СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 884
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 365
  • София
Всеки работи за каквото е учили или може. То вярно темата много се отнесе.

Мен просто ме е яд, че моето дете няма да има шанс, защото е едно и т.н. А имам съседка, което дете е в ДГ, тя е в майчинство и гледа другото си дете, а отгоре на всичко няма и Софийско жителтво, пък за следващото и още точки ще получи #Crazy. Аз работа няма да напусна, защото ще намеря друг вариант, но трябва ли детето ми да пътува по 2 часа на ден за частната детска градина, която е на светлинни гродини по-зле от държавните, или да си седи вкъщи с детегледачка, без да има възможност за контактни с други деца. Не е честно - аз съм коректна към държавата и общината, а те не се коректни към мен Thinking

# 1 366
Каквото и да си говорим, кое е честно и по-честно, места за 8000 деца НЯМА! ФАКТ! Разделяй и владей! Червената шапчица е права. Докато се държим за гърлата и спорим кой по-заслужава място в яслата, те ни прецакват за пореден път. Догодина пак ще е същото и пак в някое предаване от общината ще се похвалят, че са построи още една градина през изминалата година ...

# 1 367
Ами опитах се да организирам подписка. Ако искате да организираме протест пред общината в понеделник. Никой не може да ни спре да се затресем там с децата си и да стоим докато влизат в ОС. Иначе какво предлагате... Няма 8000 места, всеки си дърпа към неговата черга, на никой не му пука дали е справедливо или не, но и да не се занимаваме с глупости...

# 1 368
Аз също съм ЗА високият доход да бъде определщ при равен брой точки.
Това че някой получава малко повече пари от друг не означава непременно, че този някой трябва да си даде детето на часна детска градина.
Аз лично бих предпочела да спестявам пари, за да има възможност да получи добро образование (или право на избор какво да учи) , вместо да ги давам за това, че ще седи в по-меко столче в частната детска градина.

# 1 369
Гневна, нито ти прощавам, нито те извинявам за глупостите, които ръсиш. ДГ е социално заведение, т.е. много хора го посещават. Коя си ти, че да налагаш реда в ДГ? Ти си само една от многото, които го ползват. Не може да не се съобразяваш с останалите, точно защото заведението е социално. Като не ти изнася реда там, просто не пускай детето си да го посещава.  Naughty
                   Детските заведения НЕ  са социални заведения, а образователно-възпитателни и за това са под шапката на МОН,а не на социалното министерство.
                   И Гневна е абсолютно права.Тя НЕ налага нов ред , а иска да се спазва реда,който съществува.В групите където родителите НЕ мълчат и щом чуят реплики подобни на тази със сиропа  реагират мигновенно и искат обяснение и връщане на детето от самия родител болни деца - няма.И с годините всички родители се съобразяват с реда и го спазват.А там където се мълчи постоянно има някой със сиропи,а даже и със скрити по джобчета и шкафчета хапчета за смучене.Тогава заболяемостта в групата е висока.
                   Каквито и да са критериите ще има приети деца и недоволни родители,но поне приетите да си направят сметка ,че в ДЗ има ред и той трябва да се спазва и това е в интерес на децата.Не да се мисли как групите да станат по 30-35 и всички по социални критерии да са извън бройката.

# 1 370
  • Върху лъчите на Слънцето.
Благодаря, Didia !
Надявах се да се включиш, за да дадеш това уточнение за тези, които не разбират или не желаят да разберат!     bouquet

# 1 371
Ами опитах се да организирам подписка. Ако искате да организираме протест пред общината в понеделник. Никой не може да ни спре да се затресем там с децата си и да стоим докато влизат в ОС. Иначе какво предлагате... Няма 8000 места, всеки си дърпа към неговата черга, на никой не му пука дали е справедливо или не, но и да не се занимаваме с глупости...

Ако ще има протест, аз съм ЗА и ще дойда. Само преди това ще е добре ние /протестиращите/ да отидем с конкретни въпроси и изобщо да е ясна идеята на този протест каква е! Имам предвид, че не изглежда сериозно просто да се изръсим там с децата и да кажем, че искаме градини. Според мен тези неща трябва да се правят организирано, съвместно с организации, които са ангажирани с подобни проблеми. Не знам, в нормалните държави не е нужно да се намесва който и да е, там хората просто се вдигат и си правят протеста, но при нас според мен не става така. Малко тъпичко звучи "ми хайде някой да ни организира", но на практика, според мен, е точно така. Въпреки това, ако се лансира такава идея, аз ще дойда независимо от всичко, но смятам, че ако не е планирано като хората и подплатено с факти, а само да си кесим там с недоволни физиономии, надали нещо ще постигнем ...

# 1 372
Ако детето посещава яслата на ОДЗ-то (сега април ще навърши 3г.), ще премине ли в градината, или трябва да кандидатствам?

# 1 373
Наистина е факт, че няма достатъчно места ! Много от децата няма да бъдат приети и всяка една година ще се увеличават все повече и повече. Лично мое мнение, че с толкова много критерии ще стане по зле  ooooh!. Всеки един от нас не е съгласен с някоя точка от анкетното кандидатстване, което е нормално.
Според мен, е по-добре да се премахнат всякакви предимства/ брат/сестра в същото ДЗ, многодетни, инвалидност над 70%/ и да се кандидатства наравно. Тогава никой няма да има претенции за каквито и да е било критерии. Кандидатстването да е пак по време, но примерно март месец: канд. набор 2006г.  април месец: набор 2007г. май месец: набор 2008г. За да не се претоварва системата. Така пак ще има недоволни, но поне ще е равно и честно за всички деца.

# 1 374
NiSSiM , ще премине в градината септември месец, без да е нужно да кандидатстваш.

# 1 375
М н о г о   б л а г о д а р я, Гнeвна!!! Успокоих се... вчера майка ми звъни, че гледала/чула нещо, запомнила само, че "давали точки" и "няма значение, че посещава ясла" и ми призля. След драмите миналата година по кандидатстването, ако трябваше пак да го мина Crazy ...
Септември чак... той до 3,5 ли ще е в яслата с бебетата... Sad

# 1 376
Момичета, темата и без това е дълга и трудно се че, МОЛЯ, спрете да я измествате! Ще започна  да ви трия!
Като няма какво да кажете, а искате да пишете, ами има и други теми, посетете ги.

# 1 377
  • нейде там, където ....
За реда в ДЗ съм съгласна. Много пъти лекари са ми казвали - не мога да ви дам повече болнични, но е добре детето да остане още 1-2 седмици у дома да закрепне. И това си е мой проблем, как да го направя. Както и на всеки друг родител. Особено, ако няма баби и дядовци наблизо.

За времето - подобно разсрочване не веднъж е било предлагано от родители, като алтернатива на 04.02.2008, но г-н Джонев не иска и да чуе за критерий време под каквато и да е форма. Не казва какво ще стане, ако все пак СОС го приеме, въпреки, че ще бъде горещо непрепоръчан за ползване.

# 1 378
.Ели. , извини ме, но това е тема за страстите ни... А знаем, че истината се ражда в спора. Нали по някакъв начин трябва да намерим , ако не истината, то да се доближим до "златната среда"? Затова спорим тук, няма нищо лошо в това. Точно споровете ни показват конкретните проблеми в дълбочина и помагат на всички ни да вникнем в тях. И, ако можем, да се поставим на мястото на другия, да разберем и другата гледна точка, за да не стоим само на "своята камбанария".
Сигурна съм, че всички спорещи тук, биха завели децата си да играят заедно и биха пили по кафе заедно. Защото живота не свършва с разни там регламенти.   bouquet

# 1 379
Гневна, така е. За това, знаеш, не трия тук, НО се прекалява, то не са сополи, лоши работодатели и т.н. А това е единствената тема за приема, всеки който се интересува от регламента и т.н. тук ще влезе, но като види какво е направо бяга. По тази причина и на всяка страници има едни и същи, актуални въпроси. Ами хората и да искат няма начин да намерят каквото и да е инфо. И аз вече загубих представа до къде са нещата и какво става, а чета темата редовно повече от година.

Та, който няма какво да каже и да попита по регламента и местата в градините, записването, класирането и т.н., Моля, да се въздържа.
Спокойно може да си пуснете тема за некоректните работодатели или за "лошите" родители на болните деца и да си дискутирате на воля.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт