от друга страна просто да ги остави на самотек, и безучастно да гледа /или въобще да не гледа/ бой сред децата или пък да пусне по цял ден двд-то и да си чопли носа...
въобще много се притеснявам именно от това.
дъщеря ми е нежна душа /ако така мога да се изразя/ . в къщи не сме се нагрубявали, не използваме обидни думи, не я бием и наказваме...много ми е притеснено как ще поснесе ако такива неща се случат в градината. за съжаление май всичките тези гореспоменати неща не са изолиран случай в БГ градините и е въпрос на късмет да попаднеш на добър педагог...
моля се да греша дълбоко Praynig

# 204
Спящата красавица, Добрич  Wink
Настръхва ми косата като прехвърлям какви ужасии се случват с децата ви....
Моето пу- пу няма сериозни проблеми(освен 'отказа за пишане)- там се храни по- добре и по- чисто отколкото вкъщи, не само че не плаче, а и успокоява другите да не плачат, приказва си откъси от приказки, пее си песнички....абе...мойто си гардже  Mr. Green
Госпожите се грижат добре за тях, въпреки че са доста възрастни и щерката ги бабосва Laughing

# 205
Благодаря ви за откровенията, успокоих се! Сигурно е от стреса това напишкване, но дано премине скоро.
Вела е много права, че децата улавят всички наши емоции. Може би на малкия му се отрази първоначалното ми недоверие към този филиал. Сигурно аз съм в основата на тези инциденти. Когато тръгваше в предишнната градина нямах никакви съмнения и бях убедена в правилния избор. Преди 1-2 години като се чудех дали да го записвам на ясла и една директорка ми каза, че ако майката е убедена, проблеми с детето няма да има.

Спяща красавице, дано премине това при малката и пак с радост да ходи на ДГ.
Денчо, много мъчително изглежда това състояние, което описваш. Sad

От днес и ние сме си у дома заради сополи и упорита кашлиза. Т все още няма, кой знае. Дано бързо им минава на всички дечица. Напишкващите се да спрат, а гладуващите да проядат.  Grinning

# 206
  • София
Вчера ходих в градината - днес вече отварят, но като им казах, че мисля от следващата седмица да го пусна, казаха, че е по-добре, за да не е за всички деца първи ден.
Относно напишкването сериозно ме притеснихте. Синът ми е на 2 години и 10 месеца и все още се случва да се напишква - има дни в които си казва и други , в които има инциденти. Следобед и през нощта все още спи с памперс. Миналото лято стоя без памперс без да се научи. Тази година е без памперс от април и вече започвам да се тревожа. Като тръгне на градина другата седмица със сигурност ще се задълбочи проблема. Според мен проблема е , че изобщо не му пука и не се притеснява, че се напишква  Thinking. Извинете за отклонението от темата

# 207
ДюДю, моя е на 2г и 3 месеца, също се опъва много за пишането. Като го питаш винаги казва-НЕ,  а после се напикава и изобщо не му пука. Ако успея да му събуя гащите и солжа гърнето отпред директно се изпишква. В градината се бунтува и също отказва. В началото лелите го изтърваха, но след като им казах, че прави така, го водят едва ли не насила в тоалетната.
Моя днеска пак тръгна на градина, беше една седмица при майка ми, че пътувахме извън страната. Утре вечер имаме родителска среща, ще видим какво ще ни кажат Thinking

# 208
  • София
ДюДю, моя е на 2г и 3 месеца, също се опъва много за пишането. Като го питаш винаги казва-НЕ,  а после се напикава и изобщо не му пука. Ако успея да му събуя гащите и солжа гърнето отпред директно се изпишква. В градината се бунтува и също отказва. В началото лелите го изтърваха, но след като им казах, че прави така, го водят едва ли не насила в тоалетната.
Калоян също когато го питам казва "Няма пиш, ще кажа" и често казва след това  ooooh! и дори се хвали, че се е напишкал  Tired. Въобще не го приема за нещо нередно колкото и да съм се опитвала да го хваля когато казва и да му казвам колко е лошо да се напишква и че така правят само бебетата. Хич не се трогва
Мерседес, на 2г. и 3м е все още нормално да се случва, но на почти 3 newsm78

# 209
  • София
ДюДю -Филип също се напишва доста в градината. В къщи ми казва почти винаги, но там....особено докато спи задължително, винаги има поне един чифт намокрени дрехи и мокра пижама...понякога и повече....
И отказват да слагат следобяд памперс  - сестрата забранила...та нося еднократни пелени за матрака да се пази.....иначе изобщо не му пречило да спи, проосто като го сабудели и виждали че е мокар отгоре до долу Simple Smile))

Но и той в къщи си спи с пампита и денем и нощем....

Общо взето там пишкал по малко, като го подканяли още малко и така...и след малко мокър...явно нещо се притеснява и не може да се отпусне да се изпиша хубаво....
Но все ще свикне...няма как....

По принцип не го намирам ненормално, някои деца и по-късно свалят пампитата, а нашитеоще 3 годинки нямат - всеки с темповете си...само не разбирам твърдия им отказ за памперс докато спи....за всички ще е по-лесно и спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт