СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 917
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Върху лъчите на Слънцето.
Да, за 5 дневна работна седмица става въпрос и вече съм си намерила човек. Благодаря за офертата, но да ти кажа и аз не бих те търпяла, щом на първо четене ми заявяваш, че ще работиш 5 дни в месеца ...

Ето, вида ли?  Laughing  Не ти изнася! То детето изобщо може да не боледува, но те попитах, ако се наложи? Нали предлагаш всички придобивки към трудовия договор? Защото ти като работодател, а още повече и като родител, трябва да си наясно, че щом има деца, има и болнични. А за парите по 5-10 лв на бабите от блока... ами баби мераклийки за по 5-10 лв тук ... е трудно да намериш - те половината кучетата гледат около блоковете, а другата половина гледат китайчета за доста повече пари!

# 1 351
Гневна, незнам къде са лъчите на слънцето и защо там има толкова китайци, но тук в Сф бабите гледат кучета, защото нямат внуци за гледане. Всяка баба би приела подобно предложение. Не говорим за постоянен ангажимент, а за това да ти гледа детето, когато е болно. Ако твоето дете е болно 25 дни в месеца всеки месец аз лично бих ти препоръчала да стоиш и да си го гледаш - явно е, че детето ти има специални нужди. От друга страна ако на интервюто казват 25 почивни(болнички) дни в месеца и евентуално 5 работни - пожелавам ти успех в работата. Това аз лично го наричам мързел, а детето оправдание. И да - предлагаме всички придобивки към трудовия договор, но това не означава пазарлък от първия ден а няма да работиш, а да ти пращам парите у вас, щото детето ти е болно. В офиса имаме дори и майки, които са осиновили по-големи деца (всички знаем за техните нужди) и пак не са злоупотребявали с отсъствията.

# 1 352
  • София
Ger4o, извинявай, ама ти се самозабрави  ooooh!

Не виждам какво му е мързеливото и оправдаващото, ако детето ти изкара конюктивит, а после шарка (моят случай в момента), т.е. 20 дена у дома. Кое по-точно ти наричаш оправдание, когато става въпрос за здравето на детето ти? И ако майката има две деца и едното оздравее, нали сега второто ще откара още 10 дена шаркаво. Ето ме мен на работа. Учудваш ли се сега за това, защо работодателите избягват млади майки? М?

Давам ти реален пример с две малки деца, които нямат изградена имунна система и така ще е до завършване на градинската възраст- шарки, конюктивити, бронхити, безкрайни хреми.

Дай да работим само за да кажем, че работим(без да знаем за какво) и някой да ни гледа децата (без да се интересуваме как). Уникално  ooooh!

# 1 353
Гневна, незнам къде са лъчите на слънцето и защо там има толкова китайци, но тук в Сф бабите гледат кучета, защото нямат внуци за гледане.
             Ааааа,момичета не обиждайте бабите! Laughing Аз успявам и вашите дечица да гледам и внуците си. Laughing
              Много ми е мъчно да чета за работодателите,които отхвърлят майките с малки деца без дори да се поинтересуват какви са им знанията,уменията и възможностите.Моята дъщеря успя бързо и лесно да си намери работа с две породени малки деца,но ние с дядото гарантирахме,че няма да излиза в отпуск по болест. Laughing Много е трудно когато нямате кой да ви помага.А и претоварените групи в ДЗ повишават риска от по-чести заболявания,защото притиснати от работодатели родителите не могат да спират децата си и да отсъстват по болест докато ги излекуват.

# 1 354
Ger4o, извинявай, ама ти се самозабрави  ooooh!

И на мен така ми се струва... Ger4o, ясно ми стана какъв работодател си и ти - като всички останали... Жалко!
Четеш и разбираш така нещата, както ти изнася... спирам диалога с теб!

# 1 355
И да допълня диана_т - ак оедна баба би се навила за 5-10 лева на ден (де ги тия баби за толкова малко пари newsm78 ама това е отделен въпрос), за няколко дни, то дали би се навила за толкова пари да го гледа 20 дни в месеца? Как мислиш?
И аз гледам моите болни вече втора седмица, скоро ще откарат и трета. Пък даже на градина не ходят още.

# 1 356
Гневна, незнам къде са лъчите на слънцето и защо там има толкова китайци, но тук в Сф бабите гледат кучета, защото нямат внуци за гледане.
             Ааааа,момичета не обиждайте бабите! Laughing Аз успявам и вашите дечица да гледам и внуците си. Laughing
              Много ми е мъчно да чета за работодателите,които отхвърлят майките с малки деца без дори да се поинтересуват какви са им знанията,уменията и възможностите.Моята дъщеря успя бързо и лесно да си намери работа с две породени малки деца,но ние с дядото гарантирахме,че няма да излиза в отпуск по болест. Laughing Много е трудно когато нямате кой да ви помага.А и претоварените групи в ДЗ повишават риска от по-чести заболявания,защото притиснати от работодатели родителите не могат да спират децата си и да отсъстват по болест докато ги излекуват.
... и сатава затворен кръг... моето дете точно затова изкара почти два пълни месеца у дома - заради неизлекувани или недолекувани болни в яслата... И днес сутринта чух, как един баща каза на жена му, че е забравил да даде сиропа за кашлица на детето... Следващият път, когато се разболее детето ми, и в момента, в който е готово . и здраво, да тръгне на ясла, ще извикам директорката на яслата да присъстваме на приема от началото до края. И видя ли кихащо, кашлящо или сополиво дете ще настоявам да бъде върнато. Няма да ме интересува, че родителите му не могат да го гледат, че трябва да са на работа... Щом работещите създават условията моето да се разболява, няма да се съобразявам с тях. И щом са толкова малко тези, които разбират положението и проблема на неработищети! Да ме прощавате, но е така...

# 1 357
О, моля ти се... Тук става въпрос дали да се вземе точката на работещи родители, защото Гневна не може да си намери работа. Аз лично искам да се махнат всички точки и всяко дете да има равен шанс с другото. Не желая моето дете да е с по-малко права, защото работя, плащам данъци и иван е първородния. Както виждаш от подписа ми ако това се запази ще ползвам бая облаги за второто и въпреки това съм против.
А какъв работодател съм (представител на работодателя ако трябва да сме точни) то е ясно. Има само 1 човек без деца във фирмата! И никой не е уволнен заради болнични. И никого не съм върнала на интервю заради дете. Напротив - предпочитам ги. Гневна, ако твоето дете няма баща ще ползваш допълнителна точка за това. Ако има ще ползваш точка, ако той работи.

# 1 358
.... Следващият път, когато се разболее детето ми, и в момента, в който е готово . и здраво, да тръгне на ясла, ще извикам директорката на яслата да присъстваме на приема от началото до края. И видя ли кихащо, кашлящо или сополиво дете ще настоявам да бъде върнато. Няма да ме интересува, че родителите му не могат да го гледат, че трябва да са на работа... Щом работещите създават условията моето да се разболява, няма да се съобразявам с тях. И щом са толкова малко тези, които разбират положението и проблема на неработищети! Да ме прощавате, но е така...
Гневна, нито ти прощавам, нито те извинявам за глупостите, които ръсиш. ДГ е социално заведение, т.е. много хора го посещават. Коя си ти, че да налагаш реда в ДГ? Ти си само една от многото, които го ползват. Не може да не се съобразяваш с останалите, точно защото заведението е социално. Като не ти изнася реда там, просто не пускай детето си да го посещава.  Naughty

# 1 359
Гневна, точката за работещи родители я предложих в комплект с регистрация в БТ, но не се прие.

Ели (Hrisa), въпреки, че не се е приело, аз ти благодаря, че си опитала!
И ме извини, че чак сега го правя,  Embarassed но имаше доста "пара" да излиза  Laughing от главата ми... заради последните постове...

# 1 360
Гневна, нито ти прощавам, нито те извинявам за глупостите, които ръсиш. ДГ е социално заведение, т.е. много хора го посещават. Коя си ти, че да налагаш реда в ДГ? Ти си само една от многото, които го ползват. Не може да не се съобразяваш с останалите, точно защото заведението е социално. Като не ти изнася реда там, просто не пускай детето си да го посещава.  Naughty

Ааа, грешиш, реда е да се водят ЗДРАВИ  деца, а не болни и недоизлекувани... ! Или искаш да кажеш, че когато си водите болните деца аз трябва да се съобразявам да не водя моето, че е здраво?  ooooh!

# 1 361
  • София
Мами, учудвам се много, че децата са проблем при намирането на работа. логиката е доста по-различна от страна на работодател. сънгъл = ще го отвее на някъде вятъра. човек с деца = отговорен, стабилен, имащ нужда от пари - следователно ще работи. В нашата фирма всички сме с деца. Когато питам по интервюта има ли деца то е точно заради обясненото по-горе. Аз лично не усещам някой да се отнася различно като станах майка. Напротив! Това е за мен и за всичките ми приятелки, които в по-голямата си част са работещи жени с по 1-2-3 деца.
По повод махането на точката за работещи. Не само трябва да я има, но трябва и да са повече. Като отида за направление ми казват - ами иди на частно, не пазим направленията за бедните. Като отида за детски - не може - имаш доходи, надвишаващи допустимото. Сега за детска градина същото - имам доход и да вървя по дяволите. Няма да се бия в гърдите колко данъци и осигуровки плащам, щото няма смисъл. Само ще ви кажа, че съм утрепала 18 години от живота си да уча (това са доста пари - инвестицията не е малка и всеки един от вас го знае) и работя от 16 годишна - първо лятото, след това целодневно. На 30 години съм и имам 10 години официален трудов стаж и още 4 по кафета без договор. И за това че съм се утрепала да уча и да бачкам като звяр, докато моите съученици висяха по парковете трябва да съм по-малко от неработещите!!!! Не ставайте нагли ако обичате. Ако имате желание да работите, ще си намерите работа. Преди 6 месеца търсихме чистачка за 7 часов работен ден и заплата 380 лева чисто  трудов договор със всичките му там осигуровки и на интервютата ми се смееха... Който иска да работи - ще си намери работа, останалите просто се оправдават! Ако си търсите пост изпълнителен директор със заплата 10 000 бона това е друго!
И престанете с тези разходи... Всеки има своите разходи. Аз имам едно дете, но подпомагам финансово 2 пенсионери. Това брои ли ми се за 3 деца?????

Ger40o това все едно аз съм го писала Peace. Честно казано и на мен ми писна навсякъде да ме пренебрегват, защото имам високи доходи. Аз уча вече 19 година и все още продължавам, влагам средства, време и т.н.,  От ученичка работя, а не съм седнала да се съмосъжалявам и да чакам да ме назначат за изпълнителен директор. А за намирането на работа определено има позиции, за които майки с малко дете не биха взели

# 1 362
Веси, има позиции, на които не биха взели жени изобщо, независимо от големината на децата. Това не значи, че не може да се намери работа изобщо. 5 входа да се вземат за чистене пак са сносни пари. Срамна работа няма... желанието е важно. Те могат да се чистят и нощно време и събота и неделя и рано сутрин и късно вечер...

# 1 363
Веси, има позиции, на които не биха взели жени изобщо, независимо от големината на децата. Това не значи, че не може да се намери работа изобщо. 5 входа да се вземат за чистене пак са сносни пари. Срамна работа няма... желанието е важно.

Айде сега, щото сме решили да родим българчета, дайте да чистим входовете...  newsm34
Темата много се измести вече, даже не помня за какво ставаше въпрос... ooooh!

# 1 364
  • София
Явно има доста работодатели, които взимат майки с деца, иначе нямаше да имаме проблем с градините. Точката за работещ родител аз си я искам обаче, защото все пак от данъци се издържат градините  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт