СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 100 399
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 405
Разбрахте ли за Варна - приели предимство фирмата, в която работиш да е в Варненска регистрация, отменили предимството брат/ сестра и се кандидатства по лична карта! newsm78

Нищо чудно - поредната глупост! Какво значи "варненска регистрация"? За адреса на фирмата ли става въпрос? Сменя се точно за 1 ден, но няма логика, за какво е това? Чуждестранните фирми, филиалите на големите фирми - ще лишат децата на служителите им да посещават ДГ? Shocked
Щом варненци си мълчат и им харесва така да им погазват правата и за да ползват децата им държавна ДГ им ограничават правото на труд.... newsm78

# 406
Някой може ли да ми разясни относно кандидатстването?
Търсих в сайта и неможах да открия отговора на моя въпрос.
Кандидатствам в 2 градини. Мога ли след като съм приета в първата избрана по желание, да се откажа и да се възползвам от втората избрана?

Причината е, че все още незнам къде ще ми е по-удобно. Двете градини са в съвсем различни райони.
Много благодаря!

# 407
                   gadamer , напълно си права ! С какво удоволствие биха разцентрализирали ДЗ.На кой кмет му трябва такъв таралеж в гащите. Laughing /извинявам се за израза/. За съжаление нашето мислене е малко по-различно и сме склонни да прехвърляме  задълженията си  на държавата и за това не смеят.Ще срещнат яростна атака от страна на родителите.Въпреки,че /мое лично мнение/ не малко от родителите съзнателно или несъзнателно се опитват да помогнат на управниците да разбият сектора.

# 408
  • София
Ива, можеш да дадеш отказ за първата градина и да чакаш във втората, но можеш и да запишеш детето за първата и пак да чакаш във втората, ако искаш да тръгне все пак някъде.

# 409
  • Ку-куландия
Видахте ли това  http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=134
Свободни места за следващо класиране  Shocked  в сряда ги нямаше тези бройки. Знае ли някой нещо по въпроса

# 410
Видахте ли това  http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=134
Свободни места за следващо класиране  Shocked  в сряда ги нямаше тези бройки. Знае ли някой нещо по въпроса
  Нищо по-различно от товаhttp://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=198 Joy

# 411
  • гр.София
 Ами,чудесно!Нали това искаме.

PS. В сайта за градините,в раздел Ремонти и откриване на нови места пише,че през 2008г ,за 29 ОДЗ са предвидени за разкриване 3 нови групи за 70 деца.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 11:42 от blanc

# 412
Вени, благодаря!

# 413
  • sofia

Запитване: 2008-11-15 09:56:04
Мили господа,или системата ви е скапана или аз нещо не разбирам.Доколкото съм запозната след като едно дете не е записано две поредни седмици кандидатурата му се елиминира автоматично или го има като отказано от записване.Синът ми е две поредни седмици първи чакащ заради дете което е трета седмица класирано и освен това го има като отказано от записване от миналата седмица.Имената не синът ми са Владимир Владимиров Ангелов егн 0647107080,а името на детето за което става въпрос е Константин Петров Ефремов Градината е 57 ОДЗ Нови Искър ,втора яслена група.Надявам се да ми разясните как става това.  #2gunfire           Момичета ,а кажете ми сега какво да предприема?Чакаме второ и ми е наложително да го пусна ,да свиква че с две ще се озоря.Ако имате идеи давайте.В понеделник ще отида до градината да видя и там какво ще ми кажат.

# 414
Да,това наистина е много странно.Трето поредно класиране за това дете при това отказано.Пиши им във формата за обратна връзка.

# 415
  • София
Този номер вече са го правили! Ще го оправят щом си им писала, ама ако искашза по сигурно пиши на Джонев:

yavor.djonev@sirma.bg

# 416
Здравейте момичета,
може ли да ми обясните нещо принципно, моля Simple Smile
дъщеря ми ще бъде 2.5 г септември 2010г (живот и здраве) , в такъв случай, ако искам да ходи на детска градина, трябва да чакам да стане на 3.5 (когато ще е пак септември) или какво... т.е. ясно, че мога да кандидатствам за ОДЗ и септември 2010 да тръгне на ясла, а като стане на 3, в яслата ли продължава или автоматично я местят в детската на одз-то, или пък си седи вкъщи до следващия септември? Ами ако не е одз, а ЦДГ, тогава кога мога да кандидатствам за нея? Трябва ли да има навършени 3г. при кандидатстването или само при тръгването на детска? тъпички са ми въпросите, ама като незнам... Благодаря ви Simple Smile

# 417
  • София
Здравейте, явно нещо пак не съм разбрала как се дейтва с тази система та да ви питам вас (за съжаляние нямам физическото време за да изчета всичко и да се ориентирам сама) Детето ми е на 1 годинка и 1 месец. От позната разбрах че системата работи вече постоянно и времето за записване не играе като фактор, и че вече мога да въведа данните на детето си (родено 2007г.). Така и направих с идеята, че какндидатствам за места за следващата учебна година (2009/2010). Е да но мина някакво си междинно класиране и Дани е "Чакащ №3" (той е с предимство, защото сестра му е в същото ОДЗ). И сега виждам, че има някакво съобщение "15.11.2008 Текущо класиране - извършено  Записване от 17.11.2008 г. до 21.11.2008 г." Това означава ли, че тези класирания в момента са за места, които се освобождават през годината, а не са за учебната 2009/2010?

Дано да разбрахте нещо, че докато го писах и аз съвсем се обърках Embarassed

# 418
Надежда, класиранията са за текущата учебна година 2008/2009. Което означава, че ако се откажат три деца, ще трябва да си запишеш детето или губиш правото на място.
Ако желаеш да кандидатстваш за следващата учебна година, можеш да деактивираш кандидатурата и да кандидатстваш на следващия тур (засега не се знае окончателно кога ще бъде, говори се за май месец догодина). Тоагва вече кандидатстването ще бъде при други условия и е възможно предимството брат/сестра в същата ДГ да не важи.

# 419
  • София
Много благодаря за бързия отговор. Това за сега ме устройва, защото така или иначе ми се искаше Дани да тръгне на градина в началото на следващата година, а не чак септември.

Общи условия

Активация на акаунт