Незнам какво да правя!

• 8 815
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
Цитат
Не чете, а и да чета к'во от това?  Tired
Много шокиращо ли ти се вижда?
Просто се съмнявам, че може да приеме факта дъщеря и да расъждава по този начин. Вярвам, че искренно не е искала да постигне такива резултати с теб.
Тъжно, много тъжно.

# 31
  • София
По-тъжно ще стане като изцедим мама и тати до края и накрая ги изхвърлим от живота си.  И теми против досадниците ще пускаме, ми няма да са ни интересни вече, пък!

# 32
Без да коментирам семейните ви отношения (нямам достатъчно житейски опит, признавам си) само искам да подхвърля няколко идеи - в университета ще можеш да кандидатстваш и за социална стипендия, ако искаш порови се из сайтовете на университети и проучи при какви условия се получава... не съм сигурна, но мисля, че в СУ е 90лв. на месец. Ако доходите ви са високи за нея, поне за отличен успех можеш да получаваш. А евентуално можеш да проучиш и как стоят нещата със студентските заеми - моя колежка беше теглила такъв заем и техните нямаха никаква възможност да я издържат, тя работеше от 1 курс, а като стана 3-ти курс и брат й дойде да учи в София, но гимназия, та тя издържаше и него. Винаги съм й се възхищавала колко е борбена и как с всичко сама се справя. За съжаление не бяхме много близки и загубихме връзка след завършването, затова не мога да дам подробна информация как стоят нещата с тези заеми.
Успех ти желая и стискам палци да осъществиш всичките си мечти   bouquet

# 33
Според мен няма какво да и започва живота сега. Според твоите думи Aisha, утре тази жена като стане баба, какво ще каже- дай да си купя кремче и сенки, че да съм красива, пък за внучето не ме интересува дали трябва да му се купи нещо и т.н.

# 34
Ще взема да се разстроя току-виж  Tired
Момиче, успех ти пожелавам. Дано някакси се справиш  Hug
Аз спирам да пиша повече, че ми писна да чета тъпи постове.

# 35
Ще взема да се разстроя току-виж  Tired
Цитат
Момиче, успех ти пожелавам. Дано някакси се справиш  Hug
Аз спирам да пиша повече, че ми писна да чета тъпи постове.
Определено няма да ни липсва твоето участие.

# 36
Цитат
Според мен няма какво да и започва живота сега. Според твоите думи Aisha, утре тази жена като стане баба, какво ще каже- дай да си купя кремче и сенки, че да съм красива, пък за внучето не ме интересува дали трябва да му се купи нещо и т.н.
Мила, я искренно ми кажи на колко си години, имаш ли деца, въобще отглеждала ли си такива. Та тука вече подпалих и то яко.

# 37
  • София
Внучето ще си има майка и баща/евентуално/, бабата ако и когато поиска да го види и да му се порадва - тогава ще реши какъв допълнителен подарък да му купи. Но  мама и тати са отговорни за детето си.

# 38
tobeornottobe на 33 години съм и имам дете на две години, но не мога да разбера какво общо има това

# 39
  • София
Ами общото е това, че 1 жена на колкото и години да е трябва да мисли поне малко за себе си.
Майката също има право на личен живот. Коркото и странно да ви се вижда - няма втори живот, в който тя да се поддържа дори елементарно. Не искам да говоря за момента, когато мама си намери другарче - сигурно ще я линчувате тогава.

# 40
Цитат
tobeornottobe на 33 години съм и имам дете на две години, но не мога да разбера какво общо има това
общото е много.
1 вече имаш такова - което в момента възпитаваш и искаш да му датеш правилната насока в живота.
2. станала си майка -и на пълно можеш да с поставиш в ситуацията на нейната майка
3. най малкото което правиш в момента е да си извлечеш извод дали искаш да направиш детето си силно и независимо или искаш да бъде зависимо във всяка една ситуация.
Не казвам, и по никакъв начин не искам да те обидя с нещо спрямо възпитанието ти към детето. не разбирайпогрешно думите ми., но едно е необходимо да знаеш, всяка стъпка която правиш в момента автоматично се отразява върху бъдещата личност която изграждаш в момента спрямо детето си. Т.е - ако възрастният по някакъв начин дава пример детето си че трябва да задоволява всякъкви негови прищевки и желания, то в последствие детето израства несигорно в себе си, което неизбежно се отразява в неговото социално обкражение. И когато няма кой да реши проблемите му то самото ще се наложи да потърси лестният начин за да задоволи своите потребности и нужди.
И обратното , ако възрастният покаже че във всяка една ситуация може да се справи - то тогава детето израства силно и уверено в себе си, което автоматично означава че самото то вече ще знае как и по какъв начин да постъпи в дадена ситуация за да оцелее.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 23:16 от tobeornottobe

# 41
Не смятам да огаждам на детето си за всяко едно нещо, защото после ще се вайкам защо детето ми е толкова разглезено. Проблема в случая е,че тази майка не може да седне и да поговори с дъщеря си и то без караници, скандали и прочие и да й обясни как стоят нещата. Момичето като няма възможност да кандидатства сега, ще го направи другата година. Желая му наистина много успех.

# 42
Чета и направо се шокирам  Shocked
Каприз било да ти купят телефон за 300 лева, всякаш тоя телефон струва 3000 лева  Tired ooooh!
Момиче, дано намериш начин някак си да се оправиш, че то е ясно, че майка ти не я е грижа изобщо  ooooh!

Е-е-е, то бива, бива ама бивол за мезе не бива!.И 30 лв. да е телефона, докато им живеете под покрива и бъркате наготово в хладилника, те, родителителите, решават кое, кога и по колко. Без значение дали е сам родителя или са двама.
Отговорни са родителите към децата си естествено. Но когато си го изгледал това дете от една мръвка месо, и то вече има своите самостоятелни планове за живота /работа, висше образование и т.н/, току виж, полетяло само, стига да го побутнеш малко. И ми се струва, че въпросната майка, точно това е направила.
И такива генерални заключения, че нечия майка не я е еня за детето и, щото си е купила крем за лице или нещо друго за себе си напрво ме втрещават. Ти май 300 лв. за нищо ги нямаш, а?

# 43
Цитат
Не смятам да огаждам на детето си за всяко едно нещо, защото после ще се вайкам защо детето ми е толкова разглезено. Проблема в случая е,че тази майка не може да седне и да поговори с дъщеря си и то без караници, скандали и прочие и да й обясни как стоят нещата. Момичето като няма възможност да кандидатства сега, ще го направи другата година. Желая му наистина много успех.
Да именно за това става въпрос, че думите на майката се преиначават през погледа на детето. Никаде в постовете не е писано, че майката вдига скандали, че се е карала с дъщеря си. Възможно е да е отриагирала в дадената ситуация малко по остро, но това по никакъв начин не означава че тя не е грижовен родител или е длъжна да издържа пълнолетен.
Не случайно попитах дали имаш деца. Най вероятно и ти си се чувствала малко изнервена- примерно от това че не доспиваш и трябва да ставаш вечер през няколко часа да кърмиш детето, но това не означава че нямаш желанието да го правиш.
Така че по никакъв начин не мога да приема думите - тя е узлобена срещу мен или нещо от този род  

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 23:37 от tobeornottobe

# 44

Е не това вече е прекалено. Не само да издържаш децата си цял живот, ми и техните деца. Пък после безброй теми "свекървата ми казва какво да правя". Ми ще ти казва, защото който плаща той поръчва музиката.

Към авторката на темата - мило момиче, животът е несправедлив. Едни имат добри родители, които се грижат цял живот да тях, други нямат, това е.
Млада си, здрава си и за съжаление имаш само себе си, за да успееш. Не мисли за нови телефони, а си потърси някаква работа, която да ти позволи да си спестиш нужните ти пари за "нисък старт". Помисли какво искаш да учиш и защо. Начертай си план и го следвай. Не мисли ако майка ми така, пък баща ми онака и не се самосъжалявай. Трудно е, но това е твоята съдба и твоят живот.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт